Куряча грудка в мультиварці виходить соковитою і ніжною. Якщо дотримуватися деяких правил приготування, страва виходить ще і дієтичним. Нижче представлені кілька найцікавіших і в той же час простих рецептів приготування курячої грудки в мультиварці.
Куряча грудка запечена в мультиварці
Найбільш простий варіант приготування курячої грудки — її запікання. М’ясо залишається смачним як в гарячому, так і в холодному вигляді.
- куряче філе без шкіри;
- сіль;
- спеції («Для курки».
Філе добре змити, промокнути паперовими рушниками. Натерти сумішшю спецій і солі з усіх боків. Покласти в миску, затягнути плівкою і залишити на півгодини промаринуватися прянощами.
Взяти аркуш фольги, покласти в нього грудки, загорнути зі всіх сторін. Покласти згорток у мультиварочную чашу швом до верху.
Готувати на програмі «Запікання» протягом півгодини. Якщо грудка велика — час поставити більше, до 45-ти хвилин. За 10 хвилин до закінчення перевернути іншою стороною. Вийняти згорток і дати трохи охолонути — хвилин десять.
З овочами
Наведений нижче рецепт можна назвати дієтичним — в ньому небагато калорій, але при цьому страва виходить дуже ситним.
З розрахунку на одну порцію знадобиться:
- грудка куряча — 200 гр;
- брокколі — 100 гр;
- морква — 55 гр;
- рис — 15 гр;
- лляне масло — 4 мл (чайн. л.);
- сіль, пряні трави.
Філе нарізати поздовжніми скибочками або середніми порційними шматками. Скибочки посолити, приправити травами і перемішати. Відставити промаринуватися. Моркву нарізати брусками. Броколі розібрати на суцвіття.
На мультиварочную кошик викладаємо овочі і м’ясо в довільному порядку. У мультиварочную чашу наливаємо у два рази більше води, ніж кількість рису. Підсолюємо. Крупу промиваємо і додаємо у воду. Зверху ставимо кошик. Вибираємо режим «Пар» і, якщо є можливість, вказуємо продукт «М’ясо». Таймер виставляємо на 20 хвилин. Рис злити через сито від надлишків води. Кашу заправити олією. Викласти все на одне блюдо.
В сметанному соусі
- 600 гр курячої грудки без шкіри і кістки;
- 4 часникові зубки;
- кілька гілочок кропу;
- 300 гр сметани;
- сіль, перець.
Філе нарізаємо невеликими шматочками, часник і кріп дрібно рубаємо. У мультиварочную чашу викладаємо сметану, м’ясо, прянощі, спеції і рубані продукти. Весь вміст перемішуємо ложкою. Закриваємо кришку, ставимо режим приготування «Крупи» на час 30 хвилин. Можна використовувати режим «Мультиповар» при температурі 120 град.
Філе на пару в мультиварці
Філе в мультиварці на пару стане відмінним вечерею в дієтичному меню:
- 1 куряча грудка без кістки та шкіри;
- сіль, перець мол.;
- масло пісне;
- 1,5 скл. води.
Приготування дуже просте: філе ріжеться довгастими шматочками, викласти на змащену маслом кошик для парового приготування, філе солиться і перчится. Вибирається програма «Пар» та продукт «М’ясо», готується протягом півгодини.
Куряча грудка, тушкована з картоплею
Куряча грудка з картоплею — що може бути простіше в приготуванні і краще в поєднанні! Страва, тушковане в мультиварці, стане відмінним вечерею або обідом, який можна взяти з собою на роботу.
- 3 середнього розміру картоплини;
- половинка грудки;
- за однією середньої моркви і цибулині;
- сіль, олію, томат-паста.
Спочатку на маслі обсмажити дрібно нарізаний цибулю і терту моркву. Солимо і перчимо. Обсмажується в режимі «Смаження» протягом чверті години. Кришка не закривається. Після викладається томат-паста, а через кілька хвилин — нарізаний кубиками картопля. Все перемішати, влити склянку гарячої води. Програму перемикаємо на «Гасіння», час приготування — 45 хвилин.
Як приготувати плов?
Плов з курячою грудкою — ніжне блюдо, досить популярний серед господинь. Адже відразу виходить повноцінне блюдо з м’ясом і гарніром з крупи.
- куряча грудка — 1 ціла без кістки та шкіри;
- рис — 1 скл.;
- вода — 2 скл.;
- морква — 1 одиниця;
- цибуля — 1 одиниця;
- спеції Для плову»;
- масло пісне;
- сіль.
Масло наливаємо у мультиварочную чашу. Активуємо режим «Випічка» на 40 хвилин. Дрібно ріжемо цибулю і відправляємо до маслу. Тремо моркву і також додаємо до маслу і цибулі. Кришку закриваємо і залишаємо тушкуватися.
Тим часом ріжемо дрібними кубиками куряче м’ясо. Додаємо її до овочів. Все добре перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин — смажитися, під закритою кришкою.
Після цього відкриваємо кришку, додаємо прянощі, перемішуємо, заливаємо водою і засипаємо промитий рис. До кінця готування має залишатися мінімум третину години. Закриваємо кришку і залишаємо блюдо готуватися.
Гуляш з філе в мультиварці
- філе — 400 гр;
- цибуля — 1 одиниця;
- морква — 1 одиниця;
- масло пост. — 3 стіл. л.;
- лаврушка — 2 листка;
- сіль, перець;
- борошно — 2 стіл. л.;
- томат-паста — 1 стіл. л.
Приготування дуже просте: курку ріжемо шматочками, порізану цибулю і терту моркву обсмажуємо в режимі «Смаження» хвилин десять. Після викладаємо овочі в окрему мисочку, з’єднуємо з борошном і спеціями.
Далі викладаємо шарами курку, овочі, за бажанням зелень, все заливаємо томатною пастою. З двох сторін вмісту встромляємо лаврушку, акуратно заливаємо половиною склянки гарячої води. Вибираємо режим «Гасіння» і готуємо під кришкою протягом 1-2 годин, в залежності від потужності техніки.
На замітку. Замість пасти можна використовувати лечо або заправку для борщу.
По-французьки
- цибулина — 1 велика;
- філе куряче — 1-1,3 кг;
- масло пісне;
- картопля середній — 5 одиниць;
- набір спецій Для курки»;
- сіль;
- майонез — 200 мл;
- сир твердий — 150 гр.
Наливаємо в каструлю трохи рослинного масла. Вибираємо програму «Смаження» на чверть години. Половинки курячих грудок солимо і натираємо спеціями, викладаємо в мультиварочную чашу і готуємо під кришкою.
Тим часом ріжемо цибулю кільцями, картоплю — круглими пластинками. Сир крупно трьом.
Філе перевертаємо іншою стороною, покриваємо шаром цибулевих кілець, потім — картопляними пластинками. Зверху змащуємо майонезом і покриваємо сиром.
Вибираємо режим «Випічка» на півгодини.
В беконі в мультиварці
- куряча грудка — 3 половинки без кістки та шкіри;
- суха петрушка, сіль, перець мол., сухий розмарин — 2 чайн. л.;
- твер. сир — 250 гр;
- бекон, нарізаний пластинками — 1 стандарт. упаковка.
Першим ділом філе розрізаємо таким чином, щоб вийшла «книжечка». Накриваємо м’ясо харчовою плівкою і відбиваємо молотком. Після плівку прибираємо, солимо і покриваємо потроху кожної пряністю. Повторюємо з кожною частиною філе. Сир ріжемо товстими брусками. По одному брусочку кладемо на м’ясо, загортаємо в рулетик. Отриманий рулет загортаємо в пластинку бекону.
Підготовлені рулети складаємо в змащену маслом мультиварочную чашу. Вибираємо режим «Випічка» на півгодини, закриваємо кришкою.
З лимоном і чорним перцем
- куряча грудка на кістки — 1 велика (500-700 гр);
- лимон — 2 гуртка;
- лимонний сік — 1 чайн. л.;
- сіль, мелений перець;
- прованські трави;
- олія оливки. або соняшн. рафінована;
- часник — 3 зубки.
М’ясну частину ретельно прополоскати під проточною водою, за бажанням зняти шкірку (без неї вийде дієтичне блюдо), підсушити паперовими рушниками. В кількох місцях зробити надрізи. Натерти сумішшю спецій, трав, солі, соку, олії. У розрізи покласти пластинки з часникових зубков. Взяти аркуш фольги, покласти кружок лимона, зверху — філе, на неї другий лимонний гурток. Щільно загорнути і покласти в мультиварочную чашу.
Активуємо режим «Випічка», «Запікання» або «Мультиповар» на 50-80 хвилин, залежно від розміру грудки і обраної температури.