М’ясо птиці присутній на столах практично щодня і в процентному співвідношенні конкурує в м’ясному раціоні з часткою свинини, не кажучи вже про яловичині. Тому, щоб курятина завжди залишалася бажаною в меню, так важливо експериментувати і створювати нові страви. Куряча грудка з грибами – апетитне поєднання продуктів, з якого можна створити масу смачних страв, вносячи в повсякденний раціон нові смакові нотки.
Куряча грудка з грибами у вершковому соусі
Апетитне блюдо з ніжним смаком готується з:
- ½ Кг грудинки;
- шматочки вершкового масла;
- 200 г печериць;
- цибулини;
- невеликої кількості борошна;
- 150 мл вершків;
- такого ж обсягу бульйону;
- зелені;
- соняшникової олії;
- солі і спецій.
Спосіб приготування:
- Курятина промивається, натирається сіллю, спеціями і обсмажується на розігрітому маслі по 3 – 4 хвилини з кожного боку.
- Грудка з рум’яною скоринкою перекладається у форму для запікання, яка відправляється в розігріту до 170 °C духовку на 10 хвилин.
- Гриби, цибулю і зелень подрібнюються.
- На сковороді, де обсмажувалася курка, пассеруется цибулю, до якого через 5 хвилин відправляються гриби.
- Коли рідина практично випарується, ємність додається борошно.
- Через 2 хвилини зажарка заливається бульйоном, солиться і приправляється.
- Далі додаються вершки.
- Коли соус загусне, він притрушивается рубаною зеленню.
- В вершкову заправку викладаються курячі грудки.
- Через 2 хвилини страва подається до столу.
Закусочні рулетики
Прекрасна закуска, яка в розрізі виглядає ще ефектніше, виділяючи при цьому шикарний аромат.
Будуть потрібні:
- 400 г філе;
- по 50 г сиру і грибів;
- 3 гілочки зелені;
- 2 зубки часнику;
- 2 яйця;
- по 100 г панірувальних сухарів і вершкового масла;
- сіль і спеції.
Основні кроки приготування:
- Філе розрізають шарами шириною в 1,5 див.
- Курячі шматочки злегка відбиваються і присипаються сіллю і перцем.
- Зелень, часник подрібнюються і розподіляються по отбивным.
- З сиру і грибів готуються пластинки, які по черзі викладаються на м’ясо (сир, а потім печериці).
- З курятини з начинкою формуються рулетики, які закалываются зубочистками, умочують в яйці, обвалюються в сухарях і обсмажують на вершковому маслі по 10 хвилин з кожного боку
Запікаємо в духовці з сиром
Біле м’ясо з апетитною сирною скоринкою – прикраса не тільки повсякденного, але й святкового столу.
Для втілення рецепта в життя, знадобляться:
- ½ Кг філе;
- 100 г сиру;
- в 2 рази більше грибів;
- велика цибулина;
- 100 г майонезу;
- соняшникова олія;
- сіль, спеції, зелень;
- 200 мл огіркового маринаду.
У процесі приготування страви дотримуємося такого алгоритму:
- Філе нарізати косими шматочками, які відбиваються молоточком для додання їм плоскої форми.
- Відбивні складаються в миску, де заливаються огірковим розсолом.
- З лука готуються півкільця, які пассеруются на розігрітому рослинному маслі.
- Коли овоч стане прозорим, він викладається на тарілку.
- На його місце в сковороду відправляються грибні пластинки, які знімаються з вогню, коли тільки з’явиться рідина.
- На деко, змащене маслом, викладаються курячі відбивні, які змащуються майонезом.
- Далі розподіляються шарами гриби і цибулю.
- Блюдо притрушивается сиром, покривається залишилися майонезом.
- У фіналі курячі грудки з грибами прикрашаються рубаною зеленню і відправляються в духовку (200 °C) на 35 хвилин.
Салат з курячою грудкою і грибами
Це ситна закуска з доступних продуктів, для приготування яких потрібні лише:
- 1 грудка;
- 300 г печериць;
- 4 яйця;
- 100 г сиру;
- 150 г майонезу;
- 20 мл рослинного масла;
- сіль.
Основні кроки приготування прості:
- Курятина відварюється в підсоленій воді і нарізати упоперек волокон тонкими смужками.
- З грибів готуються пластинки, які обсмажуються на сковороді до рум’яності.
- Відварені яйця розбираються на білки і жовтки.
- Білки натираються, а потім змішуються з грибами і половиною заявленої кількості майонезу.
- Жовтки розминаються і змішуються з курятиною, а також залишилися майонезом.
- На блюдо викладають першим шаром гриби з білками, а другим – курятина з жовтками.
- Салат притрушивается сирної стружкою і подається до столу.
В сметанному соусі
Апетитне блюдо, до складу якого входять:
- 400 г грибів і грудки;
- 250 мл сметани;
- цибулина;
- 30 г борошна;
- сіль і спеції.
У процесі приготування виконуємо прості кроки:
- Грудка промивається і нарізається брусочками, які подсаливаются, перчатся і притрушиваются борошном.
- Гриби очищаються і діляться на 4 частини.
- Курячі брусочки обсмажуються на гарячому маслі і викладаються назад в миску.
- У сковороді, де обсмажувалася курка, пассеруется подрібнена цибулина.
- Коли овоч стане м’яким, до нього додаються грибні шматочки.
- Через 5 хвилин в сковороду з зажаркою викладаються грудка і сметана.
- Тушкується страву до готовності 15 хвилин.
- Перед подачею на стіл блюдо притрушивается зеленню за бажанням.
Філе курки, фаршироване грибами
Куряча грудка, фарширована грибами, являє собою ніжне і дієтичне страва, що зайвий раз доводить, що корисна їжа не обов’язково повинна бути позбавленою смаку.
Склад:
- 600 г філе;
- в 2 рази менше грибів;
- цибулина;
- 250 мл сметани;
- 150 г сиру;
- кріп, оливкова олія, сіль і спеції.
Етапи створення кулінарного творіння:
- Цибулю і гриби подрібнюються.
- В гаряче олію викладаються цибульні шматочки. Ледве вони придбають золотистий відтінок, до них додаються грибні пластинки.
- Далі додається сметана, після чого отриманий склад гаситься 5 хвилин.
- Сир натирається і відправляється до майже готової начинки.
- При помішуванні вона гаситься 5 хвилин, після чого притрушивается зеленню.
- Філе ріжеться пластами і відбивається.
- Відбивні солятся, приправляється і розкладаються по квадратах з фольги.
- М’ясні заготовки покриваються начинкою, після чого складаються «книжкою»
- Вироби обертаються фольгою і відправляються на 30 хвилин у духовку.
Готуємо в мультиварці
Апетитна страва легко можна приготувати в мультиварці.
Потрібно продуктовий набір, що складається з:
- 600 г філе;
- удвічі меншої кількості грибів;
- морквини;
- цибулини;
- 30 г борошна;
- 15 г вершкового масла;
- 30 мл сметани;
- солі і перцю.
Черговість дій:
- Філе і гриби нарізати шматочками.
- З цибулини готуються півкільця, а з моркви – соломка.
- Цибульно-морквяна суміш обсмажується на вершковому маслі в програмі «Випічка».
- Через 5 хвилин в чашу додаються м’ясо і гриби.
- Ще через 5 хвилин вміст кухонної «помічниці» заливається сметаною, розведеної в 100 мл води.
- Через 20 хвилин приготування у програмі «Гасіння» страва може подаватися до столу.
Жульєн
Оригінальний рецепт смачної страви, яке просто тане в роті.
Для підготовки страви необхідні:
- 600 г філе;
- вдвічі менше печериць;
- по 200 г цибулі та сиру;
- 300 мл вершків;
- 30 г борошна;
- сіль, спеції і соняшникову олію.
Хід роботи:
- Біле м’ясо відварюється в підсоленій воді і після охолодження подрібнюється.
- Цибулю нарізати дрібними кубиками, які пассеруются до прозорості.
- Далі до них додаються подрібнені гриби.
- Після випаровування всієї рідини з ємності в неї відправляється філе.
- На сухій сковороді обсмажується борошно, яка заливається вершками.
- Через 5 хвилин в вершкову масу відправляється м’ясна зажарка.
- Після ретельного перемішування склад майбутнього жульєна розподіляється по формах, у яких він притрушивается тертим сиром.
- Заготовки відправляються в гарячу духовку на півгодини до утворення апетитною рум’яною кірочки.
Завдяки цим рецептами біле м’ясо курки, яке сприймається багатьма господинями, як сухе і жорсткувате, можна побачити зовсім в новому світлі. Це корисний, смачний продукт, який в тандемі з грибами дозволяє створити дивовижно смачні страви. Спробуйте і переконайтеся самі!