Куряча грудка з грибами – 8 рецептів приготування смачних страв

М’ясо птиці присутній на столах практично щодня і в процентному співвідношенні конкурує в м’ясному раціоні з часткою свинини, не кажучи вже про яловичині. Тому, щоб курятина завжди залишалася бажаною в меню, так важливо експериментувати і створювати нові страви. Куряча грудка з грибами – апетитне поєднання продуктів, з якого можна створити масу смачних страв, вносячи в повсякденний раціон нові смакові нотки.

Куряча грудка з грибами у вершковому соусі

Апетитне блюдо з ніжним смаком готується з:

  • ½ Кг грудинки;
  • шматочки вершкового масла;
  • 200 г печериць;
  • цибулини;
  • невеликої кількості борошна;
  • 150 мл вершків;
  • такого ж обсягу бульйону;
  • зелені;
  • соняшникової олії;
  • солі і спецій.

Спосіб приготування:

  • Курятина промивається, натирається сіллю, спеціями і обсмажується на розігрітому маслі по 3 – 4 хвилини з кожного боку.
  • Грудка з рум’яною скоринкою перекладається у форму для запікання, яка відправляється в розігріту до 170 °C духовку на 10 хвилин.
  • Гриби, цибулю і зелень подрібнюються.
  • На сковороді, де обсмажувалася курка, пассеруется цибулю, до якого через 5 хвилин відправляються гриби.
  • Коли рідина практично випарується, ємність додається борошно.
  • Через 2 хвилини зажарка заливається бульйоном, солиться і приправляється.
  • Далі додаються вершки.
  • Коли соус загусне, він притрушивается рубаною зеленню.
  • В вершкову заправку викладаються курячі грудки.
  • Через 2 хвилини страва подається до столу.

Закусочні рулетики

Прекрасна закуска, яка в розрізі виглядає ще ефектніше, виділяючи при цьому шикарний аромат.

Будуть потрібні:

  • 400 г філе;
  • по 50 г сиру і грибів;
  • 3 гілочки зелені;
  • 2 зубки часнику;
  • 2 яйця;
  • по 100 г панірувальних сухарів і вершкового масла;
  • сіль і спеції.

Основні кроки приготування:

  • Філе розрізають шарами шириною в 1,5 див.
  • Курячі шматочки злегка відбиваються і присипаються сіллю і перцем.
  • Зелень, часник подрібнюються і розподіляються по отбивным.
  • З сиру і грибів готуються пластинки, які по черзі викладаються на м’ясо (сир, а потім печериці).
  • З курятини з начинкою формуються рулетики, які закалываются зубочистками, умочують в яйці, обвалюються в сухарях і обсмажують на вершковому маслі по 10 хвилин з кожного боку
Дивіться також:  Кабачкова ікра – 15 рецептів ікри

Запікаємо в духовці з сиром

Біле м’ясо з апетитною сирною скоринкою – прикраса не тільки повсякденного, але й святкового столу.

Для втілення рецепта в життя, знадобляться:

  • ½ Кг філе;
  • 100 г сиру;
  • в 2 рази більше грибів;
  • велика цибулина;
  • 100 г майонезу;
  • соняшникова олія;
  • сіль, спеції, зелень;
  • 200 мл огіркового маринаду.

У процесі приготування страви дотримуємося такого алгоритму:

  • Філе нарізати косими шматочками, які відбиваються молоточком для додання їм плоскої форми.
  • Відбивні складаються в миску, де заливаються огірковим розсолом.
  • З лука готуються півкільця, які пассеруются на розігрітому рослинному маслі.
  • Коли овоч стане прозорим, він викладається на тарілку.
  • На його місце в сковороду відправляються грибні пластинки, які знімаються з вогню, коли тільки з’явиться рідина.
  • На деко, змащене маслом, викладаються курячі відбивні, які змащуються майонезом.
  • Далі розподіляються шарами гриби і цибулю.
  • Блюдо притрушивается сиром, покривається залишилися майонезом.
  • У фіналі курячі грудки з грибами прикрашаються рубаною зеленню і відправляються в духовку (200 °C) на 35 хвилин.

Салат з курячою грудкою і грибами

Це ситна закуска з доступних продуктів, для приготування яких потрібні лише:

  • 1 грудка;
  • 300 г печериць;
  • 4 яйця;
  • 100 г сиру;
  • 150 г майонезу;
  • 20 мл рослинного масла;
  • сіль.

Основні кроки приготування прості:

  • Курятина відварюється в підсоленій воді і нарізати упоперек волокон тонкими смужками.
  • З грибів готуються пластинки, які обсмажуються на сковороді до рум’яності.
  • Відварені яйця розбираються на білки і жовтки.
  • Білки натираються, а потім змішуються з грибами і половиною заявленої кількості майонезу.
  • Жовтки розминаються і змішуються з курятиною, а також залишилися майонезом.
  • На блюдо викладають першим шаром гриби з білками, а другим – курятина з жовтками.
  • Салат притрушивается сирної стружкою і подається до столу.
Дивіться також:  Рис з овочами на сковороді – 7 рецептів приготування

В сметанному соусі

Апетитне блюдо, до складу якого входять:

  • 400 г грибів і грудки;
  • 250 мл сметани;
  • цибулина;
  • 30 г борошна;
  • сіль і спеції.

У процесі приготування виконуємо прості кроки:

  • Грудка промивається і нарізається брусочками, які подсаливаются, перчатся і притрушиваются борошном.
  • Гриби очищаються і діляться на 4 частини.
  • Курячі брусочки обсмажуються на гарячому маслі і викладаються назад в миску.
  • У сковороді, де обсмажувалася курка, пассеруется подрібнена цибулина.
  • Коли овоч стане м’яким, до нього додаються грибні шматочки.
  • Через 5 хвилин в сковороду з зажаркою викладаються грудка і сметана.
  • Тушкується страву до готовності 15 хвилин.
  • Перед подачею на стіл блюдо притрушивается зеленню за бажанням.

Філе курки, фаршироване грибами

Куряча грудка, фарширована грибами, являє собою ніжне і дієтичне страва, що зайвий раз доводить, що корисна їжа не обов’язково повинна бути позбавленою смаку.

Склад:

  • 600 г філе;
  • в 2 рази менше грибів;
  • цибулина;
  • 250 мл сметани;
  • 150 г сиру;
  • кріп, оливкова олія, сіль і спеції.

Етапи створення кулінарного творіння:

  • Цибулю і гриби подрібнюються.
  • В гаряче олію викладаються цибульні шматочки. Ледве вони придбають золотистий відтінок, до них додаються грибні пластинки.
  • Далі додається сметана, після чого отриманий склад гаситься 5 хвилин.
  • Сир натирається і відправляється до майже готової начинки.
  • При помішуванні вона гаситься 5 хвилин, після чого притрушивается зеленню.
  • Філе ріжеться пластами і відбивається.
  • Відбивні солятся, приправляється і розкладаються по квадратах з фольги.
  • М’ясні заготовки покриваються начинкою, після чого складаються «книжкою»
  • Вироби обертаються фольгою і відправляються на 30 хвилин у духовку.

Готуємо в мультиварці

Апетитна страва легко можна приготувати в мультиварці.

Потрібно продуктовий набір, що складається з:

  • 600 г філе;
  • удвічі меншої кількості грибів;
  • морквини;
  • цибулини;
  • 30 г борошна;
  • 15 г вершкового масла;
  • 30 мл сметани;
  • солі і перцю.
Дивіться також:  Як приготувати яєчню - 10 смачних і простих рецептів

Черговість дій:

  • Філе і гриби нарізати шматочками.
  • З цибулини готуються півкільця, а з моркви – соломка.
  • Цибульно-морквяна суміш обсмажується на вершковому маслі в програмі «Випічка».
  • Через 5 хвилин в чашу додаються м’ясо і гриби.
  • Ще через 5 хвилин вміст кухонної «помічниці» заливається сметаною, розведеної в 100 мл води.
  • Через 20 хвилин приготування у програмі «Гасіння» страва може подаватися до столу.

Жульєн

Оригінальний рецепт смачної страви, яке просто тане в роті.

Для підготовки страви необхідні:

  • 600 г філе;
  • вдвічі менше печериць;
  • по 200 г цибулі та сиру;
  • 300 мл вершків;
  • 30 г борошна;
  • сіль, спеції і соняшникову олію.

Хід роботи:

  • Біле м’ясо відварюється в підсоленій воді і після охолодження подрібнюється.
  • Цибулю нарізати дрібними кубиками, які пассеруются до прозорості.
  • Далі до них додаються подрібнені гриби.
  • Після випаровування всієї рідини з ємності в неї відправляється філе.
  • На сухій сковороді обсмажується борошно, яка заливається вершками.
  • Через 5 хвилин в вершкову масу відправляється м’ясна зажарка.
  • Після ретельного перемішування склад майбутнього жульєна розподіляється по формах, у яких він притрушивается тертим сиром.
  • Заготовки відправляються в гарячу духовку на півгодини до утворення апетитною рум’яною кірочки.

Завдяки цим рецептами біле м’ясо курки, яке сприймається багатьма господинями, як сухе і жорсткувате, можна побачити зовсім в новому світлі. Це корисний, смачний продукт, який в тандемі з грибами дозволяє створити дивовижно смачні страви. Спробуйте і переконайтеся самі!

Прокрутка до верху