Куряча локшина – 8 рецептів, як приготувати смачний домашній суп-локшину

Як приготувати не просто «якусь гарячу їжу, яку дієтологи рекомендують щодня включати в наш раціон, а справжнє перше за смаком і красою страву? Розкрити секрети такого страви допоможе куряча локшина — предмет особливої гордості російської кухні!

Класичний рецепт

Отримати сьогодні справжній курячий суп з локшиною непросто з однієї причини: в давнину цю страву готували неодмінно з «літнього» півня. Знайти таку птицю можна на ринку у сільських продавців.

Список продуктів:

  • «супова» курка;
  • бутильована вода — 2 л;
  • локшина — 130 г;
  • морква;
  • картопля — 2 шт.;
  • букет гарни (пучок запашних трав);
  • черешок селери — до 5 см;
  • цибулини — 2 шт.;
  • сіль, зелень, перець.

Як приготувати курячу локшину дізнаємося в наступному рецепті, а поки почнемо з того, як розрахувати потрібну кількість супу?

Для цього вливаємо в каструлю стільки повних тарілок води, скільки порцій необхідно отримати. Зайва рідина википить, її місце займе інша (тверда) частину страви.

Не забуваємо про добавку, яку неодмінно попросять наші їдці!

Спосіб приготування:

  • Отже, обпалюємо пальником дрібний пух птиці, потрошимо півника, вирізаємо на хвостику жировик, ретельно промиваємо тушку. Завжди використовуємо всі підготовчі етапи обробки продукту.
  • Викладаємо курку в емальовану каструлю, вливаємо відфільтровану воду, додаємо одну чисту цибулину з лушпинням. Букет гарни загортаємо в марлю, перев’язуємо у вигляді мішечка.
  • Відварюємо птицю методом томління не менше 2 годин до м’якого стану. Стежимо за тим, щоб суп не перекіпал.
  • Виймаємо курку з посуду, проціджуємо бульйон, продовжуємо приготування. Очищаємо овочі нарізаємо брусочками бульби картоплі, шаткуємо соломкою моркву, дрібно рубаємо невелику цибулину і селеру. Викладаємо продукти в киплячу рідину і відварюємо до готовності коренеплодів.
  • Тепер поміщаємо локшину, солимо і перчимо страву, повертаємо розділене на порційні частини м’ясо. Його також можна додати в тарілки з їжею разом з нарубаною зеленню. Акуратно все перемішуємо, готуємо ще 5 хвилин і вимикаємо вогонь.

Даємо супу час настоятися, завершити формування смакового букета, після чого приступаємо до трапези.

З домашньою локшиною

Цю дивну «стружку» з тіста наші бабусі заготовляли у величезних кількостях, сушили на білих рушниках, зберігали в банках або полотняних мішечках. Російська домашня локшина — гідний конкурент італійської пасти!

Список продуктів:

  • курячі жовтки — 10 шт;
  • борошно (бажано пшеничне) — до 300 м;
  • сіль.
  • Більш простий варіант отримання макаронних виробів передбачає включення білків, але чисто яєчна локшина набагато смачніше і вигідніше: вона не розварюється, залишається в курячому супі цілою, еластичною, приємною на смак.
  • Відокремлюємо жовтки від білків, покласти в миску, додаємо трохи солі, додаємо половину кількості неодноразово просіяного борошна. Робимо заміс тугого тіста, схожого на пельменний, але в рази його крутіше. Щоб отримати якісну заготівлю, замішуємо не менше 15 хвилин, поступово приєднуючи необхідну кількість борошна.
  • Отримуємо однорідне і дуже пружне тісто, формуємо з нього кулю, накриваємо рушником, залишаємо на півгодини «відпочивати». Виготовлений продукт повинен «дихати», тому не кладіть його в целофан або плівку.
  • Просіваємо на стіл трохи борошна, ретельно розкачуємо тісто. Робимо пласт настільки тонким, щоб він був практично прозорим. Процес досить трудомісткий, але необхідний. Вішаємо пласт на спинку стільця, дверцята плити — яку вузьку поверхню, щоб він трохи підсох.
  • Тепер двічі складаємо пласт навпіл, потім згортаємо рулетом і нарізаємо його гострим ножем на тонкі смужки. Направляємо лезо трохи навскіс, відокремлюючи шматочки бажаної довжини. Руками «перетряхиваем» спіральки, щоб вони роз’єдналися, викладаємо тонким шаром на піднос або чисту тканину.
  • Готуємо курячий суп, використовуючи рекомендації попереднього рецепта. Домашню локшину закладаємо в кінці приготування. Як тільки почнеться нове кипіння, відставляємо каструлю з вогню. У наступні 15 хвилин «відпочинку» макаронні вироби дійдуть до потрібної кондиції.
Дивіться також:  Готуємо чудові Булочки-Пушинки

Залишився продукт добре просушуємо, періодично перевертаючи, зберігаємо в банку або тканинній упаковці.

Готуємо по-домашньому

Суп з домашньою локшиною можна приготувати за класичним рецептом з курки або іншого якісного м’яса.

Необхідні компоненти:

  • індичка або яловичина на кістці — 500 г;
  • домашня локшина — 50 г;
  • цибулини і морква — по 1,5 шт.;
  • картопля — 2 шт.;
  • селера — держак середнього розміру.
  • сіль, перець.

Процес приготування:

  • Ретельно промиваємо шматки м’яса, заливаємо неодмінно холодною питною водою, додаємо половинки моркви і цибулі (з лушпинням для кращого кольору супу). Відварюємо продукти у відкритому вигляді на дуже тихому вогні. Не забуваємо знімати піну.
  • Проціджуємо бульйон, м’ясо використовуємо для приготування другої страви або нарізаємо маленькими шматочками і додаємо в тарілки з готовим супом.
  • Очищені овочі шаткуємо невеликими частинами, картопля — трохи крупніше. Опускаємо продукти в бульйон, варимо до готовності. В кінці процесу страва перчимо і солимо, додаємо в суп домашню локшину. Враховуємо співвідношення макаронних виробів і бульйону: 130 грамів на 2 літри рідини. В іншому випадку ризикуємо отримати занадто густу страву.
  • Перемішуємо склад, вимикаємо вогонь через півхвилини від початку нового кипіння.

Подаємо суп з локшиною по-домашньому у гарячому вигляді, посипаємо блюдо свіжою зеленню.

Простий суп-локшина на курячому бульйоні

Цей варіант улюбленого страви не тільки є смачною і поживною їжею, але і простим, швидким у приготуванні стравою.

Список продуктів:

  • курка або її частини — 600 г;
  • цибуля-ріпка — ½ головки;
  • картопля — 1 шт.;
  • невелика морквина;
  • локшина домашня — 60 г;
  • перець, сіль, зелень.

Етапи приготування:

  • Прекрасний курячий бульйон можна отримати з ніжок, горла, крил і спинок птиці. З білого м’яса навариста рідка основа з апетитними жовтими крупинками, якими славиться курячий суп, не вийде.
  • Викладаємо частини птиці в зручну посуд, заливаємо 1,5 л бутильованої води, варимо бульйон з урахуванням рекомендацій попередніх рецептів.
  • Очищаємо і промиваємо овочі. Моркву дрібно натираємо, подрібнюємо половинку цибулини, а бульба картоплі оформляємо кубиками або брусочками.
  • Проціджуємо бульйон, опускаємо в нього овочеву нарізку, варимо до готовності. Відокремлюємо від кісток куряче м’ясо, рубаємо його невеликими шматочками, повертаємо в каструлю з їжею. Приєднуємо локшину, солимо і перчимо страву, акуратно перемішуємо його.
Дивіться також:  Рецепти гарячих зігріваючих напоїв з фото

Простий суп-локшина на курячому бульйоні готовий. Не забуваємо посипати його зеленню.

Як приготувати з грибами

Чудове перше блюдо в старовину доповнювали різноманітними поживними компонентами. Найпопулярнішим продуктом були, звичайно, гриби.

Перелік інгредієнтів:

  • курячі стегенця — 3 шт.;
  • печериці — 400 г;
  • моркву і цибулю — по 1 шт.;
  • локшина домашня — 130 г;
  • масло пісне;
  • часник — 2 зубки;
  • лист лавра, сіль, перець, кріп.

Особливості приготування:

  • Промиваємо частини птиці, відварюємо 2 л бульйону, проціджуємо рідина, повертаємо в чистий посуд.
  • Дрібно кришимо очищену цибулину, злегка пасеруємо в пісному маслі, додаємо нарізані пластинами гриби, смажимо до золотистого кольору. В кінці процесу приєднуємо подрібнений часник, нарізаний кріп.
  • Покласти в киплячий бульйон розділений на часточки картоплю разом з дрібно натертою морквою. Варимо продукти до готовності. Солимо і перчимо страву, приєднуємо домашню локшину і грибний склад. Перемішуємо компоненти страви, закінчуємо нагрівання після початку нового процесу кипіння.

Приготовлений суп-локшина з грибами вийшов по-справжньому смачний, запашний, приголомшливо апетитний!

Рецепт від Сталика Ханкишиева

Домашня локшина від відомого кухаря — справжній подарунок для кожної господині, безцінна допомога початківцям кулінарам.

Склад продуктів:

  • масло вершкове;
  • смалець курячий;
  • жовток;
  • сухарі панірувальні — 30 г;
  • морква, цибуля-порей, головка овоча з лушпинням — по 1 шт.;
  • болгарський перець чилі — 1 шт.;
  • курка (з лапками і головою);
  • помідори — 2 шт.;
  • борошно просеянная — до 1 кг;
  • яйця — 8 шт.;
  • зелень, гвоздика, перець, часник.

Порядок приготування:

  • Оброблену курку кладемо в каструлю, наповнюємо посуд очищеною водою, солимо і перчимо рідина. Додаємо цибулю з лушпинням, запашний маленький «букетик» з кількох гілочок кропу, селери і петрушки. Відварюємо продукти на слабкому вогні.
  • З’єднуємо в чаші просіяне борошно, яйця і воду в обсязі, відповідному половині яєчного складу. Робимо замішування крутого тіста, даємо йому півгодини «відпочити». Розрізаємо продукт на частини, розкачуємо тонкі кола. Після того, як вони підсохнуть, звертаємо трубочки, нарізаємо смужками.
  • Отримуємо готову птицю з посуду, голову і лапки поки залишаємо в бульйоні. Відокремлюємо м’ясо, нарізаємо шматочками, паніруємо сухарями, потім у збиту суміш, отриману з борошна, жовтків, солі і перцю. Обсмажуємо частини птиці до рум’яного кольору.
  • Шаткуємо моркву кубиками, цибулю — тонкими кільцями. Помідори та перці ріжемо великими частинами. Пасеруємо овочі в курячому смальці, потім поміщаємо піджарку в запашний бульйон, приправляємо його спеціями.
  • Домашню локшину відварюємо в 5 літрах підсоленої киплячої води, відкидаємо на друшляк, розміщуємо по тарілках. Туди ж викладаємо шматочки м’яса. Виймаємо з бульйону курячі лапки, голову і зелень, заливаємо оформлені порції ароматним складом, посипаємо нарубаної травою.
Дивіться також:  Сирний суп з куркою – 8 рецептів приготування

Чудовий рецепт від Сталика Ханкишиева подарував нам царський блюдо!

Куряча локшина в мультиварці

Допомога кухонних приладів дозволяє швидко приготувати корисний суп-локшину, економить наш час і фізичні зусилля.

Набір компонентів:

  • масло вершкове — 20 г;
  • філе курки — 2 шт.;
  • моркву і цибулина;
  • локшина — 80 г;
  • спеції (перець, сіль, зелень.

Спосіб приготування:

  • Поділяємо м’ясо птиці на невеликі шматочки. Поміщаємо вершковий жир в чашу мультиварки, викладаємо частини курки, виставляємо на 7 хвилин програму «Випічка».
  • Очищаємо овочі, шаткуємо моркву тонкими кружечками, цибулю — півкільцями. Додаємо продукти до смаженій м’ясу, приправляємо перцем і сіллю, вливаємо бутильовану воду. Опускаємо в бульйон домашню локшину, все злегка перемішуємо. Включаємо на агрегаті режим «Суп», готуємо страву ще півгодини.

Подаємо страву відразу після закінчення роботи приладу.

З рисовою локшиною

Ці «кришталеві» вироби, виготовлені з машевого крохмалю, рису і пшениці, в Китаї колись називали «суповими тістечками». Сьогодні відомі десятки видів тонких і більш товстих макаронів, використовуваних для одержання перших і других страв.

Список продуктів:

  • куряча грудка — до 400 м;
  • сік лайма — 70 мл;
  • імбир — 40 г;
  • бульйон — 1,4 л;
  • локшина рисова — 400 г;
  • листя коріандру — 2 ст. л.;
  • перо цибулі — 5 стрілок;
  • перець чилі.

Приготування страви:

  • Вливаємо курячий бульйон в каструлю, додаємо імбир, викладаємо нарізане соломкою м’ясо птиці. Відварюємо продукт чверть години, потім дістаємо з посуду, залишаємо шматочки в тарілці, поки вони не охолонуть.
  • Кладемо в суп рисову локшину, приєднуємо подрібнений стручок пекучого перцю, сік лайма. Відварюємо довгі борошняні вироби, чимось нагадують нитки павутини.
  • Через 7 хвилин повертаємо в суп шматочки м’яса, прогріваємо страву ще 60 секунд.

Подаємо першу страву, посипаючи в тарілки зелень коріандру.

Запеклі баталії між Італією і Китаєм про історичні корені макаронних виробів не затихають до теперішнього часу. Ну а поки хтось доводив авторство стародавнього страви, куряча локшина завоювала весь світ та забезпечила нашу «смачну» життя таким чудовим страв, як ніжний і ароматний домашній суп-локшина.

Прокрутка до верху