Куряча печінка в мультиварці – 7 рецептів приготування

Це дуже корисний продукт, в його складі є безліч вітамінів і мікроелементів. А куряча печінка в мультиварці – це не тільки корисно, але і швидко. Сьогодні ми розповімо, як смачно і просто можна приготувати цей делікатес.

Готуємо на пару — покроковий рецепт

Інгредієнти:

  • куряча печінка – 0,3 кг;
  • сіль і спеції (наприклад, до м’ясних страв) – за смаком;
  • сметана – 2 ст. ложки;
  • зелень – для прикраси;
  • ріпчаста цибуля – 1 головка.

Приготування:

  • Ретельно промийте печінку під проточною водою.
  • Обріжте всі плівки і подрібніть печінку.
  • Цибулину промийте і наріжте півкільцями.
  • Візьміть контейнер для варіння і складіть основний компонент. Додайте сіль, цибулю, спеції.
  • Додайте сметану і перемішайте.
  • Налийте в миску воду об’ємом 300 — 400 грам.
  • Закривайте прилад, і виставляйте режим «Варка на пару» на 30 хвилин.
  • Через півгодини відкрийте кришку, перемішайте блюдо.
  • Куряча печінка в сметані готова.
  • Розкладіть в тарілки і притрусіть свіжою зеленню.
  • Куряча печінка, смажена з цибулею в мультиварці

    Головна перевага цього рецепту в тому, що печінка не стріляє по всій кухні, як на сковорідці.

    Інгредієнти:

    • куряча печінка – 0,6 кг;
    • сіль, приправа «Каррі — за смаком;
    • цибуля – 2 головки;
    • борошно – 2/3 склянки;
    • рослинне масло – для змазування чаші мультиварки.

    Приготування:

  • Печінку промити, підсушіть паперовим рушником.
  • Обріжте всі прожилки. Розріжте навпіл тільки великі шматки.
  • Додайте сіль, приправи, все перемішайте.
  • Насипте в плоский посуд борошно.
  • Зніміть з лука шкірку і наріжте його тонкими півкільцями, притрусіть його сіллю.
  • Змастіть чашу соняшниковою олією, для цього скористайтеся силіконової пензликом.
  • Увімкніть мультиварку, щоб масло нагрілося.
  • Шматочок курячої печінки обваляйте в борошні. Покладіть субпродукт в мультиварку. Теж виконайте з іншими частинами.
  • Візьміть нарізану цибулю і покладіть його на печінку.
  • Закрийте піч, виберіть режим «Смаження», час – 15 хвилин.
  • Через 5-7 хвилин відкрийте мультиварку і спеціальною лопаткою перемішайте продукт.
  • Закрийте кришку, дочекайтеся закінчення готування.
  • Блюдо готове. Воно має красиву скоринку і смачно пахне. Подавайте її з улюбленим гарніром або просто з хлібом.
  • Дивіться також:  Рубані котлети з курячої грудки – 7 рецептів приготування

    Паштет з курячої печінки в мультиварці

    Інгредієнти:

    • куряча печінка – 0,5 кг;
    • вершкове масло – 0,07 кг;
    • морква – 1 штука (велика);
    • фісташки – півсклянки;
    • цибуля – 2 штуки;
    • оливкова олія – для змащування чаші мультиварки;
    • сіль і мускатний горіх – за смаком.

    Приготування:

  • Моркву очистіть від шкірки і наріжте тонкими смужками (як морква по-корейськи).
  • Цибулю наріжте півкільцями.
  • Змастіть форму оливковою олією і складіть в чашу моркву і цибулю, трохи присолите їх і закрийте кришку.
  • Виставте програму «Тушкування» на 15 хвилин.
  • В цей час промиємо й наріжемо печінка на шматки.
  • Коли овочі будуть готові, відкривайте мультиварку і викладайте курячу печінку. Все змішайте, додайте солі і мускатного перцю.
  • Закривайте піч, і знову виберіть режим «Гасіння» на 10 хвилин.
  • Готову страву перекладіть в глибоку посуд, і почекайте, поки вона охолоне.
  • Тепер візьміть занурювальний блендер, подрібніть всі компоненти.
  • Дістаньте вершкове масло. Відокремте її столовою ложкою і киньте до печінки. Ще раз все змішати блендером.
  • Покладіть паштет у формочки або в маленькі баночки.
  • Ложку масла розтопіть на сухій сковорідці, і залийте їм зверху кожну баночку з паштетом.
  • Тепер розкривайте фісташки і роздушіть їстівну частину качалкою.
  • Дрібними горішками засипте паштет.
  • Надсилайте паштет з курячої печінки в холодильник на пару годин, щоб він застиг і придбав потрібну консистенцію. Смачно намазувати на свіжий хліб.
  • З додаванням грибів

    Інгредієнти:

    • куряча печінка – 0,5 кг;
    • соняшникова або оливкова олія – для смаження;
    • печериці – 0,4 кг;
    • сіль і улюблені приправи – за смаком;
    • цибуля (ріпчаста) – 2-3 штуки;
    • сметана – 0,1 кг.

    Приготування:

  • Цибулю поріжте півкільцями.
  • Ретельно промийте гриби, обріжте чорні частини.
  • Наріжте печериці тонкими пластинами.
  • Курячу печінку промити і трохи подрібніть.
  • Змастіть чашу маслом і викладіть в неї субпродукт.
  • Трохи обсмажте (лише до сірого кольору, але не до готовності).
  • Тепер додайте цибулю і гриби, все змішайте, закрийте каструлю і поставте режим «Гасіння». У процесі готування печериці повинні пустити сік, і тушкуватися саме в ньому.
  • Як тільки волога випарується – відкривайте каструлю, додайте сіль, сметану і спеції. Ретельно все перемішайте і знову закрийте. Нехай печінка протушкується ще 10 хвилин.
  • Готову печінку перемішайте і можна розкладати ароматне блюдо по тарілках. На гарнір використовують макарони або рис.
  • Дивіться також:  Горохове пюре – 8 рецептів приготування

    З овочевою підливою

    Інгредієнти:

    • печінка – 0,5 кг;
    • цибуля – 2 головки;
    • заморожені овочі (суміш) – 0,5 кг;
    • сіль, лавровий лист, хмелі-сунелі – за смаком;
    • рослинне масло – для змазування форми.

    Приготування:

  • Замочіть печінка у воді на кілька годин.
  • Потім проваріть у воді близько 5 хвилин.
  • Цибулю порізати тонкими кільцями.
  • Змастіть мультиварку маслом і покладіть в неї цибулю.
  • Поставте програму «Смаження» на 5 хвилин.
  • До смаженій цибулі додайте печінку, сіль, лавровий лист і приправу. Все перемішайте.
  • Відкрийте пакет і висипте заморожені овочі в каструлю. Перемішайте всі інгредієнти.
  • Виставте режим «Гасіння» на годину. Під впливом температури, овочі пустять сік і будуть в ньому тушкуватися.
  • Окремо закип’ятіть склянку води. За 10 хвилин до готовності страви, влийте воду і все перемішайте.
  • Наша печінка з овочевою підливою готова. Подавайте її в гарячому вигляді.
  • Гречка з курячою печінкою в мультиварці

    Дуже зручно готувати це блюдо саме в мультиварці, так як всі компоненти рівномірно протушатся і стануть ніжними, а гречка просочиться печінковим соком. Та й зручно, коли одночасно є і м’ясне блюдо і гарнір.

    Інгредієнти:

    • гречана крупа – 0,25 кг;
    • сіль хмелі-сунелі і перець – за смаком;
    • вода – 0,5 л;
    • цибуля – 1 головка;
    • рослинне масло – для смаження;
    • куряча печінка – 0,4 кг;
    • часник (сушений) – 1 щіпка;
    • морква – 1 штука.

    Приготування:

  • Моркву натріть на середній терці.
  • Цибуля нарубайте шматочками.
  • Печінка промийте і наріжте на невеликі шматочки.
  • Змастіть чашу маслом і викладіть в неї курячу печінку і овочі. Все змішайте.
  • Виставте режим «Смаження» на 10 хвилин.
  • Через 5 хвилин відкрийте кришку і всипте трохи сушеного часнику і перцю. Все змішайте і назад закрийте кришку. Сушений часник можна замінити свіжим, попередньо пропустивши його через прес.
  • Кілька разів промийте гречку, поки вода не стане прозорою.
  • Відкрийте піч, засипте промиту гречку. Залийте водою (0,5 літра). Додайте солі і хмелі-сунелі. Все перемішайте і закрийте.
  • Тепер встановіть програму «Гречка» на 35-40 хвилин. Якщо такого режиму немає, то підійде «Плов» або «Каша».
  • Через зазначений час перемішайте блюдо.
  • Подавайте з овочевим салатом.
  • Дивіться також:  8 смачних рецептів тушкованої капусти, які можна приготувати вдома

    З картоплею

    Інгредієнти:

    • куряча печінка – 0,5 кг;
    • вода – 0,3 л;
    • картопля – 5-6 штук;
    • рослинне масло – для смаження;
    • морква – 1 штука;
    • сіль, права до картоплі – за смаком;
    • цибуля – 1 головка.

    Приготування:

  • Промийте печінку і переріжте її на 2 частини.
  • Змастіть форму мультиварки маслом і покладіть у неї продукт.
  • Виставте «Смаження» на 15 хвилин.
  • Дрібно наріжте цибулю.
  • Моркву натріть на середній терці.
  • Смажте овочі близько 5 хвилин.
  • Картопля очистіть від шкірки, наріжте середніми кубиками.
  • Відкрийте кришку і засипте картоплю, сіль і приправу. Все перемішайте.
  • Закрийте каструлю і виставте режим «Гасіння» на 1 годину.
  • Після закінчення програми – все перемішайте і можете подавати до столу.
  • При подачі прикрасьте картопля зеленню. Подається страва зі свіжими овочами. Приємного апетиту!
  • Тепер ви знаєте, як можна смачно приготувати курячу печінку в мультиварці. Сподіваємося, за допомогою наших рецептів ви зможете урізноманітнити свій раціон і будете їсти корисну, ситну їжу.

    Прокрутка до верху