Куряча печінка в мультиварці – 7 рецептів приготування
Це дуже корисний продукт, в його складі є безліч вітамінів і мікроелементів. А куряча печінка в мультиварці – це не тільки корисно, але і швидко. Сьогодні ми розповімо, як смачно і просто можна приготувати цей делікатес.
Готуємо на пару — покроковий рецепт
Інгредієнти:
куряча печінка – 0,3 кг;
сіль і спеції (наприклад, до м’ясних страв) – за смаком;
сметана – 2 ст. ложки;
зелень – для прикраси;
ріпчаста цибуля – 1 головка.
Приготування:
Ретельно промийте печінку під проточною водою.
Обріжте всі плівки і подрібніть печінку.
Цибулину промийте і наріжте півкільцями.
Візьміть контейнер для варіння і складіть основний компонент. Додайте сіль, цибулю, спеції.
Додайте сметану і перемішайте.
Налийте в миску воду об’ємом 300 — 400 грам.
Закривайте прилад, і виставляйте режим «Варка на пару» на 30 хвилин.
Через півгодини відкрийте кришку, перемішайте блюдо.
Куряча печінка в сметані готова.
Розкладіть в тарілки і притрусіть свіжою зеленню.
Куряча печінка, смажена з цибулею в мультиварці
Головна перевага цього рецепту в тому, що печінка не стріляє по всій кухні, як на сковорідці.
Інгредієнти:
куряча печінка – 0,6 кг;
сіль, приправа «Каррі — за смаком;
цибуля – 2 головки;
борошно – 2/3 склянки;
рослинне масло – для змазування чаші мультиварки.
Приготування:
Печінку промити, підсушіть паперовим рушником.
Обріжте всі прожилки. Розріжте навпіл тільки великі шматки.
Додайте сіль, приправи, все перемішайте.
Насипте в плоский посуд борошно.
Зніміть з лука шкірку і наріжте його тонкими півкільцями, притрусіть його сіллю.
Змастіть чашу соняшниковою олією, для цього скористайтеся силіконової пензликом.
Увімкніть мультиварку, щоб масло нагрілося.
Шматочок курячої печінки обваляйте в борошні. Покладіть субпродукт в мультиварку. Теж виконайте з іншими частинами.
Візьміть нарізану цибулю і покладіть його на печінку.
Закрийте піч, виберіть режим «Смаження», час – 15 хвилин.
Через 5-7 хвилин відкрийте мультиварку і спеціальною лопаткою перемішайте продукт.
Закрийте кришку, дочекайтеся закінчення готування.
Блюдо готове. Воно має красиву скоринку і смачно пахне. Подавайте її з улюбленим гарніром або просто з хлібом.
Моркву очистіть від шкірки і наріжте тонкими смужками (як морква по-корейськи).
Цибулю наріжте півкільцями.
Змастіть форму оливковою олією і складіть в чашу моркву і цибулю, трохи присолите їх і закрийте кришку.
Виставте програму «Тушкування» на 15 хвилин.
В цей час промиємо й наріжемо печінка на шматки.
Коли овочі будуть готові, відкривайте мультиварку і викладайте курячу печінку. Все змішайте, додайте солі і мускатного перцю.
Закривайте піч, і знову виберіть режим «Гасіння» на 10 хвилин.
Готову страву перекладіть в глибоку посуд, і почекайте, поки вона охолоне.
Тепер візьміть занурювальний блендер, подрібніть всі компоненти.
Дістаньте вершкове масло. Відокремте її столовою ложкою і киньте до печінки. Ще раз все змішати блендером.
Покладіть паштет у формочки або в маленькі баночки.
Ложку масла розтопіть на сухій сковорідці, і залийте їм зверху кожну баночку з паштетом.
Тепер розкривайте фісташки і роздушіть їстівну частину качалкою.
Дрібними горішками засипте паштет.
Надсилайте паштет з курячої печінки в холодильник на пару годин, щоб він застиг і придбав потрібну консистенцію. Смачно намазувати на свіжий хліб.
З додаванням грибів
Інгредієнти:
куряча печінка – 0,5 кг;
соняшникова або оливкова олія – для смаження;
печериці – 0,4 кг;
сіль і улюблені приправи – за смаком;
цибуля (ріпчаста) – 2-3 штуки;
сметана – 0,1 кг.
Приготування:
Цибулю поріжте півкільцями.
Ретельно промийте гриби, обріжте чорні частини.
Наріжте печериці тонкими пластинами.
Курячу печінку промити і трохи подрібніть.
Змастіть чашу маслом і викладіть в неї субпродукт.
Трохи обсмажте (лише до сірого кольору, але не до готовності).
Тепер додайте цибулю і гриби, все змішайте, закрийте каструлю і поставте режим «Гасіння». У процесі готування печериці повинні пустити сік, і тушкуватися саме в ньому.
Як тільки волога випарується – відкривайте каструлю, додайте сіль, сметану і спеції. Ретельно все перемішайте і знову закрийте. Нехай печінка протушкується ще 10 хвилин.
Готову печінку перемішайте і можна розкладати ароматне блюдо по тарілках. На гарнір використовують макарони або рис.
Змастіть мультиварку маслом і покладіть в неї цибулю.
Поставте програму «Смаження» на 5 хвилин.
До смаженій цибулі додайте печінку, сіль, лавровий лист і приправу. Все перемішайте.
Відкрийте пакет і висипте заморожені овочі в каструлю. Перемішайте всі інгредієнти.
Виставте режим «Гасіння» на годину. Під впливом температури, овочі пустять сік і будуть в ньому тушкуватися.
Окремо закип’ятіть склянку води. За 10 хвилин до готовності страви, влийте воду і все перемішайте.
Наша печінка з овочевою підливою готова. Подавайте її в гарячому вигляді.
Гречка з курячою печінкою в мультиварці
Дуже зручно готувати це блюдо саме в мультиварці, так як всі компоненти рівномірно протушатся і стануть ніжними, а гречка просочиться печінковим соком. Та й зручно, коли одночасно є і м’ясне блюдо і гарнір.
Інгредієнти:
гречана крупа – 0,25 кг;
сіль хмелі-сунелі і перець – за смаком;
вода – 0,5 л;
цибуля – 1 головка;
рослинне масло – для смаження;
куряча печінка – 0,4 кг;
часник (сушений) – 1 щіпка;
морква – 1 штука.
Приготування:
Моркву натріть на середній терці.
Цибуля нарубайте шматочками.
Печінка промийте і наріжте на невеликі шматочки.
Змастіть чашу маслом і викладіть в неї курячу печінку і овочі. Все змішайте.
Виставте режим «Смаження» на 10 хвилин.
Через 5 хвилин відкрийте кришку і всипте трохи сушеного часнику і перцю. Все змішайте і назад закрийте кришку. Сушений часник можна замінити свіжим, попередньо пропустивши його через прес.
Кілька разів промийте гречку, поки вода не стане прозорою.
Відкрийте піч, засипте промиту гречку. Залийте водою (0,5 літра). Додайте солі і хмелі-сунелі. Все перемішайте і закрийте.
Тепер встановіть програму «Гречка» на 35-40 хвилин. Якщо такого режиму немає, то підійде «Плов» або «Каша».
Змастіть форму мультиварки маслом і покладіть у неї продукт.
Виставте «Смаження» на 15 хвилин.
Дрібно наріжте цибулю.
Моркву натріть на середній терці.
Смажте овочі близько 5 хвилин.
Картопля очистіть від шкірки, наріжте середніми кубиками.
Відкрийте кришку і засипте картоплю, сіль і приправу. Все перемішайте.
Закрийте каструлю і виставте режим «Гасіння» на 1 годину.
Після закінчення програми – все перемішайте і можете подавати до столу.
При подачі прикрасьте картопля зеленню. Подається страва зі свіжими овочами. Приємного апетиту!
Тепер ви знаєте, як можна смачно приготувати курячу печінку в мультиварці. Сподіваємося, за допомогою наших рецептів ви зможете урізноманітнити свій раціон і будете їсти корисну, ситну їжу.