Куряча печінка – дуже корисний делікатес, багатий на вітаміни та мінерали. Однак з-за її специфічного смаку, багато відмовляються від приготування цього продукту. Але виявляється, щоб позбавиться від характерної гіркоти, достатньо правильно її приготувати. Одним з найпопулярніших страв з субпродукту є куряча печінка тушкована в сметані. Як правильно її приготувати?
Основні секрети приготування курячої печінки
Перш ніж приступити до приготування будь-якої страви з курячої печінки, важливо правильно вибрати продукт. Свіжа, якісна печінка повинна мати злегка солодкуватий запах, а її поверхня гладка блискуча.
Якщо печінка була заморожена, то розморожувати її можна тільки при кімнатній температурі. Перш ніж приступити до приготування, субпродукт промивається і просушується. Якщо на ній присутні сполучна тканина, то її слід видалити.
Процес теплової обробки продукту не повинен бути більше 20-30 хвилин, інакше печінка може стати жорсткою і сухою.
Класичний рецепт курячої печінки в сметані
Страва, приготована за цим рецептом, завжди виходить смачним.
Щоб субпродукт приготувався швидше, його слід нарізати на невеликі шматочки. Щоб у процесі гасіння не утворювалися крупинки, сметана повинна бути якісною.
На 0,5 кг основного продукту потрібно:
- сметана (жирність кисломолочного продукту може бути будь-який, головне, щоб вона була натуральна) – 250 г;
- трохи борошна для обвалювання;
- вода – 1 склянка;
- сіль;
- пісне масло для обсмажування.
Процес приготування:
Як приготувати в мультиварці?
Приготувати курячу печінку можна не тільки в сковороді, але і в мультиварці. Для цього достатньо скласти необхідні компоненти і вибрати відповідну програму. Зазвичай, для цього використовуються режими «Каша», «Гасіння» або «Суп». Куряча печінка в сметані в мультиварці вийде соковитою і смачною.
Необхідні продукти:
- близько 0,5 кг курячої печінки;
- цибулина – 1-2 шт. в залежності від розміру;
- часник – кілька середніх зубков;
- сметана (натуральна) – 1 склянка;
- сіль, спеції.
Процес приготування:
З додаванням грибів
Куряча печінка, тушкована в сметані, буде більш ароматною і смачною, якщо під час приготування до неї додати гриби. Таке блюдо буде чудово виглядати, як на повсякденному, так і на святковому столі. Гриби можна брати будь-які, які у вас є. Звичайно ж, з лісовими грибами воно буде ароматнішим, однак з печерицями вийде не менш смачно.
Необхідні продукти:
- приблизно 0,5 кг печінки;
- цибуля – 1-2 шт. в залежності від розміру цибулин;
- гриби (вид грибів і їх кількість залежать від вашого бажання);
- сметана (якісна) – 4 ст. л.;
- масло;
- сіль і спеції.
Процес приготування:
З цибулею в сметані
Кулінарам відомо величезна кількість страв на основі курячої печінки, проте найпопулярнішим з них можна назвати саме це. Готується вона просто і швидко, а результат завжди перевершує очікування.
Необхідні продукти:
- печінка – 500-600 г;
- цибуля – 1 середній;
- сметана якісна – 1 склянка;
- борошно – кілька ложок;
- масло, сіль і спеції.
Процес приготування:
Рецепт приготування в духовці
Щоб витягти з страви максимум користі, його можна запекти в духовці. Процес приготування займає не більше 40 хвилин.
Необхідні продукти:
- 800-1000 г печінки;
- 2-4 цибулини (залежить від їх розміру та кількості субпродукту);
- кілька ложок борошна;
- 1,5-2 склянки сметани;
- сіль і спеції.
За бажанням до страви можна додати будь-які продукти (гриби, сир тощо).
Процес приготування:
Куряча печінка тушкована в сметані з вином
Якщо під час приготування страви в нього додати вино, то воно вийде ще більш соковитим і ароматним. Тільки важливо, щоб вино було якісним.
Необхідні продукти:
- куряча печінка — приблизно 600-800 г;
- 1 склянку натурального червоного сухого вина;
- цибуля – 1-2 шт. в залежності від розміру цибулин;
- сметана натуральна – 1 склянка;
- сіль і спеції;
- масло.