Куряча печінка в сметані – 6 рецептів приготування

Куряча печінка – дуже корисний делікатес, багатий на вітаміни та мінерали. Однак з-за її специфічного смаку, багато відмовляються від приготування цього продукту. Але виявляється, щоб позбавиться від характерної гіркоти, достатньо правильно її приготувати. Одним з найпопулярніших страв з субпродукту є куряча печінка тушкована в сметані. Як правильно її приготувати?

Основні секрети приготування курячої печінки

Перш ніж приступити до приготування будь-якої страви з курячої печінки, важливо правильно вибрати продукт. Свіжа, якісна печінка повинна мати злегка солодкуватий запах, а її поверхня гладка блискуча.

Якщо печінка була заморожена, то розморожувати її можна тільки при кімнатній температурі. Перш ніж приступити до приготування, субпродукт промивається і просушується. Якщо на ній присутні сполучна тканина, то її слід видалити.

Процес теплової обробки продукту не повинен бути більше 20-30 хвилин, інакше печінка може стати жорсткою і сухою.

Класичний рецепт курячої печінки в сметані

Страва, приготована за цим рецептом, завжди виходить смачним.

Щоб субпродукт приготувався швидше, його слід нарізати на невеликі шматочки. Щоб у процесі гасіння не утворювалися крупинки, сметана повинна бути якісною.

На 0,5 кг основного продукту потрібно:

  • сметана (жирність кисломолочного продукту може бути будь-який, головне, щоб вона була натуральна) – 250 г;
  • трохи борошна для обвалювання;
  • вода – 1 склянка;
  • сіль;
  • пісне масло для обсмажування.

Процес приготування:

  • Вимити, обсушити субпродукт і порізати його на шматочки довільного розміру.
  • Розігріти рослинну, або розпустити вершкове масло. Обсмажити в розігрітій олії печінку до того моменту, поки вона не змінить колір (посвітлішає).
  • Сметану змішати з водою і вилити в сковороду. Протушкувати все разом протягом 15 хвилин під кришкою.
  • Щоб соус вийшов густим, використовується борошно. Додати в соус кілька ложок продукту і добре перемішати, щоб не було грудок.
  • Посолити і додати улюблені спеції. Залишити тушкуватися страва ще кілька хвилин.
  • Дивіться також:  Медальйони з яловичини – ніжні і м’які: 7 рецептів приготування в духовці на сковороді і в мультиварці

    Як приготувати в мультиварці?

    Приготувати курячу печінку можна не тільки в сковороді, але і в мультиварці. Для цього достатньо скласти необхідні компоненти і вибрати відповідну програму. Зазвичай, для цього використовуються режими «Каша», «Гасіння» або «Суп». Куряча печінка в сметані в мультиварці вийде соковитою і смачною.

    Необхідні продукти:

    • близько 0,5 кг курячої печінки;
    • цибулина – 1-2 шт. в залежності від розміру;
    • часник – кілька середніх зубков;
    • сметана (натуральна) – 1 склянка;
    • сіль, спеції.

    Процес приготування:

  • Підготуйте основний компонент, вимивши і висушивши її. Викладіть його в чашу мультиварки.
  • Додайте зверху дрібно порізану цибулю і часник.
  • Присипте сіллю і улюбленими спеціями.
  • Залийте підготовлені продукти сметаною.
  • Встановіть відповідну програму і активуйте мультиварку.
  • Через 25 хвилин смачне і ароматне блюдо готове.
  • З додаванням грибів

    Куряча печінка, тушкована в сметані, буде більш ароматною і смачною, якщо під час приготування до неї додати гриби. Таке блюдо буде чудово виглядати, як на повсякденному, так і на святковому столі. Гриби можна брати будь-які, які у вас є. Звичайно ж, з лісовими грибами воно буде ароматнішим, однак з печерицями вийде не менш смачно.

    Необхідні продукти:

    • приблизно 0,5 кг печінки;
    • цибуля – 1-2 шт. в залежності від розміру цибулин;
    • гриби (вид грибів і їх кількість залежать від вашого бажання);
    • сметана (якісна) – 4 ст. л.;
    • масло;
    • сіль і спеції.

    Процес приготування:

  • Субпродукт вимити і просушити, при необхідності зрізати плівки.
  • Гриби помити і нарізати. Якщо використовуються лісові гриби, то попередньо їх слід відварити.
  • Цибулю почистити і нарізати довільно.
  • У сковороду з розігрітим маслом викласти печінку і смажити до зарум’янювання.
  • Додати гриби і цибулю. Закрити сковороду кришкою і почекати, поки цибуля і гриби не пустять сік.
  • Додати сіль, улюблені спеції і сметану. Протушкувати все разом протягом 10 хвилин під кришкою.
  • Після цього кришку зняти і почекати поки вся рідина з страви випарується.
  • Дивіться також:  Минтай тушкований з морквою і цибулею – 6 рецептів

    З цибулею в сметані

    Кулінарам відомо величезна кількість страв на основі курячої печінки, проте найпопулярнішим з них можна назвати саме це. Готується вона просто і швидко, а результат завжди перевершує очікування.

    Необхідні продукти:

    • печінка – 500-600 г;
    • цибуля – 1 середній;
    • сметана якісна – 1 склянка;
    • борошно – кілька ложок;
    • масло, сіль і спеції.

    Процес приготування:

  • Субпродукт підготувати промивши, висушивши і почистивши при необхідності.
  • Кожен шматочок печінки обваляти в борошні і викласти на підігріте в сковороді олію, обсмаживши з усіх боків.
  • Цибулю почистити, подрібнити і окремо обсмажити до готовності.
  • Як тільки цибуля стане золотистою, перекласти його в сковороду до печінки, посолити, додати улюблені приправи і сметану.
  • Накрити сковороду кришкою і протушкувати все разом протягом декількох хвилин.
  • Перед подачею присипати подрібненою зеленню.
  • Рецепт приготування в духовці

    Щоб витягти з страви максимум користі, його можна запекти в духовці. Процес приготування займає не більше 40 хвилин.

    Необхідні продукти:

    • 800-1000 г печінки;
    • 2-4 цибулини (залежить від їх розміру та кількості субпродукту);
    • кілька ложок борошна;
    • 1,5-2 склянки сметани;
    • сіль і спеції.

    За бажанням до страви можна додати будь-які продукти (гриби, сир тощо).

    Процес приготування:

  • Цибулю почистити, подрібнити і обсмажити до готовності.
  • Попередньо підготовлену печінку обваляти в борошні. Обсмажити запанированный субпродукт у тій сковороді, де перед цим смажився лук. Посолити і додати улюблені спеції.
  • У форму, в якій планується запікати страву шарами викласти печінку і цибулю.
  • Зверху все залити трохи в прогрітій сковороді сметаною зі спеціями. На даному етапі додаються до страви гриби, сир та інші продукти.
  • Зверху можна притрусити панірувальними сухарями.
  • Запікається куряча печінка протягом 30 хвилин. Температура в духовці повинна бути 220 градусів.
  • Дивіться також:  Копчене сало – 7 рецептів, як зробити в домашніх умовах

    Куряча печінка тушкована в сметані з вином

    Якщо під час приготування страви в нього додати вино, то воно вийде ще більш соковитим і ароматним. Тільки важливо, щоб вино було якісним.

    Необхідні продукти:

    • куряча печінка — приблизно 600-800 г;
    • 1 склянку натурального червоного сухого вина;
    • цибуля – 1-2 шт. в залежності від розміру цибулин;
    • сметана натуральна – 1 склянка;
    • сіль і спеції;
    • масло.

    Процес приготування:

  • Печінка підготувати, промивши і обсушивши. Якщо шматки великі, то краще її порізати.
  • Обсмажити кожен шматочок до рум’яності.
  • Підсмажений субпродукт залити вином і залишити тушкуватися на 10 хвилин.
  • Цибулю почистити, порізати і окремо обсмажити.
  • Додати цибулю до печінки, посолити, додати улюблені спеції, залити сметаною і тушкувати не більше 15 хвилин.
  • Прокрутка до верху