Куряче філе у вершковому соусі – 8 рецептів

Куряче філе у вершковому соусі підійде як для святкового вечері, так і для легкого ситного обіду. Подавайте його з будь-яким гарніром: гречкою, макаронами або ніжним картопляним пюре.

М’які шматочки повільно тануть у роті, а вершки доповнюють приємним бархатистим смаком.

З грибами у вершках

Нам знадобиться:

  • чотири зубчики часнику;
  • куряче м’ясо — 1 кг;
  • молочний сир – 0,3 кг;
  • печериці – 8 грибочків;
  • жменя свіжої зелені;
  • вершки 10% — 350 мл;
  • прованські трави.

Як готується куряче філе з грибами:

  • Філе і гриби промиваємо під краном. Печериці ріжемо тонкими пластинками.
  • Курку ріжемо на великі шматочки.
  • У сковороді гріємо соняшникову олію і готуємо в ньому оброблені інгредієнти.
  • Поки курка з грибами смажиться, чистимо часник і тиснемо його під пресом.
  • Натираємо в миску з часником сир, кришимо рубану зелень і прованські трави. Заливаємо суміш вершками.
  • Коли шматочки курки стали м’якими, вливаємо вершкову масу в сковороду і тушкуємо 10 хвилин.
  • Вийшло нескладне в приготуванні вишукане блюдо. Приємного апетиту!

Куряче філе у вершковому соусі, смажене на сковороді

Базові продукти:

  • цибуля – 1 шт.;
  • жменя свіжого кропу і базиліку;
  • одна куряча грудка;
  • вершки 20 % – 0,3 л;
  • сіль за смаком;
  • крохмаль – 5 гр;
  • чорний перець за смаком.

Як готується грудка у вершковому соусі на сковороді:

  • Кубиками нарізаємо очищену від лушпиння цибулину.
  • Пасеруємо його шматочки в сковороді на вершковому маслі до прозорості.
  • Філе курки розрізаємо на невеликі брусочки, споліскують у холодній воді.
  • Завантажуємо до цибулі і обсмажуємо 5 хвилин. Шматочки повинні побіліти.
  • Насипаємо перець, сіль і дрібно нашатковану зелень.
  • Заливаємо цю красу вершками, висипаємо крохмаль.
  • Закриваємо сковороду кришкою і готуємо страву на маленькій потужності вогню 15 хвилин. За весь час страва заважаємо три рази.

У духовці

Список інгредієнтів:

  • вершки 20% — 150 мл;
  • оливкова олія – 50 мл;
  • філе птиці – 500 гр;
  • сіль за смаком;
  • сир молочний – 100 гр;
  • чорний перець – за смаком;
  • спеції для курки – 2 щіпки.
Дивіться також:  Паста з куркою – 11 рецептів приготування

Готуємо покроково:

  • Промиваємо під краном куряче філе. Якщо присутні плівки і жир – зрізаємо їх ножем.
  • У мисці з’єднуємо сіль, прянощі для м’яса і чорний перець.
  • Цією сумішшю ми натираємо філе птиці.
  • Даємо м’яса увібрати в себе спеції 15 хвилин.
  • Розжарюємо в сковороді рослинне масло. Викладаємо в нього курочку і чекаємо, поки філе злегка підрум’яниться.
  • Виймаємо його з сковороди і ріжемо на порційні шматки.
  • Настала черга вершкового соусу.
  • Обробляємо шматок сиру на тертці. Засипаємо його в чашу з вершками.
  • Посуд з сумішшю ставимо на плиту. Після того, як він закипить, варимо соус 4 хвилини.
  • Курячі шматочки викладаємо у форму для запікання і заливаємо вершковим соусом.
  • Заздалегідь прогріваємо духовку до температури 200 градусів.
  • Готуємо ніжне страва 20 хвилин.
  • Подаємо чудове м’ясо з макаронами.

У вершково-часниковому соусі

Вам підійде цей варіант страви, якщо ви віддаєте перевагу насичений пряний смак м’яса.

Склад рецепта:

  • борошно – 25 гр;
  • сир плавлений – 20 гр;
  • цибуля – 1 шт.;
  • щіпка меленого білого перцю;
  • часник – 4 зубчики;
  • масло вершкове – 15 гр;
  • молоко – 0,2 л;
  • твердий молочний сир – 60 г;
  • сіль за смаком;
  • філе – 0,8 кг.

Покрокове приготування:

  • Покришити філе птиці невеликими кубиками розміром 3:3 див.
  • Цибулину і часникові часточки очистити від лушпиння і дрібно пошматувати ножем.
  • Підсмажити шматочки овочів на вершковому маслі в сковороді до м’якості.
  • Викладаємо туди ж м’ясо і готуємо до появи золотистого відтінку.
  • Наливаємо в сковороду молоко через сито висипаємо пшеничне борошно, додаємо обидва види сиру і спеції на ваш смак. Перемішуємо і тушкуємо блюдо 10 хвилин.

Як зробити блюдо в мультиварці?

Розумна кухонна техніка прискорить процес приготування.

Вам знадобиться:

  • одна морква;
  • вершки – 100 мл;
  • сіль – 15 гр;
  • вода – 0,25 л;
  • соняшникова олія – 55 мл;
  • одна цибулина;
  • борошно вищого сорту – 50 гр;
  • прянощі для курки;
  • філе курки – 2 шматка.
Дивіться також:  Як приготувати гусака – 12 рецептів смачного приготування цілком і шматочками

Поетапне приготування:

  • Промиваємо під краном м’ясо і шаткуємо порційними кубиками.
  • Всі овочі очищаємо від шкірки. Морква подрібнюємо на тертці.
  • Цибулину нарізати дрібними шматочками.
  • Висипаємо в окрему ємність борошно, заливаємо її водою і розмішуємо до розчинення борошна у воді.
  • У меню мультиварки вибираємо пункт «Випічка».
  • Викладаємо шматочки курки на дно чаші кухонного приладу і обсмажуємо 10 хвилин. Смужки м’яса повинні побіліти.
  • Кидаємо подрібнену моркву, цибулю, прянощі і сіль.
  • Продовжуємо готувати в тій же програмі ще 12 хвилин. Кришку тримаємо відкритою і іноді помішуємо суміш овочів і м’яса.
  • Вливаємо розчин борошна, додаємо вершки.
  • Продовжуємо тушкувати страву протягом 15 хвилин, закриваємо кришку.
  • Ароматна ніжна курка в вершках готова. Подавайте її з картопляним пюре або гречкою.

В сирно-вершковому соусі

Список інгредієнтів:

  • приправа для курки, за смаком;
  • дві грудки птиці;
  • одна цибулина;
  • вершки – 0,5 л;
  • рослинна олія – 40 мл;
  • плавлений сирок – 100 гр;
  • жменя свіжої зелені.

Готуємо покроково:

  • Видаляємо з лушпиння цибулі. Ріжемо овоч на дрібні шматочки.
  • Обсмажуємо до легкої золотистої скоринки на олії.
  • Курку шаткуємо на невеликі кубики, завантажуємо в сковороду до цибулі, насипаємо сіль і прянощі. Пасеруємо 3 хвилини.
  • Беремо сковороду з високими бортиками, нагріваємо на газу. Вливаємо в неї вершки і кришимо шматочки плавленого сиру.
  • Чекаємо, поки сир розчиниться в вершках.
  • Викладаємо в рідку суміш обсмажене м’ясо з цибулею, насипаємо посічену зелень і тушкуємо 10 хвилин. Вогонь робимо мінімальний.
  • Подавайте м’яке ніжне м’ясо з розсипчастим рисом.

З додаванням брокколі

Список інгредієнтів:

  • сіль – за смаком;
  • пармезан – 50 гр;
  • куряча грудка – 0,4 кг;
  • щіпка мускатного горіха;
  • морква – 1 шт.;
  • шматочок масла — 50 гр;
  • панірувальні сухарі – 50 гр;
  • вершки – 700 мл;
  • броколі – 500 гр.
Дивіться також:  Картопля в мультиварці – 8 рецептів

Покрокова інструкція:

  • Промиту і очищену моркву порізати на брусочки.
  • Капусту перебрати і розділити з суцвіттям.
  • Обробляємо овочі на пару протягом 10 хвилин, залити 100 мл води. Приготувати їх можна в мультиварці.
  • Ріжемо шматочками куряче філе.
  • Підсмажити їх на маслі до тих пір, поки м’ясо не побіліє, додаємо сіль.
  • У сотейнику доводимо до густоти вершки, додавши в них мускатний горіх і шматочки сиру.
  • Обробляємо шматочком вершкового масла форму для запікання.
  • На дно викладаємо напівготові овочі, зверху завантажуємо м’ясо.
  • Заливаємо все вершками, посипаємо панірувальними сухарями.
  • Якщо від шматочка масла щось залишилося, викладаємо його зверху на курку.
  • Прогріваємо духовку до температури 200 градусів і запікаємо вершкове страву 20 хвилин.

Тільки уявіть, який аромат буде розноситися по кухні!

Паста з курячим філе у вершковому соусі

Паста – ідеальний гарнір для ніжних шматочків курки.

Компоненти рецепту:

  • вершки – 400 гр;
  • мелений чорний перець за смаком;
  • часник – 4 зубчики;
  • паста – 400 гр;
  • куряча грудка – 3 шт.;
  • борошно – 65 гр;
  • помідори – 50 гр;
  • масло рослинне – 20 мл;
  • сметана – 100 гр;
  • сіль за смаком.

Алгоритм дій:

  • Курку розрізаємо на невеликі кубики.
  • Тонкими ломиками ріжемо очищені зубчики часнику.
  • Обсмажуємо на розігрітій сковороді м’ясні шматочки з додаванням масла. Коли вони побіліють, покришіть часник і порізані помідори.
  • Через 4 хвилини засипаємо борошно і перемішуємо масу.
  • Наливаємо вершки, насипаємо перець з сіллю, викладаємо сметану.
  • Зменшуємо вогонь, чекаємо, поки страва закипить, після цього тушкуємо ще 15 хвилин.
  • За цей час в каструлі встигне зваритися паста.
  • З макаронів зливаємо воду, обробляємо їх в друшляку і з’єднуємо з вершковою масою і куркою.
  • Розкладаємо апетитне блюдо по тарілочках, притрусивши свіжою зеленню.

Прокрутка до верху