Куряче філе в мультиварці – це справжній політ фантазії. Адже його можна поєднувати практично з усіма інгредієнтами і в результаті отримувати смачне і ситне блюдо.
Куряче філе, запечене в мультиварці
Соковита і ніжна курочка до будь-якого гарніру.
Необхідні продукти:
- близько 500 грам філе;
- будь-які спеції і приправи за своїм бажанням.
Процес приготування:
- М’ясо промити, прибрати все зайве, посипати обраними спеціями. Можна дати трохи полежати, щоб добре просочилося.
- Викласти в чашу, встановити режим «Випічка» на 50 хвилин чекати готовності.
Тушкована з овочами філе
Куряче філе з овочами — малокалорийное, але ситна і корисна страва для обіду або вечері.
Необхідні продукти:
- два шматочка філе;
- один невеликий кабачок;
- помідори і цибулина;
- два зубчики часнику;
- приправи;
- три картоплини.
Процес приготування:
- Включаємо мультиварку в режим «Смаження» на 10 хвилин і викладаємо туди нарізану цибулю з часником.
- Додаємо порізане на кубики середнього розміру м’ясо і тримаємо ще 20 хвилин.
- Подрібнюємо овочі, що залишилися, відправляємо до курки, приправляємо до смаку сіллю і перцем, міняємо режим «Гасіння» і час на 60-80 хвилин. Після чого смачне блюдо повністю готове до подачі.
Як приготувати по-французьки?
Всі звикли готувати по-французьки свинину, але її цілком можна замінити куркою, та ще й зробити не в духовці, а в мультиварці.
Необхідні продукти:
- три картоплини;
- один цибуля репкой;
- близько 150 грам сиру;
- два курячих філе;
- приправи і майонез на свій смак.
Процес приготування:
- Готуємо м’ясо, промиваємо його, натираємо спеціями і тримаємо 15 хвилин в чашу мультиварки в режимі «Випічка».
- Перевертаємо і зверху покриваємо нарізаним на кільця цибулею та картоплею, подрібненої на тонкі пластини.
- Промазуємо добре майонезом, за бажанням можна картоплю теж приправити спеціями. Завершуємо все тертим сиром і готуємо 40 хвилин на режимі «Випічка».
Рада! Шаром сиру можна покрити за кілька хвилин до завершення програми. У цьому випадку він вийде ніжним.
Куряче філе на пару
Варіант для тих, хто на дієті, адже філе зовсім некалорійне, так і готується в цьому випадку без краплі жиру.
Необхідні продукти:
- потрібну кількість шматочків філе;
- спеції за бажанням
Процес приготування:
- Курку промити, прибрати жир і плівки. Можна нарізати на дрібні шматочки, а можна готувати і так.
- За смаком приправити обраними спеціями або обійтися зовсім без них, викласти у спеціальний контейнер для приготування на пару. У чашку налити близько літра води, встановити контейнер і довести до готовності в режимі «На пару» протягом 40 хвилин.
Рецепт смачного плову
Крім зовсім звичайних страв в мультиварці можна приготувати смачний плов з курячим філе. Причому він вийде краще, ніж на плиті, адже чаша добре тримає тепло.
Необхідні продукти:
- дві морквини і стільки ж цибулі;
- приблизно 600 грам філе;
- два зубчики часнику і спеції за смаком;
- стакан сухого рису.
Процес приготування:
- Включаємо прилад в режим «Випічка», викладаємо туди нарізану кубиками цибулю і обсмажуємо його до рум’яного кольору.
- З’єднуємо з тертою морквиною і тримаємо ще деякий час, поки вміст не стане м’яким.
- Додаємо нарізану на не великі шматочки курку, приправляємо всі спеціями, кладемо нарізану часник, всипаємо рис і заливаємо все водою, так щоб вона була вище продуктів десь на два сантиметри.
- Встановіть режим «Плов» або «Каша». Після закінчення роботи потримайте ще 10 хвилин в режимі «Підігрів».
Гуляш
Дуже смачний і легкий у приготуванні гуляш, який ідеально поєднується з картопляним пюре.
Необхідні продукти:
- три ложки борошна;
- півкілограма курячого філе;
- приправи за своїм бажанням;
- 50 грам томатної пасти і стільки ж сметани;
- 2 цибулини.
Процес приготування:
- Мультиварку включаємо на 15 хвилин в режим «Смаження» і викладаємо туди нарізану і посипану приправами курку.
- До м’яса додаємо цибулю подрібнений кубиками, тримаємо ще п’ять хвилин, засипаємо борошно, ретельно перемішуємо.
- Сметану з’єднуємо з томатною пастою, перцем і сіллю і цією сумішшю заливаємо м’ясо. Встановлюємо режим «Гасіння» на 30 хвилин, і чекаємо, поки блюдо буде готово.
Тушкуємо з картоплею
Куряча грудка з картоплею в мультиварці – це повноцінний вечерю. Це блюдо так само підійде в якості гарячого для гостей.
Необхідні продукти:
- 20 грам майонезу;
- три шматочка філе;
- 150 грам сиру;
- цибулина;
- 600 г картоплі;
- спеції за своїм бажанням.
Процес приготування:
- Цибулю поріжте на шматочки і тримайте 5 хвилин в режимі «Смаження» або «Випічка». Додайте до нього нарізане на шматочки філе і тримайте в цьому ж режимі ще 20 хвилин.
- Викладіть картоплю подрібнений кубиками, заправити все майонезом і вибраними спеціями. Посипте тертим сиром, перемішайте і готуйте ще 50 хвилин в тому ж самому режимі, але з закритою кришкою.
Ніжне блюдо в сметанному соусі
Хто не любить м’яке соковите м’ясо? Філе в сметанному соусі виходить шалено смачне, ароматне, ніжне і при цьому все одно містить зовсім небагато калорій, особливо якщо використовувати нежирну сметану.
Необхідні продукти:
- будь-які приправи за своїм смаком;
- три курячих філе;
- зубчик часнику;
- маленька упаковка сметани будь-якої жирності;
- одна цибуля і морква.
Процес приготування:
- М’ясо потрібно добре промити, прибрати зайвий жир і плівки, нарізати на смуги вздовж філе. Приправити спеціями, так щоб обов’язково була сіль і чорний перець.
- Викласти в чашу мультиварки, зверху покрити нарізаним на шматочки цибулею і тертою морквою.
- Зазначене кількість сметани з’єднати з тиском або тертим часником, насипати приправ, можна навіть яких-небудь ароматних трав, перемішати і цим соусом залити інгредієнти в чаші.
- Включити мультиварку в режим «Гасіння» на 30 хвилин, після чого страву можна подавати.
Пастрома в мультиварці
В мультиварці можна готувати не тільки звичайні щоденні страви, але і балувати себе делікатесами. Звичайно, смак буде дещо відрізнятися від оригінального варіанту, але лише в кращу сторону.
Необхідні продукти:
- приблизно 700 мілілітрів води;
- три шматки курячого філе;
- дві ложки морської солі;
- різні приправи за смаком і трохи куркуми.
Процес приготування:
- Перш ніж переходити до готуванні в мультиварці курку потрібно підготувати. Добре промийте всі шматки, зріжте зайві частини, так щоб залишилося тільки чисте м’ясо.
- Залийте шматки філе зазначеною кількістю води, так щоб вона покривала, якщо потрібно долийте ще, всипте дві ложки морської солі і залиште м’ясо рівно на добу, щоб воно змогло промаринуватися. Більше тримати не рекомендується, а якщо менше, то результат буде не таким, як треба.
- Підготовлені шматки приберіть з маринаду, туго обв’яжіть кулінарною ниткою і ретельно натріть приправами. Це може бути суміш для курки, червоний перець, чорний, куркума.
- Викладіть її в чашу і обсмажте по 5 хвилин з кожної сторони в режимі «Випічка» або «Смаження».
- Потім влийте близько 200 мілілітрів води, вимкніть режим «Гасіння» і виставите час на 50 хвилин. Після чого витягніть пастрому, приберіть всі нитки, почекайте, поки вона охолоне, і розріжте на порційні шматки. Зверху можна посипати зеленню.