Курячі котлети на пару – не тільки просте і легке блюдо, але ще й дуже корисна, особливо тим, хто намагається стежити за своєю фігурою і здоров’ям.
Курячі котлети на пару – базовий рецепт
Цей варіант приготування обов’язково потрібно не тільки спробувати, але й запам’ятати. Ідеальний рецепт для здорового харчування.
Необхідні продукти:
- одне яйце і стільки ж цибулі;
- близько 500 грам курячого фаршу;
- 100 мілілітрів молока;
- спеції за смаком;
- невеликий шматок хліба.
Процес приготування:
- Котлети з курячого фаршу роблять зовсім просто. Для початку подрібнюємо цибулю і перемішуємо його з м’ясом.
- В окремій ємності ділимо хліб на невеликі шматки і заливаємо молоком. Прибираємо зайву рідину і те, що вийшло, викладаємо до фаршу.
- Потім вбиваємо яйце і додаємо спеції за власним смаком.
- Залишилося тільки зробити масу однорідною, виліпити невеликі кульки і викласти їх на сковороду або каструлю. Залити водою так, щоб вона діставала тільки до середини кульок і тримати під кришкою близько 20 хвилин, виставивши слабкий вогонь.
З морквою і зеленню в мультиварці
Курячі котлети на пару в мультиварці – ще один спосіб отримати дієтичне блюдо. Зовсім небагато інгредієнтів і готово!
Необхідні продукти:
- одна морквина і одне яйце;
- зелень і спеції на свій смак;
- приблизно 450 грам курячого фаршу;
- шматочок хліба і 50 мілілітрів молока.
Процес приготування:
- Починаємо з подрібнення продуктів. Моркву потрібно натерти, цибулю нарізати на невеликі квадратики і все це відправити до м’яса.
- Хліб на деякий час поміщаємо в молоко, щоб він намок, дістаємо його і кладемо до решти інгредієнтів.
- Додаємо попередньо нарізану зелень, розбиваємо яйце і всипаємо вибрані приправи.
- Формуємо кульки невеликого розміру, викладаємо їх на ґрати, а чашку наповнюємо простою водою. Ставимо режим «Пароварка» на 20 хвилин.
Парові котлети з хлібом
Хліб необхідний для того, щоб в процесі приготування не губилася форма. Він може бути як білих, так і чорних.
Необхідні продукти:
- 50 мілілітрів молока;
- 350 грам фаршу з курки;
- будь-які спеції за смаком;
- одна цибулина, яйце.
Процес приготування страви:
- Хліб перетворюємо в кашку з допомогою молока. Додаємо до фаршу.
- Туди ж додаємо яйце і попередньо нарізану цибулю, а потім і приправи.
- Залишилося тільки зробити круглі котлетки, викласти їх в посуд для готування, злегка залити водою і готувати під кришкою близько 20 хвилин або ж скористатися пароваркою.
З додаванням манної крупи
За рахунок манки м’ясні вироби виходять дуже пишними і не такими калорійними як в рецепті з хлібом.
Необхідні продукти:
- два яйця і стільки ж цибулі;
- 100 грам манки;
- будь-які спеції і зелень за своїм бажанням;
- близько 700 грам курячого фаршу.
Процес приготування:
- Якщо у вас вже готовий фарш, то просто нарубайте цибулю і змішати його з м’ясом.
- Туди ж вбийте яйця, нарізану зелень і, звичайно ж, сіль та інші спеції.
- Останнім кроком додаємо манку і доводимо все до однорідності. Відразу приступати до готування не можна, масу потрібно залишити на 30 хвилин, щоб крупа змогла розбухнути.
- Через цей час робимо невеликі за розміром котлети і готуємо на пару, застосувавши сотейник або пароварку. Деякі господині використовують друшляк, закривають кришкою і ставлять на каструлю з водою.
З вівсяними пластівцями
Замінити калорійний хліб можна не тільки манкою, але і іншою крупою. Спробуйте приготувати страву з вівсянкою.
Необхідні інгредієнти:
- 800 грам фаршу з курки;
- 100 грам вівсянки;
- два яйця;
- стакан молока;
- одна цибулина;
- приправи за бажанням.
Процес приготування:
- Починаємо з підготовки вівсянки. Для цього змішуємо молоко з яйцями і цією масою заливаємо пластівці. Чекаємо близько 30 хвилин.
- Після цього отриману суміш викладаємо до м’яса, туди ж додаємо цибулю, нарізану на невеликі шматочки і вибрані приправи.
- Робимо котлети будь-якої форми і доводимо їх до готовності паровим способом, на плиті в сковороді з високими бортиками або в мультиварці.
З сиром
Звичайно, сир не дуже дієтичний продукт, але він добре поєднується з куркою, а значить, додасть страві насиченості.
Необхідні продукти:
- спеції за смаком;
- 100 грам сиру;
- одне яйце;
- приблизно 600 грам курячого фаршу.
Процес приготування:
- Все, що потрібно зробити – це перемішати разом інгредієнти, попередньо нарізавши сир на невеликі квадратики чи можна натерти його на крупній тертці. Не забудьте додати спеції.
- Вылепите кульки середнього розміру і готуйте в мультиварці на режимі «Варка» близько 25 хвилин або в спеціальній пароварці.
Січені курячі котлети на пару
Січені курячі котлети виходять більш соковитими і ніжними за рахунок того, що м’ясо не занадто сильно перебивається.
Необхідні продукти:
- сіль, перець та інші приправи на свій розсуд;
- 700 грам курячого філе;
- одна цибулина і одне яйце.
Процес приготування страви:
- М’ясо треба нарізати на невеликі квадратики. З великих шматків буде незручно формувати вироби. Теж виконати і з цибулею
- Додати до курки всі інші продукти, приправити спеціями за смаком.
- Зробити невеликі плоскі котлети, прибрати їх в пароварку і готувати близько 25 хвилин. Можна скористатися мультиварка або звичайною каструлею.
Рецепт дієтичних парових котлет
Приготувати дієтичні котлети зможе навіть той, хто зовсім не дружить з кухнею. Вони обов’язково вийдуть смачними і м’якими.
Необхідні продукти:
- одне яйце;
- приправи на свій смак;
- невелика цибулина;
- 500 грам фаршу з курки або філе.
Процес приготування:
- Якщо фарш у вас готовий, то просто вбийте туди яйце, додайте нарізану цибулю і спеції. У випадку з шматком філе його можна нарізати на невеликі шматочки або перебити, а потім перемішати з іншими інгредієнтами.
- Після приготування м’яса вылепляем круглі кульки, прибираємо їх на решітку мультиварки, а чашку наповнюємо водою до потрібного рівня і готуємо 20 хвилин. При використанні звичайної пароварки потрібно близько 30 хвилин і готування тільки на повільному вогні.