Курячі котлети на пару – 8 рецептів приготування дієтичних котлет

Курячі котлети на пару – не тільки просте і легке блюдо, але ще й дуже корисна, особливо тим, хто намагається стежити за своєю фігурою і здоров’ям.

Курячі котлети на пару – базовий рецепт

Цей варіант приготування обов’язково потрібно не тільки спробувати, але й запам’ятати. Ідеальний рецепт для здорового харчування.

Необхідні продукти:

  • одне яйце і стільки ж цибулі;
  • близько 500 грам курячого фаршу;
  • 100 мілілітрів молока;
  • спеції за смаком;
  • невеликий шматок хліба.

Процес приготування:

  • Котлети з курячого фаршу роблять зовсім просто. Для початку подрібнюємо цибулю і перемішуємо його з м’ясом.
  • В окремій ємності ділимо хліб на невеликі шматки і заливаємо молоком. Прибираємо зайву рідину і те, що вийшло, викладаємо до фаршу.
  • Потім вбиваємо яйце і додаємо спеції за власним смаком.
  • Залишилося тільки зробити масу однорідною, виліпити невеликі кульки і викласти їх на сковороду або каструлю. Залити водою так, щоб вона діставала тільки до середини кульок і тримати під кришкою близько 20 хвилин, виставивши слабкий вогонь.

З морквою і зеленню в мультиварці

Курячі котлети на пару в мультиварці – ще один спосіб отримати дієтичне блюдо. Зовсім небагато інгредієнтів і готово!

Необхідні продукти:

  • одна морквина і одне яйце;
  • зелень і спеції на свій смак;
  • приблизно 450 грам курячого фаршу;
  • шматочок хліба і 50 мілілітрів молока.

Процес приготування:

  • Починаємо з подрібнення продуктів. Моркву потрібно натерти, цибулю нарізати на невеликі квадратики і все це відправити до м’яса.
  • Хліб на деякий час поміщаємо в молоко, щоб він намок, дістаємо його і кладемо до решти інгредієнтів.
  • Додаємо попередньо нарізану зелень, розбиваємо яйце і всипаємо вибрані приправи.
  • Формуємо кульки невеликого розміру, викладаємо їх на ґрати, а чашку наповнюємо простою водою. Ставимо режим «Пароварка» на 20 хвилин.
Дивіться також:  Холодець в мультиварці – 8 рецептів приготування

Парові котлети з хлібом

Хліб необхідний для того, щоб в процесі приготування не губилася форма. Він може бути як білих, так і чорних.

Необхідні продукти:

  • 50 мілілітрів молока;
  • 350 грам фаршу з курки;
  • будь-які спеції за смаком;
  • одна цибулина, яйце.

Процес приготування страви:

  • Хліб перетворюємо в кашку з допомогою молока. Додаємо до фаршу.
  • Туди ж додаємо яйце і попередньо нарізану цибулю, а потім і приправи.
  • Залишилося тільки зробити круглі котлетки, викласти їх в посуд для готування, злегка залити водою і готувати під кришкою близько 20 хвилин або ж скористатися пароваркою.

З додаванням манної крупи

За рахунок манки м’ясні вироби виходять дуже пишними і не такими калорійними як в рецепті з хлібом.

Необхідні продукти:

  • два яйця і стільки ж цибулі;
  • 100 грам манки;
  • будь-які спеції і зелень за своїм бажанням;
  • близько 700 грам курячого фаршу.

Процес приготування:

  • Якщо у вас вже готовий фарш, то просто нарубайте цибулю і змішати його з м’ясом.
  • Туди ж вбийте яйця, нарізану зелень і, звичайно ж, сіль та інші спеції.
  • Останнім кроком додаємо манку і доводимо все до однорідності. Відразу приступати до готування не можна, масу потрібно залишити на 30 хвилин, щоб крупа змогла розбухнути.
  • Через цей час робимо невеликі за розміром котлети і готуємо на пару, застосувавши сотейник або пароварку. Деякі господині використовують друшляк, закривають кришкою і ставлять на каструлю з водою.

З вівсяними пластівцями

Замінити калорійний хліб можна не тільки манкою, але і іншою крупою. Спробуйте приготувати страву з вівсянкою.

Необхідні інгредієнти:

  • 800 грам фаршу з курки;
  • 100 грам вівсянки;
  • два яйця;
  • стакан молока;
  • одна цибулина;
  • приправи за бажанням.
Дивіться також:  Горбуша у фользі - 10 смачних рецептів соковитої запеченої горбуші в духовці

Процес приготування:

  • Починаємо з підготовки вівсянки. Для цього змішуємо молоко з яйцями і цією масою заливаємо пластівці. Чекаємо близько 30 хвилин.
  • Після цього отриману суміш викладаємо до м’яса, туди ж додаємо цибулю, нарізану на невеликі шматочки і вибрані приправи.
  • Робимо котлети будь-якої форми і доводимо їх до готовності паровим способом, на плиті в сковороді з високими бортиками або в мультиварці.

З сиром

Звичайно, сир не дуже дієтичний продукт, але він добре поєднується з куркою, а значить, додасть страві насиченості.

Необхідні продукти:

  • спеції за смаком;
  • 100 грам сиру;
  • одне яйце;
  • приблизно 600 грам курячого фаршу.

Процес приготування:

  • Все, що потрібно зробити – це перемішати разом інгредієнти, попередньо нарізавши сир на невеликі квадратики чи можна натерти його на крупній тертці. Не забудьте додати спеції.
  • Вылепите кульки середнього розміру і готуйте в мультиварці на режимі «Варка» близько 25 хвилин або в спеціальній пароварці.

Січені курячі котлети на пару

Січені курячі котлети виходять більш соковитими і ніжними за рахунок того, що м’ясо не занадто сильно перебивається.

Необхідні продукти:

  • сіль, перець та інші приправи на свій розсуд;
  • 700 грам курячого філе;
  • одна цибулина і одне яйце.

Процес приготування страви:

  • М’ясо треба нарізати на невеликі квадратики. З великих шматків буде незручно формувати вироби. Теж виконати і з цибулею
  • Додати до курки всі інші продукти, приправити спеціями за смаком.
  • Зробити невеликі плоскі котлети, прибрати їх в пароварку і готувати близько 25 хвилин. Можна скористатися мультиварка або звичайною каструлею.

Рецепт дієтичних парових котлет

Приготувати дієтичні котлети зможе навіть той, хто зовсім не дружить з кухнею. Вони обов’язково вийдуть смачними і м’якими.

Дивіться також:  Сир тофу: склад, чим корисний. 6 рецептів страв з тофу

Необхідні продукти:

  • одне яйце;
  • приправи на свій смак;
  • невелика цибулина;
  • 500 грам фаршу з курки або філе.

Процес приготування:

  • Якщо фарш у вас готовий, то просто вбийте туди яйце, додайте нарізану цибулю і спеції. У випадку з шматком філе його можна нарізати на невеликі шматочки або перебити, а потім перемішати з іншими інгредієнтами.
  • Після приготування м’яса вылепляем круглі кульки, прибираємо їх на решітку мультиварки, а чашку наповнюємо водою до потрібного рівня і готуємо 20 хвилин. При використанні звичайної пароварки потрібно близько 30 хвилин і готування тільки на повільному вогні.