Курячі котлети в духовці – 9 смачних рецептів

Котлети можна приготувати з різних продуктів, але з курячого м’яса вони виходять особливо ніжними і повітряними. Відносяться до дієтичного харчування. Курячі котлети в духовці підходять тим, хто приділяє увагу фігурі і маленьким діткам.

Класичні курячі котлети в духовці

Котлети з курячого фаршу, виходять смачними, з мінімальними тимчасовими витратами.

При приготуванні фаршу не можна переборщити з додаванням яєць, інакше під час теплової обробки котлети почнуть розпадатися і стануть жорсткими. Щоб блюдо вийшло соковитим, додають м’якуш, який заздалегідь слід вимочити в молоці або воді.

Інгредієнти:

  • часник – 3 зубки;
  • курка – 430 г філе;
  • сіль;
  • батон – 85 г пшеничного;
  • перець;
  • жир курячий – 55 г;
  • цибуля – 1 цибулина;
  • яйце – 1 шт.

Приготування:

  • М’ясо нарізати.
  • Помістити в м’ясорубку. Встановити решітку середнього розміру.
  • Перекрутити.
  • В піалу влити воду, покласти батон. Через чверть години віджати.
  • З’єднати з фаршем.
  • Часник натерти, скориставшись дрібної теркою. Закинути в фарш.
  • Цибулю нашаткувати, як можна дрібніше.
  • Додати разом з жиром в основну масу.
  • Поміняти грати на дрібну. Перекрутити всю масу повторно.
  • Влити яйце. Посипати сіллю. Поперчити. Перемішати.
  • Скрутити котлетки.
  • Розжарити сковорідку.
  • Залити масло.
  • Смажити до золотистого кольору з кожної сторони. На це потрібно три хвилини.
  • Перемістити до ємність, яка витримує високі температури. Накрити кришкою.
  • Помістити в духову шафу.
  • Витримувати режим 190 гр.
  • З додаванням сиру

    Це прості в приготуванні вироби, які добре поєднуються з гарніром з картоплі, макаронів або рису.



    Інгредієнти:

    • сіль;
    • фарш – 600 г курячого;
    • сир – 110 г;
    • яйце – 1 шт.;
    • спеції;
    • батон – 110 г;
    • сухарі панірувальні – 60 р.

    Приготування:

  • Залити водою батон. Коли розм’якне, віджати.
  • Помістити фарш в миску. Закинути віджатий м’якуш. Влити яйце. Посипати спеціями і сіллю.
  • Натерти сир. Використовувати дрібну тертку.
  • Перемішати.
  • Скрутити котлетки.
  • Вмочити в сухарі панірувальні.
  • Розмістити на листі.
  • Виставити в духовій шафі режим 200 гр.
  • Готувати півгодини.
  • Дивіться також:  Куряче філе в мультиварці – 9 рецептів приготування

    Рецепт приготування в паніровці

    Читайте покроковий варіант приготування соковитого страви з сумуючої скоринкою.

    Інгредієнти:

    • майонез – 1 ст. ложка;
    • курка – 950 г філе;
    • сухарі панірувальні – 170 г;
    • цибуля – 1 луковичка;
    • яйця – 2 шт.;
    • батон – скибки;
    • спеції.

    Приготування:

  • Промити м’ясо. Порубати на шматки.
  • Цибулю нарізати на шматки.
  • Підключити м’ясорубку.
  • Перемолоти.
  • Змішати зі спеціями, сіллю і майонезом. Відставити на дві години в прохолодному місці.
  • Перемішати яйця.
  • Сформувати котлетки.
  • Вмочити в яєчну суміш.
  • Обкачати в сухарях.
  • Розташувати на деку.
  • Прибрати в духовку.
  • Приготування займе близько півгодини при 180 гр.
  • Курячі котлети з грибами

    Це блюдо підійде не тільки для щоденного раціону, але й прикрасить будь-який святковий стіл.

    Інгредієнти:

    • борошно – 2,5 ст. ложки;
    • курка – 470 г філе;
    • сіль;
    • гриби – 310 г печериць;
    • кріп свіжий – 20 г;
    • цибуля – середня цибулина;
    • часник – 2 зубки;
    • масло – для засмажки;
    • яйце куряче 2;
    • перець чорний.

    Приготування:

  • Грибочки промити. Подрібнити. Викласти в тарілку.
  • Позбавити від лушпиння цибулинку. Дрібно порубати.
  • У гарячу сковорідку налити олію. Помістити цибулинку з грибочками. Посмажити.
  • Промити м’ясо. Скориставшись блендером, перетерти.
  • Нашаткувати кріп.
  • Часник нарізати дрібними шматочками.
  • Всі продукти, зазначені в рецептурі з’єднати. Перемішати.
  • Включити котлетки.
  • Розмістити на деко. Сховати в духовку.
  • Запікати півгодини. Температура 180 гр.
  • З начинкою з капусти

    Блюдо бере початок в білоруській кухні. З простих продуктів, виходить смачне, ароматне ласощі.

    Інгредієнти:

    • масло для піджарки;
    • свинина – 320 г;
    • цибуля – цибулина в начинку;
    • яловичина – 320 г;
    • сіль;
    • морква – 1 шт. для начинки;
    • сметана – 150 г;
    • капуста – 150 г білокачанна;
    • яйце – 3 куряче (для фаршу, для панірування, для начинки по одному);
    • панірувальні сухарі.

    Приготування:

  • Промити м’ясо. Подрібнити. Скористатися для цього блендером або м’ясорубкою.
  • Влити сметану. Підсолити. Присипати перцем. Перемішати. Відставити в холод на кілька годин.
  • Нашаткувати капусту.
  • Натерти морквину, скориставшись теркою великого розміру.
  • Цибулю порізати півкільцями.
  • Помістити моркву і цибульку в сковорідку. Влити олію. Прожарити.
  • Помістити капусту. Обсмажити.
  • Одне яйце відварити. Порізати. Закинути до овочів. Перемішати.
  • Підсолити, перемішати.
  • У фарш додати одне яйце. Перемішати.
  • Сформувати коржик з фаршу. Всередину покласти начинку.
  • З’єднати краї. Скачати в руках, надавши форму котлетки.
  • Вмочити в яйці, потім в сухарях.
  • Помістити у фритюрницю. Обсмажити.
  • Перемістити у форму для випічки.
  • Прибрати в духовку.
  • Потрібно півгодини при 180 гр.
  • Дивіться також:  Свинина в горщику з картоплею в духовці – 7 рецептів приготування

    Дієтичні без яєць

    Корисний варіант для тих, хто на дієті.

    Інгредієнти:

    • часник – 2 зубки;
    • фарш – 460 г курячий;
    • базилік;
    • цибуля – 160 г;
    • чебрець;
    • геркулес – 65 г;
    • орегано;
    • кінза – 35 г;
    • перець;
    • сіль;
    • вода – 75 мл крижаної води.

    Базилік містить значну кількість вітаміну С. Чебрець – додає гірчинку, покращуючи смак.

    Приготування:

  • Порубати цибулю. Помістити у високу піалу. Влити ложку водички.
  • Включити блендер. Збити.
  • Кінзу порубати.
  • Змішати геркулес, фарш, зелень, цибулю. Перемішати.
  • Взяти землянку. Пропустити часник. Змішати з фаршем.
  • Посипати спеціями.
  • Залити воду.
  • Змішати. Відбити. Завдяки цьому він збагачується киснем, а котлети стануть смачніше.
  • Вкрити плівкою. Прибрати для набухання в холодильник.
  • Форму промазати маслом.
  • Сформувати котлетки. Розмістити на формі.
  • Запікати в духовій шафі.
  • На цю процедуру потрібно півгодини.
  • Режим 200 гр.
  • При додаванні у фарш для котлет сметани, тертої картоплі чи моркви, вони будуть м’якше і пишніше.

    Курячі котлети з кабачком

    Якщо ви замислюєтеся про здорове харчування, зверніть увагу на цей рецепт.

    Інгредієнти:

    • чорний перець мелений;
    • кабачок – 250 г;
    • олія соняшникова – 25 мл;
    • фарш курячий – 850 м;
    • сіль – 1 ч. ложка;
    • кріп – 12 м;
    • кінза – 7 г;
    • петрушка – 7 г;
    • яйце – 1 куряче;
    • цибуля – 100 г ріпчастої.

    Приготування:

  • Натерти кабачок, скориставшись середньої теркою.
  • Змішати фарш з кабачком і яйцем.
  • Нашаткувати петрушку і кінзу з кропом.
  • Закинути в фарш. Посипати перцем. Підсолити.
  • Перемішати.
  • Зліпити котлетки.
  • Обсмажити у сковороді зовсім небагато. Головне, щоб встигли схопитися.
  • Розмістити на листі.
  • Відправити в духовку.
  • Готувати півгодини, виставивши режим 180 гр.
  • По-киевски в духовці

    Це блюдо набагато корисніше, ніж приготоване на сковороді.

    Дивіться також:  Паста з печерицями у вершковому соусі – 10 рецептів приготування

    Інгредієнти:

    • білі крихти свіжі – 2 склянки;
    • грудка куряча – 6 шт.;
    • сіль;
    • плавлений сир тертий – 0,5 склянки;
    • мускатний горіх – 0,5 ч. ложки;
    • часник – 2 зубки;
    • білок – 2 яєчних;
    • петрушка – 2 ст. ложки.

    Приготування:

  • Промити м’ясо.
  • Відбити кухонним молотком кожен шматок.
  • Часник натерти. Змішати з сиром, нашаткованої петрушкою і мускатним горіхом.
  • Скачати шість котлеток.
  • Розмістити у центрі грудки. Загорнути.
  • Закріпити шпажками.
  • Вмочити в сухарі.
  • Викласти на деко.
  • Запекти в духовій шафі.
  • Рубані котлети по-пожарски

    Смачні рубані котлети прикрасять затишний домашній вечерю або недільний обід.

    Інгредієнти:

    • м’ясо куряче – 550 г;
    • сухарі панірувальні – 5 ст. ложок;
    • вершки жирні – 200 г;
    • батон – 150 г;
    • масло для піджарки;
    • перець чорний;
    • цибулина – 1 шт.;
    • сіль;
    • масло вершкове – 30 р.

    Приготування:

  • Почистити, потім порізати цибулину на дрібні кубики.
  • Влити олію. Розмістити у сковорідці. Обсмажити.
  • Перекласти в тарілку.
  • Обрізати кірки батона. М’якоть посікти на шматки середнього розміру.
  • Закинути в піалу. Залити вершками.
  • Через чверть години злити залишки вершків. Не віджимати.
  • Нарубати м’ясо як можна дрібніше.
  • У мисці з’єднати курку, м’якушка, зажарку, сіль, перець, порзане масло. Замісити однорідну масу.
  • Зліпити котлети. Поставити в холодильник.
  • Через півгодини обваляти в сухарях.
  • Обсмажити в гарячому маслі на сковороді або у фритюрі. За часом не більше трьох хвилин.
  • Перемістити на деко і прибрати в духовку.
  • Запікати півгодини. Режим 180 гр.