Курячі котлети з сиром – 8 рецептів приготування

Курячі котлети з сиром – це дуже смачно і корисно, особливо якщо готувати їх з курячого філе. Неодмінно скористайтеся одним із запропонованих рецептів.

Січені курячі котлети з сиром

Можна сказати, що це базовий рецепт приготування, в якому не використовуються добавки. Котлети виходять соковитими і смачними.

Необхідні продукти:

  • 500 грам курячого філе;
  • одна цибулина;
  • приблизно 150 грам сиру;
  • яйце;
  • дві великі ложки борошна;
  • спеції на свій смак.

Процес приготування:

  • М’ясо треба добре промити, зняти з нього все зайве, нарізати на кубики невеликого розміру. Цибулю також подрібнити і змішати з м’ясом.
  • Вбиваємо яйце, добре перемішуємо. Додаємо спеції і сир, нарізаний зовсім дрібними шматочками.
  • Повинна вийти жидковатая маса, щоб вона стала більш клейкої, додаємо борошно.
  • З цього м’ясного тіста ліпимо котлети і доводимо до готовності на добре розігрітій сковороді.

Доповнюємо рецепт грибами

Якщо стандартний рецепт вам цікавий, то зробіть курячі котлети з грибами. Вони вийдуть більш насиченими.

Необхідні продукти:

  • 200 грам грибів;
  • спеції за смаком;
  • близько 500 грам курячого філе;
  • цибулина;
  • 150 грам сиру;
  • 50 грам борошна.

Процес приготування:

  • На сковороді обсмажуємо подрібнену цибулю. Потім додаємо до нього порізані на невеликі шматочки гриби і доводимо до готовності.
  • М’ясо перетворюємо на квадратики і змішуємо його з смаженими овочами.
  • В отриману масу додаємо яйце, шматочки сиру, вибрані спеції за смаком і борошно для склеювання.
  • Формуємо котлети середнього розміру, обсмажуємо з двох сторін по кілька хвилин на середньому вогні.

Запечені в духовці

Коли немає бажання і часу стояти біля плити, то допоможе рецепт котлет з сиром в духовці. Достатньо сформувати їх і прибрати готуватися.

Необхідні продукти:

  • 500 грам курячого фаршу;
  • 150 грам сиру;
  • одне яйце і стільки ж цибулі;
  • сіль і перець на свій смак.
Дивіться також:  Минтай під маринадом – 7 смачних рецептів в духовці, в мультиварці і на сковороді

Процес приготування:

  • Цибуля перетворюємо на невеликі квадратики, змішуємо з курячим фаршем.
  • До них додаємо яйце, вибрані приправи, тертий або дрібно нарізаний сир. Маса повинна вийти досить клейкої.
  • Розігріваємо духовку до 180 градусів, викладаємо сформовані котлети в форму для запікання і доводимо до готовності. На це буде потрібно близько 30 хвилин.

Варіант приготування з плавленим сиром

Котлети з плавленим сиром виходять більш м’якими, а готуються практично ідентично.

Необхідні продукти:

  • один плавлений сирок;
  • морква;
  • 400 грам курячого філе;
  • яйце;
  • спеції за власним бажанням;
  • дві великі ложки борошна.

Процес приготування:

  • Моркву натираємо на крупній тертці, а сирок, навпаки – на дрібній. Змішуємо ці продукти з нарізаною на квадратики куркою.
  • Вбиваємо туди яйце, кладемо борошно і спеції – все ретельно вимішуємо. Бажано перед приготуванням дати масі постояти в холодильнику, після чого сформовані котлети обсмажити з двох сторін на сковороді.

З сиром і зеленню

Не знаєте, куди подіти зелень, завалялися в холодильнику? Приготуйте з неї дуже апетитні котлетки!

Необхідні продукти:

  • будь-яка зелень на свій смак;
  • 500 грам курячого фаршу;
  • яйце;
  • 150 грам сиру;
  • різні приправи.

Процес приготування:

  • Зелень подрібнюємо, змішуємо з курячим фаршем.
  • Додаємо до них яйце, тертий сир і приправи. Ретельно все перемішуємо.
  • Викладаємо невеликі котлети на сковороду і обсмажуємо з двох сторін по 4-5 хвилин до утворення скоринки.

Рецепт з курячої грудки з майонезом

Приготовані за цим рецептом котлети виходять дуже ніжними за рахунок майонезу. Звичайно, за бажанням його можна замінити сметаною.

Необхідні продукти:

  • 150 грам сиру;
  • яйце;
  • зелень і спеції на свій смак;
  • цибулина;
  • близько 500 грам курячого філе;
  • дві великі ложки майонезу;
  • 50 грам борошна.
Дивіться також:  Томатна паста – 7 рецептів, як зробити в домашніх умовах

Процес приготування:

  • У мисці змішуємо нарізане на кубики куряче філе з подрібненою цибулею.
  • Додаємо туди тертий сир, зелень, яйце, перемішуємо.
  • Тепер викладаємо майонез, спеції і борошно.
  • З отриманої маси ліпимо невеликі за формою котлети, викладаємо на гарячу сковороду і доводимо до готовності на середньому вогні, обсмажуючи з обох сторін.

Соковитий рецепт по-київськи з сиром і маслом

Знаменитий рецепт котлет, який змушує повозитися, але результат виходить чудовий.

Необхідні продукти:

  • сіль, перець, зелень і інші спеції за смаком;
  • близько 50 грам масла;
  • одне куряче філе;
  • сир твердий – 30 грам;
  • два яйця;
  • 100 грам панірувальних сухарів.

Процес приготування:

  • Курку промиваємо і розбираємо на чотири частини, спочатку розрізаємо на два шматки упоперек, а потім їх ще на два уздовж. Ці шматочки потрібно відбити, так щоб вони стали досить тонкими і обваляти в обраних спеціях.
  • Олію довести до кімнатної температури, змішати з сіллю, перцем і подрібненою зеленню. Дати трохи застигнути в холодильнику.
  • Сир нарізаємо тонкими пластинками. Викладаємо його на філе і поруч невеликий шматочок масла. Філе загортаємо так, щоб всі краї були всередині. Так само чинимо і з іншими шматками м’яса.
  • Обвалюємо котлети спочатку в яйці, потім в сухарях і знову в яйці. Відправляємо смажитися в глибоку сковороду або каструлю з попередньо розігрітим рослинним маслом.

Рада! Для отримання більш щільною кірочки, процес обвалювання в яйці і сухарях можна повторити двічі.

В мультиварці

Швидкий спосіб приготувати соковиті котлетки.

Необхідні продукти:

  • 100 грам сиру;
  • зелень і приправи на свій смак;
  • цибулина;
  • 500 грам курячого фаршу;
  • шматок хліба;
  • 100 мілілітрів молока.

Процес приготування:

  • У миску викладаємо курячий фарш, перемішуємо його з натертим сиром.
  • Туди ж додаємо нарізаний або перекручений цибулю, подрібнену зелень.
  • Хліб опускаємо на деякий час в молоко, щоб він добре розмокнув, віджимаємо і відправляємо до фаршу. Все перемішуємо. На цьому етапі додаємо вибрані приправи.
  • З отриманої маси формуємо невеликі котлети, викладаємо їх в чашку мультиварки і доводимо до готовності, виставивши режим «Смаження». Накривати кришкою не потрібно, оскільки котлети потрібно перевертати.
Дивіться також:  Пиріг з лаваша – 13 рецептів приготування

Прокрутка до верху