Курячі котлети з сиром – це дуже смачно і корисно, особливо якщо готувати їх з курячого філе. Неодмінно скористайтеся одним із запропонованих рецептів.
Січені курячі котлети з сиром
Можна сказати, що це базовий рецепт приготування, в якому не використовуються добавки. Котлети виходять соковитими і смачними.
Необхідні продукти:
- 500 грам курячого філе;
- одна цибулина;
- приблизно 150 грам сиру;
- яйце;
- дві великі ложки борошна;
- спеції на свій смак.
Процес приготування:
- М’ясо треба добре промити, зняти з нього все зайве, нарізати на кубики невеликого розміру. Цибулю також подрібнити і змішати з м’ясом.
- Вбиваємо яйце, добре перемішуємо. Додаємо спеції і сир, нарізаний зовсім дрібними шматочками.
- Повинна вийти жидковатая маса, щоб вона стала більш клейкої, додаємо борошно.
- З цього м’ясного тіста ліпимо котлети і доводимо до готовності на добре розігрітій сковороді.
Доповнюємо рецепт грибами
Якщо стандартний рецепт вам цікавий, то зробіть курячі котлети з грибами. Вони вийдуть більш насиченими.
Необхідні продукти:
- 200 грам грибів;
- спеції за смаком;
- близько 500 грам курячого філе;
- цибулина;
- 150 грам сиру;
- 50 грам борошна.
Процес приготування:
- На сковороді обсмажуємо подрібнену цибулю. Потім додаємо до нього порізані на невеликі шматочки гриби і доводимо до готовності.
- М’ясо перетворюємо на квадратики і змішуємо його з смаженими овочами.
- В отриману масу додаємо яйце, шматочки сиру, вибрані спеції за смаком і борошно для склеювання.
- Формуємо котлети середнього розміру, обсмажуємо з двох сторін по кілька хвилин на середньому вогні.
Запечені в духовці
Коли немає бажання і часу стояти біля плити, то допоможе рецепт котлет з сиром в духовці. Достатньо сформувати їх і прибрати готуватися.
Необхідні продукти:
- 500 грам курячого фаршу;
- 150 грам сиру;
- одне яйце і стільки ж цибулі;
- сіль і перець на свій смак.
Процес приготування:
- Цибуля перетворюємо на невеликі квадратики, змішуємо з курячим фаршем.
- До них додаємо яйце, вибрані приправи, тертий або дрібно нарізаний сир. Маса повинна вийти досить клейкої.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів, викладаємо сформовані котлети в форму для запікання і доводимо до готовності. На це буде потрібно близько 30 хвилин.
Варіант приготування з плавленим сиром
Котлети з плавленим сиром виходять більш м’якими, а готуються практично ідентично.
Необхідні продукти:
- один плавлений сирок;
- морква;
- 400 грам курячого філе;
- яйце;
- спеції за власним бажанням;
- дві великі ложки борошна.
Процес приготування:
- Моркву натираємо на крупній тертці, а сирок, навпаки – на дрібній. Змішуємо ці продукти з нарізаною на квадратики куркою.
- Вбиваємо туди яйце, кладемо борошно і спеції – все ретельно вимішуємо. Бажано перед приготуванням дати масі постояти в холодильнику, після чого сформовані котлети обсмажити з двох сторін на сковороді.
З сиром і зеленню
Не знаєте, куди подіти зелень, завалялися в холодильнику? Приготуйте з неї дуже апетитні котлетки!
Необхідні продукти:
- будь-яка зелень на свій смак;
- 500 грам курячого фаршу;
- яйце;
- 150 грам сиру;
- різні приправи.
Процес приготування:
- Зелень подрібнюємо, змішуємо з курячим фаршем.
- Додаємо до них яйце, тертий сир і приправи. Ретельно все перемішуємо.
- Викладаємо невеликі котлети на сковороду і обсмажуємо з двох сторін по 4-5 хвилин до утворення скоринки.
Рецепт з курячої грудки з майонезом
Приготовані за цим рецептом котлети виходять дуже ніжними за рахунок майонезу. Звичайно, за бажанням його можна замінити сметаною.
Необхідні продукти:
- 150 грам сиру;
- яйце;
- зелень і спеції на свій смак;
- цибулина;
- близько 500 грам курячого філе;
- дві великі ложки майонезу;
- 50 грам борошна.
Процес приготування:
- У мисці змішуємо нарізане на кубики куряче філе з подрібненою цибулею.
- Додаємо туди тертий сир, зелень, яйце, перемішуємо.
- Тепер викладаємо майонез, спеції і борошно.
- З отриманої маси ліпимо невеликі за формою котлети, викладаємо на гарячу сковороду і доводимо до готовності на середньому вогні, обсмажуючи з обох сторін.
Соковитий рецепт по-київськи з сиром і маслом
Знаменитий рецепт котлет, який змушує повозитися, але результат виходить чудовий.
Необхідні продукти:
- сіль, перець, зелень і інші спеції за смаком;
- близько 50 грам масла;
- одне куряче філе;
- сир твердий – 30 грам;
- два яйця;
- 100 грам панірувальних сухарів.
Процес приготування:
- Курку промиваємо і розбираємо на чотири частини, спочатку розрізаємо на два шматки упоперек, а потім їх ще на два уздовж. Ці шматочки потрібно відбити, так щоб вони стали досить тонкими і обваляти в обраних спеціях.
- Олію довести до кімнатної температури, змішати з сіллю, перцем і подрібненою зеленню. Дати трохи застигнути в холодильнику.
- Сир нарізаємо тонкими пластинками. Викладаємо його на філе і поруч невеликий шматочок масла. Філе загортаємо так, щоб всі краї були всередині. Так само чинимо і з іншими шматками м’яса.
- Обвалюємо котлети спочатку в яйці, потім в сухарях і знову в яйці. Відправляємо смажитися в глибоку сковороду або каструлю з попередньо розігрітим рослинним маслом.
Рада! Для отримання більш щільною кірочки, процес обвалювання в яйці і сухарях можна повторити двічі.
В мультиварці
Швидкий спосіб приготувати соковиті котлетки.
Необхідні продукти:
- 100 грам сиру;
- зелень і приправи на свій смак;
- цибулина;
- 500 грам курячого фаршу;
- шматок хліба;
- 100 мілілітрів молока.
Процес приготування:
- У миску викладаємо курячий фарш, перемішуємо його з натертим сиром.
- Туди ж додаємо нарізаний або перекручений цибулю, подрібнену зелень.
- Хліб опускаємо на деякий час в молоко, щоб він добре розмокнув, віджимаємо і відправляємо до фаршу. Все перемішуємо. На цьому етапі додаємо вибрані приправи.
- З отриманої маси формуємо невеликі котлети, викладаємо їх в чашку мультиварки і доводимо до готовності, виставивши режим «Смаження». Накривати кришкою не потрібно, оскільки котлети потрібно перевертати.