Курячі крильця в духовці приготувати дуже просто – важливо підібрати спеції і соус, які припадуть вам до смаку. Цей продукт має доступну вартість і чудові смакові якості, тому в багатьох сім’ях крильця є улюбленою стравою.
Курячі крильця з хрусткою скоринкою в духовці
Незважаючи на простоту багато хто не знають, як приготувати крильця, щоб вони стали м’якими, ніжними, тануть у роті, але одночасно з хрусткою і ароматною скоринкою. Головну роль грає маринад. Також необхідно дотримувати температурний режим і витримувати час.
Інгредієнти:
- Олія соняшникова (можлива заміна оливковою)– 550 мл;
- Каррі – 2 ч. ложки;
- Крило – 1,2 кг;
- Сіль велика – 3 ч. ложки;
- Кукурудзяний крохмаль – 6 ч. ложок;
- Пшеничне борошно – 120 гр.;
- Яйця (курячі) – 2 шт.;
- Перець додавати по смаковим уподобанням;
- Кетчуп (можна замінити томатним соусом) – 25 гр.
Приготування:
В соєво-медовому маринаді
Часто під час приготування шкіра залишається м’якою, завдяки соєво-медовому маринаду, поверхню хрусткою, а м’ясо дивно смачним.
Інгредієнти:
- Соєвий соус – 2 ст. ложки;
- Сіль додавати за смаковими уподобаннями;
- Мед рідкий – 2 ч. ложки;
- Крила – 1,2 кг;
- Олія оливкова/рослинне – 2 ст. ложки;
- Спеції для курки (можна замінити будь-якими приправами).
Приготування:
В лимонно-гірчичному соусі
Дуже простий варіант приготування, в якому використовується мінімум продуктів, а смак залишається на висоті.
Інгредієнти:
- Сіль;
- Зерниста гірчиця – 1 ст. ложка;
- Крило куряче – 600 гр.;
- Спеції (будь-які за вашим бажанням);
- Лимонний сік – вичавити ¼ лимона (можна замінити лимонною кислотою).
Приготування:
Гострі крильця з паприкою до пива
Відмінною закускою до пива послужать крила з паприкою. Подають їх як самостійне блюдо або з гарніром.
Інгредієнти:
- Крило (охолоджене) – 1,3 кг;
- Борошно (пшеничне вищого сорту)– 3 ст. ложки;
- Сироп кленовий – 3 ч. ложки;
- Соус тобаско – 2 ст. ложки;
- Часниковий Порошок – 1 ч. ложка;
- Соус соєвий – 5 ч. ложок;
- Олія соняшникова – 3 ч. ложки;
- Сіль додавати за смаковими уподобаннями;
- Паприка (суха) – 1 ст. ложка;
- Гострий перець червоний мелений;
- Олія оливкова – 3 ч. ложки.
Приготування:
З картоплею і овочами у фользі
Неймовірно приємного смаку виходять курячі крильця в духовці з картоплею, а з додаванням овочів страва стає дуже корисним і поживним.
Інгредієнти:
- Сіль;
- Картопля (бульби середнього розміру)– 7 шт;
- Курячі крила – 7 шт.;
- Куркума – 1 ч. ложка;
- Мелений часник (сушений)– 1 ч. ложка;
- Масло соняшнику (можна замінити оливковою);
- Морква (середня)– 2 плоду;
- Мед – 2 ст. ложки;
- Цибуля (середнього розміру) – 1 цибулина;
- Гірчиця – 1 ст. ложка;
- Часник (середній) – 6 зубків;
- Масло вершкове (розм’якшене) – 60 гр.
Приготування:
Маринад для курячих крилець в духовці: варіанти приготування
Маринад для курячих крилець готують різноманітний: солодкий, пряний, кислий, з майонезом, гострий. Вибір залежить від смаку і уподобань.
Медово-соєвий маринад
Інгредієнти:
- Спеції (будь-які);
- Часник (середнього розміру)– 3 зубчики;
- Чорний перець (мелений);
- Соєвий соус – 150 мл;
- Імбир (подрібнений) – 2 ст. ложки;
- Мед– 130 мл;
- Сіль.
Приготування:
На кефірі
Інгредієнти:
- Перець (за смаковими перевагами);
- Кефір (знежирений) – 550 мл;
- Часник – 5 зубчиків;
- За смаковими уподобаннями сіль.
Приготування:
Маринад на основі соєвого соусу
Інгредієнти:
- Сіль;
- Перець (можна використовувати гострий, тоді маринад знайде приємний гоструватий присмак);
- Паста томатна (можна замінити кетчупом) – 170 гр.;
- Соєвий соус – 170 мл;
- Цибуля – 170 гр.
Приготування:
Маринад з медом і гірчицею
Інгредієнти:
- Винний оцет – 6 ст. ложок;
- Мед (рідкий) – 120 гр.;
- Сіль;
- Гірчиця (звичайна) – 6 ст. ложок;
- Рослинна олія (можна використовувати оливкову) – 6 ч. ложок;
- Гірчиця в зернах – 5 ст. ложок;
- Перець.
Приготування:
Китайський гострий
Інгредієнти:
- Соус чилі – 2,5 ст. ложки;
- Мед – 100 мл;
- Солодкий соус чилі – 3 ст. ложки;
- Часник (середнього розміру) – 4 зубки;
- Цибуля зелена – 20 гр.;
- Олія кунжутна – 4 ст. ложки;
- Устричний соус – 3,5 ст. ложки.
Приготування:
Маринад на пиві
Інгредієнти:
- Пиво світле (фільтроване) – 500 мл;
- Коріандр (мелений) – 2 ст. ложки;
- Сіль адигейська – 4 ч. ложки;
- Гострий червоний перець.