Маринад для курячих крилець в духовці: варіанти приготування
Маринад для курячих крилець готують різноманітний: солодкий, пряний, кислий, з майонезом, гострий. Вибір залежить від смаку і уподобань.
Медово-соєвий маринад
Інгредієнти:
- Спеції (будь-які);
- Часник (середнього розміру)– 3 зубчики;
- Чорний перець (мелений);
- Соєвий соус – 150 мл;
- Імбир (подрібнений) – 2 ст. ложки;
- Мед– 130 мл;
- Сіль.
Приготування:
На кефірі
Інгредієнти:
- Перець (за смаковими перевагами);
- Кефір (знежирений) – 550 мл;
- Часник – 5 зубчиків;
- За смаковими уподобаннями сіль.
Приготування:
Маринад на основі соєвого соусу
Інгредієнти:
- Сіль;
- Перець (можна використовувати гострий, тоді маринад знайде приємний гоструватий присмак);
- Паста томатна (можна замінити кетчупом) – 170 гр.;
- Соєвий соус – 170 мл;
- Цибуля – 170 гр.
Приготування:
Маринад з медом і гірчицею
Інгредієнти:
- Винний оцет – 6 ст. ложок;
- Мед (рідкий) – 120 гр.;
- Сіль;
- Гірчиця (звичайна) – 6 ст. ложок;
- Рослинна олія (можна використовувати оливкову) – 6 ч. ложок;
- Гірчиця в зернах – 5 ст. ложок;
- Перець.
Приготування:
Китайський гострий
Інгредієнти:
- Соус чилі – 2,5 ст. ложки;
- Мед – 100 мл;
- Солодкий соус чилі – 3 ст. ложки;
- Часник (середнього розміру) – 4 зубки;
- Цибуля зелена – 20 гр.;
- Олія кунжутна – 4 ст. ложки;
- Устричний соус – 3,5 ст. ложки.
Приготування:
Маринад на пиві
Інгредієнти:
- Пиво світле (фільтроване) – 500 мл;
- Коріандр (мелений) – 2 ст. ложки;
- Сіль адигейська – 4 ч. ложки;
- Гострий червоний перець.