Курячі крильця в духовці – 5 рецептів приготування

Маринад для курячих крилець в духовці: варіанти приготування

Маринад для курячих крилець готують різноманітний: солодкий, пряний, кислий, з майонезом, гострий. Вибір залежить від смаку і уподобань.

Медово-соєвий маринад

Інгредієнти:

  • Спеції (будь-які);
  • Часник (середнього розміру)– 3 зубчики;
  • Чорний перець (мелений);
  • Соєвий соус – 150 мл;
  • Імбир (подрібнений) – 2 ст. ложки;
  • Мед– 130 мл;
  • Сіль.

Приготування:

  • Часник продавити через часникодавку.
  • У ємність залити соус. Помістити часник. Засипати приправи і сіль. Додати мед.
  • Закип’ятити. Проварити п’ять хвилин. Остудити. Залити крильця. Промаринувати. Готувати в духовій шафі.
  • На кефірі

    Інгредієнти:

    • Перець (за смаковими перевагами);
    • Кефір (знежирений) – 550 мл;
    • Часник – 5 зубчиків;
    • За смаковими уподобаннями сіль.

    Приготування:

  • Часник натерти на тертці дрібного помелу.
  • Перемішати з кефіром.
  • Засипати перець. Посолити. Розмішати.
  • Маринад на основі соєвого соусу

    Інгредієнти:

    • Сіль;
    • Перець (можна використовувати гострий, тоді маринад знайде приємний гоструватий присмак);
    • Паста томатна (можна замінити кетчупом) – 170 гр.;
    • Соєвий соус – 170 мл;
    • Цибуля – 170 гр.

    Приготування:

  • Прибрати з лушпиння цибулі. Нашаткувати.
  • У ємності змішати всі продукти. Залиті соусом крила, маринувати чотири години.
  • Маринад з медом і гірчицею

    Інгредієнти:

    • Винний оцет – 6 ст. ложок;
    • Мед (рідкий) – 120 гр.;
    • Сіль;
    • Гірчиця (звичайна) – 6 ст. ложок;
    • Рослинна олія (можна використовувати оливкову) – 6 ч. ложок;
    • Гірчиця в зернах – 5 ст. ложок;
    • Перець.

    Приготування:

  • Всі зазначені продукти перемішати.
  • Залити крила. Маринувати годину.
  • Китайський гострий

    Інгредієнти:

    • Соус чилі – 2,5 ст. ложки;
    • Мед – 100 мл;
    • Солодкий соус чилі – 3 ст. ложки;
    • Часник (середнього розміру) – 4 зубки;
    • Цибуля зелена – 20 гр.;
    • Олія кунжутна – 4 ст. ложки;
    • Устричний соус – 3,5 ст. ложки.
    Дивіться також:  Лобіо – 10 рецептів приготування в домашніх умовах

    Приготування:

  • Цибулю нарізати.
  • Взяти тертку. Почистити і протерти зубчики часнику.
  • Перемішати всі продукти.
  • Маринувати крила дві години.
  • Маринад на пиві

    Інгредієнти:

    • Пиво світле (фільтроване) – 500 мл;
    • Коріандр (мелений) – 2 ст. ложки;
    • Сіль адигейська – 4 ч. ложки;
    • Гострий червоний перець.

    Приготування:

  • Змішати продукти.
  • Маринувати дві години.
  • Прокрутка до верху