Курячі крильця в медово-гірчичному соусі – 6 рецептів
Ця частина м’яса не користується великою популярністю, але якщо хоч раз приготувати крильця в медово-гірчичному соусі, то це блюдо може надовго стати одним з улюблених.
Класичні курячі крильця в медово-гірчичному соусі
Рецепт-основа, де в якості маринаду використовують мед і гірчицю.
Необхідні продукти:
близько кілограма курячих крил;
100 грам зернистої гірчиці;
трохи лимонного соку;
100 грам меду;
кілька зубчиків часнику;
спеції і зелень за смаком.
Процес приготування:
Починати робити крильця в медово-гірчичному соусі потрібно з приготування маринаду. Саме за рахунок нього блюдо і вийде особливо смачною. У мисці змішується мед з гірчицею, соком лимона і дрібно порубаним часником.
Тепер можна додати зелень і будь-які спеції.
Промиваємо крила, даємо їм добре обсохнути і обмазуємо маринадом. Потім поміщаємо в поліетиленовий пакет і кладемо в холодильник на пару годин.
Через відведений час, викладає м’ясо на блюдо для запікання, і готуємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.
З соєвим соусом в духовці
Приготувати крильця можна не тільки з медом і гірчицею, але ще й додавши соєвий соус. Він зробить смак страви більш оригінальним.
Необхідні продукти:
кілограм крилець;
50 мл соєвого соусу;
ложка меду;
часник – пару зубчиків;
перець і сіль за смаком.
Процес приготування:
Приготувати крильця дуже просто. Для початку їх потрібно розрізати на три частини.
Потім нарізані шматки поміщаються в яку-небудь посуд, де заливаються соєвим соусом, медом і нарізаним часником. Все це забирається на пару годин.
Через відведений час м’ясо викладається у форму або на деко і забирається в духовку на півгодини. Температуру краще всього поставити на 180 градусів.
Крильця по-східному з медом і гірчицею
Подобається яскравий аромат спецій? Тоді цей рецепт вам точно сподобається.
Готується все дуже просто. Для початку м’ясо потрібно промити і дати йому трохи полежати до повного висихання.
В цей час займаємося приготуванням маринаду. Перемішуємо мед, з гірчицею, цедрою лимона і спеціями.
Отриманою масою ретельно обмазуємо курку і залишаємо приблизно на дві години, щоб все добре просочилося.
Через цей час розігріваємо духовку до 180 градусів і готуємо в ній м’ясо приблизно 40 хвилин.
Гострий рецепт приготування
Незважаючи на наявність меду в рецепті приготування, блюдо все одно виходить досить гострим за рахунок великої кількості приправ. Звичайно, їх кількість можна регулювати на свій смак.
Необхідні інгредієнти для приготування:
грам 20 гірчиці;
близько 6 великих ложок рідкого меду;
пара зубчиків часнику;
крильця – близько кілограма;
соєвий соус – приблизно 200 мл;
суміш різних перців і кориця.
Процес приготування:
Готувати страву треба починати з промивання м’яса. Після того, як цей етап завершено, залиште його на деякий час, щоб воно добре просохло.
В цей час, всипте в миску спочатку перець, потім соєвий соус, трохи кориці. Сюди ж покладіть мед і гірчицю. Не забудьте подрібнити часник, нарізати його або передавити і додати його до маринаду.
В отриманій масі ретельно обваляйте крила і приберіть їх в холодильник не менше ніж на 30 хвилин для того, щоб вони добре просочилися.
Підготуйте хорошу форму, викладіть на неї замариноване м’ясо і приберіть в гарячу духовку на 40 хвилин. Оптимальна температура для запікання за цим рецептом – 200 градусів.
Якщо вже дуже захотілося крилець, а духовки немає або вона не працює, то завжди можна скористатися сковородою. Причому смак виявиться нітрохи не гірше.
Необхідні продукти:
крила – близько 500 грам;
пару ложок меду;
кілька ложок гірчиці;
різні приправи.
Процес приготування страви:
Як і в інших рецептах приготування цієї страви, обов’язково потрібно м’ясо промити, зрізати все зайве. Зазвичай зрізається самий край, який не їстівний. Після того як крила помиті їм потрібно дати висохнути і тільки після цього приступати до подальшої готуванні.
Поки м’ясо сохне, робиться заливка для них. Змішуються всі інші інгредієнти і в отриману масу опускають м’ясо приблизно на годину. Щоб процес пройшов швидше, ємність на цей час можна поставити в холодильник.
Коли пройде час можна приступати до теплової обробки. Зазвичай всі викладається на деко і забирається в духову шафу, але в цьому рецепті буде використовуватися сковорідка.
Нагріваємо її разом з маслом, викладаємо м’ясо так, щоб вийшов один шар, і обсмажуємо приблизно по 5 хвилин з кожної сторони. Якщо необхідно, то робимо це кілька разів, поки не закінчаться всі крила.
Для того щоб результат був більш м’яким і соковитим, можна влити трохи води і згасити ще хвилин 10 на невеликому вогні.
Готуємо в мультиварці
Зазвичай крила запікають в духовці, але якщо їх можна приготувати на сковороді значить, з цим впорається і мультиварка.
Необхідні продукти:
різні спеції за власним бажанням;
кілька ложок меду і гірчиці;
півкілограма крил.
Процес приготування страви:
Все робиться дуже просто. Промивається м’ясо, підсушується.
Поки йде процес сушіння, готується суміш для просочування крил. Просто змішуємо всі інші інгредієнти, не забувши додати спецій. Використовувати можна будь-які на свій розсуд, що більше подобається.
Коли курка просохне, вона поміщається в миску з підготовленою масою. Так щоб вона повністю була в ній і залишається на годину.
Поки м’ясо коштує, підготуйте мультиварку. Дістаньте чашу, злегка змастіть її рослинним маслом. Потім викладіть туди крила. Увімкніть режим «Смаження» на 15 хвилин. Якщо такого немає, то можна замінити режимом «Випічка».
Після того, як встановлений час минув, відкрийте кришку, переверніть м’ясо і дайте йому приготуватися на цьому ж режимі ще 5 хвилин.