Куряче м’ясо універсально і просто в приготуванні, за що його так люблять господині. Однаково добре готується будь-яка частина тушки, і з нею можна винаходити десятки рецептів. Ніжні і пряні курячі крильця в мультиварці – відмінний вибір на кожен день.
Смажені курячі крильця в мультиварці
Базовий рецепт, як приготувати курячі крильця в мультиварці із застосуванням продуктів, які легко відшукати в більшості холодильників.
Продукти:
- курячі крила – 500 г;
- кетчуп (або паста з помідорів) – 50 р;
- майонез – 65 г;
- суміш приправ для курки – 2-3 ч. л.;
- будь олію;
- сіль – пучку.
Рецепт:
- Курку промити, видалити, у разі необхідності, зайву шкіру, жир і залишки пір’я. Промокнути паперовим рушником.
- Тепер можна зайнятися маринадом. Влити в миску майонез, відправити до нього кетчуп (або томатну пасту), приправи і сіль. Ретельно перемішати.
- Вилити до крилець маринад. Перемішати, обмазавши кожен шматок. Залишити на годину в холодильнику просочитися сумішшю.
- Обмазати чашу мультиварки маслом. Відправити в неї курку. Буде ідеально, якщо шматочки ляжуть в один шар.
- Вибрати в меню мультиварки режим «Випічка», встановити час — півтори години.
- Через п’ятнадцять-двадцять хвилин підняти кришку і полити крильця виділилася ароматною рідиною.
- Ще через півгодини перевернути курку і залишити готуватися до завершення програми.
Готовність страви мультиварка відзначить звуковим сигналом. М’ясо готове!
Готуємо з рисом
Це ситне і неймовірно ароматне блюдо не вимагає особливих інгредієнтів, готується легко і, безсумнівно, сподобається усіма членами сім’ї.
Для цього потрібно:
- курячі крильця – 1 кг;
- рис – 200 г;
- соєвий соус – 60 мл;
- суміш спецій для курки – 1 ч. л.;
- сіль за смаком;
- олія рослинна;
- перець – 1/3 ч. л.
Рецепт:
- Курку ретельно промити, висушити паперовим рушником. У разі необхідності прибрати зайву шкіру.
- Підготувати маринад. Вилити в миску соєвий соус, додати до нього суміш приправ для курки, чорний перець, сіль, все добре змішати.
- Викласти в миску крила, додати до них маринад, ретельно перемішати. Залишити в холодильнику на два-три години.
- Коли пройде цей час можна зайнятися рисом. Його необхідно відварити, посолити і дати настоятися півгодини.
- Налити в форму мультиварки масло. Покласти крильця, які встигли замаринувати і стали дуже ароматними.
- Вставити зверху контейнер для готування на пару. Покласти туди готовий рис, посолити.
- Крильця готуються у програмі «Випічка» сорок-п’ятдесят хвилин. Через двадцять хвилин після початку слід перевернути курку, щоб вона з усіх боків підрум’янилася однаково.
Готову страву можна ставити на стіл!
Ситне блюдо з гречаною крупою
Гречана каша користується великою популярністю в Росії. Це просте, недороге і неймовірно корисне блюдо містить вітаміни і покращує травлення. Гречка залишається вдалим гарніром майже до всіх видів м’яса, до курячих крилець в тому числі.
Для приготування необхідно:
- крила курячі – 0,6 кг;
- гречана крупа – 1 склянка;
- вода – 2 ст.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- масло, достатню кількість для смаження.
Рецепт:
- Підготувати м’ясо: ретельно вимити крильця, позбутися від пір’я, якщо вони залишилися, обробити шматочки, при цьому відкласти крайні суглоби, де немає м’яса – вони не знадобляться.
- Курку підсолити і додати перцю.
- Обмазати чашу маслом, відправити в неї м’ясо. Готувати на режимі «Випічка» або «Смаження» (залежно від моделі) протягом десяти хвилин. Крила потрібно регулярно перевертати, щоб вони повністю просмажаться.
- Очистити цибулю і моркву. Цибулю нарізати залежно від особистих переваг: дрібно порубати, порізати півкільцями. Моркву потерти на тертці, краще вибрати велику. Підготувати крупу. Для цього промити її кілька разів до чистої води.
- Коли овочі пожарятся кілька хвилин і стануть м’якими, додати воду. Об’єм води в два рази більше, ніж крупи, таким чином, можна коригувати потрібну кількість. Почекати, коли вода почне кипіти.
- Додати в чашу гречку. Варити протягом півгодини, орієнтуючись на кількість води: вона повинна повністю википіти і вбратися в крупу, тоді страва буде готове.
Страви необхідно буде настоятися протягом півгодини, після чого його можна подавати.
Курячі крильця з картоплею в мультиварці
Курячі крильця з картоплею вийдуть ще ситніше і ароматні.
Продукти:
- курячі крила – 1,5 кг;
- часник – 7 зубців;
- картопля – 4-5 шт.;
- суміш прянощів – 1 ч. л.;
- сіль, перець за смаком;
- масло оливи.
Рецепт:
- Спочатку слід промити курячі крильця і обробити їх. Розрізати по суглобам, при цьому край, де майже немає м’яса, можна відразу викинути.
- Слідом зайнятися маринадом. Перемішати часник (дрібно порубати, але краще розчавити в пресі), сіль і перець, можна додати суміш трав за смаком. Влити олію.
- Приготованою сумішшю добре натерти крильця і поставити в холодильник маринуватися на годину-півтора.
- Картоплю необхідно очистити і порізати великими шматочками. Можна розрізати на 4 частини або взагалі навпіл.
- Мариноване м’ясо і картоплю перекласти в чашу, вибрати режим «Випічка» і залишити на півгодини. Не забувати перевертати крильця.
- Якщо необхідно, додати оливкової олії і продовжувати обсмажувати ще чверть години, як і раніше перевертаючи.
Блюдо готове. Подавати з соусом, в ідеалі – сирним.
В медово-гірчичному маринаді
Для тих, хто в постійному пошуку нових смакових відчуттів, але при цьому цінує доступність продуктів, прекрасно підійде рецепт крилець в меду. Солодкуватий присмак чудово гармонує з курячим м’ясом, а використання мультиварки для приготування допоможе розкритися смаку і зберегти м’ясо соковитим і ніжним.
Продукти:
- курячі крильця – 700 г;
- мед – 1 ч. л.;
- солодка паприка – 1 ч. л.;
- гостра паприка – 1 ч. л.;
- приправа каррі – 1 ч. л.;
- гірчиця – 1 ч. л.;
- сіль, мелений перець;
- масло пісне.
Рецепт:
- Курку добре промити, видалити залишки пір’я, якщо є така необхідність.
- Розділити крильця по суглобам. Ту частину, де дуже мало м’яса, краще не використовувати.
- Тепер можна зайнятися маринадом. В мед додати чорний перець, порошок солодкого і гострого перців, карі, сіль. Суміш, що вийшла, добре перемішати.
- Додати її до крилець, промазати маринадом. Відправити в холодне місце на дві години, дати м’ясу настоятися.
- У форму мультиварки вилити масло. М’ясо ще раз гарненько перемішати з маринадом, покласти на дно. Вибрати режим «Випічка».
- Готувати 15 хвилин при закритій кришці. Далі відкрити і смажити ще хвилин 20, періодично перевертаючи вироби, до рівномірного прожарювання.
Готове м’ясо посипати зеленою цибулею або кунжутом.
З соєвим соусом
Смак крил з соєвим соусом вийде ще більш насиченим.
Продукти:
- курячі крильця – 0,7-1 кг;
- соєвий соус – 100 мл;
- винний оцет – 2 ст. л.;
- масло оливи – 3 ст. л.;
- сіль;
- куркума;
- мелена суміш перців;
- гірчиця – 0,5 ст. л.
Рецепт:
- З’єднати сіль, суміш перців, часник, подрібнений або пропущений через прес, половину чайної ложки куркуми і гірчицю. Перемішати. При бажанні подрібнити в ступці в однорідну масу.
- Влити винний оцет і соєвий соус, а потім оливкова олія.
- Каструлю поставити в режим «Випічка» або «Смаження», в залежності від моделі. Налити оливкову олію так, щоб воно покривало дно.
- Викласти крильця. Обсмажувати десять хвилин, перевернути і знову десять хвилин – з іншого боку.
- Зупинити програму, вибрати «Гасіння».
- Після виконання залишити в режимі підігріву ще хвилин на двадцять, протягом яких м’ясо просочиться соусом.
Подавати до будь-якого гарніру, полив соєвим соусом зверху. Додатково прикрасити зеленню або кунжутним насінням.
Гострі крильця в мультиварці
У цьому рецепті у м’яса виходить солодкувато-гострий смак, який завоює любов всього сімейства.
Склад:
- крильця курячі – 1 кг;
- перець чилі – 1⁄2 ч. л.;
- гірчиця – 0,5 ст. л.;
- часник – 5-6 зубків;
- помідори – 350 г;
- перець чорний мелений – 1⁄2 ч. л.;
- соус соєвий – 150 мл;
- сіль;
- пісне масло – 20 мл
Рецепт:
- Першим готується маринад. Помити помідори, залити їх окропом, стежити, щоб вони обшпарилися з усіх боків. Опустити в холодну воду. Тепер можна легко зняти шкірку. Так очистити всі помідори.
- Дрібно порізати.
- Нарізати чилі так дрібно, як вийде.
- До порізаним томатам ввести чилі і дрібно шінкованной або роздавлений в спеціальному пресі часник. Ретельно змішати.
- Влити в отриману суміш соєвий соус, додати сіль, ложку гірчиці і перець. Ретельно перемішати, щоб маса вийшла однорідною.
- Підготувати курку. Промити її під водою, промокнути паперовими рушниками.
- М’ясо з’єднати з томатною сумішшю, рівномірно розподіливши її по шматочках. Напівфабрикат прибрати на пару годин в холодильник.
- Промазати чашу мультиварки маслом. Покласти на дно шматочки курки. Маринад, який залишиться в посуді, відкласти, він ще стане в нагоді.
- Готувати, використовуючи програму «Випічка» 45-50 хвилин. У процесі необхідно перевертати м’ясо, щоб воно однаково обжарилось з двох сторін. Поливати соком, що виділяється під час смаження.
- Вилити в чашу залишки маринаду, закрити кришку і готувати на тій же програмі ще двадцять хвилин.
Готові крила можна посипати зеленою цибулею або кунжутом і подавати на стіл.
Як смачно згасити з овочами
Курочка, приготована в мультиварці таким способом, виходить настільки ніжною і соковитою, що сама відходить від кісток. А овочі доповнюють її смак і надають невелику солодкість страви.
Продукти:
- курячі крильця – 1 кг;
- цибулина – 1 шт.;
- морква – 2 шт.;
- сметана – 2 ст. л.;
- кріп;
- лаврушка;
- сіль, перець.
Рецепт:
- Підготувати курку: ретельно вимити, видалити залишки пір’я, якщо потрібно, обробити крильця по суглобам, при цьому відкласти крайні шматочки, де немає м’яса – вони не знадобляться.
- М’ясо посолити, поперчити. У цей момент можна додати приправи, орієнтуючись на індивідуальні переваги: прованські трави або набір для курки.
- Почистити овочі. Цибулю порізати довільним чином, орієнтуючись на індивідуальні переваги. Моркву потерти, бажано крупно.
- У чашу налити рослинного масла. Слідом відправити овочі, трохи обсмажити їх до м’якості.
- Пасеровані овочі покласти курочку, добре перемішати. Долити півсклянки води. Слідом відправити лавровий лист.
- Вибрати в меню мультиварки програму «Тушкування» на 1 годину. Перевертати курку не потрібно.
За п’ять хвилин до зупинки програми ввести сметану і дрібно порізаний кріп. Перемішати.
Отже, у статті були поетапно описано нескладні смачні страви з курячих крилець, які в поєднанні з іншими продуктами виходять ситніше й пікантніше.