Курячі крильця в мультиварці – 8 смачних рецептів приготування

Куряче м’ясо універсально і просто в приготуванні, за що його так люблять господині. Однаково добре готується будь-яка частина тушки, і з нею можна винаходити десятки рецептів. Ніжні і пряні курячі крильця в мультиварці – відмінний вибір на кожен день.

Смажені курячі крильця в мультиварці

Базовий рецепт, як приготувати курячі крильця в мультиварці із застосуванням продуктів, які легко відшукати в більшості холодильників.

Продукти:

  • курячі крила – 500 г;
  • кетчуп (або паста з помідорів) – 50 р;
  • майонез – 65 г;
  • суміш приправ для курки – 2-3 ч. л.;
  • будь олію;
  • сіль – пучку.

Рецепт:

  • Курку промити, видалити, у разі необхідності, зайву шкіру, жир і залишки пір’я. Промокнути паперовим рушником.
  • Тепер можна зайнятися маринадом. Влити в миску майонез, відправити до нього кетчуп (або томатну пасту), приправи і сіль. Ретельно перемішати.
  • Вилити до крилець маринад. Перемішати, обмазавши кожен шматок. Залишити на годину в холодильнику просочитися сумішшю.
  • Обмазати чашу мультиварки маслом. Відправити в неї курку. Буде ідеально, якщо шматочки ляжуть в один шар.
  • Вибрати в меню мультиварки режим «Випічка», встановити час — півтори години.
  • Через п’ятнадцять-двадцять хвилин підняти кришку і полити крильця виділилася ароматною рідиною.
  • Ще через півгодини перевернути курку і залишити готуватися до завершення програми.

Готовність страви мультиварка відзначить звуковим сигналом. М’ясо готове!

Готуємо з рисом

Це ситне і неймовірно ароматне блюдо не вимагає особливих інгредієнтів, готується легко і, безсумнівно, сподобається усіма членами сім’ї.

Для цього потрібно:

  • курячі крильця – 1 кг;
  • рис – 200 г;
  • соєвий соус – 60 мл;
  • суміш спецій для курки – 1 ч. л.;
  • сіль за смаком;
  • олія рослинна;
  • перець – 1/3 ч. л.

Рецепт:

  • Курку ретельно промити, висушити паперовим рушником. У разі необхідності прибрати зайву шкіру.
  • Підготувати маринад. Вилити в миску соєвий соус, додати до нього суміш приправ для курки, чорний перець, сіль, все добре змішати.
  • Викласти в миску крила, додати до них маринад, ретельно перемішати. Залишити в холодильнику на два-три години.
  • Коли пройде цей час можна зайнятися рисом. Його необхідно відварити, посолити і дати настоятися півгодини.
  • Налити в форму мультиварки масло. Покласти крильця, які встигли замаринувати і стали дуже ароматними.
  • Вставити зверху контейнер для готування на пару. Покласти туди готовий рис, посолити.
  • Крильця готуються у програмі «Випічка» сорок-п’ятдесят хвилин. Через двадцять хвилин після початку слід перевернути курку, щоб вона з усіх боків підрум’янилася однаково.

Готову страву можна ставити на стіл!

Дивіться також:  Як засолити ікру форелі в домашніх умовах – 6 рецептів

Ситне блюдо з гречаною крупою

Гречана каша користується великою популярністю в Росії. Це просте, недороге і неймовірно корисне блюдо містить вітаміни і покращує травлення. Гречка залишається вдалим гарніром майже до всіх видів м’яса, до курячих крилець в тому числі.

Для приготування необхідно:

  • крила курячі – 0,6 кг;
  • гречана крупа – 1 склянка;
  • вода – 2 ст.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • масло, достатню кількість для смаження.

Рецепт:

  • Підготувати м’ясо: ретельно вимити крильця, позбутися від пір’я, якщо вони залишилися, обробити шматочки, при цьому відкласти крайні суглоби, де немає м’яса – вони не знадобляться.
  • Курку підсолити і додати перцю.
  • Обмазати чашу маслом, відправити в неї м’ясо. Готувати на режимі «Випічка» або «Смаження» (залежно від моделі) протягом десяти хвилин. Крила потрібно регулярно перевертати, щоб вони повністю просмажаться.
  • Очистити цибулю і моркву. Цибулю нарізати залежно від особистих переваг: дрібно порубати, порізати півкільцями. Моркву потерти на тертці, краще вибрати велику. Підготувати крупу. Для цього промити її кілька разів до чистої води.
  • Коли овочі пожарятся кілька хвилин і стануть м’якими, додати воду. Об’єм води в два рази більше, ніж крупи, таким чином, можна коригувати потрібну кількість. Почекати, коли вода почне кипіти.
  • Додати в чашу гречку. Варити протягом півгодини, орієнтуючись на кількість води: вона повинна повністю википіти і вбратися в крупу, тоді страва буде готове.

Страви необхідно буде настоятися протягом півгодини, після чого його можна подавати.

Курячі крильця з картоплею в мультиварці

Курячі крильця з картоплею вийдуть ще ситніше і ароматні.

Продукти:

  • курячі крила – 1,5 кг;
  • часник – 7 зубців;
  • картопля – 4-5 шт.;
  • суміш прянощів – 1 ч. л.;
  • сіль, перець за смаком;
  • масло оливи.

Рецепт:

  • Спочатку слід промити курячі крильця і обробити їх. Розрізати по суглобам, при цьому край, де майже немає м’яса, можна відразу викинути.
  • Слідом зайнятися маринадом. Перемішати часник (дрібно порубати, але краще розчавити в пресі), сіль і перець, можна додати суміш трав за смаком. Влити олію.
  • Приготованою сумішшю добре натерти крильця і поставити в холодильник маринуватися на годину-півтора.
  • Картоплю необхідно очистити і порізати великими шматочками. Можна розрізати на 4 частини або взагалі навпіл.
  • Мариноване м’ясо і картоплю перекласти в чашу, вибрати режим «Випічка» і залишити на півгодини. Не забувати перевертати крильця.
  • Якщо необхідно, додати оливкової олії і продовжувати обсмажувати ще чверть години, як і раніше перевертаючи.

Блюдо готове. Подавати з соусом, в ідеалі – сирним.

Дивіться також:  Бутерброди на день народження — 18 рецептів та ідей приготування!

В медово-гірчичному маринаді

Для тих, хто в постійному пошуку нових смакових відчуттів, але при цьому цінує доступність продуктів, прекрасно підійде рецепт крилець в меду. Солодкуватий присмак чудово гармонує з курячим м’ясом, а використання мультиварки для приготування допоможе розкритися смаку і зберегти м’ясо соковитим і ніжним.

Продукти:

  • курячі крильця – 700 г;
  • мед – 1 ч. л.;
  • солодка паприка – 1 ч. л.;
  • гостра паприка – 1 ч. л.;
  • приправа каррі – 1 ч. л.;
  • гірчиця – 1 ч. л.;
  • сіль, мелений перець;
  • масло пісне.

Рецепт:

  • Курку добре промити, видалити залишки пір’я, якщо є така необхідність.
  • Розділити крильця по суглобам. Ту частину, де дуже мало м’яса, краще не використовувати.
  • Тепер можна зайнятися маринадом. В мед додати чорний перець, порошок солодкого і гострого перців, карі, сіль. Суміш, що вийшла, добре перемішати.
  • Додати її до крилець, промазати маринадом. Відправити в холодне місце на дві години, дати м’ясу настоятися.
  • У форму мультиварки вилити масло. М’ясо ще раз гарненько перемішати з маринадом, покласти на дно. Вибрати режим «Випічка».
  • Готувати 15 хвилин при закритій кришці. Далі відкрити і смажити ще хвилин 20, періодично перевертаючи вироби, до рівномірного прожарювання.

Готове м’ясо посипати зеленою цибулею або кунжутом.

З соєвим соусом

Смак крил з соєвим соусом вийде ще більш насиченим.

Продукти:

  • курячі крильця – 0,7-1 кг;
  • соєвий соус – 100 мл;
  • винний оцет – 2 ст. л.;
  • масло оливи – 3 ст. л.;
  • сіль;
  • куркума;
  • мелена суміш перців;
  • гірчиця – 0,5 ст. л.

Рецепт:

  • З’єднати сіль, суміш перців, часник, подрібнений або пропущений через прес, половину чайної ложки куркуми і гірчицю. Перемішати. При бажанні подрібнити в ступці в однорідну масу.
  • Влити винний оцет і соєвий соус, а потім оливкова олія.
  • Каструлю поставити в режим «Випічка» або «Смаження», в залежності від моделі. Налити оливкову олію так, щоб воно покривало дно.
  • Викласти крильця. Обсмажувати десять хвилин, перевернути і знову десять хвилин – з іншого боку.
  • Зупинити програму, вибрати «Гасіння».
  • Після виконання залишити в режимі підігріву ще хвилин на двадцять, протягом яких м’ясо просочиться соусом.

Подавати до будь-якого гарніру, полив соєвим соусом зверху. Додатково прикрасити зеленню або кунжутним насінням.

Гострі крильця в мультиварці

У цьому рецепті у м’яса виходить солодкувато-гострий смак, який завоює любов всього сімейства.

Склад:

  • крильця курячі – 1 кг;
  • перець чилі – 1⁄2 ч. л.;
  • гірчиця – 0,5 ст. л.;
  • часник – 5-6 зубків;
  • помідори – 350 г;
  • перець чорний мелений – 1⁄2 ч. л.;
  • соус соєвий – 150 мл;
  • сіль;
  • пісне масло – 20 мл
Дивіться також:  Соте з баклажанів – 7 рецептів, як приготувати смачне овочеве соте

Рецепт:

  • Першим готується маринад. Помити помідори, залити їх окропом, стежити, щоб вони обшпарилися з усіх боків. Опустити в холодну воду. Тепер можна легко зняти шкірку. Так очистити всі помідори.
  • Дрібно порізати.
  • Нарізати чилі так дрібно, як вийде.
  • До порізаним томатам ввести чилі і дрібно шінкованной або роздавлений в спеціальному пресі часник. Ретельно змішати.
  • Влити в отриману суміш соєвий соус, додати сіль, ложку гірчиці і перець. Ретельно перемішати, щоб маса вийшла однорідною.
  • Підготувати курку. Промити її під водою, промокнути паперовими рушниками.
  • М’ясо з’єднати з томатною сумішшю, рівномірно розподіливши її по шматочках. Напівфабрикат прибрати на пару годин в холодильник.
  • Промазати чашу мультиварки маслом. Покласти на дно шматочки курки. Маринад, який залишиться в посуді, відкласти, він ще стане в нагоді.
  • Готувати, використовуючи програму «Випічка» 45-50 хвилин. У процесі необхідно перевертати м’ясо, щоб воно однаково обжарилось з двох сторін. Поливати соком, що виділяється під час смаження.
  • Вилити в чашу залишки маринаду, закрити кришку і готувати на тій же програмі ще двадцять хвилин.

Готові крила можна посипати зеленою цибулею або кунжутом і подавати на стіл.

Як смачно згасити з овочами

Курочка, приготована в мультиварці таким способом, виходить настільки ніжною і соковитою, що сама відходить від кісток. А овочі доповнюють її смак і надають невелику солодкість страви.

Продукти:

  • курячі крильця – 1 кг;
  • цибулина – 1 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • сметана – 2 ст. л.;
  • кріп;
  • лаврушка;
  • сіль, перець.

Рецепт:

  • Підготувати курку: ретельно вимити, видалити залишки пір’я, якщо потрібно, обробити крильця по суглобам, при цьому відкласти крайні шматочки, де немає м’яса – вони не знадобляться.
  • М’ясо посолити, поперчити. У цей момент можна додати приправи, орієнтуючись на індивідуальні переваги: прованські трави або набір для курки.
  • Почистити овочі. Цибулю порізати довільним чином, орієнтуючись на індивідуальні переваги. Моркву потерти, бажано крупно.
  • У чашу налити рослинного масла. Слідом відправити овочі, трохи обсмажити їх до м’якості.
  • Пасеровані овочі покласти курочку, добре перемішати. Долити півсклянки води. Слідом відправити лавровий лист.
  • Вибрати в меню мультиварки програму «Тушкування» на 1 годину. Перевертати курку не потрібно.

За п’ять хвилин до зупинки програми ввести сметану і дрібно порізаний кріп. Перемішати.

Отже, у статті були поетапно описано нескладні смачні страви з курячих крилець, які в поєднанні з іншими продуктами виходять ситніше й пікантніше.

Прокрутка до верху