Курячі крильця KFC в домашніх умовах – це чудове частування для любителів фастфуду. Приготування крилець досить просте. Знадобиться лише час для маринування. Приготувати крила можна у духовці, на сковороді або у фритюрі. У цій добірці кожен знайде відповідний собі варіант. Готуйте із задоволенням! Домашнє частування в рази апетитніше покупних крил.
Гострі курячі крильця KFC в домашніх умовах
Гострі курячі крильця KFC в домашніх умовах оцінять усі любителі пікантних закусок. Золотисте частування втілить у життя будь-хто. Приваблива у всіх відносинах закуска виходить неймовірно апетитною і підходить не тільки для дружніх посиденьок за келихом пінного напою, але й для смачної сімейної вечері.
Інгредієнти:
на – 4 порції
- Курячі крильця – 8 шт.
- Імбир маринований – 1 ч.л.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Перець чилі – за смаком
- Приправа для курки – 1.5 ч.л.
- Паприка – 1 ч.л.
- Вода – 100 мл.
- Часник гранульований – 1 ч.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – 1/2 ч.л.
- Олія – для фритюру
- Паприка – 1 ст.л.
Процес приготування:
Як приготувати курячі крильця KFC в домашніх умовах? Підготувавши продукти, приступаємо до цікавого процесу. Крила промиваємо та просушуємо. Маринований імбир можна замінити сухим або подрібнити свіже коріння. Перелічені спеції можна поміняти на інші, зберігши при цьому гострий смак. Пікантне частування призначене лише для дорослих.
Пекучий перець подрібнюємо будь-яким способом. Беремо містку ємність. Висипаємо всі перелічені спеції. Солимо і перчимо. Заливаємо 100-150 мл холодної води. Перемішуємо.
Розділяємо крила по суглобах. Крайню фалангу заморожуємо та використовуємо при приготуванні бульйону. Інші частини занурюємо в маринад.
Ретельно перемішуємо та даємо постояти протягом години. За весь період маринування кілька разів перемішуємо. У глибоку чашу просіюємо 300 г борошна і всипаємо столову ложку солодкої меленої паприки. Перемішуємо.
Промариновані крила пануємо в сухій суміші.
Підготовлені заготовки складаємо в друшляк. Стряхнувши надлишки борошна, опускаємо друшляк у холодну воду, даємо зайвої рідини стекти.
Знову пануємо крила.
Розжаривши в сотейнику олію до кипіння, акуратно опускаємо запановані крила і смажимо до золотистості 7-8 хвилин. Після чого перекладаємо на серветки, щоб позбавитися жиру.
Сервіруємо гостру закуску. Доповнюємо соусами та напоями. До крильця підійде звичайний кетчуп, часниковий, сирний або соус чилі. Як напій ідеально підходить пиво.
курячі крильця KFC в домашніх умовах готові! Смачного!
Курячі крильця KFC з хрусткою скоринкою в духовці
Курячі крильця KFC з хрусткою скоринкою в духовці для своєї реалізації не потребують професійних кухарських навичок. Це ідеальний рецепт для тих, хто аж ніяк не сприймає важку жирну їжу. Приготування домашнього фастфуду потребує лише 45 хвилин.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Курячі крила – 1 кг
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 0,5 ст.
- Перець чорний мелений – 1 ч.л.
- Гранульований часник – 1 ч.л.
- Кукурудзяні чіпси – 150 грн.
- Олія соняшникова – для змащування дека.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Вода – 3 ст.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
- Підготовляємо продукти для оригінальної закуски.
- Промиваємо та обсушуємо крила.
- Рубаємо кожне крило суглобами. Використовуємо лише другу та третю фалангу. З першої можна зварити бульйон.
- Підготовлені крила складаємо в об’ємну миску.
- Присипаємо сіллю та половиною чайної ложки меленого перцю.
- Добре розмішавши, даємо трохи промаринуватися.
- Беремо кукурудзяні чіпси без смакових ароматизаторів та складаємо у пакет. Подрібнюємо качалкою рухами, що прокочують.
- Крихту, що вийшла, висипаємо в миску. Вона не повинна бути надто дрібною.
- Пробуємо чіпси на сіль і лише після цього солимо і приправляємо меленим перцем і гранульованим часником. Кількість спецій та асортимент визначаємо самостійно. Важливо, щоб панування вийшло гострим.
- Змішуємо до однорідності.
- У глибоку чашу вбиваємо яйце.
- Довівши до однорідності, вливаємо воду та перемішуємо.
- В окрему миску просіюємо борошно.
- На деко кладемо лист пергаменту і змащуємо його олією.
- Приступаємо до найцікавішого етапу. Крильця обвалюємо в муці і опускаємо в кляр. Після чого добре пануємо у чіпсах.
- Перекладаємо заготовки на підготовлений лист і поміщаємо його в розпечену до 200 градусів духовку. Запікаємо 15 хвилин, після чого перевертаємо на другий бік і готуємо ще 15 хвилин. Дивимось по своїй духовці. Перевіряємо готовність, проткнувши крило. Не повинно бути жодної крові.
- Апетитну закуску перекладаємо на блюдо для подачі. За бажання доповнюємо соусом. Смачного!
Курячі крильця на сковороді з хрусткою скоринкою, як у KFC
Курячі крильця на сковороді з хрусткою скоринкою, як у KFC вийдуть у всіх з першого разу. Цей рецепт простий, але досить тривалий і краще починати його готувати з вечора. Детальна інструкція розписана нижче, оригінальна страва вдасться, навіть якщо готувати її вперше. Кількість спецій та їх асортименти можна варіювати в залежності від ваших уподобань. Чим довше маринувати крила, тим апетитніший результат. Щоб не гаяти часу, я виконую процедуру з вечора і залишаю до ранку.
Час приготування – 5 год. 40 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Курячі крила – 800 гр.
- Вода – 100 мл.
- Паприка солодка мелена – 2 ч. л.
- Імбир мелений – 2 ч.л.
- Перець чорний мелений – 2 ч. л.
- Часник гранульований – 2 год.
- Коріандр мелений – 2 ч.л.
- Перець чилий мелений – 1 ч.л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Олія – 2 ст.л.
- Для панірування:
- Куркума мелена – 2 ч.л.
- Сіль – 1 год.
- Паприка солодка мелена – 3 ч. л.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Для смаження:
- Олія – 500 мл.
- Для подачі:
- Томатний соус/теріяки/кетчуп класичний – до смаку.
Процес приготування:
- Для реалізації рецепту збираємо продукти, вказані вище. З промитих та обсушених крилець зрізаємо тонку частину. Решту рубаємо на фаланги по суглобах.
- Готуємо суміш для маринування, об’єднавши воду та олію. Всипаємо перелічені спеції. Перемішавши, кладемо крила. Знову перемішуємо та переміщуємо крила в холодне місце від 5 до 12 годин. У процесі маринування періодично перемішуємо. Якщо залишаємо на ніч, можна не перемішувати, крила і так добре замаринуються, і просочаться спеціями.
- Щоб отримати апетитну скоринку, змішуємо інгредієнти для паніровки. Добре розмішуємо. У глибоку ємність наливаємо холодну воду з-під крана. У глибокому посуді прогріваємо 500 мл рослинного масла і доводимо до кипіння. Вибираємо сковороду з товстим дном та високими бортами, щоб при смаженні масло не розбризкувалося по всій кухні. Промариновані крила складаємо в паніровку та перемішуємо.
- Потім перекладаємо їх у сито і поміщаємо в ємність із водою, тримаємо півхвилини. Коли вода зіллється, знову пануємо крила. Подвійне панування зберігає соковитість усередині та створює привабливий вигляд. Після чого перекладаємо заготовки в розпечену олію і обсмажуємо 9 хвилин до золотистості. Обсмажуємо партіями, щоб курка встигла рівномірно приготуватися та набути рівномірного золотистого відтінку. Обсмажену закуску дістаємо шумівкою і складаємо на пергаментний папір, щоб забрати зайву олію.
- Готову закуску сервіруємо на плоскій страві, застелену пергаментом. Така подача буде виглядати оригінально та цікаво. Доповнюємо різними соусами. Все залежить від смакових уподобань. Якщо не підходить жоден із перерахованих вище, використовуємо гірчичний, тартар домашнього приготування або готуємо сметанний із часником.
- Презентуємо хрустку страву. Наливаємо пінні напої і насолоджуємося простою і апетитною їжею, яка в рази смачніша за покупний фастфуд. Крильця моментально зникають зі столу. Тому рекомендую готувати подвійну, або навіть потрійну порцію. Смачного!
Домашні крильця KFC у фритюрі
Домашні крильця KFC у фритюрі виглядають апетитно, виходять соковитими та надзвичайно смачними. Кількість гостроти можна відрегулювати під власні переваги. Сьогодні разом із крильцями пропоную приготувати курячі ніжки. Така закуска стане чудовим варіантом для дружніх посиденьок.
Час приготування – 2 год. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 10
Інгредієнти:
- Курячі крила – 10 шт.
- Курячі гомілки – 10 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 1-2 ст.
- Перець гострий – 1-2 шт.
- Вівсяні пластівці – до смаку.
- Спеції – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Сіль за смаком.
- Олія – 1 л.
Процес приготування:
- Курячі крильця обполіскуємо та обсушуємо. Розрізаємо по суглобах.
- Крайню частину використовуємо для варіння бульйону, а поки що прибираємо в холодильник. Разом із крилами я пропоную одразу приготувати гомілки. Крильця будуть гострими, а гомілки немає.
- Промиваємо гострий перець.
- Дрібно-дрібно рубаємо.
- Подрібнений пекучий перець відправляємо до розрубаних на частини крильця. Солимо і перчимо меленим перцем. Для смаку додаємо бальзамік. Якщо його немає, обійдемося без нього.
- Ретельно розмішавши, перекладаємо у пакет. Даємо промаринуватися. Можна залишити проти ночі. Якщо немає часу, достатньо буде й години.
- Гомілки приправляємо спеціями без гострого перцю. Добре перемішуємо.
- Вівсяні пластівці пробиваємо блендером, але не до стану пилу. Висипаємо у тарілку. Яйця збовтуємо в окремій ємності. Борошно висипаємо у третю тарілку.
- Гомілки обвалюємо в борошні, занурюємо у збиті яйця і пануємо в подрібнених вівсяних пластівцях. Так само пануємо замариновані крила.
- У каструлі прогріваємо олію.
- Обсмажуємо в киплячому маслі гомілки по 15 хвилин до золотистості, велику фалангу смажимо 10-12 хвилин, середню 7-10 хвилин. Надлишки олії видаляємо, виклавши закуску на паперові рушники.
- Половину крил пануємо і обсмажуємо в киплячому маслі, половину обсмажуємо без паніровки. Апетитну закуску подаємо з різними соусами. Смачного!
Курячі крильця KFC у клярі
Курячі крильця KFC у клярі виходять неймовірно апетитними, хрусткими зовні та соковитими всередині. Смачне частування ідеально підходить для сімейної вечері. Якщо страва призначена для дитячого меню, кількість гострого перцю необхідно скоротити чи взагалі не додавати.
Час приготування – 1 год. 10 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Курячі крила – 500 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 0,25 ст.
- Борошно кукурудзяне – 50 гр.
- Перець кайєнський – 1 щіпка.
- Молоко коров’яче – 4 ст.л.
- Кукурудзяні пластівці несолодкі – 300 гр.
- Паприка мелена – 1 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Перець чили мелений – до смаку.
- Олія – 300 мл.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
- Готуємо інгредієнти. Ополіскуємо та обсушуємо крила. Після чого рубаємо їх по суглобах. Крайню частину забираємо в морозильну камеру і за потребою варимо бульйон.
- Крила складаємо у місткий посуд. Посипаємо меленим перцем, паприкою, чилі та сіллю. Добре перемішуємо, щоб спеції рівномірно покрили курячі частини.
- Присипавши кукурудзяним борошном, розмішуємо. Прикривши кришкою, даємо відпочити протягом 40 хвилин.
- Готуємо кляр, з’єднавши 4 столові ложки молока із двома курячими яйцями. Солимо та перчимо, всипаємо кайенський перець.
- Розбовтуємо до однорідної консистенції. До рідкої суміші всипаємо чверть склянки пшеничного борошна. Поєднуємо до гладкості.
- Кожну частину крил занурюємо у приготовлений кляр.
- Несолодкі кукурудзяні пластівці подрібнюємо качалкою або блендером. Після кляра крила пануємо в подрібнених кукурудзяних пластівцях. Нагріваємо 300 мл рослинної олії в каструлі або глибокій сковороді.
- Підготовлені крила смажимо до рум’яності в киплячому маслі 5-7 хвилин, іноді перевертаючи. Щоб позбутися надлишків жиру, обсмажену курку кладемо на паперові рушники. Сервіруємо частування і доповнюємо соусом. Подаємо до столу. Смачного!
Курячі крильця в панірувальних сухарях, як у KFC
Курячі крильця в панірувальних сухарях, як KFC з легкістю можна приготувати в домашніх умовах. Домашня страва безсумнівно виходить смачнішою, ніж покупний фастфуд. Простий процес зможе повторити навіть той, хто робить це вперше. Жодних складнощів не виникне, якщо уважно слідувати докладному опису.
Час приготування – 1 год. 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Курячі крила – 500 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Спеції – 1 ч.л.
- Молоко коров’яче – 130 мл.
- Сухарі панірувальні – 100 гр.
- Каррі – 0,5 ч.л.
- Сіль за смаком.
- Перець гострий мелений – до смаку.
- Олія – 300 мл.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
- Готуємо інгредієнти.
- Крила промиваємо. Складаємо в каструлю та заливаємо водою. Довівши до закипання, проварюємо 3 хвилини. Через зазначений час відкидаємо на сито та охолоджуємо.
- Охолілі крила заливаємо молоком, розбиваємо яйце. Солимо і перчимо. Приправляємо спеціями та каррі. Добре перемішавши, даємо промаринуватися, залишивши на 1 годину.
- Для панування з’єднуємо по 100 г пшеничного борошна і панірувальних сухарів, солимо, всипаємо спеції та гострий перець. Ретельно перемішуємо.
- Готуємо глибоку каструлю чи сковороду. Наливаємо 300 мілілітрів соняшникової олії. Розмістивши на плиті, добре прогріваємо. Дістаємо крила з маринаду. Пануємо їх у сухій суміші. Вдруге опускаємо в маринад і знову обвалюємо у сухих компонентах.
- Запановані крила обережно опускаємо в киплячу олію та смажимо на помірній температурі до рівномірної золотистості. Після чого, щоб прибрати надлишки жиру, перекладаємо на паперові рушники.
- Подаємо готову закуску з улюбленими соусами. Смачного!
Курячі крильця з крохмалем як у KFC
Курячі крильця з крохмалем як у KFC – це приголомшливе частування як для дітей, так і для дорослих, яке готується досить легко. На вигляд страви ніхто не здогадається, що закуска приготована в домашніх умовах. Хоча смак частування значно відрізнятиметься. Домашня закуска смачніша за покупний фастфуд.
Час приготування – 1 год. 35 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 24 прим.
Інгредієнти:
- Курячі крила – 12 шт.
- Крохмаль картопляний – 0,5 ст.
- Борошно пшеничне – 2,5 ст.
- Приправа для шашлику – 1 год.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Олія – 1 л.
- Паприка солодка мелена – 1 год.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Сіль за смаком.
- Олія – 1 л.
Процес приготування:
- Беремо 12 курячих крил. Промиваємо та прибираємо вологу рушниками. Ділимо по суглобах. Крайня частина нам не знадобиться. Її можна заморозити та використовувати для варіння бульйону.
- Поділені на фаланги крила складаємо у глибоку чашу. Солимо і перчимо. За бажання використовуємо гострий перець, прованські трави, паприку чи каррі.
- Звільняємо цибулю від лушпиння, обполіскуємо під краном і нарізаємо півкільцями. Висипаємо в миску з крилами та насипаємо спеції для шашлику.
- Добре перемішавши, прикриваємо і прибираємо в холод хоча б на 1 годину.
- У глибоку чашу насипаємо половину склянки картопляного крохмалю та 2,5 склянки пшеничного борошна вищого ґатунку. Для кольору кладемо чайну ложку солодкої паприки.
- Суху суміш добре розмішуємо. Крильця дістаємо з маринаду і видаляємо цибулю. Перекладаємо крила в чашу із сухими компонентами партіями.
- Ретельно перемішуємо, щоб крила покрилися рівномірним шаром панування з усіх боків.
- Далі перекладаємо крила на сито.
- У широку чашу наливаємо холодну воду з-під крана і поміщаємо сито з крилами. Витримуємо 10 секунд.
- Відразу ж перекладаємо крила в сухе паніровку. Ретельно перемішуємо.
- Від подвійного панування на крилах утворюються нерівності, які під час смаження утворюють хрумку скоринку.
- У високій сковороді або каструлі нагріваємо літр соняшникової олії за максимальної температури. Порційно опускаємо крила в киплячу олію і смажимо 10-12 хвилин.
- Обсмажені крила кладемо на поверхню, застелену паперовими рушниками, щоб забрати зайвий жир. Також смажимо наступну партію.
- Готові крила виходять соковитими всередині з апетитною хрусткою скоринкою.
- Сервіруємо закуску і додатково подаємо соуси.
- Смачного!
Курячі крильця, як у KFC, з кукурудзяними пластівцями
Курячі крильця, як у KFC, з кукурудзяними пластівцями – це рецепт для тих, хто не їсть смажену їжу та стежить за споживаними калоріями. Приготування закуски не займе години. Весь процес досить простий і вимагатиме мінімум інгредієнтів. Хрумкі крильця зовні і соковиті всередині сподобаються всім без винятку.
Час приготування – 50 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Курячі крила – 10 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 30 гр.
- Спеції – до смаку.
- Кукурудзяні пластівці несолодкі – 100 гр.
Процес приготування:
- Відміряємо 100 г несолодких кукурудзяних пластівців.
- Пластівці подрібнюємо зручним способом. Якщо є блендер, це буде швидше. Якщо ні, висипаємо в пакет і прокочуємо качалкою.
- Вимите яйце розбиваємо в глибоку ємність і розбовтуємо вилкою до однорідності.
- Промив і обсушивши курячі крила, рубаємо їх по суглобах. Склавши в миску, приправляємо спеціями. Зазвичай використовують сіль, мелений перець та паприку. У мене цього разу приправа для курки та щіпка червоного пекучого перцю. Добре перемішуємо, щоб спеції рівномірно обволокли крильця.
- Кожну частину курячого крила пануємо в борошні.
- Після чого занурюємося в яєчну суміш.
- Далі обвалюємо в подрібнених кукурудзяних пластівцях. За такою ж схемою можна приготувати куряче філе або гомілки. Підготовлені крила кладемо на лист, застелений фольгою.
- Попередньо прогріваємо духову шафу до 180 градусів. Деко із заготовками поміщаємо в гарячу духовку і запікаємо півгодини.
- Дістаємо рум’яну страву.
- Золотисті курячі крильця подаємо до столу, доповнивши кетчупом або часниковим соусом. Смачного!