Курячі нагетси – багатьма його улюблену страву, яку можна подати в якості самостійного, з кетчупом, кислувато-солодким або гірчичним соусом і гарніром. Це може бути гаряча закуска або повноцінне друге блюдо. Залежить від того, як приготувати і з чим подати.
Класичні курячі нагетси
Шматочки ніжного, дієтичного м’яса залюбки їдять діти. Як приготувати це блюдо? Ви можете, звичайно, вибрати максимально простий варіант – купити напівфабрикати. Але краще все-таки витратьте на пару хвилин більше і зробіть нагетси з філе курки – так і смачніше, і вже точно корисніше.
Найпопулярнішими вважаються нагетси, приготовані традиційним способом. Для його реалізації вам знадобиться: одна куряча грудка, сіль, перець.
- М’ясо розрізаємо вздовж волокон шматками товщиною 1 см, солимо і перчимо. Якщо хочете, можете додати сушені трави, приправи для курки.
- Тепер готуємо кляр для нагетсів. В окрему ємність всипаємо просіяне борошно. В інший глибокій мисці збиваємо 2 яйця. І ще одна тарілка – панірувальні сухарі.
- М’ясо по черзі обволікає в борошні, яєчної суміші і сухарях і відправляємо в гаряче масло на розпечену сковорідку. Обсмажуємо шматочки з двох сторін, а потім викладаємо на паперову серветку – вона прибере надлишки масла.