Курячі ніжки на сковороді – 9 смачних рецептів приготування

З хрусткою скоринкою

Для такої страви слід вибирати гомілки з товстою шкіркою, оскільки саме вона «відповідальна» за утворення хрусткої скоринки.

Якщо «запчастини» виявилися від молодої птиці з ніжною тонкою шкірою, то страва може вийти занадто сухим і жорстким.

Вам будуть потрібні:

  • самі гомілки;
  • сіль;
  • перець;
  • масло для обсмажування.

Краще всього, якщо сковорода для готування буде з товстим дном і стінками. Прогрів в такому посуді буде більш рівномірним, а страва не пригорить.

Приготувати курячі ніжки з смачно похрустывающей скоринкою дуже просто наступним чином:

  • М’ясо ретельно промити, змастити сумішшю перців із звичайною сіллю.
  • У сковороді прогріти суміш вершкового та рослинного масел, допустимо використовувати топлене.
  • Обсмажити заготовки з усіх боків до формування легкої скоринки, накрити їх і продовжувати обробку ще до півгодини на тихому вогні.
  • Після цього зняти кришку, додати нагрівання і обсмажити ніжки до утворення хрусткої скоринки.

І відразу ж відправляти на стіл, поки не охололи!

Дивіться також:  Страви з яловичого фаршу — 16 рецептів приготування