З хрусткою скоринкою
Для такої страви слід вибирати гомілки з товстою шкіркою, оскільки саме вона «відповідальна» за утворення хрусткої скоринки.
Якщо «запчастини» виявилися від молодої птиці з ніжною тонкою шкірою, то страва може вийти занадто сухим і жорстким.
Вам будуть потрібні:
- самі гомілки;
- сіль;
- перець;
- масло для обсмажування.
Краще всього, якщо сковорода для готування буде з товстим дном і стінками. Прогрів в такому посуді буде більш рівномірним, а страва не пригорить.
Приготувати курячі ніжки з смачно похрустывающей скоринкою дуже просто наступним чином:
- М’ясо ретельно промити, змастити сумішшю перців із звичайною сіллю.
- У сковороді прогріти суміш вершкового та рослинного масел, допустимо використовувати топлене.
- Обсмажити заготовки з усіх боків до формування легкої скоринки, накрити їх і продовжувати обробку ще до півгодини на тихому вогні.
- Після цього зняти кришку, додати нагрівання і обсмажити ніжки до утворення хрусткої скоринки.
І відразу ж відправляти на стіл, поки не охололи!