Курячі ніжки в духовці – 9 рецептів приготування

З овочами в сметанному соусі

Прихильники здорового способу життя дорікають майонез за зайву калорійність, а ніжки – за надмірний вміст тваринних жирів. Що ж – запропонуємо їм альтернативу, яку сміливо можна назвати дієтичної.

  • Для початку знімемо з ніжок шкіру, а заодно зріжемо весь видимий жир.
  • Замаринуем м’ясо в сметані 10% жирності.
  • Поріжемо томати, морква, болгарський перець, кабачки або баклажани півкільцями.
  • Викладемо овочі і м’ясо на деко.
  • Запечемо до готовності курки на 200 градусах 30 хвилин.
  • У процесі смаження овочі повинні просочитися сметанним соусом, а заодно стати соковитими з-за бульйону. Страву можна їсти без гарніру, притрусивши свіжою зеленню. При бажанні можна зробити рецепт ще більш корисним, якщо замінити сіль соком лимона або лайма.

    Дивіться також:  Підлива зі свинини на сковороді – 10 смачних рецептів приготування
    Прокрутка до верху