Курячі ніжки в духовці – 9 рецептів приготування

Оригінальний рецепт запікання курячих ніжок у мішечку

А ви знаєте, як люблять подавати ніжки в кращих ресторанах країни? В мішечках з листкового тіста. Тісто, просочене м’ясним соком, використовується замість хліба, і з’їдається без залишку. Крім курячих ніжок і двох пластів пісочного тіста (краще бездріжджового) нам знадобиться кілька картоплин, печериці, сир і вершки для соусу.

Як готувати кулінарний шедевр:

  • Картоплю миємо, чистимо, готуємо з нього пюре.
  • Стегенця обсмажуємо на сковорідці до золотистого кольору.
  • Дрібно ріжемо гриби, цибулю. Обсмажуємо їх, поки не випарується рідина, додаємо вершки і трохи тушкуємо, поки соус злегка не загусне.
  • Розкачуємо тісто трохи в одному напрямку.
  • Вирізаємо квадрати розміром 20X20 див.
  • Пюре змішуємо з цибулею і грибами, викладаємо на квадрати з тіста.
  • На начинку ставимо ніжку, так щоб найдовша кісточка стирчала вгору.
  • А тепер спритно обмотує ніжку тестом, закріплюючи у підстави кісточки.
  • Верх зав’язуємо кулінарною ниткою.
  • Ставимо мішечки на деко, змащене маслом.
  • Печемо в духовці 20-30 хвилин, поки тісто не стане готовим.
  • Важливо! З начинкою борщить не варто: інакше тісто порветься. Ніжки повинні бути невеликими – великі не годяться. І ще вибирайте правильний деко: з високими бортиками (мішечки можуть впасти в процесі готування під вагою начинки і ніжок).

    Рецепт курячих ніжок у мішечках в цілому освоїти нескладно. Тим більше, що результат дивує і захоплює всіх їдців без винятку.

    Дивіться також:  Закуски на шпажках – 16 рецептів на святковий стіл, варіанти для фуршету
    Прокрутка до верху