Курячі ніжки в мультиварці – 8 рецептів приготування

Курячі ніжки в мультиварці можна приготувати на будь-який смак. Ви можете загасити їх з овочами, приготувати дієтичне блюдо з рисом, а можете замаринувати м’ясо і зробити пікантне страву, як на барбекю. У цій статті ми розповімо, як за допомогою такої чудо-техніки можна смачно нагодувати свою сім’ю і гостей.

Запечені курячі ніжки в мультиварці

Мультиварка – справжня помічниця кожної господині. У ній можна приготувати страви не тільки для сімейної вечері, але і для святкового столу. Пропонуємо рецепт одного з них – курячих ніжок з медом, гірчицею і сметаною.

Заздалегідь підготуйте на 0,7 кг курячих гомілок:

  • по 90 мл меду і гірчиці;
  • півсклянки сметани.

Готувати будемо так:

  • Ніжки птиці обробляємо сіллю і будь меленим перцем. Втім, для курятини краще взяти білий.
  • В піалі з’єднуємо гірчицю, сметану і мед.
  • В приготованому розчині залишаємо гомілки на деякий час.
  • Дно чаші застеляємо фольгою, кладемо гомілки і закриваємо. Вибираємо програму «Випічка» і смиренно очікуємо 45 хвилин, не турбуючи продукти в процесі приготування.

Як загасити з картоплею

Згасити з картоплею можна будь-яку частину курки, але краще взяти курячі ніжки. Грудка суховата, її доцільніше використовувати для приготування дієтичних страв, у крилах мало м’яса, ну а спинка більше підходить для наваристих супчиків. Тому зробити з картоплею курячі ніжки – дуже вдалий вибір.

На п’ять гомілок вам потрібно:

  • півкіло картоплі;
  • цибулина і моркву;
  • два лаврових листа.

Спосіб приготування:

  • Гомілки птиці присипаємо сіллю і перцем, складаємо в промаслений чашу, кладемо лавровий лист і вмикаємо опцію «Смаження». Пересмажуємо ніжки з усіх боків.
  • Потім кладемо до м’яса півкільця цибулі і тонкі четвертинки моркви, вибираємо режим «Гасіння» і тушкуємо м’ясо з овочами 15 хвилин.
  • Після, додаємо нарізану картоплю, вливаємо півсклянки води, вводимо трохи спецій і продовжуємо готувати в режимі «Гасіння» ще півгодини.
Дивіться також:  Як приготувати горохову кашу?

Рецепт приготування на пару

Якщо у вашому будинку є діти або ті, хто дотримується дієтичного харчування, страви на пару повинні обов’язково бути присутнім у раціоні сім’ї.

І не варто думати, що такий варіант приготування продуктів робить їх позбавленими смаку – насправді, на пару можна створити ароматні і смачні страви. Але головне, вони будуть корисними. Спробуйте приготувати таким чином курячі гомілки. Будьте впевнені, результат вас приємно здивує.

Інгредієнти:

  • п’ять ніжок курки;
  • два зубці часнику;
  • ложка рафінованої олії;
  • вибрані приправи для курки.

Спосіб приготування:

  • Гомілки птиці обсипаємо сіллю і іншими спеціями для курки. Потім присмачую їх маслом і натираємо рубаним часником. Залишаємо на 25 хвилин.
  • У чашу виливаємо три склянки теплої води, встановлюємо ґрати для пари і кладемо в неї гомілки.
  • Вибираємо опцію «На пару» і фіксуємо час обробки 40 хвилин. Після сигналу потримаємо готове м’ясо в чаші ще 10 хвилин.

Курячі ніжки з рисом в мультиварці

На гарнір до курячого м’яса часто подають рис. Але є рецепти, що виключають необхідність окремо готувати курку і варити крупу. Якщо в будинку є мультиварка, то ви можете швидко і смачно приготувати курячі ніжки з рисом і овочами.

Інгредієнти:

  • п’ять ніжок птиці;
  • стакан рисових зерен;
  • морква та цибулю;
  • 50 мл рафінованої олії.

Спосіб приготування:

  • Зерна рису промиваємо і замочуємо на годину в теплій воді. Ніжки маринуємо в приправах.
  • На електроприладі вибираємо опцію «Смаження», вливаємо в чашу масло й обсмажуємо частини курячої тушки.
  • Потім кладемо до них нарізані цибулю і моркву, обсмажуємо інгредієнти ще 15 хвилин.
  • Висипаємо крупу, додаємо будь-які приправи для рису, вливаємо дві склянки води, встановлюємо режим «Плов» і готуємо дві третини години до звукового сигналу.

З гречкою

Курячі ніжки можна приготувати не тільки з рисової, але і з гречаною крупою. І для дієтичного харчування це стане найкращим рішенням, адже гречка є низькокалорійним і дуже корисним продуктом.

Дивіться також:  Риба вугор – 6 рецептів, як смачно приготувати

Інгредієнти:

  • три курячі ніжки;
  • цибулина;
  • стакан гречаної крупи;
  • три ложки рафінованої олії;
  • спеції: перець, куркума, паприка.

Спосіб приготування:

  • Гомілки птиці присаливаем і натираємо обраними приправами.
  • У чашу ллємо олію і викладаємо ніжки курки. Вибираємо режим «Мультиповар», встановлюємо температуру 160 градусів і смажимо заготовки до рум’яного кольору.
  • Потім кладемо до них подрібнену цибулю і смажимо інгредієнти ще 10 хвилин.
  • Засипаємо промиту гречану крупу і вливаємо дві склянки води. Режим не змінюємо, тільки зменшуємо температуру до 100 градусів і готуємо 40 хвилин.

В сметанному соусі

Завдяки особливостям мультиварки, інгредієнти в ньому дуже зручно не стільки голод, скільки томити. Саме так готували страви на Русі в печі.

Зараз ми розповімо, як приготувати тушковані курячі ніжки в сметанному соусі. Властивості кисломолочного продукту і, звичайно ж, уміння «розумного» гаджета, зроблять м’ясо ніжним, смачним і корисним.

Інгредієнти:

  • кіло курячих ніжок;
  • склянка сметани (20%);
  • цибулина;
  • петрушка.

Спосіб приготування:

  • Гомілки птиці маринуємо 15 хвилин у будь-яких спеціях або духмяних травах.
  • Цибулину ріжемо півкільцями, а петрушку дрібно шаткуємо.
  • Включаємо режим «Смаження», в чашу ллємо трохи олії і печемо ніжки по три хвилини з кожного боку.
  • Потім кладемо сметану, цибулю і наливаємо склянку води. Перемішуємо, переходимо на опцію «Гасіння» і тушкуємо м’ясо 40 хвилин.
  • Після звукового сигналу посипаємо зеленню.

Смажені курячі ніжки в мультиварці

Проте в мультиварці можна не лише загасити будь-яке м’ясо, але і посмажити. Гомілки курки, наприклад, виходять хрусткими, але соковитим всередині. А вже якщо потурбуватися про потрійному кляр з борошна, яєць і кукурудзяних пластівців, то гідної конкуренції такої страви точно не знайдеться.

Інгредієнти:

  • кіло ніжок птиці;
  • одне яйце;
  • склянка борошна;
  • два склянки кукурудзяних пластівців;
  • сир;
  • півсклянки молока;
  • трохи сухого часнику;
  • і ще трохи сухого цибулі.
Дивіться також:  Страви з яловичого фаршу — 16 рецептів приготування

Спосіб приготування:

  • Приготування страви почнемо з підготовки кляров. Для першого візьміть кукурудзяні пластівці і подрібніть їх блендером. Для другого змішайте борошно з сушеним цибулею і часником. Для третього збийте яйце, влити в нього молоко, додайте щіпку солі і півсклянки тертого сиру.
  • Включаємо режим «Смаження» і вливаємо олію.
  • Як тільки воно добре прогріється, візьміть гомілку, спочатку обсипте її пряної борошном, потім опустіть в яєчну суміш і після добре посипте меленими пластівцями кукурудзи.
  • Обсмажуємо ніжки по п’ять хвилин з кожної сторони і викладаємо на серветку, щоб прибрати зайвий жир.

Тушковані гомілки з овочами

В мультиварці курячі ніжки просто чудово тушкують з овочами. Для такої страви немає чітко визначеного набору продуктів.

М’ясо курки чудово поєднується за смаком з усіма свіжими дарами городу. Ви може взяти картопля, солодкий перець і цукіні. Або додати трохи зеленого горошку разом зі стручками квасолі і брокколі.

Інгредієнти:

  • п’ять курячих ніжок;
  • півсклянки сметани;
  • 120 г грибів;
  • цукіні;
  • два соковитих, солодких перцю;
  • два зубці часнику;
  • 250 г картоплі.

Спосіб приготування:

  • Візьмемо будь-які гриби і часник, подрібнити їх блендером. Потім додамо сметану і перемішати.
  • В отриманий грибний маринад кладемо ніжки птиці, добре обмазуємо і залишаємо на півгодини або годину.
  • Поди солодкого перцю ріжемо півкільцями, цукіні – кубиками, картопля – довільними шматочками.
  • У чашу ллємо трохи олії, кладемо в нього м’ясні заготовки, зверху розподіляємо картоплю, цукіні і перець, виливаємо маринад.
  • В режимі «Випічка» готуємо курячі ніжки з овочами 45 хвилин.

Існує безліч способів смачно приготувати курячі гомілки, але якщо ви вирішили зробити їх в мультиварці без будь-яких інших інгредієнтів, то виберіть програму «Гасіння» – м’ясо вийде соковитим. В кінці процесу вимкніть прилад в режим «Випічка» на 10 хвилин і отримаєте апетитну скоринку.

Прокрутка до верху