Курячі ніжки – 10 смачних рецептів приготування

Курячі ніжки – це та частина курячої тушки, яка є найпопулярнішою після філе. Однак якщо філе можна пересушити і запросто зіпсувати, то з ніжками цього можна не боятися, тому що жир зі шкірки, під час теплової обробки максимально просочує і насичує соками м’ясо. Приготувати птаха можна безліччю способів, наприклад: натерти спеціями або замаринувати, а потім відправити в духовку до готовності. Або ж обваляти гомілки в панірувальних сухарях і обсмажити на розпеченій олії до апетитної скоринки – вибір за вами!

Курячі ніжки з хрусткою скоринкою в духовці

Курячі ніжки з хрусткою скоринкою в духовці готуються дуже просто, адже найголовніше – це замаринувати птаха в суміші прянощів та приправ, а потім витримати необхідний час у духовці. Вуаля, ідеальна курка готова для подачі, особливо у поєднанні з улюбленим гарніром або овочевим салатом.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Курячі ніжки – 5 шт.
  • Гірчиця – 2 ч.л. (російська)
  • Часник – 2 зуб.
  • Олія – ​​2 ст.л.
  • Паприка – за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати курячі ніжки? Знімаємо лушпиння з зубців часнику, обполіскуємо м’ясо і насухо промокуємо паперовими рушниками.

Птах складаємо в глибоку ємність, солимо і посипаємо паприкою з перцем – перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин при кімнатній температурі.

Потім до птаха видавлюємо часник і додаємо гірчицю.

Активно перемішуємо складові, даємо постояти ще 10 хвилин.

Жароміцну форму промазуємо олією і викладаємо напівфабрикати в один шар.

Готуємо курячі гомілки в розігрітій духовці 45 хвилин при температурі в 180 градусів, періодично змащуючи жиром, що виділяється.

Готові ніжки акуратно витягаємо з духовки.

Сервіруємо та подаємо. Смачного!

Курячі ніжки, запечені в духовці

Курячі ніжки, запечені в духовці, попередньо просочені ароматними травами і білим вином – це вишукана страва, яка нудиться у власному соку. Такі ніжки можна запросто запропонувати навіть найвитонченішим гостям і не перейматися тим, що хтось залишиться незадоволений!

Час приготування – 3 год.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Гомілки курячі – 1 кг.
  • Чебрець – 1,5 ст.л.
  • Вино біле сухе – 5 ст.
  • Часник – 2 зуб.
  • Гірчиця – 3 ст.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування маринаду в піалу наливаємо необхідну кількість сухого вина, туди ж видавлюємо часник, кришимо чебрець, викладаємо гірчицю та сіль – заважаємо до отримання однорідної консистенції.

Крок 2. Занурюємо промиті ніжки в ароматну суміш і затягуємо плівкою, забираємо в холодильну камеру щонайменше на 2 години.

Крок 3. Деко встеляємо великим листом фольги, викладаємо просочену добавками курку.

Крок 4. Обертаємо фольгою та запікаємо в духовці при 180 градусах 40-45 хвилин.

Крок 5. Потім акуратно знімаємо верхній шар фольги і витримуємо м’ясо в духовці доти, доки утворюється рум’яна скоринка.

Крок 6. Приємного апетиту!

Курячі ніжки на сковороді з хрусткою скоринкою

Курячі гомілки на сковороді з хрусткою скоринкою – це один із найпростіших і найсмачніших способів приготування птиці. Встояти перед ніжною м’якоттю, що тане в роті, «схованої» під рум’яною і апетитною скоринкою просто неможливо. Тому заздалегідь рекомендуємо готувати більше!

Дивіться також:  Соковитий фарш для чебуреків - 7 смачних рецептів приготування начинки для домашніх чебуреків з фаршу

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Ніжки курячі – 500 гр.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу розморожуємо курочку.

Крок 2. Гомілки натираємо сіллю та улюбленими приправами – залишаємо маринуватися на 30 хвилин.

Крок 3. У товстостінній сковорідці нагріваємо олію і викладаємо м’ясні сегменти.

Крок 4. Смажимо ніжки на середньому нагріванні по 10 хвилин з кожного боку.

Крок 5. Подаємо, доповнивши пастою або картопляним пюре. Смачного!

Курячі ніжки з картоплею в духовці

Курячі ніжки з картоплею в духовці – це блюдо на швидку руку, яке улюблено багатьма за його простоту та вишуканий смак. Завдяки спільному запіканню, скибочки картоплі насичуються жиром, що витікає з птиці, відповідно, страва виходить дуже соковитою.

Час приготування – 1 год. 10 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Картопля – 700 гр.
  • Гомілки курячі – 7 шт.
  • Сметана – 2 ст.
  • Гірчиця – 1 ст.
  • Сіль – 1 год.
  • Паприка солодка мелена – 1/2 ч.л.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Почистивши картоплю, промиваємо та нарізаємо бульби шматочками.

Крок 2. Птах ополіскуємо і насухо промокуємо паперовими рушниками, викладаємо до картоплі і присипаємо солодкою паприкою, чорним перцем і сіллю, додаємо сметану і гірчицю – перемішуємо.

Крок 3. У форму придатну для приготування в духовці, першим шаром викладаємо овочі, курку кладемо зверху.

Крок 4. Відправляємо форму в духовку, прогріту до 200 градусів, і запікаємо перші 40 хвилин під кришкою, потім прибираємо кришку і готуємо ще 15-20 хвилин.

Крок 5. Розкладаємо страву по тарілках і трапезуємо. Смачного!

Курячі ніжки у сметанному соусі

Курячі ніжки в сметанному соусі – це ніжна страва, яка чудово підходить для повноцінного прийому їжі, який сподобається кожному. З гомілок можна приготувати безліч страв, однак обов’язково спробуйте поєднання курячого м’яса і сметани – пальчики оближеш!

Час приготування – 1 год. 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Гомілки курячі – 4-5 шт.
  • Сметана – 3 ст.
  • Часник – 2 зуб.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Спеції для курки – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Птах ретельно промиваємо і обсушуємо так, як зручно, перекладаємо в миску.

Крок 2. До курки натираємо очищені зубці часнику.

Крок 3. Висипаємо приправу та сіль.

Крок 4. Доповнюємо маринад сметаною.

Крок 5. Інгредієнти перемішуємо та наполягаємо протягом півгодини.

Крок 6. Форму промазуємо олією і викладаємо ніжки.

Крок 7. Запікаємо курочку при 200 градусах близько 40 хвилин, кілька разів змащуючи соком із дна посуду.

Крок 8. Перекладаємо гомілки у тарілку, додаємо зелень та овочі – знімаємо пробу. Смачного!

Курячі ніжки в соєвому соусі

Курячі ніжки в соєвому соусі – це страва на азіатський манер, яка приємно здивує вас своєю пікантністю і легкою гостротою, що отримується завдяки доданню невеликої кількості часнику. Для балансу смаку нам також знадобиться трохи майонезу та приправ.

Дивіться також:  Котлети класичні – 10 смачних рецептів приготування соковитих котлет

Час приготування – 55 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Ніжки курячі – 3 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Соус соєвий – 1 ст.
  • Олія соняшникова – 1 ст.л.
  • Майонез – 1 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Суміш перців мелена – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо промиваємо і даємо час обсохнути, кладемо в чашу та приправляємо сумішшю перців та сіллю.

Крок 2. Додаємо подрібнений часник.

Крок 3. Видавлюємо до курки майонез.

Крок 4. Підливаємо соєвий соус.

Крок 5. Перемішуємо і викладаємо напівфабрикати у форму, змащену олією, накриваємо фольгою. Готуємо при 220 градусах півгодини, потім прибираємо фольгу і підрум’янюємо птаха ще 15 хвилин.

Крок 6. Приємного апетиту!

Курячі ніжки у вершковому соусі з грибами

Курячі ніжки у вершковому соусі з грибами – це вишукана гаряча страва, яка допоможе вам не тільки урізноманітнити звичний раціон та привнести у звичайне меню щось нове, але й скрасить святковий стіл, накритий абсолютно з будь-якого приводу.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Гомілки курячі – 800 гр.
  • Печериці – 400 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Вода – 250 мл.
  • Вершки – 150 мл.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Вино біле сухе – 100 мл.
  • Гірчиця – 2 ст.
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Зелень – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Ставимо сковорідку на вогонь і розтоплюємо вершкове масло, кладемо ніжки.

Крок 2. Обсмажуємо до утворення скоринки з усіх боків та викладаємо у тарілку.

Крок 3. У ту ж вогнетривку сковороду закидаємо гриби, розрізані на 4 частини та часник, пропущений через прес – перемішуємо і смажимо на середньому нагріванні.

Крок 4. Виливаємо до печериць воду та вино, доповнюємо компоненти гірчицею.

Крок 5. Соус доводимо до кипіння і зменшуємо полум’я, підливаємо вершки і томимо ще 10 хвилин. Солимо і перчимо.

Крок 6. Грибочки разом із підливою переміщуємо у форму для запікання з високими бортиками.

Крок 7. Розкладаємо рум’яну курку та випікаємо у духовці близько 20-25 хвилин при 180 градусах.

Крок 8. Страву сервіруємо відразу ж, як дістали з духовки. Готуйте та отримуйте задоволення!

Запечені курячі ніжки у листковому тісті

Запечені курячі ніжки в листковому тесті – це оригінальна страва, яку можна подати як самостійно, так і доповнивши різними гарнірами, які вам подобаються. Перед тим, як обернути м’ясо в смужки тіста, гомілки необхідно обсмажити на олії до апетитної скоринки.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове – 100 гр.
  • Ніжки курячі – 4 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Спеції для курки – до смаку.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу розморожуємо тісто. Гомілки обполіскуємо та промокуємо паперовими рушниками, натираємо сіллю та приправою.

Дивіться також:  Бефстроганів зі свинини класичний - 10 рецептів приготування на сковороді

Крок 2. На розігрітій олії швидко обсмажуємо гомілки разом з очищеним часником, готуємо до золотистості.

Крок 3. Тісто кімнатної температури злегка розкочуємо та розрізаємо на довгі смужки шириною близько трьох сантиметрів.

Крок 4. Заготовки посипаємо спеціями.

Крок 5. Повертаємо птицю в смужки і викладаємо на лист, присмачений вершковим маслом.

Крок 6. Готуємо напівфабрикати в духовці 20 хвилин при температурній позначці 160 градусів.

Крок 7. Гаряча страва подаємо до столу і насолоджуємося. Смачного!

Курячі ніжки в майонезі

Курячі ніжки в майонезі – це просте, але в той же час дуже смачна і ситна страва, яку ми готуватимемо в мультиварці. І все, що потрібно від кулінара – це замаринувати курку в суміші з білого соусу та спецій, а також дочекатися, поки вона просочиться і насититься добавками.

Час приготування – 1 год. 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Ніжки курячі – 7 шт.
  • Майонез – 3 ст.
  • Соус соєвий – 50 мл.
  • Паприка солодка мелена – 2 тріски.
  • Куркума – 2 тріски.
  • Трави прованські – 1 щіпка.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі гомілки старанно промиваємо та обсушуємо за допомогою паперових рушників.

Крок 2. Склавши м’ясо в ємність, додаємо соєвий соус та майонез.

Крок 3. Висипаємо приправи та сіль.

Крок 4. Інгредієнти перемішуємо та залишаємо для просочення мінімум на півгодини.

Крок 5. Чашу мультиварки встеляємо фольгою і промазуємо тонким шаром олії, перекладаємо гомілки.

Крок 6. Закривши кришку, вмикаємо програму «випікання» на 40 хвилин. Після звукового сигналу знімаємо пробу. Смачного!

Хрумкі курячі ніжки в панірувальних сухарях

Хрумкі курячі ніжки в панірувальних сухарях – це неймовірно апетитна страва, перед якою неможливо встояти навіть при дотриманні правильного харчування. Вмочивши птицю в сухарі і обсмаживши на олії, ми отримуємо ароматну закуску, яка гарна, як із пінними напоями, так і зі свіжими овочами або соусами.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Гомілки курячі – 0,5 кг.
  • Сухарі панірувальні – 100 гр.
  • Сметана – 2 ст.
  • Борошно – 100 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Приправи – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

Крок 2. Сполоснувши ніжки під струменем води, промокуємо серветками і знімаємо шкіру.

Крок 3. До птиці відправляємо приправи, сіль та сметану – заважаємо та затягуємо плівкою, відправляємо у холод на 30 хвилин.

Крок 4. У піалу розбиваємо яйця, злегка солимо і розбиваємо до однорідності.

Крок 5. Занурюємо птицю в яйця, а потім обвалюємо в борошні та панірувальних сухарях.

Крок 6. Швидко обсмажуємо напівфабрикати у фритюрі до утворення скоринки, а потім викладаємо на лист і доводимо до готовності в духовці (180 градусів 15 хвилин).

Крок 7. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!