Курячі рулетики – 10 рецептів приготування

Якщо куряче м’ясо злегка відбити, розподілити по ньому начинку, а потім згорнути рулетом і обсмажити, можна отримати блюдо не гірше, ніж у шеф-кухаря європейського ресторану! Начиняти курячі рулетики можна чим завгодно, і повірте, це досить просте блюдо, яке обов’язково вийде смачним. Спробуйте наші рецепти!

Рулетики з курячого філе з шинкою

Необхідні продукти:

  • куряча грудка;
  • сіль і перець;
  • ⅓ Кг м’якого сиру;
  • петрушка;
  • ¼ Кг шинки;
  • яйце;
  • хлібні крихти;
  • прояснена олія для смаження.

Приготування:

  • Курячу грудку розріжте на шматки, відбийте їх молоточком — це дозволить м’яса розм’якнути. Приправити заготовки сіллю і перцем з обох сторін. Змастіть кожен шматочок сиром, укладіть зверху петрушку і шматочки шинки.
  • Скрутіть рулетики з курячої грудки, відразу упакуйте їх у фольгу і покладіть в киплячу воду. Варіть до напівготовності.
  • Вийміть рулетики з металевого «кокона», занурте у збите яйце, а потім у панірувальні сухарі. Обсмажте їх в гарячому маслі, а потім, щоб пішов зайвий жир, потримайте на паперовому рушнику.
  • До подачі порції слід розрізати ножем навскіс і оформити листям салату.

Якщо рецептом наказано класти петрушку — це не означає, що її не можна замінити іншою зеленню. З куркою добре поєднується кріп, базилік, шпинат і розмарин.

З начинкою з сиру

Необхідні продукти:

  • куряче філе;
  • ⅓ Кг сиру;
  • майонез;
  • спеції, сіль;
  • зубчики часнику;
  • гілочки розмарину;
  • олія для смаження.

Процес приготування:

  • Відбите м’ясо курки натерти сіллю зі спеціями. Дати трохи промаринуватися.
  • Видавити через прес часник. Натерти або дрібно нарізати твердий сир.
  • Його змішати з майонезом або йогуртом і отриманою масою намазати шматочки курятини.
  • Згорнути заготовки в рулети і закріпити їх з боків зубочистками.
  • Смажити порції на сильному вогні, розклавши поруч на сковорідці гілочки розмарину. Коли рулети добре обсмажаться, зменшити вогонь і залишити м’ясо протомится до готовності.

Рецепт запікання у фользі

Харчова фольга добре скріплює рулетики і сприяє швидкому їх приготування. Таке м’ясо виходить соковитим і зберігає всі аромати спецій. Фольгу можна легко зняти, не пошкодивши цілісність рулету.

Необхідні продукти:

  • куряча грудка;
  • чорнослив — 100 г;
  • спеції для м’яса з сіллю;
  • моркву.
Дивіться також:  М’ясо в клярі – 7 смачних рецептів приготування на сковороді і в духовці

Процес приготування:

  • Зняту з кістки грудку акуратно відбити, натерти спеціями з сіллю і розкласти на шматочки фольги.
  • Покрити заготовки чорносливом без кісточки і брусками сирої моркви.
  • Звернути в рулети, обгорнути фольгою і закріпити її з боків.
  • Запікати порції в духовій шафі не менше півгодини. Потім остудити, зняти «броню» і подати на стіл з гарніром і зеленню.

Щоб акуратно відбити курячі грудки, зверху їх потрібно накривати харчовим целофаном.

Курячі рулетики з грибами

Гриби додадуть курці особливий аромат і смак. Брати можна будь-які дари лісу. Якщо це печериці — їх достатньо помити і посмажити. Схвальні гриби потрібно попередньо відварювати. Для різноманітності страви можна приготувати рулетики з грибами і сиром.

Необхідні продукти:

  • відбите філе;
  • спеції для курки;
  • ⅓ Кг грибів;
  • цибулина;
  • олія для смаження.

Процес приготування:

  • Філе розкласти на столі, змастити приправою з сіллю з обох сторін.
  • Обсмажити гриби з цибулею до золотистого кольору, злегка остудити.
  • Змастити грибною начинкою м’ясо і згорнути його у вигляді ковбаски. Скріпити заготовки нитками або зубочистками.
  • Смажити порції на сковороді до повної готовності. Подавати можна в гарячому вигляді порційно або як святкову нарізку.

Як приготувати з желатином

Завдяки желатину можна готувати рулетики з подрібненого м’яса. Желирующее речовина добре скріпить рулет, він буде добре триматися при нарізці. Такі апетитні курячі рулетики за смаком не гірше ковбаси і вже точно перевершують її користю, адже вони приготовані в домашніх умовах.

Необхідні продукти:

  • грудка куряча;
  • 1 – 2 ложки желатину;
  • спеції для курки з сіллю;
  • зубчики часнику;
  • 0,5 чашки волоських горіхів.

Процес приготування:

  • М’ясо нарізати невеликими шматочками, покласти в миску, пересипати сіллю зі спеціями і додати желатин. Перемішати, дати настоятися.
  • Подрібнити волоські горіхи і всипати їх у м’ясо. Видавити туди часник.
  • Викласти на фольгу м’ясну масу у вигляді ковбасок, згорнути, закріпити краю.
  • Закип’ятити воду, опустити в неї ковбаски і варити 30 хвилин. Солити воду не обов’язково, адже м’ясо і без того солоне.
  • Вийняти порції по готовності, остудити і зняти фольгу.
Дивіться також:  Сало в розсолі у банці – 6 смачних рецептів засолювання

Волоські горіхи можна замінити будь-якими іншими горішками, фісташками, кунжутом.

Готуємо в беконі

Бекон надає курячим рулетів додаткову соковитість, що особливо актуально для цього виду м’яса – філе нерідко виходить сухуватим.

Зазвичай такі рулетики запікають або смажать, щоб зверху вийшла красива рум’яна кірочка. Варений бекон не дасть бажаного результату. Краще всього брати готовий, тонко нарізаний продукт в магазині, оскільки самостійно, без слайсера, нарізати його настільки витончено дуже складно.

Необхідні продукти:

  • грудка для рулетиків;
  • спеції із сіллю;
  • часник;
  • бекон — 250 г;
  • олія для смаження.

Процес приготування:

  • Згорнути рулети з відбитого м’яса, попередньо змастивши їх часником, сіллю і приправою.
  • Застелити на столі харчової целофан, викласти тонко нарізаний бекон по довжині і загорнути в нього рулети.
  • При необхідності, скріпити порції зубочистками, хоча вони і так добре тримаються.
  • Смажити заготовки на повільному вогні або запекти в духовій шафі до готовності.

З чорносливом в духовці

Чорнослив дуже добре поєднується з курятиною. У процесі приготування рулети знаходять делікатний смак і аромат копчення. Якщо сухофрукти з кісточками, останні потрібно обов’язково видалити. Любителям експериментів можна порадити замість чорносливу спробувати начинку з кураги.

Необхідні продукти:

  • куряче м’ясо;
  • чорнослив — 300 грам;
  • приправа з сіллю;
  • соєвий соус — 1 ст. л.;
  • олія для смаження.

Процес приготування:

  • Підготувати м’ясо для рулетів, відбити його акуратно, змастити спеціями і соєвим соусом.
  • На край кожної заготовки викласти в ряд черносливы і скрутити м’ясо в тугу «ковбаску». Притиснути її руками, щоб всі скрепилось.
  • Смажити на сильному вогні, щоб порції підрум’янилися з усіх сторін. Викладати на серветку, щоб стік жир.
  • Зняти з вогню, подавати з соусом і гарніром. Якщо остудити блюдо з чорносливом, можна оформити його у вигляді м’ясної нарізки для фуршетного столу.

Рулет із курячого фаршу з помідорами

Помідори курячому м’ясу додадуть соковитості, забарвлять рулет в красивий колір і подарують неповторний смак. В залежності від сезону і смакових переваг можна додавати свіжі або в’ялені плоди.

Необхідні продукти:

  • курячий фарш — 750 г;
  • помідори — 2 – 3 шт.;
  • приправа з сіллю;
  • яйце;
  • панірувальні сухарі;
  • олія для смаження.
Дивіться також:  Чим відрізняються суші від ролів?

Процес приготування:

  • Помістити В чашу фарш, додати за смаком приправи з сіллю.
  • Нарізати дрібно помідори всипати у спільну чашу, все добре перемішати. Якщо плоди дуже соковиті, частина соку краще злити.
  • Збити в чашці яйце. Насипати в миску панірувальні сухарі.
  • Сформувати змоченими руками рулетики. Вмочити їх по черзі в обидві ємності з попереднього кроку.
  • Відразу ж смажити заготовки на сильному вогні до рум’яної скоринки.

Якщо ви побоюєтеся, що рулетики розпадуться, загорніть їх у фольгу, трохи проварити і тільки потім обсмажте.

З додаванням ананасів

Ананаси для начинки можна брати свіжі або консервовані. Якщо вони в банку, потрібно злити з неї рідину. Завдяки подібній начинці курячі рулетики знаходять екзотичний смак. Таке блюдо гідно святкового столу!

Необхідні продукти:

  • грудка;
  • 200 г ананаса;
  • 150 г сиру;
  • приправи з сіллю;
  • паніровка;
  • олія для смаження.

Процес приготування:

  • Підготовлене м’ясо присмачити приправами, посолити за смаком.
  • Ананаси нарізати брусочками по довжині, розкласти по краю відбитого філе і згорнути його.
  • Обваляти рулети в сухарях і смажити на добре розпеченому маслі.

Щоб рулетики не розпадалися під час смаження, їх треба класти на сковорідку швом вниз.

З сирною начинкою

Швидкі в приготуванні курячі рулетики з начинкою з сиру виходять дуже ніжними на смак. А ще вони низько калорійні, і тому можуть бути включені в меню дієтичного харчування.

Необхідні продукти:

  • 200 г сиру;
  • півкіло курятини;
  • кріп;
  • приправа з сіллю;
  • майонез.

Процес приготування:

  • Начинити рулети з курячого м’яса сиром, який потрібно змішати із зеленню кропу і злегка присолити.
  • Викласти їх на лист для запікання. Змастити зверху майонезом.
  • Готовність перевірити виделкою. Верх повинен бути рум’яним, а всередині сир розплавиться і завдяки кропу знайде приємний аромат.

З грудки можна приготувати воістину фантастичне блюдо не тільки на кожен день і для особливих випадків. Завдяки особливій формі, курячі рулетики ніколи не бувають сухими. Використовуючи цей універсальний дієтичний продукт, можна експериментувати з його приготуванням, за основу брати філе, а начинку вибирати найрізноманітніше.

Прокрутка до верху