Якщо куряче м’ясо злегка відбити, розподілити по ньому начинку, а потім згорнути рулетом і обсмажити, можна отримати блюдо не гірше, ніж у шеф-кухаря європейського ресторану! Начиняти курячі рулетики можна чим завгодно, і повірте, це досить просте блюдо, яке обов’язково вийде смачним. Спробуйте наші рецепти!
Рулетики з курячого філе з шинкою
Необхідні продукти:
- куряча грудка;
- сіль і перець;
- ⅓ Кг м’якого сиру;
- петрушка;
- ¼ Кг шинки;
- яйце;
- хлібні крихти;
- прояснена олія для смаження.
Приготування:
- Курячу грудку розріжте на шматки, відбийте їх молоточком — це дозволить м’яса розм’якнути. Приправити заготовки сіллю і перцем з обох сторін. Змастіть кожен шматочок сиром, укладіть зверху петрушку і шматочки шинки.
- Скрутіть рулетики з курячої грудки, відразу упакуйте їх у фольгу і покладіть в киплячу воду. Варіть до напівготовності.
- Вийміть рулетики з металевого «кокона», занурте у збите яйце, а потім у панірувальні сухарі. Обсмажте їх в гарячому маслі, а потім, щоб пішов зайвий жир, потримайте на паперовому рушнику.
- До подачі порції слід розрізати ножем навскіс і оформити листям салату.
Якщо рецептом наказано класти петрушку — це не означає, що її не можна замінити іншою зеленню. З куркою добре поєднується кріп, базилік, шпинат і розмарин.
З начинкою з сиру
Необхідні продукти:
- куряче філе;
- ⅓ Кг сиру;
- майонез;
- спеції, сіль;
- зубчики часнику;
- гілочки розмарину;
- олія для смаження.
Процес приготування:
- Відбите м’ясо курки натерти сіллю зі спеціями. Дати трохи промаринуватися.
- Видавити через прес часник. Натерти або дрібно нарізати твердий сир.
- Його змішати з майонезом або йогуртом і отриманою масою намазати шматочки курятини.
- Згорнути заготовки в рулети і закріпити їх з боків зубочистками.
- Смажити порції на сильному вогні, розклавши поруч на сковорідці гілочки розмарину. Коли рулети добре обсмажаться, зменшити вогонь і залишити м’ясо протомится до готовності.
Рецепт запікання у фользі
Харчова фольга добре скріплює рулетики і сприяє швидкому їх приготування. Таке м’ясо виходить соковитим і зберігає всі аромати спецій. Фольгу можна легко зняти, не пошкодивши цілісність рулету.
Необхідні продукти:
- куряча грудка;
- чорнослив — 100 г;
- спеції для м’яса з сіллю;
- моркву.
Процес приготування:
- Зняту з кістки грудку акуратно відбити, натерти спеціями з сіллю і розкласти на шматочки фольги.
- Покрити заготовки чорносливом без кісточки і брусками сирої моркви.
- Звернути в рулети, обгорнути фольгою і закріпити її з боків.
- Запікати порції в духовій шафі не менше півгодини. Потім остудити, зняти «броню» і подати на стіл з гарніром і зеленню.
Щоб акуратно відбити курячі грудки, зверху їх потрібно накривати харчовим целофаном.
Курячі рулетики з грибами
Гриби додадуть курці особливий аромат і смак. Брати можна будь-які дари лісу. Якщо це печериці — їх достатньо помити і посмажити. Схвальні гриби потрібно попередньо відварювати. Для різноманітності страви можна приготувати рулетики з грибами і сиром.
Необхідні продукти:
- відбите філе;
- спеції для курки;
- ⅓ Кг грибів;
- цибулина;
- олія для смаження.
Процес приготування:
- Філе розкласти на столі, змастити приправою з сіллю з обох сторін.
- Обсмажити гриби з цибулею до золотистого кольору, злегка остудити.
- Змастити грибною начинкою м’ясо і згорнути його у вигляді ковбаски. Скріпити заготовки нитками або зубочистками.
- Смажити порції на сковороді до повної готовності. Подавати можна в гарячому вигляді порційно або як святкову нарізку.
Як приготувати з желатином
Завдяки желатину можна готувати рулетики з подрібненого м’яса. Желирующее речовина добре скріпить рулет, він буде добре триматися при нарізці. Такі апетитні курячі рулетики за смаком не гірше ковбаси і вже точно перевершують її користю, адже вони приготовані в домашніх умовах.
Необхідні продукти:
- грудка куряча;
- 1 – 2 ложки желатину;
- спеції для курки з сіллю;
- зубчики часнику;
- 0,5 чашки волоських горіхів.
Процес приготування:
- М’ясо нарізати невеликими шматочками, покласти в миску, пересипати сіллю зі спеціями і додати желатин. Перемішати, дати настоятися.
- Подрібнити волоські горіхи і всипати їх у м’ясо. Видавити туди часник.
- Викласти на фольгу м’ясну масу у вигляді ковбасок, згорнути, закріпити краю.
- Закип’ятити воду, опустити в неї ковбаски і варити 30 хвилин. Солити воду не обов’язково, адже м’ясо і без того солоне.
- Вийняти порції по готовності, остудити і зняти фольгу.
Волоські горіхи можна замінити будь-якими іншими горішками, фісташками, кунжутом.
Готуємо в беконі
Бекон надає курячим рулетів додаткову соковитість, що особливо актуально для цього виду м’яса – філе нерідко виходить сухуватим.
Зазвичай такі рулетики запікають або смажать, щоб зверху вийшла красива рум’яна кірочка. Варений бекон не дасть бажаного результату. Краще всього брати готовий, тонко нарізаний продукт в магазині, оскільки самостійно, без слайсера, нарізати його настільки витончено дуже складно.
Необхідні продукти:
- грудка для рулетиків;
- спеції із сіллю;
- часник;
- бекон — 250 г;
- олія для смаження.
Процес приготування:
- Згорнути рулети з відбитого м’яса, попередньо змастивши їх часником, сіллю і приправою.
- Застелити на столі харчової целофан, викласти тонко нарізаний бекон по довжині і загорнути в нього рулети.
- При необхідності, скріпити порції зубочистками, хоча вони і так добре тримаються.
- Смажити заготовки на повільному вогні або запекти в духовій шафі до готовності.
З чорносливом в духовці
Чорнослив дуже добре поєднується з курятиною. У процесі приготування рулети знаходять делікатний смак і аромат копчення. Якщо сухофрукти з кісточками, останні потрібно обов’язково видалити. Любителям експериментів можна порадити замість чорносливу спробувати начинку з кураги.
Необхідні продукти:
- куряче м’ясо;
- чорнослив — 300 грам;
- приправа з сіллю;
- соєвий соус — 1 ст. л.;
- олія для смаження.
Процес приготування:
- Підготувати м’ясо для рулетів, відбити його акуратно, змастити спеціями і соєвим соусом.
- На край кожної заготовки викласти в ряд черносливы і скрутити м’ясо в тугу «ковбаску». Притиснути її руками, щоб всі скрепилось.
- Смажити на сильному вогні, щоб порції підрум’янилися з усіх сторін. Викладати на серветку, щоб стік жир.
- Зняти з вогню, подавати з соусом і гарніром. Якщо остудити блюдо з чорносливом, можна оформити його у вигляді м’ясної нарізки для фуршетного столу.
Рулет із курячого фаршу з помідорами
Помідори курячому м’ясу додадуть соковитості, забарвлять рулет в красивий колір і подарують неповторний смак. В залежності від сезону і смакових переваг можна додавати свіжі або в’ялені плоди.
Необхідні продукти:
- курячий фарш — 750 г;
- помідори — 2 – 3 шт.;
- приправа з сіллю;
- яйце;
- панірувальні сухарі;
- олія для смаження.
Процес приготування:
- Помістити В чашу фарш, додати за смаком приправи з сіллю.
- Нарізати дрібно помідори всипати у спільну чашу, все добре перемішати. Якщо плоди дуже соковиті, частина соку краще злити.
- Збити в чашці яйце. Насипати в миску панірувальні сухарі.
- Сформувати змоченими руками рулетики. Вмочити їх по черзі в обидві ємності з попереднього кроку.
- Відразу ж смажити заготовки на сильному вогні до рум’яної скоринки.
Якщо ви побоюєтеся, що рулетики розпадуться, загорніть їх у фольгу, трохи проварити і тільки потім обсмажте.
З додаванням ананасів
Ананаси для начинки можна брати свіжі або консервовані. Якщо вони в банку, потрібно злити з неї рідину. Завдяки подібній начинці курячі рулетики знаходять екзотичний смак. Таке блюдо гідно святкового столу!
Необхідні продукти:
- грудка;
- 200 г ананаса;
- 150 г сиру;
- приправи з сіллю;
- паніровка;
- олія для смаження.
Процес приготування:
- Підготовлене м’ясо присмачити приправами, посолити за смаком.
- Ананаси нарізати брусочками по довжині, розкласти по краю відбитого філе і згорнути його.
- Обваляти рулети в сухарях і смажити на добре розпеченому маслі.
Щоб рулетики не розпадалися під час смаження, їх треба класти на сковорідку швом вниз.
З сирною начинкою
Швидкі в приготуванні курячі рулетики з начинкою з сиру виходять дуже ніжними на смак. А ще вони низько калорійні, і тому можуть бути включені в меню дієтичного харчування.
Необхідні продукти:
- 200 г сиру;
- півкіло курятини;
- кріп;
- приправа з сіллю;
- майонез.
Процес приготування:
- Начинити рулети з курячого м’яса сиром, який потрібно змішати із зеленню кропу і злегка присолити.
- Викласти їх на лист для запікання. Змастити зверху майонезом.
- Готовність перевірити виделкою. Верх повинен бути рум’яним, а всередині сир розплавиться і завдяки кропу знайде приємний аромат.
З грудки можна приготувати воістину фантастичне блюдо не тільки на кожен день і для особливих випадків. Завдяки особливій формі, курячі рулетики ніколи не бувають сухими. Використовуючи цей універсальний дієтичний продукт, можна експериментувати з його приготуванням, за основу брати філе, а начинку вибирати найрізноманітніше.