Серед усього розмаїття гарячих м’ясних страв курячі рулетики в беконі займають не останнє місце. Це і не дивно. Завдяки оригінальному поєднанню двох видів м’яса страва виходить незвичайним і в той же час досить смачним. Крім того, ці рулетики дуже ситні і швидко готуються.
Курячі рулетики в беконі на сковороді
Щоб швидко приготувати смачну вечерю, курячі рулетики в беконі краще смажити на сковороді.
Зробити це буде зовсім не складно, якщо в наявності є наступні обов’язкові продукти:
- 0,3 кілограма курячого філе і стільки ж свіжого бекону;
- кілька часникових зубчиків (за смаком);
- сіль;
- чорний перець мелений;
- пісне масло.
Докладний опис алгоритму приготування закуски:
- Філе курки акуратно розрізати на шматочки середнього розміру. Це має бути чисте м’ясо без прошарку жиру, плівок і кісток.
- Бекон нарізати тонкими слайсами. Зробити це буде легше, якщо його попередньо трохи потримати в морозилці.
- Покришити соломкою часник і нашпигувати їм філе, зробивши гострим ножем на кожному шматочку кілька глибоких надрізів.
- Заготовки присипати сіллю і злегка поперчити.
- Кожен шматочок часникового філе довільно загорнути в смужку бекону.
- Рулети викласти на сковороду і обсмажити в олії, поки вони добре не підрум’яняться.
На приготування такої страви йде буквально кілька хвилин. А ось кінцевий результат обов’язково порадує як домочадців, так і саму господиню.
З грибами
Щоб курячі рулетики були більш соковитими і ароматними, їх можна готувати з грибами. Виходить чудове блюдо, яке зможе прикрасити собою навіть святковий стіл. Готувати його, в принципі, теж не складно.
Для такого рецепта знадобиться:
- 2 курячих філе;
- 1 головка цибулі;
- 150 г нарізаного найтоншими слайсами бекону;
- дрібна сіль;
- 200 г грибів (краще брати печериці);
- 50 г пісного (на вибір) масла;
- трішки перемеленого перцю.
Методика приготування почасти нагадує технологію попереднього варіанту:
- Кожне філе розділити гострим ножем поперек на кілька частин. Злегка відбити кухонним молоточком.
- Бекон нарізати довгими смужками і теж їх трохи відбити.
- Очищену цибулину довільно покришити, а потім обсмажити на сковороді. Додати попередньо вимиті гриби. Обсмажити продукти разом, посипати їх сіллю і перцем.
- На кожен шматочок філе покласти частину приготовленої начинки.
- Скрутити заготовки рулетами, а потім обернути беконом. Щоб вони не розвалилися, їх краще скріпити зубочистками.
- Напівфабрикати укласти в жароміцний посуд і потримати 25 хвилин в духовці при 190 градусах.
Можна, звичайно, загасити вироби і на сковороді, заливши їх бульйоном або яким-небудь соусом. Але на це піде більше часу.
Готуємо з сиром
В якості начинки для курячих рулетів можна використовувати будь-сир. Цьому є своя причина.
З беконом і сиром суховатое м’ясо птиці стане не тільки більш соковитим, але також дуже ніжним і ароматним.
Для роботи можна використовувати:
- 1 куряче філе;
- жменя очищених волоських горіхів;
- 100 г сиру твердих сортів;
- 4 тонкі смужки бекону;
- сіль і щіпку перцю.
Щоб зробити такі рулети, треба:
- Філе промити і розрізати вздовж гострим ножем так, щоб вийшло 4 тонких пласта.
- Кожен шматочок посолити і посипати перцем.
- Сир подрібнити на тертці з великими отворами. Горіхи дрібно порубати ножем.
- На кожен шматок м’яса покласти начинку з сиру і горіхів.
- Скрутити їх у вигляді рулетів, а потім кожен обернути смужкою бекону.
- Заготовки укласти на сковороду (краще використовувати гриль) і по черзі обсмажити з усіх боків.
Подавати готові рулети можна з будь-яким гарніром або просто їх прикрасити свіжою зеленню.
Рулетики з курячого філе в беконі в духовці
Досвідчені кухарі стверджують, що краще за все запікати курячі рулетики в духовці. М’ясо, піддається високотемпературній обробці з усіх боків, стає більш м’яким і ніжним.
А для аромату можна помістити всередину соковиту начинку.
Є один цікавий варіант, для якого необхідно взяти:
- 350 грам філе курки;
- 15 грам дрібної солі;
- 100 грам бекону;
- 4 зубчики часнику;
- 125 грам сметани;
- 5 – 10 грам будь-яких спецій.
Весь процес умовно можна розділити на кілька етапів:
- Почати можна з начинки. Для цього потрібно дрібно покришити часник (або пропустити його через спеціальну часникодавку) і змішати його зі сметаною.
- Філе розрізати на тонкі пласти і злегка відбити молотком.
- Кожен шматочок спочатку промазати сметаною начинкою, а потім скрутити його у формі рулету.
- Після цього рулетики треба щільно обмотати смужками бекону.
- Форму вистелити зсередини фольгою і промазати маслом.
- Укласти в неї сформовані рулети.
- Форму прикрити другим листом фольги або кришкою і відправити в духовку на 15 хвилин. Запікати при 180 градусах.
- Зняти фольгу і ще 15 – 20 хвилин потримати рулетики при тій же температурі.
Після такої обробки м’ясо птиці стає м’яким, а бекон – підсмажений і хрустким.
Закуска з чорносливом
Багато господинь з власного досвіду знають, що з курячого філе можна приготувати чудові страви. Взяти, наприклад, варіант з начинкою з чорносливу. Проста і водночас дуже ефектна закуска готується буквально за кілька хвилин.
Знадобиться тільки:
- 0,5 кілограми свіжого курячого філе;
- 12 тонких смужок бекону і стільки ж великих плодів чорносливу;
- 50 – 70 грам вина;
- улюблені спеції.
Закуска готується швидко і надзвичайно просто:
- Курячі філе першим ділом треба промити і добре обсушити серветкою. Великі шматки можна розрізати уздовж навпіл.
- Заготовки відбити і посипати зі всіх сторін спеціями.
- На кожен шматок філе покласти по парі чорнослив, щільно згорнути рулетом, а потім обмотати однією-двома смужками бекону, немов бинтом.
- Вироби перекласти на сковорідку з киплячим маслом і обсмажити по 3 хвилини з кожного боку на невисокому вогні.
- Потім залити їх вином і протушкувати ще 8 хвилин. Для цього полум’я конфорки треба зробити менше.
Готові, ще гарячі рулетики можна відразу перекладати на блюдо і подавати на стіл, полив ароматним соусом, що залишився на сковороді.
З сирним сиром
До білого м’яса птиці ідеально підійде будь-яка начинка з ніжним вершковим ароматом. Тому курячі рулетики в беконі добре робити, наприклад, з м’яким сирним сиром.
Цей рецепт такий же простий, як і всі попередні варіанти.
Необхідно мати в наявності:
- 2 грудки курки;
- сіль;
- 200 г бекону (бажано свіжого);
- пісне масло;
- 160 г сиру кисломолочного;
- перець.
Поетапне приготування страви виглядає приблизно так:
- Грудки спочатку потрібно промити, зняти з них шкіру і ретельно видалити всі кісточки.
- М’якоть двічі розрізати уздовж навпіл. Вийде 8 акуратних шматочків.
- Їх треба трохи відбити, а потім поперчити і злегка присипати сіллю.
- Кожну заготовку рясно промазати сиром.
- Згорнути їх у вигляді рулетів, а потім обмотати смужками бекону. Щоб вироби не розгорталися, їх можна зв’язати ниткою. Зубочистки краще не використовувати, так як вони будуть заважати повертати вироби.
- Форму обробити зсередини маслом, щільно укласти в неї курячі рулетики і запікати в духовці 30 хвилин.
- Для отримання на поверхні виробів ефектною скоринки, на останньому етапі теплової обробки в духовій шафі слід включити режим «Гриль». Досить буде 6 – 7 хвилин, щоб заготовки зарум’янилися.
Рулети виходять м’які, ароматні і дуже ніжні на смак.
Готуємо у вершках
Якщо курячі рулетики в духовці запекти з ніжним вершковим соусом, вони стануть ще м’якше і соковитіше. Зробити це буде зовсім не складно.
Для роботи крім трьох курячих філе потрібно:
- 100 г м’якого сиру (можна сирного);
- 20 г соєвого соусу;
- 10 смужок бекону;
- 200 мл вершків (жирних);
- спеції (червоний перець, сушений часник і «куряча» приправа).
Як готувати такі рулети:
- Сир посипати перцем і добре перемішати.
- Кожне філе розрізати посередині (не до дінця). В отриманий розріз покласти сир з перцем.
- Скласти заготовки так, щоб начинка виявилася усередині і щільно загорнути їх в бекон.
- Вироби обсмажити на сковороді з додаванням вершкового масла.
- Окремо приготувати соус. Для цього в сотейнику нагріти вершки. Додати до них залишився сир, соєвий соус, трохи масла, спеції і перемішати. Як тільки маса закипить, її треба зняти з вогню.
- Обсмажені рулети скласти у форму, залити свіжоприготованим вершковим соусом і відправити в духову шафу на 20 хвилин для запікання при 200 градусах.
Дивовижні рулетики з ніжним вершковим смаком добре подавати з салатом зі свіжих овочів.
В мультиварці
Тим, у кого вдома є така сучасна кухонна техніка, приготувати курячі рулетики в беконі не складе великої праці.
Продукти знадобляться звичайні:
- 2 філе (грудки цілком);
- сіль;
- 17 г олії;
- по 100 г твердого сиру, копченого бекону і шинки;
- трохи перцю, свіжого кропу і молодого часнику.
Як правильно готувати ароматні рулети в мультиварці:
- Промиті філе обсушити, злегка відбити, а потім присипати сіллю і перцем.
- Шинку нарізати соломкою. Те ж саме зробити і з сиром.
- Часник з кропом дрібно порубати ножем.
- На кожне підготовлене філе викласти по черзі шинку, сир спеції і підготовлені.
- Скрутити заготовки в рулети, а потім обмотати беконом, попередньо порізаним на тонкі смужки.
- Вироби скласти в чашу мультиварки.
- Встановити режим «Смаження» і обробити рулети по 5 хвилин з кожної сторони.
- Долити трохи бульйону. Встановити на панелі режим «Випічка» і готувати закуску під кришкою ще приблизно півгодини.
Щоб готові рулети виглядали більш апетитно, їх можна викласти на тарілку, попередньо застеливши її листям салату. Просто, смачно і зовсім не складно!