Рулетики з курячого філе в беконі в духовці
Досвідчені кухарі стверджують, що краще за все запікати курячі рулетики в духовці. М’ясо, піддається високотемпературній обробці з усіх боків, стає більш м’яким і ніжним.
А для аромату можна помістити всередину соковиту начинку.
Є один цікавий варіант, для якого необхідно взяти:
- 350 грам філе курки;
- 15 грам дрібної солі;
- 100 грам бекону;
- 4 зубчики часнику;
- 125 грам сметани;
- 5 – 10 грам будь-яких спецій.
Весь процес умовно можна розділити на кілька етапів:
- Почати можна з начинки. Для цього потрібно дрібно покришити часник (або пропустити його через спеціальну часникодавку) і змішати його зі сметаною.
- Філе розрізати на тонкі пласти і злегка відбити молотком.
- Кожен шматочок спочатку промазати сметаною начинкою, а потім скрутити його у формі рулету.
- Після цього рулетики треба щільно обмотати смужками бекону.
- Форму вистелити зсередини фольгою і промазати маслом.
- Укласти в неї сформовані рулети.
- Форму прикрити другим листом фольги або кришкою і відправити в духовку на 15 хвилин. Запікати при 180 градусах.
- Зняти фольгу і ще 15 – 20 хвилин потримати рулетики при тій же температурі.
Після такої обробки м’ясо птиці стає м’яким, а бекон – підсмажений і хрустким.