Куряче м’ясо, з якого можна підготувати безліч перших і других страв, є невід’ємним продуктом щоденного раціону. Курячі рулетики з начинкою стануть прекрасним доповненням святкового столу або самостійним блюдом для недільного вечері в колі родини.
Прості курячі рулетики з начинкою на сковороді
Ніжні і соковиті рулетики з курячої грудки можна без праці підготувати з:
- 1 грудки;
- 2 яєць;
- невеликого шматочка масла вершкового;
- 100 г борошна;
- стопки рослинного масла;
- ½ Пучка улюбленої зелені;
- приправи та солі.
Спосіб приготування:
- Від кістки відділяється філейна частина, яка ділиться на прямокутні довгасті шматочки однакового розміру.
- Відварюється 1 яйце.
- Філейні шматочки притрушиваются спеціями і сіллю, після чого злегка відбиваються.
- На одну сторону м’ясної основи викладаються шматочок масла, шматок відвареного яйця і гілочки зелені.
- Філе згортається в рулетики, выкладывающиеся на блюдо в один шар.
- Після того як вироби охолодяться півгодини в холодильній камері (це дозволить їм не розпадатися), кожен рулет мачає у збитому яйці, обвалюється в борошні і обсмажується на сковороді з гарячим маслом.
З сирною начинкою
Для отримання більш ніжного і вершкового смаку досить ввести в основну рецептуру страви сирний продукт.
Інгредієнти:
- 250 г грудинки;
- шматочок сиру;
- стакан води;
- 30 мл сметани;
- трохи борошна, вершкового і рослинного масла;
- сіль, спеції і зелень.
Етапи створення полягають у наступному:
- Філейна частина промивається, обсушивается і ділиться на кілька довгастих частин, які злегка відбиваються.
- Сир нарізати невеликими пластинками, які викладаються на м’ясо і зверху притрушиваются зеленню.
- Сформовані рулетики фіксуються зубочистками і обсмажуються на суміші розігрітих масел.
- У сковороду вливається бульйон.
- Після 15 хвилин гасіння в ємність додаються борошно і сметана.
- Після загустіння заправки вироби можна подавати до столу.
Готуємо з грибами в духовці
Вечерю на швидку руку може відрізнятися не тільки простотою виконання, але і вишуканістю.
Достатньо підготувати:
- 200 г філе;
- невелику цибулину;
- 50 г печериць;
- шматок сиру;
- сіль, спеції і трохи олії соняшникової.
Щоб приготувати курячі рулетики в духовці:
- З шматочків грибів і нашаткованої цибулини готується начинка шляхом обжарювання вищевказаних продуктів на протязі 10 хвилин.
- Коли цибульно-грибна маса остигне, до неї додається тертий сир.
- Філе ділиться на кілька частин, які відбиваються, солятся і приправляється.
- На край основи під рулети викладається начинка, після чого формуються вироби, які фіксуються за допомогою нитки.
- Рулетики викладаються у форму з невеликою кількістю олії, яка відправляється на 50 хвилин в духо6вку, розігріту до 180°C.
Курячі рулетики з чорносливом
Варіація закуски з дієтичного м’яса з додаванням сухофруктів готується з:
- 4 шт. філе;
- 50 г чорносливу;
- 3 головок часнику;
- пучка петрушки;
- такої ж кількості салату;
- шматки сиру;
- шматочки вершкового масла;
- майонез;
- кілька помідорів черрі.
У процесі підготовки:
- Промите і обсушенное м’ясо відбивається, солиться і перчится.
- Сухофрукти проварюються 3 хвилини і відкидається на друшляк, після чого подрібнюються.
- Зелень дрібно рубається.
- Трави, сухофрукти та чавлений часник з’єднуються з майонезом.
- Начинка викладається на філейні шматочки, після чого формуються рулетики, скалывающиеся шпажками.
- Вироби викладають на деко, змащене маслом, і присипаються тертим сиром і нарізаних томатів.
- Після випікання протягом півгодини закуска викладається на блюдо з листям салату.
З курячого філе в беконі
Щоб порадувати домочадців апетитною закускою, потрібно мінімальний продуктовий набір:
- 2 шт. філе;
- 10 скибочок бекону;
- шматок сиру;
- 60 р майонезу;
- трохи спецій.
При виконанні рецепту:
- Сирний шматок ріжеться брусочками.
- З спецій і майонезу готується соус.
- Філе ділиться на частини, кожна з яких змащується соусом і після 20 хвилин маринування згортається у формі рулетика з начинкою з сиру.
- Запікається закуска 40 хвилин при температурі 200 °C.
З шинкою і сиром
Ніжність і м’якість смаку закуски надає соковита і ароматна начинка для курячих рулетиків, виконана з класичного тандему солонуватого сиру і ніжної шинки.
Щоб виконати рецепт, необхідні:
- 500 г філе;
- 150 г шинки;
- аналогічну кількість сиру;
- 100 мл вершків;
- ½ Головки часнику;
- трохи соняшникової олії, солі, спецій і зелені.
Спосіб створення:
- Сир нарізати пластинками.
- Шинка ділиться на поздовжні смужки.
- З філе готуються довгасті шматочки.
- На м’ясо викладається шинка, яка покривається сирними пластинками.
- Вироби формуються у формі рулетиків, які обсмажують, а потім заливаються вершками і притрушиваются зеленню.
- Блюдо додатково гаситься близько 10 хвилин під кришкою.
Рулетики з філе стегна з сиром
Нетрадиційна закуска з оригінальним смаком, яку легко створити з:
- 500 г філе;
- 200 г сиру;
- 100 мл сметани;
- солі, спецій і зелені.
При втіленні рецепта в життя виконуються наступні дії:
- З курячого філе готуються широкі смужки, які солятся, перчатся і відбиваються.
- Зелень подрібнюється.
- З сметани, зелені, спецій і подрібненого часнику готується начинка, яка завертається в філе у формі рулетиків.
- Вироби, зафіксовані зубочистками, викладаються у форму, де заливаються водою.
- Випікається блюдо 40 хвилин при 180 °C.
Як посмажити з волоськими горіхами
Щоб привнести в кулінарний вишукування «родзинку» можна додати до його складу 50 г очищених волоських горіхів.
Крім додаткового інгредієнта, будуть потрібні:
- 4 шт. філе;
- шматочок сиру;
- 50 г вершків;
- стільки ж вершкового масла;
- пучок зелені;
- сіль і спеції.
Покрокова інструкція створення закуски:
- В якості начинки використовуються змішані з вершками сирна стружка, рубана зелень, подрібнений горіх.
- Філе розрізається на шматочки вздовж, після чого отримані скибочки відбиваються, солятся, приправляється і покриваються начинкою.
- Далі формуються рулети, які фіксуються ниткою і обсмажують до золотистого кольору на вершковому маслі.
Рецепт курячого рулету у фользі
Оригінальність закуски надає використання грибів в поєднанні з елітним сиром.
Для приготування страви слід підготувати:
- 2 шт. філе;
- 200 г грибів;
- 50 мл вершків;
- шматок сиру з цвіллю;
- головку часнику;
- сіль, зелень, спеції і трохи соняшникової олії для смаження.
Спосіб підготовки полягає у виконанні наступних дій:
- З промитого і обсушенного паперовими рушниками філе готується кілька подсоленных і приправлених відбивних.
- Начинка для майбутніх рулетиків готується з подрібнених грибів та цибулі, які пассеруются на сковороді. До них потім додаються вершки, сир з пліснявою, зелень, сіль і спеції.
- Начинка з додаванням пластинок часнику загортається в м’ясні шматочки, які фіксуються зубочистками.
- Рулети обертаються фольгою і відправляються в духовку для запікання на півгодини.
- За 10 хвилин до завершення випікання фольга знімається, щоб на кожній порції утворилася красива рум’яна кірочка.
Ніжна закуска з ананасами
Закуска, відрізняється особливою ніжністю, вишуканістю і соковитістю, припаде до смаку всім присутнім.
Для виконання рецепта достатньо мати під руками:
- 1 грудку;
- шматок сиру;
- 50 мл сметани;
- 3 колечка консервованого ананаса;
- трохи спецій, зелені і гірчиці.
Схема підготовки закуски виглядає наступним чином:
- Філейна частина відокремлюється і ділиться на кілька частин.
- Сир натирається.
- Ананас ріжеться невеликими брусочками.
- З сметани, гірчиці і спецій готується заправка.
- Для приготування начинки отриманий соус з’єднується з анансовими шматочками і сирної стружкою.
- Порції філе змащуються начинкою, після чого згортаються у формі рулетиків і відправляються в вогнетривку форму.
- Запікання здійснюється при температурі 200 °C близько 30 хвилин.
Таким чином, щоб урізноманітнити меню або приготувати романтичну вечерю за лічені півгодини, досить звернутися до перевіреними рецептами і з задоволенням віддатися польоту кулінарної фантазії.