Рулетики з курячого філе — це просте в приготуванні і надзвичайно смачна страва. Їх роблять з різними начинками, використовуючи овочі, зелень, рубані яйця та інші продукти. У цій рубриці ми розглянемо, як готувати курячі рулетики з сиром в духовці, мультиварці та сковороді.
Прості курячі рулетики з сиром в духовці
Це один з найпростіших способів приготування страви.
Його роблять з наступних продуктів:
- 6 шматків філе курки;
- шматок твердого сиру;
- трохи вершкового масла;
- сіль і приправи;
- відрізи кулінарної фольги.
Готуємо курячі рулетики з сиром в духовці:
- Промиваємо та нарізаємо плоскими шматками куряче філе, можна трохи відбити.
- Ріжемо сир товстою соломкою. Довжина шматочків повинна збігатися з шириною рулетів.
- Кожен м’ясний пласт натираємо сіллю і приправами, кладемо начинку, обережно загортаємо, а потім переміщуємо у відрізок кулінарної фольги швом вниз.
- Розтоплюємо вершкове масло до рідкого стану, після чого за допомогою пензлика наносимо його на кожен рулет.
- Обережно загортаємо порції в фольгу, розкладаємо на деко і ставимо в духовку.
Багато часу на випікання такої страви не потрібно, рулети будуть готові вже через 35 – 40 хвилин.
Закуска, смажена на сковороді
Любителі м’яса із хрусткою скоринкою по достоїнству оцінять курячі рулетики, смажені на сковороді.
Для створення такої страви знадобляться наступні компоненти:
- філе курки;
- плавлений сир;
- зубки часнику;
- трохи зелені;
- спеції та сіль;
- суміш для панірування.
Як зробити страву на сковорідці:
- Готуємо м’ясо, нарізавши його шматками і трохи відбивши.
- На кожен пласт курятини наносимо трохи спецій і солі з обох сторін.
- Змішуємо м’який плавлений сир з тиском часником і зеленню петрушки, наносимо начинку на шматки м’яса.
- Загортаємо рулетики, обережно скріплюємо їх за допомогою зубочисток, обвалюємо в панірувальної суміші і смажимо до появи скоринки.
Увага! При смаженні на сковороді головне — не пересушити блюдо. Курятина готується дуже швидко, і перевертати порції потрібно після того, як скоринка придбає густо-золотистий колір.
З додаванням в начинку грибів
Для приготування курячих рулетиків з сиром і грибами можна брати опеньки, печериці, лисички або гливи – вигляд не має значення. А зробити м’ясо ніжним і усунути його зайву сухість допоможе соус з вершків.
В процесі роботи будуть потрібні такі складові:
- куряче філе;
- свіжі гриби будь-якого виду;
- щільний сир;
- цибуля;
- вершки;
- трохи кип’яченої води;
- сіль і приправи.
Як готувати рулетики з грибами і сиром:
- Смажимо начинку з грибів і цибулі, трохи охолоджуємо.
- Нарізаємо м’ясо, відбиваємо, солимо і приправляємо.
- Подрібнюємо сир змішуємо з цибулею і грибами, наносимо начинку на м’ясо і формуємо рулетики, обмотавши кожен ниткою.
- Трохи обсмажуємо порції на сковороді, потім знімаємо обмотку і складаємо заготовки в каструлю з товстими стінками.
- Вливаємо вершки, розбавлені водою і трохи підсолені, включаємо повільний вогонь і тушкуємо.
Страва буде готове, коли м’ясо стане м’яким, і рулетики будуть без особливого праці розламуватися виделкою.
Рулетики з курячого філе з сиром
Такі рулетики можна приготувати по-різному: посмажити на сковорідці, використовуючи паніровку, запекти у фользі або згасити з будь-яким соусом в посуді з товстими стінками.
Для приготування страви потрібно взяти такі продукти:
- куряче філе;
- сир;
- яйця;
- зелена цибуля;
- сіль і спеції.
Як зробити рулетики:
- Відварені яйця подрібнюємо, змішуємо з рубаним луком і тертим сиром.
- Курку ріжемо, відбиваємо, наносимо сіль і спеції.
- Кладемо начинку на кожен шматок, звертаємо їх рулетиками.
Коли страва запікається в фользі, його досить укласти в обгортку швом вниз, а якщо планується готування в паніровці або обсмажування для подальшого гасіння, порції потрібно скріпити за допомогою зубочисток або заточених сірників.
Готуємо в мультиварці
Доповнити начинку з сиру можна будь-якими овочами, але в нашому випадку буде використано капуста броколі.
Готують страву з таких складових:
- куряче філе;
- сир;
- брокколі;
- часник;
- суміш спецій;
- сіль.
Як зробити рулетики з курки в мультиварці:
- Ошпарюємо окропом розділену на шматочки брокколі, дрібно ріжемо.
- Подрібнюємо часник і сир, змішуємо з брокколі.
- Порізану і трохи відбиту курку натираємо сіллю і спеціями з обох сторін, наповнюємо начинкою і обережно звертаємо.
- Готуємо рулети в змащеній жиром чаші приладу, встановивши режим випічки.
Увага! При готуванні в мультиварці рулети випікають приблизно 10 хвилин, після чого перевертають і залишають готуватися ще стільки ж часу.
Рецепт з шинкою
Щоб приготувати страву з такою начинкою, потрібні невеликі томати щільної структури – їх набагато зручніше різати, ніж м’які.
Роблять рулетики з наступних продуктів:
- філе курки;
- сир;
- шинка;
- помідори;
- часник;
- майонез;
- яйця;
- спеції та сіль;
- склад для панірування.
Як приготувати страву з шинкою і сиром:
- Шматки курки змащуємо сіллю з одного боку, майонезом — з іншого.
- Змішуємо тертий сир з дрібно посіченою шинкою і укладаємо на майонезному шарі.
- У кожну порцію покласти скибочки тонко нарізаних томатів, загортаємо м’ясо і скріплюємо зубочистками.
- Збиваємо яйця зі спеціями, мачає в цьому складі кожну заготовку, потім обвалюємо їх у сухарях і кладемо на сковороду швом вниз.
Коли нижня сторона рулетиків зарум’яниться, зубочистки можна прибирати і перевертати порції для подальшої обжарювання.
Курячі рулетики з сиром у беконі
Для приготування цієї страви потрібно попередньо замаринувати шматки нарізаною курки, змастивши їх тонким шаром гірчиці. Після того, як м’ясо побуде в холодильнику приблизно годину, можна приступати до основної частини роботи.
Для готування необхідні такі складові:
- куряче філе;
- гірчиця;
- сир;
- часник;
- скибочки бекону;
- спеції;
- кулінарна фольга.
Як готувати курячі рулети в «обгортці» з бекону:
- Маринуємо курку в гірчиці, а потім виймаємо з холодильника і даємо трохи погрітися при кімнатній температурі.
- Трьом сир і часник, додаємо спеції і перемішуємо.
- Нарізаємо бекон шматочками, їх повинно бути стільки ж, скільки і скибок курки.
- Кладемо на неї начинку, скручуємо заготовки рулетами, а потім загорнути кожну скибочкою бекону.
- На застелений фольгою деко викладаємо порції швом вниз і відправляємо запікатися.
Таке блюдо можна подавати як гарячим з будь-яким гарніром, так і після охолодження у вигляді холодної закуски.
З чорносливом
Це блюдо вийде незвичайним і оригінальним, його можна робити не лише як повсякденну, але і до святкового столу.
Для роботи знадобиться:
- куряче філе;
- сир;
- чорнослив;
- горіхи;
- часник;
- рідкий мед;
- трохи вершкового масла;
- спеції та сіль;
- шматки фольги за кількістю порцій.
Як готувати курячі рулети з чорносливом, горіхами, сиром і часником:
- Ріжемо куряче філе, посипаємо сіллю і спеціями. Наносимо на кожен шматок тонкий шар меду, після чого залишаємо заготовки трохи промаринуватися в теплі.
- Ошпарюємо окропом чорнослив, а коли він трохи охолоне, дрібно ріжемо і змішуємо з подрібненими горіхами, часником і тертим сиром.
- Наносимо начинку на кожен шматок, скручуємо рулети і кладемо їх швом вниз на окремий відрізок фольги.
- Змащуємо заготовки розтопленим вершковим маслом, щільно загортаємо в металеву папір і відправляємо запікатися.
Таке блюдо можна посмажити в сковороді, попередньо обвалявши рулетики в панірувальної суміші.
На основі наведених способів приготування курячих рулетів можна створювати власні рецепти, додаючи інгредієнти на свій розсуд.