Курячі сердечка – 12 рецептів смачного приготування

Ніжним, смачним, а й корисним продуктом є курячі сердечка. Рецепти їх приготування, які дозволяють приготувати найкращі страви, опубліковані далі. Серед них можна знайти навіть варіанти салату і шашликів.

Курячі сердечка, тушковані в сметані

Інгредієнти: півкіло субпродукту, 2 цибулинки, свіжий часник за смаком, 130 г сметани середньої жирності, дрібку меленого перчиком, пучок свіжої петрушки, 1 ч. ложка білого борошна, сіль за смаком.

  • Спочатку сердечка добре промиваються водою. Обов’язково потрібно зрізати з продуктів судини і жир.
  • Подрібнену цибулю з часником страхуються на будь-якому маслі.
  • В зажарку перекладаються сердечка. Разом продукти смажать до напівготовності м’яса. Тільки після цього в сковорідку висипається сіль і перець.
  • Далі можна закладати в ємність сметану і борошно. Після ретельного перемішування блюдо залишається нудитися під кришкою 20-25 хвилин.

Готові курячі сердечка, тушковані в сметані, рясно присипаються подрібненою зеленню.

Готуємо у вершковому соусі

Інгредієнти: півкіло курячих сердечок, цибулина, повний стакан жирних вершків, будь-які приправи за смаком, сіль.

  • Підготовлені сердечка розрізають на дві частини, після чого добре обсмажуються на розігрітій сковороді. У процесі субпродукту виділиться велика кількість соку. У ньому потрібно залишити томити сердечка на 15-17 хвилин.
  • Окремо до золотавості пассируется цибулю і викладається до продукту.
  • У сковорідку вливаються вершки, додаються спеції і сіль. Під закритою кришкою страва буде нудитися 20-25 хвилин.

Готове частування у вершковому соусі смачно подавати з відвареною білим рисом.

Печеня з сердечок з грибами

Інгредієнти: 670 г курячих сердечок, 3 великих картоплини, по цибулині і моркви, півкіло свіжих печериць, 1,5 склянки жирних вершків, 1 ст. ложка крохмалю, спеції, сіль, твердий сир за смаком.

  • Щоб смачно приготувати курячі сердечка з грибами, для початку їх потрібно промити і обрізати від усього зайвого. Далі обсмажити на промасленим сковороді буквально пару хвилин. Продукт солиться і присмачується приправами, після чого укладається на дно горщика.
  • На маслі, що страхуються подрібнені овочі і тонкі слайсы грибів. Ці компоненти також потрібно посолити. Вони розподіляються поверх сердечок.
  • Останніми в горщик викладаються бруски картоплі. Зверху маса заливається подсоленными вершками, з розмішаним в них крохмалем. Можна присипати майбутнє жарке і тертим сиром.

Горщик відправляється в розігріту духовку. Готується блюдо близько півгодини при 190 градусах.

З овочами

Інгредієнти: півкіло курячих сердечок, по 1 шт. моркви, томатів, цибулі, солодкого болгарського перцю, 3-4 ст. ложки кетчупу, сіль, ароматні трави, стакан фільтрованої води.

  • Спочатку субпродукт замочується на півгодини в холодній воді, після чого він добре промивається і відкидається на друшляк. Сердечка солятся, присипаються ароматними травами. Далі їх потрібно 5-6 хвилин обсмажувати на розпеченому маслі.
  • Всі овочі довільно подрібнюються і відправляються на сковорідку до м’яса. Разом компоненти готуються ще 7-8 хвилин.
  • Наприкінці в сковорідку виливається підсолена вода з кетчупом. Краще всього відразу використовувати окріп.

Залишається томити страву під кришкою 10-12 хвилин прямо в сковороді.

Курячі сердечка в сирному соусі

Інгредієнти: півкіло розмороженого субпродукту, 170 г будь-якого твердого сиру, 430 г жирної сметани, 2 ст. ложки пшеничного борошна, ріпчаста цибулина, ½ чайної ложки кухонної солі, прованські трави.

  • Сердечка ретельно промиваються, з них зрізати зайвий жир, судини і плівки. Далі продукт обсмажується на розігрітому маслі. Можна відразу посолити його за смаком.
  • Цибулина чиститься і дрібно ріжеться. Шматочки овоча викладаються до сердечком. Разом компоненти тушкуються 12-14 хвилин.
  • У сковорідку борошно висипається і прованські трави. Після ретельного перемішування і пари хвилин обжарювання можна додавати до продуктів і сметану.
  • Тертий сир відправляється в сковороду тільки в тому момент, коли її вміст почне закипати.

Залишається загасити частування під кришкою ще 10-12 хвилин.

Як приготувати в мультиварці

Інгредієнти: півкіло не заморожених, а охолоджених сердечок, велика ріпчаста цибулина, 3-4 ст. ложки жирної сметани, сіль, суміш кольорових мелених перців.

  • Першим ділом чиститься і довільно нарізати цибулю, найкраще – тонкими полуколечками. Овоч пассируется на розігрітому жирі прямо в чаші «розумної каструлі» у програмі «Випічка» до рум’яності.
  • Підготовлені і розрізані навпіл сердечка висипаються до цибулі. Разом продукти готуються ще 10-12 хвилин в тому ж режимі. Маса солиться і перчится.
  • В мультиварку виливається сметана, розбавлена склянкою води. Рідину можна підсолити за смаком.

У програмі, призначеної для гасіння, курячі сердечка в мультиварці будуть готуватися 20-25 хвилин.

Тушкуємо в соєвому соусі з часником

Інгредієнти: 320-350 м курячих сердечок, 2 ст. ложки соєвого соусу без добавок, щіпка меленого перчика, велика цибулина, 2 часникового зубчики, цілий болгарський солодкий перець, 1 ст. ложка рафінованої олії.

  • Підготовлений субпродукт необхідно залити сумішшю з масла і соєвого соусу. До цих складових також додається пропущений через прес часник. Сіль додається за смаком. Не варто забувати, що соєвий соус і без того досить солоний.
  • Після ретельного перемішування сердечка залишають маринуватися при кімнатній температурі хвилин на 20.
  • Подрібнені овочі страхуються на невеликій кількості олії. Коли вони будуть наполовину готові, у сковорідку можна викладати замариноване м’ясо. Маринад також виливається до овочів.

На мінімальному вогні сердечка будуть гаситися в пряному соусі при частому помішуванні трохи менше півгодини. Додаткову рідину в сковорідку доливати не потрібно.

Салат з курячими сердечками

Інгредієнти: 330 г розморожених курячих сердечок, 120 г твердого сиру (можна взяти і гострий), 1-3 часникового зубчики, майонез, сіль і пучок свіжої зелені для заправки.

  • Субпродукт ретельно промивається проточною водою, при необхідності очищається від зайвих частин і відправляється варитися до готовності. Щоб зробити смак і аромат сердечок більш яскравим приємним, в каструлю можна додати лаврові листочки, цілу очищену цибулину, перець горошком і інші свої улюблені компоненти.
  • Зварене м’ясо остуджується, після чого дрібно нарізати.
  • Сир натирається на тертці з середніми поділками.
  • Майонез за смаком підсолювати, а також змішується з подрібненою зеленню і розчавленим часником.
  • Всі підготовлені в перших трьох кроках компоненти змішуються в глибокому салатнику.

Залишається заправити салат з курячих сердечок часниковим соусом.

Рецепт з солоними огірками

Інгредієнти: 220 г розморожених курячих сердечок, 2 морквини, великий солоний огірочок (або 2 невеликих), жменю темного родзинок без кісточок, 80 г твердого сиру, пара листочків м’яти для прикраси, майонез, сіль.

  • Для такої цікавої закуски потрібно насамперед правильно підготувати субпродукт. Сердечка миються, при необхідності чистяться і відварюють в солоній воді з лавровим листочком. Коли м’ясо остигне, воно довільно нарізати. Можна просто розрізати сердечка навпіл.
  • Морквина відварюється в окремій каструлі до м’якості. Далі вона ріжеться дрібним кубиком. Аналогічним образом подрібнюється і солоний огірочок. Якщо його шкірка дуже щільна, можна попередньо її зрізати.
  • Родзинки без кісточок спочатку промивається і на 10-12 хвилин залити крутим окропом. Далі він відкидається на друшляк.
  • Всі підготовлені інгредієнти з’єднуються в глибокій салатниці. До них відправляється і тертий сир.
  • Залишається посолити закуску і заправити майонезом. Можна за смаком додати в неї та будь-які спеції.

Прикрашається частування тертим сиром і листочками свіжої м’яти. Воно подається до столу відразу ж без попереднього настоювання.

Смажені сердечка з цибулею

Інгредієнти: півкіло попередньо розморожених курячих сердечок, велика цибулина, будь-яке рослинне масло без запаху, свіжий кріп, сіль, улюблені приправи. Як смачно приготувати смажені сердечка, розповідається далі.

  • Сердечка після промивання очищаються від судин і зайвого жиру, після чого розрізають навпіл. Мити субпродукт обов’язково потрібно виключно холодною водою, щоб запобігти згортання крові.
  • Підготовлені сердечка варяться 12-14 хвилин, після чого відкидаються на друшляк і перекладаються в сковорідку з розігрітою олією. Через 5-6 хвилин обжарювання до них висипаються тонкі кільця цибулі.
  • Відразу можна посолити компоненти і додати приправи. Смажиться частування при частому помішуванні 15-20 хвилин.

Останні 5-7 хвилин страва готується на сильному вогні без кришки, щоб основа встигла підрум’янитися.

У томатному соусі

Інгредієнти: 430 г попередньо розморожених курячих сердечок, повний стакан чистої води, велика біла цибулина, морквина, сіль, 2 ст. ложки томат-пасти, спеції за смаком.

  • Овочі довільно подрібнюються, після чого відправляються на сковорідку з розігрітою олією. Їх потрібно смажити 6-7 хвилин до рум’яного кольору.
  • Далі до цибулі і моркви перекладаються підготовлені сердечка. Краще всього їх дрібно порізати.
  • Відразу ж у сковорідку виливається вода, з розмішаною в ній томатною пастою. В рідина додається сіль за смаком і будь-які спеції.
  • Під кришкою після закипання страва готуватиметься трохи менше години. Потрібно стежити за вмістом сковорідки і при необхідності доливати додаткову рідину.

Подаються готові сердечка з будь-яким гарніром або просто з м’яким домашнім хлібом.

Шашлички з курячих сердечок в духовці

Інгредієнти: півкіло охолоджених курячих сердечок, 2 ст. ложки соєвого соусу без зайвих добавок, 1 ч. ложка томатної пасти, 70 мл свіжовичавленого апельсинового соку, пара зубчиків часнику, 1 ч. ложка натурального бджолиного меду, кухонна сіль, суміш приправ.

  • З сердечок зрізати жир, плівки, судини, після чого продукт промивається від згустків крові.
  • З соєвого соусу, апельсинового соку і всіх інших зазначених у рецепті компонентів готується ароматний маринад. Перед додаванням у нього часнику останній пропускається через прес. Його кількість можна зменшувати або збільшувати за власним смаком.
  • Сердечка заливаються маринадом і залишають на півгодини.
  • Підготовлене м’ясо нанизується на шампури з металу або дерев’яні шпажки (останні потрібно попередньо вимочити в холодній воді близько години).
  • Заготовки розташовуються на ребрах скляної форми.

Запікаються шашлики 17-20 хвилин в духовці при 180 градусах.

Прокрутка до верху