Курячі серця – 10 смачних рецептів приготування

Курячі серця – це субпродукт, який доступний абсолютно кожному, він несе в собі не тільки прекрасний смак і простоту приготування, але також велика кількість вітамінів групи В12, які впливають на процес кровотворення і підвищення гемоглобіну. Тому, якщо ви страждаєте на анемію, то обов’язково зверніть увагу на цю статтю! Залежно від ваших смаків і уподобань, ви можете приготувати курячі серця в сковороді або в духовці. Таке м’ясо відмінно поєднується з пасерованими овочами та різними соусами. Наприклад, серця дуже смачно подавати у вершковому соусі.

Курячі серця з цибулею та морквою на сковороді

Курячі серця з цибулею і морквою на сковороді – це смачна і корисна страва, що ідеально підходить для сімейної вечері або обіду. Овочі чудово відтіняють і доповнюють смак субпродукту, роблячи його більш м’яким та цікавим. Подавати рекомендується з картопляним пюре чи гречкою.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Куряче серце – 450 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – ¼ ст.
  • Олія соняшникова – для смаження
  • Петрушка – за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як смачно приготувати курячі серця? Продукти, необхідні для рецепту, викладаємо на робочий стіл.

Субпродукт промиваємо та видаляємо судини та надлишки жиру.

Очищаємо та ополіскуємо овочі, ріжемо моркву кільцями, а цибуля – півкільцями. Розігріваємо соняшникову олію та пасеруємо до м’якості та світло-коричневого відтінку.

Викладаємо засмажку в чашу, а в тому ж жароміцному посуді підрум’янюємо серця.

Підливаємо до м’яса воду, зменшуємо нагрівання до мінімуму і томимо під кришкою близько 20 хвилин.

Далі забираємо кришку і випаровуємо вологу. Повертаємо овочі, солимо та перчимо.

Курячі серця готові! Апетитну страву подаємо до столу в гарячому вигляді та насолоджуємося. Смачного!

Курячі серця в сметані на сковороді

Курячі серця в сметані на сковороді – це страва на швидку руку, яка порадує вас своїм ніжним вершковим смаком і текстурою, що тане в роті і не схожа ні на що інше. Найскладніше у цьому рецепті – це очистити субпродукт, решта дуже просто та швидко.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Серця курячі – 1 кг.
  • Сметана – 4-5 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.
  • Олія – ​​4 ст.л.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зачищаємо серця від судин та плівок, ретельно промиваємо під струменем води.

Крок 2. Висипаємо субпродукт на гарячу сковорідку з олією та обсмажуємо на повільному вогні 20 хвилин, присипаємо меленим перцем та сіллю.

Крок 3. Не гаючи часу, знімаємо лушпиння з цибулі і дрібно рубаємо голівку.

Крок 4. Очищену моркву подрібнюємо за допомогою терки.

Крок 5. В окремій сковорідці підрум’янюємо овочі на невеликій кількості олії.

Крок 6. З’єднуємо пасерування з субпродуктом, томимо все разом ще 5-7 хвилин.

Крок 7. Втручаємо в страву сметану і доводимо до кипіння, вимикаємо вогонь і залишаємо під кришкою настоятися 10-15 хвилин.

Крок 8. Розкладаємо по порційних тарілках та приступаємо до трапези. Смачного!

Смачні курячі серця в вершковому соусі

Смачні курячі серця в вершковому соусі – це страва, яка припаде до смаку кожному дегустатору, навіть який скептично ставиться до субпродуктів. Незважаючи на простоту продуктового набору, необхідного для приготування, страва виходить вишуканою та ароматною.

Час приготування – 90 хв.

Дивіться також:  Солодка картопля Батат – 7 рецептів приготування

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Серця курячі – 500 гр.
  • Вершки 33% – 100 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Вода – 300 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Серця промиваємо і обсушуємо, розрізаємо вздовж на дві частини.

Крок 2. Смажимо субпродукт на олії до виділення соку та зміни кольору.

Крок 3. Додаємо соломку моркви та шматочки цибулі, перемішуємо та обсмажуємо.

Крок 4. В окремому посуді змішуємо вершки, воду, сіль та мелений перець – заливаємо вміст сковороди та гасимо під кришкою 30-40 хвилин.

Крок 5. Доповнюємо вершкові серця гарніром і запрошуємо сім’ю до столу. Смачного!

Курячі серця в соєвому соусі по-корейськи

Курячі серця в соєвому соусі по-корейськи – це дивовижне поєднання текстур, смаків і ароматів, яке без сумніву подарують вам справжнє гастрономічне задоволення, особливо, якщо ви любите азіатську кухню. Особливу пікантність надають страві спеції: каррі, часник і солодка паприка.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Серця курячі – 400 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Соус соєвий – 30 мл.
  • Бальзамічний оцет – 1 ч.л.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Паприка солодка мелена – 1 год.
  • Каррі – 1 ч.л.
  • Суміш перців – 0,5 ч. л.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У ємності з високими бортами об’єднуємо цукровий пісок та сухі приправи.

Крок 2. У суху суміш вливаємо сік половинки лимона та соєвий соус – активно перемішуємо.

Крок 3. Очищаємо овочі, цибулю нарізаємо пір’ям, часник слайсами.

Крок 4. Розжарюємо олію і протягом 3-4 хвилин на максимальному полум’ї обсмажуємо овочеве асорті.

Крок 5. До підрум’янених компонентів висипаємо підготовлені субпродукти (попередньо обрізаємо жир, видаляємо згустки крові).

Крок 6. Постійно помішуючи склад, готуємо 4-5 хвилин.

Крок 7. Заливаємо інгредієнти соусом, а також вводимо бальзамічний оцет – заважаємо.

Крок 8. Збільшуємо полум’я до максимуму і, продовжуючи помішувати, смажимо ще 5 хвилин.

Крок 9. Розподіляємо серця по тарілках і подаємо до столу, не чекаючи охолодження. Смачного!

Курячі серця на шпажках у духовці

Курячі серця на шпажках в духовці – це страва на азіатський манер, так як перед термічною обробкою продукт маринується в оригінальному маринаді, що складається з часнику, імбиру та багато іншого. Якщо у вас під рукою не виявилося бальзамічного оцту, замініть його винним.

Час приготування – 1 год.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Серця курячі – 1 кг.
  • Соус соєвий – 3 ст.
  • Бальзамічний оцет – 1 ч.л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Імбир свіжий тертий – 1 год.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Мед – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Готування починаємо з маринаду: віночком змішуємо оцет, соєвий соус та олію. В отриману суміш натираємо на дрібній тертці корінь імбиру та часник.

Крок 2. Зрізаємо судини та жир із субпродукту, промиваємо під струменем води та відкидаємо на сито.

Крок 3. Заливаємо серця двома третинами соусу і перемішуємо, затягуємо плівкою і залишаємо для просочення мінімум на дві години.

Крок 4. Далі насаджуємо серця на дерев’яні шпажки.

Крок 5. Деко встеляємо листом пергаменту і викладаємо заготовки, 20 хвилин запікаємо при 200 градусах, періодично змащуючи маринадом і перевертаючи з одного боку на інший. Після закінчення зазначеного часу зменшуємо нагрівання до 180 градусів і запікаємо ще 10 хвилин.

Дивіться також:  Форель в духовці – 10 смачних рецептів запікання

Крок 6. Рум’яні шашлички доповнюємо зеленню та овочами – дегустуємо. Смачного!

Тушені курячі серця з цибулею в сметані

Тушковані курячі серця з цибулею в сметані – це страва, яка доступна кожному, вона не тільки позбавить вас від голоду, а також наповнить великою кількістю вітамінів і мінералів. Для насиченості кольору введемо до складу трохи томатної пасти, а для ситості додамо ще й овочів.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Серця курячі – 500 гр.
  • Вершки – 100 гр.
  • Паста томатная – 1 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Олія соняшникова – 3-4 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Продукти, які нам необхідні, викладаємо на робочий стіл.

Крок 2. Набираємось терпіння та зачищаємо субпродукт від кровоносних згустків, жилок та жиру, обполіскуємо водою і даємо час обсохнути.

Крок 3. Знімаємо лушпиння з цибулі і дрібно рубаємо голівку.

Крок 4. Очищену моркву натираємо за допомогою терки з великими отворами.

Крок 5. Розігріваємо олію і протягом 3-5 хвилин обсмажуємо на ній субпродукт.

Крок 6. До серця висипаємо овочі і томимо вміст сковороди 15-20 хвилин, іноді помішуючи.

Крок 7. Потім додаємо сіль та перець, томатну пасту та сметану.

Крок 8. Інгредієнти перемішуємо та гасимо на маленькому вогні під кришкою 10 хвилин.

Крок 9. Викладаємо гарячу страву на гарнір та знімаємо пробу. Смачного!

Соковиті та м’які курячі серця з овочами.

Соковиті та м’які курячі серця з овочами, замариновані в соєвому соусі та спеціях, а потім приготовані в сковороді – це збалансована страва, яка містить у собі справжній букет ароматів і смаків, які припадуть до смаку кожному, хто спробує хоча б вилочку.

Час приготування – 2 год. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Серця курячі – 300 гр.
  • Цибуля червона – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Соус соєвий – 60 мл.
  • Оливкова олія – 30 мл.
  • Часник – 2 зуб.
  • Морква – 100 гр.
  • Паприка солодка мелена – 1 год.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Олія – ​​для смаження.
  • Зелень для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу очищаємо та промиваємо овочі, ополіскуємо та зачищаємо сердечки.

Крок 2. Маринуємо субпродукт у суміші з оливкової олії, солі, перцю, приправ та часнику, пропущеного через прес протягом двох годин.

Крок 3. М’якуш солодкого перцю ріжемо на дрібні кубики, морквину натираємо на терці, цибулю довільно подрібнюємо.

Крок 4. Підготовлені овочі пасеруємо на розігрітій олії 5 хвилин, після засипаємо серця і підрум’янюємо склад на сильному вогні 5-7 хвилин. Потім нариваємо кришкою і гасимо на повільному вогні ще 10-15 хвилин.

Крок 5. Страву сервіруємо і за бажанням прикрашаємо свіжою зеленню. Смачного!

Тушені курячі серця з картоплею

Тушені курячі серця з картоплею – це поживна та збалансована страва, яка ідеально підходить для обіду всієї родини. Залежно від ваших смакових уподобань, ви можете урізноманітнити склад страви своїми улюбленими овочами або приправами.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг.
  • Серця курячі – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Паприка солодка мелена – 2 ч. л.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
Дивіться також:  Запечені роли – 9 рецептів приготування в домашніх умовах

Процес приготування:

Крок 1. Серця розрізаємо вздовж і зачищаємо, ретельно промиваємо і відкидаємо на сито, даємо час стекти. Паралельно очищаємо та нарізаємо овочі: картоплю кубиками, цибулю – півкільцями.

Крок 2. Розігріваємо кілька столових ложок рослинної олії і підрум’янюємо сердечки разом із цибулею. Золотисті компоненти солимо та посипаємо приправами.

Крок 3. Вміст сковороди заливаємо водою так, щоб рідина була вищою за продукти на два сантиметри. Доводимо до кипіння.

Крок 4. Пересипаємо до субпродукту картоплю, підливаємо ще трохи води та зменшуємо полум’я до мінімуму. Готуємо під кришкою до м’якості овочів.

Крок 5. Готову страву пробуємо і при необхідності досолюємо.

Крок 6. Апетитне блюдо сервіруємо і насолоджуємося чудовим смаком. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!

Курячі серця з майонезом на сковороді

Серця курячі з майонезом на сковороді – це смачна і корисна страва, з приготуванням якої впорається навіть той, хто вперше переступив поріг кухні, тому що процес елементарний. Білий соус чудово гармонує із субпродуктом і робить його смак м’якшим.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1-2.

Інгредієнти:

  • Серця курячі – 300 гр.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Лавровий лист – 2-3 шт.
  • Сіль – 3 щіпки.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Вода – 150 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготовляємо продуктовий набір та викладаємо його на робочий стіл.

Крок 2. Серця чистимо і на півгодини замочуємо у прохолодній воді для видалення надлишків крові. Якщо час не дозволяє, то вимочування пропускаємо.

Крок 3. Субпродукти обсушуємо та викладаємо на сковорідку з розігрітою олією. Посипаємо сіллю та перцем, закидаємо лавр і, перемішавши, ставимо на вогонь.

Крок 4. Підрум’янюємо серця протягом 10 хвилин, вливаємо воду і гасимо під кришкою півгодини.

Крок 5. Готові серця змішуємо з майонезом і прогріваємо разом на помірному вогні ще 3-5 хвилин.

Крок 6. Золотисті сердечка подаємо до столу, рясно полив соусом, що вийшов. Смачного!

Курячі серця з макаронами на сковороді

Курячі серця з макаронами на сковороді – це страва, що складається відразу з гарніру та м’ясного компонента, відповідно, цей рецепт можна взяти собі на замітку і приготувати на вечерю або обід для своєї родини. Для яскравості смаку можна додати найрізноманітніші спеції.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Серця курячі – 400 гр.
  • Макарони – 400 гр.
  • Паста томатная – 1 ст.л.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вода – 1 л.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед чистимо і розрізаємо навпіл серця, головку цибулі довільно нарізаємо, а моркву натираємо на тертці.

Крок 2. На розігрітій олії обсмажуємо м’ясо до випаровування рідини.

Крок 3. До сердець додаємо овочі, смажимо компоненти 5-7 хвилин, а потім втручаємо томатну пасту і сіль.

Крок 4. Заливаємо склад склянкою води та гасимо 15-20 хвилин.

Крок 5. Після вливаємо більшу частину води і засипаємо макарони, досолюємо на свій смак.

Крок 6. Закриваємо вогнетривкий посуд кришкою і готуємо доти, поки паста не вбере всю вологу.

Крок 7. Комплексну страву розкладаємо по тарілках та подаємо. Смачного!

Прокрутка до верху