Курячі серця на сковороді – це страва, яка готується за дві секунди і завжди виходить ніжною і смачною. Субпродукти не менш корисні та поживні, ніж м’ясо, але часу та сил на їх приготування йде в рази менше. До того ж на сковороді зробити смачну страву з курячих сердець можна безліччю способів, у статті ви зможете підібрати рецепт під будь-які запити та кулінарні навички.
Курячі серця на сковороді з цибулею та морквою
Курячі серця на сковороді з цибулею та морквою – це один із найпопулярніших рецептів. Овочі додають страві соковитості і роблять її цілком самодостатнім. Для легкої вечері курячі серця з цибулею та морквою можна подати без жодного гарніру.
Інгредієнти:
на – 5 порції
- Куряче серце – 1 кг
- Морква – 1 шт.
- Олія – для смаження
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки
- Сіль – 1 ч.л.
- Сметана – 3 ст.л.
Процес приготування:
Курячі серця на сковороді готуються дуже просто. З цього невеликого списку продуктів вийде чудова гаряча страва для обіду або вечері. Добре вимийте серця, видаліть судини, згустки крові та жир.
Прогрійте сковороду, влийте олію і викладіть підготовлені серця. Посоліть їх та тушкуйте на помірному вогні протягом 15 хвилин.
Очистіть і помийте цибулю, наріжте її дрібними кубиками.
Очистіть моркву, зріжте кінчики з двох сторін, помийте і натріть на тертці.
Подрібнені овочі обсмажте на іншій сковорідці на невеликій кількості олії протягом 10 хвилин.
Обсмажені овочі перекладіть на сковорідку з курячим серцем, перемішайте і продовжуйте готувати 10 хвилин. До смаку додайте мелений перець, а також свої улюблені спеції. Якщо в ємності виявиться мало рідини, то долийте трохи води.
Додайте до сердець і овочів сметану, перемішайте і доведіть страву до кипіння, тушкуйте на слабкому вогні 5-7 хвилин.
Чудові курячі серця на сковороді з цибулею та морквою готові, підберіть до них гарнір на власний розсуд. Смачного!
Курячі серця в вершковому соусі на сковороді
Курячі серця в вершковому соусі на сковороді – це ніжна та смачна страва, яку також можна включати в дитяче меню. Субпродукти дуже корисні для організму, вони містять велику кількість заліза, білка та вітамінів групи В.
Час приготування: 90 хв.
Час приготування: 50 хв.
порцій – 4.
Інгредієнти:
- Вершки – 300 мл.
- Серця курячі – 600 гр.
- Олія – для смаження
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
- Зелень – за бажанням.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промийте серця проточною водою, видаліть жир, судини і плівочки.
Крок 2. Очистіть головку цибулі і наріжте її четвертинками кілець.
Крок 3. У добре розігріту сковороду влийте трохи рослинної олії, викладіть нарізку цибулі і пасируйте її до м’якості кілька хвилин.
Крок 4. Потім до обсмаженої цибулі додайте серця, перемішайте і смажте всі разом протягом 10 хвилин.
Крок 5. У сковорідку влийте гарячу воду в такій кількості, щоб вона повністю покрила серця. Накрийте кришкою сковороду і тушкуйте страву протягом півгодини. За 5 хвилин до закінчення гасіння посоліть і приправте серця.
Крок 6. Потім налийте в сковороду вершки, перемішайте та доведіть до кипіння.
Крок 7. Далі додайте за бажанням рубану зелень, протушкуйте блюдо 5-7 хвилин і готове.
Крок 8. Подавати тушковані у вершковому соусі курячі серця можна з будь-яким гарніром з картоплі або варених круп. Смачного!
Курячі серця в сметані на сковороді
Курячі серця в сметані на сковороді – це поживна і легка страва. Його цілком можна включати в щоденний раціон харчування та подавати щоразу з різноманітними гарнірами з картоплі, макаронів, круп чи овочів.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 10-15 хв.
порцій – 3.
Інгредієнти:
- Вершки – 100 гр.
- Серця курячі – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Олія вершкове – 30 гр.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте все потрібне. Очистіть та помийте цибулину. Потім дрібно наріжте її.
Крок 2. Поставте на вогонь сковороду, розтопіть вершкове масло. Викладіть подрібнену цибулю і смажте її протягом 3 хвилин, помішуючи.
Крок 3. Помийте проточною водою курячі серця. Потім кожне розріжте на 4 частини. Викладіть нарізку на сковороду до цибулі, перемішайте та смажте протягом 20 хвилин. Посоліть і приправте блюдо до смаку.
Крок 4. Викладіть на сковорідку до цибулі та серця сметану, перемішайте і тушкуйте без кришки протягом 10 хвилин на середньому вогні.
Крок 5. Після приготування курячі серця в сметані можна відразу подавати на обід або вечерю з гарніром на свій смак. Смачного!
Курячі серця по-корейськи в соєвому соусі
Курячі серця по-корейськи в соєвому соусі – це страва з незвичайним пікантним смаком. Перед приготуванням курячі серця необхідно зачистити від жиру, трубочок аорт та згустків крові. Це найретельніший етап приготування, в іншому процес простий і зрозумілий.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 25 хв.
порцій – 3.
Інгредієнти:
- Соус соєвий – 3 ст.
- Мука – 2 ст.л.
- Серця курячі – 600 гр.
- Вода – 2 ст.л.
- Олія – для смаження.
- Сіль – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. З серця зріжте жир, очистіть їх від згустків крові та видаліть судини.
Крок 2. Перекладіть серця в миску з водою і добре їх промийте.
Крок 3. Потім злийте воду, промийте під краном і відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина. Вимиті сердечка перекладіть у миску, додайте до них сіль, мелений перець та борошно, перемішайте.
Крок 4. Просушіть на плиті сковорідку і влийте олію. Потім на розпечену поверхню викладіть серця. Обсмажте на сильному вогні з усіх боків протягом 15 хвилин.
Крок 5. Потім додайте пару столових ложок води, накрийте кришкою сковороду і тушкуйте сердечки ще 15 хвилин.
Крок 6. Після цього влийте соєвий соус, перемішайте і готуйте ще 5 хвилин.
Крок 7. Готові курячі серця у соєвому соусі перекладіть на тарілку і подавайте в гарячому вигляді на стіл. Смачного!
Соковиті та м’які тушковані курячі серця з цибулею
Соковиті та м’які тушковані курячі серця з цибулею – це дуже смачна варіація приготування субпродуктів. Серця – це ті продукти, які готуються дуже швидко і їх практично неможливо зіпсувати. Тому, якщо перед вами стоїть завдання швидко і смачно нагодувати сім’ю, цей рецепт для вас.
Час приготування: 60 хв.
Час приготування: 40 хв.
порцій – 4.
Інгредієнти:
- Серця курячі – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Спеції – 0,3 ч.л.
- Кріп – для подачі
- Олія – 40 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку необхідно підготувати субпродукти. Очистіть серця від жиру, згустків крові та судин, потім ретельно вимийте їх проточною водою. Далі перекладіть серця в каструлю, залийте водою і варіть протягом 15 хвилин.
Крок 2. Очистіть від лушпиння цибулю, помийте і наріжте її півкільцями.
Крок 3. На розігріту сковороду влийте олію. Обсмажте на ньому серця разом із цибулею.
Крок 4. Посоліть та додайте свої улюблені спеції, перемішайте та готуйте страву на помірному вогні протягом 20 хвилин під кришкою. Без варіння серця смажаться 40-45 хвилин. Іноді помішуйте серця.
Крок 5. Потім відкрийте сковороду і готуйте серця на сильному вогні протягом 5 хвилин, щоб вони підрум’янилися.
Крок 6. Серця з цибулею виходять дуже смачними, їх можна подати на стіл із гарніром із каш або овочів. Смачного!
Курячі серця з часником на сковороді
Курячі серця з часником на сковороді – це бюджетна страва, яку можна подати з будь-яким гарніром. Серця, приготовані таким способом виходять смачними та м’якими. Такий рецепт сподобається тим, хто воліє смажені продукти, а не тушковані в підливці.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування: 25 хв.
порцій – 4.
Інгредієнти:
- Соус соєвий – 1 ст.
- Серця курячі – 600 гр.
- Паприка мелена – 1 ч.л.
- Часник – 2 зуб.
- Олія – 1 ст.л.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Сіль за смаком
- Олія оливкова – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Серця розріжте вздовж навпіл, промийте від згустків крові і зріжте жир.
Крок 2. Перекладіть серця в миску, залийте їх соєвим соусом.
Крок 3. Також влийте в миску оливкову олію, перемішайте серця і залиште на 20 хвилин.
Крок 4. Влийте на сковороду олію і зачекайте, поки вона добре розігріється. Потім викладіть серця і обсмажте їх на сильному вогні протягом 5 хвилин, помішуючи лопаткою.
Крок 5. Очищену цибулину наріжте тонкими півкільцями та додайте її на сковороду до серця. Перемішайте та продовжуйте смажити на помірному вогні протягом 10 хвилин.
Крок 6. Після цього очистіть та наріжте зубчики часнику. Додати часник на сковорідку.
Крок 7. Страву приправте паприкою і додайте сіль до смаку, перемішайте і накрийте кришкою сковороду.
Крок 8. Готуйте серця протягом 25 хвилин.
Крок 9. Курячі серця з часником на сковороді виходять смачними та м’якими, подавайте їх у гарячому вигляді з легким гарніром Приємного апетиту!
Курячі серця з овочами на сковороді
Курячі серця з овочами на сковороді – це чудова поживна і соковита страва для обіду або вечері. Як доповнення до субпродуктів можна використовувати будь-які овочі, що є в наявності. Влітку, звичайно, склад страви буде особливо багатий та різноманітний.
Час приготування: 75 хв.
Час приготування: 30 хв.
порцій – 4.
Інгредієнти:
- Паста томатная – 3 ст.л.
- Серця курячі – 500 гр.
- Перець солодкий болгарський – 2 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль за смаком
- Огірки мариновані – 2 шт.
- Олія – для смаження
- Перець чорний мелений – за смаком
- Морквина – 3 шт.
- Зелень – до смаку
- Цукор – 1 щіпка
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Добре помийте курячі серця прохолодною водою і замочіть на півгодини.
Крок 2. Просушіть серця на паперових рушниках і розріжте навпіл.
Крок 3. Прогрійте сковороду, влийте олію і обсмажте на ньому серця до зміни кольору. Після цього накрийте кришкою сковороду і продовжуйте готувати на повільному вогні.
Крок 4. Очистіть та помийте всі овочі. Наріжте цибулю півкільцями, морквину тонкими брусками, часник дрібними кубиками.
Крок 5. На окремій сковороді обсмажте цибулю із часником до м’якості. Потім додайте морквину та готуйте ще 10-12 хвилин.
Крок 6. Далі до овочів додайте томатну пасту, перемішайте. Через 20-25 хвилин від моменту початку гасіння сердець, викладіть до них овочеву засмажку. Продовжуйте готувати страву 10 хвилин.
Крок 7. Солодкий болгарський перець та мариновані огірки наріжте соломкою.
Крок 8. Нарізані овочі додайте на сковороду до серця. Також посоліть та приправте страву, перемішайте та тушкуйте ще 10 хвилин. Готову страву посипте рубаною зеленню.
Крок 9. Подавати тушковані курячі серця з овочами можна як самостійну страву. Смачного!
Тушені курячі серця з картоплею на сковороді
Тушені курячі серця з картоплею на сковороді – це абсолютно самодостатня страва, якою можна досхочу нагодувати всю родину. На свій смак доповнити страву можна солодким болгарським перцем або печерицями, вийде ще смачніше.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
порцій – 6.
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Серця курячі – 400-500 гр.
- Паприка солодка мелена – 2 ч. л.
- Сіль за смаком
- Олія – 3-4 ст.л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Крок 1. Курячі серця розріжте навпіл чи четвертинки, видаліть залишки крові, жир і судини. Потім промийте їх під краном і відкиньте на друшляк. Очистіть від лушпиння цибулю, обмийте її і наріжте півкільцями.
Крок 2. У розігріту сковороду влийте 3-4 столові ложки олії і викладіть сердечка разом із цибулею. Смажте їх, доки цибуля не підзолотиться, посоліть, приправте меленим перцем і паприкою.
Крок 3. Далі влийте окріп, щоб його рівень перевищував серця на 2 сантиметри. Доведіть воду до кипіння.
Крок 4. Картоплю почистіть, помийте та наріжте кубиками. Додайте нарізку на сковороду до серця та цибулі. При необхідності долийте ще трохи води і нудьте страву на помірному вогні до готовності картоплі.
Крок 5. Коли картопля стане м’якою, спробуйте страву на смак і при необхідності досоліть. Всипте рубану зелень і акуратно перемішайте сердечки та картопля.
Крок 6. Чудова поживна страва з курячих сердець і картоплі для всієї родини готова. Смачного!
Курячі серця з майонезом
Курячі серця з майонезом – це, мабуть, простіше страви і придумати не можна. Субпродукти господині часто включають до раціону харчування. Тому що вони не лише смачні, а й корисні для організму. До того ж, це добрий спосіб урізноманітнити домашнє меню.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 25 хв.
порцій – 1.
Інгредієнти:
- Серця курячі – 300 гр.
- Вода – 150 мл.
- Лист лавровий – 2-3 шт.
- Майонез – 2 ст.л.
- Олія – для смаження
- Сіль – 3 щіпки
- Перець чорний мелений – 2 щіпки
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте усі необхідні продукти.
Крок 2. Помийте курячі серця в холодній воді. Потім замочіть на 20-30 хвилин, щоб позбутися залишків крові.
Крок 3. Поставте на вогонь сковороду із високими бортами. Просушіть її і влийте олію. Викладіть на розігріту поверхню серця, посоліть і приправте їх до смаку.
Крок 4. Смажте серця протягом 10 хвилин до рум’яних бочків під кришкою. Після цього влийте кип’ячену воду і тушкуйте субпродукти протягом півгодини.
Крок 5. Після цього додайте до серця майонез, перемішайте і смажте їх ще 3-5 хвилин.
Крок 6. Як тільки серця підрум’яняться з усіх боків, можна знімати сковороду з вогню.
Крок 7. Готові серця з майонезом можна подавати на стіл з гарніром і без нього. Смачного!
Тушені курячі серця з макаронами
Тушені курячі серця з макаронами – це чудова страва, яка може стати черговою. Воно смачне, поживне, просте та бюджетне. Тушковані курячі серця входять до розряду таких рецептів, у яких основна страва і гарнір до неї готуються відразу в одній ємності.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
порцій – 4.
Інгредієнти:
- Морквина – 150 гр.
- Паста томатная – 2 ст.л.
- Вода – 250 мл.
- Сіль за смаком
- Серця курячі – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Олія – для смаження
- Макарони – 250 гр.
- Зелень – 1-2 гілки
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте необхідні овочі: курячі серця та макарони з твердих сортів пшениці.
Крок 2. Курячі серця розріжте навпіл і добре вимийте, зріжте жирові прошарки.
Крок 3. У сковороді з товстим дном розігрійте олію. Викладіть курячі серця і обсмажте їх на середньому вогні з усіх боків.
Крок 4. Очистіть і помийте цибулю та морквину. Цибулю наріжте кубиками, а моркву натріть на великій тертці.
Крок 5. Додайте подрібнені овочі до серця.
Крок 6. Також викладіть томатну пасту і влийте склянку гарячої води.
Крок 7. Перемішайте вміст сковороди, накрийте кришкою і тушкуйте протягом 15-20 хвилин на помірному вогні.
Крок 8. Далі всипте макарони, блюдо посоліть і приправте перцем до смаку.
Крок 9. Рідини у сковороді має бути стільки, щоб вона повністю покривала макарони, для цього долийте гарячу воду.
Крок 10. Сковороду накрийте кришкою і готуйте на невеликому вогні 15 хвилин.
Крок 11. При подачі курячі серця з макаронами можна прикрасити гілочками свіжої зелені. Смачного!