Субпродукти, до яких відносяться часто зустрічаються на магазинних полицях шлунки, відрізняються поживністю, низькою калорійністю і невисокою ціною. А при правильній підготовці страви з них виділяються ще і неперевершеним смаком. Будь рецепт приготування курячих шлунків на сковороді можна урізноманітнити за допомогою додаткових продуктів, в залежності від гастрономічних уподобань кулінара.
Курячі шлунки в сметані на сковороді
Перед тим, як приготувати курячі шлунки на сковороді, слід придбати:
- ½ Кг шлунків;
- цибулину;
- 250 мл сметани;
- трохи соняшникової олії;
- сіль, спеції і зелень.
Спосіб приготування:
- На соняшниковому маслі обсмажується попередньо подрібнену цибулю.
- Промиті і очищені шлунки діляться на кілька частин і відправляються до смаженій луку, де вони знемагають у власному соку близько 50 хвилин під кришкою.
- Після закінчення зазначеного часу субпродукт солиться і перчится, після чого заливається сметаною.
- Після закипання готове блюдо знімається з вогню.
З картоплею в мультиварці
Поживний і багатий вітамінами вечеря з легкістю можна приготувати з:
- 1 кг шлунків;
- 4 бульб картоплі;
- 300 г печериць;
- морквини;
- цибулини;
- солі, спецій і соняшникової олії.
Етапи створення полягають у наступному:
- Промиті шлунки очищаються від кутикули і поміщаються у каструлю з маслом, встановлену в режим «Гасіння» з часом у 2 години.
- Коли виділиться сік з субпродукту, за бажанням додається вода об’ємом від 150 до 500 мл.
- Картоплю і моркву нарізати брусочками, які вирушають через 1 годину до шлунків.
- Слідом поміщається нашаткована кільцями цибулина.
- Через 15 хвилин додаються поділені на кілька частин гриби.
- За 2 хвилини до звукового сигналу блюдо солиться і ретельно перемішується.
Смачний рецепт з цибулевої засмажкою та часником
Поживна страва зі шлунків, яке можна подавати як самостійно, так і з гарніром, відрізняється особливою ароматностью завдяки використанню часникової заправки.
Будуть потрібні:
- 1 кг субпродуктів;
- 2 цибулини;
- головка часнику;
- стопка соєвого соусу;
- бульйонний кубик, спеції і сіль.
Готувати шлунки курячі з пікантним смаком слід за наступною схемою:
- Очищені шлунки відварюються близько години, а після остигання ріжуться на шматочки.
- Подрібнену цибулю пассеруется до золотистого кольору, поява якого сигналізує про необхідність додати до цибульним кубиках шлунки.
- Вміст сковороди заливається водою з розведеним бульйонним кубиком.
- Часник пропускаємо через прес.
- Через 20 хвилин блюдо заливають заправкою з соєвого соусу і часникової кашки.
Смачні курячі шлунки з цибулею
Смачно посмажити шлунки можна з мінімального набору продуктів:
- субпродукти – 300 г;
- цибуля – 2 шт.;
- соняшникова олія – для смаження;
- перець, мускатний горіх і сіль.
Покрокова інструкція приготування:
- Шлунки промиваються і ретельно очищаються від внутрішньої оболонки, після чого ріжуться смужками.
- Подрібнені субпродукти відправляються на сковороду з соняшниковою олією, де обсмажують до золотистого кольору близько 35 хвилин.
- Після зазначеного часу до курячих шлунків додаються цибульні кільця, які доходять до готового стану дуже швидко.
- Блюдо приправляється і солиться на розсуд кулінара.
По-корейськи на сковороді
Шлунки, приготовані в стилі азіатської кухні, мають соковитістю, ароматностью і пікантною гостротою.
При підготовці використовуються:
- ½ Кг шлунків;
- морквина;
- цибулина;
- 30 мл соєвого соусу;
- ½ Головки часнику;
- 15 г цукру;
- щіпка солі;
- 20 мл оцту;
- гострий мелений перець;
- соняшникова олія.
В процесі приготування:
- Субпродукти відварюють у підсоленій воді протягом півгодини.
- Після охолодження основний інгредієнт подрібнюється.
- Морква нарізати соломкою, а цибуля – тонкими півкільцями.
- Морквяно-цибульна маса посипається цукром, сіллю, перцем, поливається оцтом і добре перемішується з товченим часником.
- Коли шлунки будуть готові, овочева маса з рідиною обсмажується на сковороді з розігрітим маслом близько 5 хвилин.
- По закінченні зазначеного часу в сковороду вливається соус, після чого вміст гаситься під кришкою ще 7 хвилин.
- В кінці додаються шлунки, які продовжують стояти разом з овочами 10 хвилин.
У томатному соусі
Смачне і доступне блюдо, для приготування якого достатньо мати під руками:
- ½ Кг шлунків;
- по 30 мл соняшникової олії і томатної пасти;
- трохи солі, спецій;
- чарку води.
При втіленні рецепта в життя:
- Шлунки ретельно очищаються і довільно подрібнюються.
- Шматочки викладаються в сковороду з олією, де обсмажуються близько 10 хвилин на інтенсивному вогні при постійному помішуванні.
- Далі субпродукти присмачуються томатною пастою і одразу заливаються водою.
- При бажанні паста з водою замінюється томатним соком або свіжими помідорами.
- Тушкується блюдо близько 1 години до готовності.
- У фіналі шлунки солятся і приправляють за смаком.
Тушковані курячі шлунки з грибами
Якщо правильно підійти до процесу підготовки курячих шлунків, то страва вразить своєю аппетитностью і соковитістю.
Щоб приготувати смачну страву, необхідні:
- 600 г шлунків;
- в 2 рази менше грибів;
- цибулина;
- 80 мл сметани;
- шматочок вершкового масла;
- сіль і спеції.
Основні кроки:
- Шлунки промиваються, очищаються і діляться на кілька частин.
- Шматочки субпродукту викладаються в сковороду з товстим дном, де заливаються водою таким чином, щоб рідина повністю покрила.
- Після закипання вогонь зменшується, і шлунки тушкуються близько 50 хвилин під закритою кришкою.
- Цибуля шинкуется, а гриби нарізати пластинками.
- Гриби пережариваются разом з цибулею на вершковому маслі до золотистого кольору.
- Коли вся рідина зі сковороди з шлунками випарується, ємність викладаються сметана і цибульно-грибна маса.
- Блюдо солиться, приправляється і прогрівається близько 7 хвилин під кришкою.
Ароматний гуляш в мультиварці
Просте у виконанні страва, що не вимагає постійної присутності і не втрачає при цьому прекрасних гастрономічних якостей.
Для приготування соковитого гуляшу беруться:
- 1 кг шлунків;
- морквина;
- цибулина;
- 300 мл води;
- томатний соус;
- трохи борошна;
- сіль, спеції.
Спосіб приготування полягає у виконанні наступних дій:
- Лук ріжеться невеликими кубиками.
- Коренеплід натирається.
- У чашу мультиварки на відповідному режимі обсмажуються цибульно-морквяна маса.
- До обсмаженою овочам викладаються промиті і очищені шлунки, трохи борошна.
- Після нетривалого обсмажування, яке допомагає позбутися від мучного присмаку, блюдо заливають томатним соусом з водою, приправляється і солиться.
- Готується гуляш перші півгодини на режимі «Випічка», який після звукового сигналу змінюється на програму «Гасіння» з таймером у 60 хвилин.
Рада. У сезон томатний соус можна замінити томатною м’якоттю.
Таким чином, недорогі курячі шлунки, які часто трапляються на очі в м’ясному магазині, можна дуже смачно приготувати, знаючи основні нюанси підготовки субпродукту.