Навіщо довго роздумувати над тим, яке блюдо отримати з м’яса птиці? Готуємо курячі стегна на сковороді, оформляємо страва розкішної кулінарної експозицією, насолоджуємося хвилинами «смачного» щастя.
Курячі стегна на сковороді з хрусткою скоринкою
Для початку представляємо ідеальний варіант оригінального оформлення частин птиці в солоно-солодкому сиропі. Курочка виходить з чарівно хрусткою скоринкою, захищає продукт від пересихання і втрати м’ясних соків.
Склад інгредієнтів:
- масло пісне;
- звичайний цукор — 50 г;
- кухарська сіль — 30 г;
- часникові зубки — 3 шт.;
- стегна курячі — 6 шт.;
- питна вода — 70 мл;
- крохмаль — 60 г;
- тертий мускатний горіх, каррі, коріандр.
Спосіб приготування:
- Ретельно промиваємо курячі стегна, залишаємо в друшляку, щоб стекли зайві краплі води. Обов’язково промокаємо шматки паперовими серветками, щоб волога не перешкоджала проникненню маринаду в м’ясні волокна.
- Змішуємо в піалі спеції і приправи, натираємо кожну порцію отриманою сумішшю, залишаємо на годину в закритому вигляді.
- Далі приступаємо до створення обіцяної кулінарної «інтриги» — отримання сиропу для курки. Нагріваємо сковороду, ставимо велику кам’яну сіль, додаємо цукровий пісок, смажимо сипучі компоненти страви.
- Постійно перемішуємо складу силіконової лопаткою. Через кілька хвилин, коли солодка частина суміші повністю розчиниться, отримуємо карамелизированную тонку «коржик» світло-коричневого кольору. Додаємо до неї порції очищеної води до утворення густого сиропу.
- Паніруємо замариноване м’ясо крохмалем, розподіляючи порошок по всій поверхні кожного шматка. Викладаємо їх в золотистий соус, виделкою утримуємо не більше двох секунд, відразу перевертаємо на інший бік. Смажимо продукти до рум’яності, після чого повертаємося до теплової обробки верхніх частин курки.
Подаємо апетитні стегна з дивовижно хрусткою скоринкою на красивому блюді, посипаємо подрібненими зубками часнику, нарубаної зеленню.
Як загасити в сметанному соусі
Отримати ніжне м’ясо під дивовижною з хрусткою скоринкою ефектом можна простим і доступним способом —загасити курячі стегна в сметанному соусі.
Список продуктів:
- масло оливи (можна соняшникова);
- солодка морква — 1 крупний коренеплід;
- цибуля ріпчаста — велика головка;
- стегенця курячі — 6 шт.;
- сметана домашня — 60 г;
- каррі, суміш спецій, сіль морська;
- зелень кропу — пучок.
Техніка приготування:
- Обробляємо частини птиці звичайним способом. Противники курячої шкіри прагнуть від неї позбавлятися. Однак є багато шанувальників цього компонента м’ясного продукту. Як позбавити їх такого ласощі? А от зайвий жир видаляємо у будь-якому випадку.
- Вливаємо в глибоку сковороду масло оливи, кидаємо в нього часниковий зубок, нашатковану півкільцями цибулю. Пасеруємо овочі до відчуття їх легкого аромату, потім викладаємо курячі стегна, обсмажуємо до золотистого відтінку.
- Крупно натираємо очищену моркву, приєднуємо до м’яса птиці.
- Истолчем в ступі горошини перцю разом з морською сіллю, спеціями, щіпка каррі.
- Додаємо в м’ясній складу домашню сметану, вливаємо півсклянки сильно нагрітою питної води, всипаємо пряну приправу, нарізаний кріп. Акуратно перемішуємо компоненти страви, тушкуємо 45 хвилин в закритому вигляді.
Подаємо курячі стегна в сметанному соусі зі свіжим хлібом або домашніми пампушками. Не забуваємо про те, що ця страва дуже ситна, і висококалорійне.
Готуємо на сковороді-гриль
Особливо апетитно хрумтить скоринка, отримана на одному з найбільш вдалих винаходів — сковороді-гриль.
Необхідні компоненти:
- олія соняшникова;
- стегна курячі — 4 шт.;
- часникові зубки — 3 шт.;
- якісний майонез — 50 г;
- трави італійські, кунжут — по 20 р;
- суміш перців.
Поетапне приготування:
- Обробляємо частини птиці, очищаємо від пір’я, добре промиваємо, ретельно промокаємо продукт. На сковороді гриль може поміститися до 8 курячих стегон, так що для великої родини така простора посуд — справжня знахідка.
- Солимо і перчимо підготовлене м’ясо, посипаємо сухими травами. Складаємо ароматну гаму духмяних приправ.
- З’єднуємо майонез з подрібненим пресом часником, змащуємо стегна одержаним складом, витримуємо в холодильнику до 10 годин. Найкраще маринувати продукт напередодні приготування.
- За допомогою кулінарної пензлика обробляємо сковороду-гриль маслом, викладаємо шматки птиці, посипаємо їх зернами кунжуту.
- Вливаємо в піддон жаровні звичайну воду, накриваємо сковороду. Перші 5 хвилин готуємо страву на досить сильному вогні, утворюючи апетитні двосторонні смужки, потім на чверть години зменшуємо інтенсивність нагрівання. Ступінь рум’яності коректуємо по своїм смакам.
Курячі стегна, підсмажені на сковороді-гриль, — страва самодостатнє, але цілком поєднується з овочами або обраним гарніром.
В соєвому соусі
Чому смачно смажити курячі стегна виходить не у всіх? Причина такого явища криється, як не дивно, в оманливою простотою приготування: купили, посолили, поперчили, на сковороду поклали, підсмажили. А адже додавши трохи соєвого соусу, отримуємо смачний результат.
Набір продуктів:
- масло пісне;
- мед рідкий — 30 г;
- лимон;
- зубки часнику — 4 шт.;
- соус соєвий — 150 г;
- стегна курки — 6 шт.;
- сіль, приправи, спеції.
Процес приготування:
- Добре промиваємо м’ясо птиці, видаляємо зайвий жир, ретельно промокаємо шматки серветками.
- Для створення яскравого і насиченого смаку робимо експрес-маринад. З’єднуємо в піалі подрібнені зубки часнику, розтоплений до рідкого стану мед, китайський соєвий соус. Вичавлюємо сік лимона, все перемішуємо до однорідності.
- Обробляємо курячі стегна одержаним складом, відправляємо в закритому посуді на годину в холодильник. Після такої процедури смакові акценти дещо зміняться, м’ясо стане особливо ніжним і соковитим, не вимагає тривалої термічної обробки. А це означає, що корисні властивості продукту збережуться в кращому вигляді.
- Дістаємо стегна, залишаємо в умовах кухні. Щоб процес смаження проходив рівномірно, ніколи не готуємо продукт відразу після його тривалого перебування на холоді.
- Нагріваємо в сковороді свіжу олію. При бажанні злегка солимо шматки, не забуваючи про те, що цієї спеції досить багато в заправному соусі. Викладаємо стегна курки в гарячий жир шкірою вгору. Обсмажуємо одну сторону до рум’яності, перевертаємо, також обробляємо іншу частину птиці.
Загальний час приготування залежить від «пишності форм» курочки, а також ступеня підсмажування до хрусткої скоринки.У будь-якому варіанті приготоване блюдо вже не буде «нудним і одноманітним!
З додаванням майонезу
Цікавими якостями володіє і білий соус, без якого не обходяться кращі рецепти приготування м’ясних страв. Курячі стегна, оброблені майонезом, в окремій презентації давно не потребують.
Список продуктів:
- гірчиця столова — 40 г;
- стегна курячі — 4 шт.;
- масло пісне — 60 г;
- майонез — 70 г;
- сіль, базилік, перець.
Технологія приготування:
- Обробляємо м’ясо птиці, вирішуємо питання щодо шкіри: знімаємо, або залишаємо компонент.
- Покласти шматки курки в чашу, перчимо і солимо, додаємо мелені листя базиліка, бажані приправи, гірчицю і майонез. Перемішуємо всю масу, залишаємо на півгодини.
- Нагріваємо в сковороді ароматне масло, викладаємо замариноване м’ясо, обсмажуємо в закритому вигляді. Перевертаємо стегна після появи рожевої скоринки, продовжуємо процес до отримання такого ж результату з іншого боку курки.
Подаємо страву в гарячому вигляді, прикрасивши нарубаною зеленню.
Простий рецепт з цибулею
Головний секрет представленого страви полягає в способі оформлення страви. Подивіться, як посмажити курячі стегна геніально просто і гарантовано смачно!
Склад інгредієнтів:
- масло пісне;
- цибуля-ріпка — 4 головки;
- оцет столовий — 10 мл;
- стегна курячі — 6 шт.;
- сіль, перець, приправи.
Спосіб приготування:
- Промиваємо шматки птиці, просушуємо паперовими рушниками, натираємо спеціями і прянощами.
- Звільняємо цибуля від лушпиння, шаткуємо півкільцями, половину складу поміщаємо в невелику каструлю, зволожуємо овочі оцтом. Викладаємо оброблені стегна в ємність з маринадом, залишаємо в такому стані на півтори години.
- Далі беремо стегно, звільняємо його від шматочків цибулі. Підверніть шкірку з двох сторін всередину, з’єднуємо з допомогою зубочистки. Таким же способом оформляємо інші шматки.
- Нагріваємо в сковороді олію, обсмажуємо частини птиці до золотисто-коричневої скоринки. На їх термічну обробку витрачаємо не більше 15 хвилин, так як продукт пройшов процес маринування, забезпечив особливу соковитість і ніжність м’яса.
- Залишився пасеруємо цибулю до прозорого ніжно-рожевого відтінку.
Блюдо викладаємо на тарілку, зверху кожної порції поміщаємо солодкі кільця цибулі, подаємо з гарніром з картопляного пюре.
Смажене філе курячого стегна
Чому приготування улюбленого м’яса птиці іноді перетворюється на звичайне тривіальне заняття? Навіть підсмажені на сковороді курячі стегна не вражають: всі одне й теж. Міняємо кулінарні пріоритети — готуємо творчо!
Необхідні компоненти:
- яйце;
- сухарі панірувальні;
- борошно — 60 г;
- стегна курячі — 3 шт.;
- зубки часнику — 2 шт.;
- спеції, сіль, мускатний горіх, каррі, коріандр.
Приготування страви:
- Обробляємо частини птиці, промокаємо їх серветками, акуратно знімаємо з кісток м’ясо. Підрізаємо всі сухожилля, щоб вони у процесі смаження вироби не стягувалися, «тримали» форму.
- Злегка відбиваємо шматки, оформляємо їх у вигляді котлет. Солимо і перчимо кожну порцію, посипаємо приправами.
- Добре збовтуємо в піалі яйце, додаємо трохи спецій, подрібнені часникові зубки, трохи тертого мускатного горішка, щіпку каррі і коріандру. Ретельно перемішуємо складу.
- Нагріваємо в сковороді олію, паніруємо ароматне м’ясо сухарями, обсмажуємо в киплячому жирі до рум’яності з обох сторін.
Готові філе з яскравою хрусткою скоринкою викладаємо на паперові серветки, потім сервіруємо порційно на красивих тарілках з апетитним гарніром.