Курячі стегна в духовці – 8 рецептів

Класичне блюдо в щоденному та святковому меню — куряче м’ясо. Різноманітні дієтичні страви з курки прості і швидкі в приготуванні. Структура м’яса дуже ніжна, соковита.

Існують безліч способів подачі страв з курки. Незмінним залишається базовий рецепт, в якому змінюються лише деякі інгредієнти в залежності від індивідуальних уподобань. Сама наивкуснейшая і соковита частина курки — це стегенця. Курячі стегна в духовці — поширений варіант приготування страви.

Курячі стегна в духовці — базовий рецепт

Складові мінімальні, без всяких витребеньок. Тому багатьма любимо за свою простоту.

Продукти для рецепта:

  • набір спецій — стіл. л.;
  • курячі стегна – 5 шт.;
  • соняшникова олія;
  • сіль – за смаком;
  • часник – 3 зубчики.

Запікаємо таким способом:

М’ясо помити і обсушити рушником, натерти приправами і сіллю. Часник почистити, кожен зубок розрізати вздовж на дві або три частини. Беремо шматок курки, акуратно робимо прокол, розміщуємо часточку часнику. На деко, змащене маслом, викладаємо порції, поливаємо зверху маслом. Готувати близько 40 хвилин при 200 градусах. Бажано в процесі кілька разів полити утворився соком. Курячі стегна в духовці підійдуть абсолютно до будь-якого гарніру, салату з свіжих овочів.

Дивіться також:  Як варити гречану кашу – 6 рецептів приготування