Курячі стегна в мультиварці – це смачне, ароматне, досить просте і недороге блюдо. Та й до того ж дуже швидко готується.
Курячі стегна, запечені в мультиварці
Необхідні продукти:
- стегна курячі – чотири штуки;
- спеції на свій смак;
- ложечка меду;
- 30 грам вершкового масла;
- ложка рослинного масла.
Процес приготування:
- Стегна добре промиваємо, даємо їм висохнути і присипаємо спеціями для курки.
- У мисці з’єднуємо вказану кількість меду, кладемо сіль, чорний мелений перець, можна і інші приправи за своїм бажанням. Вливаємо ложечку холодної води, перемішуємо, і натираємо цією сумішшю м’ясо.
- На дно чаші заливаємо олію, викладаємо стегна, покриваємо їх вершковим маслом і включаємо режим «Випічка» на 45 хвилин. Під час готування іноді перевертаємо м’ясо.
Рецепт приготування з картоплею
М’ясо без гарніру – це неповноцінний обід, а значить потрібно приготувати курячі стегна в мультиварці з картоплею. Таке блюдо всім припаде до смаку.
Необхідні продукти:
- одна цибулина;
- спеції за смаком;
- три ложки рослинного масла;
- 500 грам курячих стегон;
- кілька бульб картоплі.
Процес приготування:
- Курку промиваємо, натираємо обраними спеціями і кладемо в миску.
- Туди ж додаємо нарізану на цибулю кільця, попередньо віджавши його в ємність з куркою, так щоб він почав віддавати сік. Залишаємо хоча б на 40 хвилин для маринування.
- В цей час очищаємо картоплю, нарізаємо на невеликі кубики.
- У чашу заливаємо олію, кладемо стегна, якщо любите цибулю, то можна додати і його.
- Покриваємо всі картоплею і вмикаємо мультиварку в режим «Випічка» на 40 хвилин. Через 20 хвилин блюдо потрібно буде перемішати і продовжити готувати. Якщо почне підгоряти, залийте пару ложок води.
Як смачно згасити з рисом
Курка з рисом – ще один варіант ситного обіду або вечері для всієї родини.
Необхідні продукти:
- 250 грам довгого рису;
- моркву і цибулина;
- спеції на свій смак;
- літр води;
- чотири курячих стегна.
Процес приготування:
- Курячі стегна промийте, дайте їм підсохнути, потім добре натріть спеціями, наприклад, перцем, сіллю і сумішшю для м’яса. Залиште хоча б на 20 хвилин, щоб вони змогли просочитися.
- Помістіть в каструлю, увімкніть режим «Випічка» або «Смаження» і приблизно 10 хвилин обсмажуйте їх з двох сторін, але не до готовності, а до освіти рум’яного кольору.
- Подрібніть цибулю і моркву будь-яким зручним способом, покрийте овочами стегна і потушкуйте п’ять хвилин.
- Зверху додайте рис і спеції для нього, залийте теплою водою, розмішайте для рівномірного розподілу і готуйте близько 20 хвилин в режимі «М’ясо» або «Плов».
Курячі стегна в мультиварці на пару
Звичайно курячі стегна не корисне м’ясо, але якщо їх приготувати на пару, то можна максимально зберегти властивості продукту і при цьому не підвищити калорійність.
Необхідні інгредієнти:
- приправи за бажанням;
- три курячих стегна;
- цедра одного лимона.
Процес приготування:
- З курки зняти шкірку, промити, дати їй висохнути і добре обтерти спеціями, якщо ви вирішили їх використовувати.
- Знімаємо цедру з лимона за допомогою терки, кладемо її до курки, перемішуємо і залишаємо цю суміш на 20 хвилин.
- У каструлю вливаємо три склянки води, курку поміщаємо на спеціальний піддон для готування на пару.
- Включаємо прилад в режим «На пару» на 40 хвилин і чекаємо, коли страва буде готове.
З гречаною крупою
Страва з гречкою виходить дуже насиченим за рахунок того, що просочується соком від м’яса і приправами.
Необхідні продукти:
- близько 800 грам курячих стегон;
- цибулина і моркву;
- спеції за смаком;
- 30 грам вершкового масла;
- стакан гречки.
Процес приготування:
- Включаємо мультиварку в режим «Смаження», поміщаємо в чашу нарізану цибулю і терту моркву, обсмажуємо протягом п’яти хвилин.
- Туди ж кладемо курку, заздалегідь промиту, обсушену і бажано без шкірки, присипаємо обраними спеціями.
- Засипаємо інгредієнти в чаші промитої гречкою, зверху викладаємо вершкове масло, заливаємо гарячою водою, солимо і доводимо до готовності в режимі «Плов» за 45 хвилин.
В сметанному соусі
Тушковані курячі стегна в сметанному соусі – дуже просте блюдо, з мінімальною кількістю інгредієнтів, але смак у нього гідний.
Необхідні продукти:
- 100 грам сметани;
- будь-які спеції за смаком;
- два зубчики часнику;
- шість курячих стегон.
Необхідні продукти:
- Курку промийте, дайте їй висохнути. Якщо є бажання можете видалити шкірку.
- Добре натріть м’ясо спеціями, наприклад, сіллю і меленим перцем і покладіть в чашу мультиварки.
- Сметану змішайте з тиском часником і цією сумішшю покрийте курку, можна влити ще трохи води.
- Увімкніть режим «Гасіння» на 90 хвилин, і чекайте готовності страви.
Курячі стегна з овочами
Необхідні продукти:
- цибулина і моркву;
- 0,5 кг курячих стегон;
- один солодкий перець;
- спеції на свій смак;
- свіжа зелень.
Процес приготування:
- Цибулю нарізаємо на кубики, моркву тремо на крупній тертці, з перцю зрізаємо верхівку, прибираємо насіння і теж подрібнюємо на невеликі шматочки.
- Стегна промиваємо, за бажанням знімаємо з них шкірку, приправляємо спеціями і викладаємо в чашу мультиварки.
- Зверху поміщаємо всі підготовлені овочі, заливаємо водою так, щоб вона повністю покривала всі складові в чаші і готуємо 40 хвилин в режимі «Випічка» або годину у програмі «Суп».
Нюанси приготування в мультиварках Редмонт, Поларіс
В залежності від моделі мультиварки курячі стегна будуть готуватися по-різному.
- Так, якщо ви хочете запекти курку в мультиварці Поларіс, то можете скористатися спеціальним режимом, який так і називається – «Запікання». Для готовність знадобиться близько 30 хвилин. На гасіння піде 60 хвилин, на парову готування – близько 45 хвилин. За пригорання можете не турбуватися, чаша приладу цього не допустить.
- В мультиварці Редмонт стегна добре запекутся в режимі «Випічка» всього за півгодини. Програма «М’ясо на пару» підійде для парового страви, яке буде готове через 40 хвилин.
Наведено приблизно час приготування, але в залежності від потужності, воно може змінюватися. Домогтися точного результату можна методом проб, заснованих на власному досвіді.