Курячі стегна в мультиварці – 7 рецептів смачного приготування

Курячі стегна в мультиварці – це смачне, ароматне, досить просте і недороге блюдо. Та й до того ж дуже швидко готується.

Курячі стегна, запечені в мультиварці

Необхідні продукти:

  • стегна курячі – чотири штуки;
  • спеції на свій смак;
  • ложечка меду;
  • 30 грам вершкового масла;
  • ложка рослинного масла.

Процес приготування:

  • Стегна добре промиваємо, даємо їм висохнути і присипаємо спеціями для курки.
  • У мисці з’єднуємо вказану кількість меду, кладемо сіль, чорний мелений перець, можна і інші приправи за своїм бажанням. Вливаємо ложечку холодної води, перемішуємо, і натираємо цією сумішшю м’ясо.
  • На дно чаші заливаємо олію, викладаємо стегна, покриваємо їх вершковим маслом і включаємо режим «Випічка» на 45 хвилин. Під час готування іноді перевертаємо м’ясо.

Рецепт приготування з картоплею

М’ясо без гарніру – це неповноцінний обід, а значить потрібно приготувати курячі стегна в мультиварці з картоплею. Таке блюдо всім припаде до смаку.

Необхідні продукти:

  • одна цибулина;
  • спеції за смаком;
  • три ложки рослинного масла;
  • 500 грам курячих стегон;
  • кілька бульб картоплі.

Процес приготування:

  • Курку промиваємо, натираємо обраними спеціями і кладемо в миску.
  • Туди ж додаємо нарізану на цибулю кільця, попередньо віджавши його в ємність з куркою, так щоб він почав віддавати сік. Залишаємо хоча б на 40 хвилин для маринування.
  • В цей час очищаємо картоплю, нарізаємо на невеликі кубики.
  • У чашу заливаємо олію, кладемо стегна, якщо любите цибулю, то можна додати і його.
  • Покриваємо всі картоплею і вмикаємо мультиварку в режим «Випічка» на 40 хвилин. Через 20 хвилин блюдо потрібно буде перемішати і продовжити готувати. Якщо почне підгоряти, залийте пару ложок води.

Як смачно згасити з рисом

Курка з рисом – ще один варіант ситного обіду або вечері для всієї родини.

Дивіться також:  Запечена горбуша в духовці - 10 смачних рецептів приготування

Необхідні продукти:

  • 250 грам довгого рису;
  • моркву і цибулина;
  • спеції на свій смак;
  • літр води;
  • чотири курячих стегна.

Процес приготування:

  • Курячі стегна промийте, дайте їм підсохнути, потім добре натріть спеціями, наприклад, перцем, сіллю і сумішшю для м’яса. Залиште хоча б на 20 хвилин, щоб вони змогли просочитися.
  • Помістіть в каструлю, увімкніть режим «Випічка» або «Смаження» і приблизно 10 хвилин обсмажуйте їх з двох сторін, але не до готовності, а до освіти рум’яного кольору.
  • Подрібніть цибулю і моркву будь-яким зручним способом, покрийте овочами стегна і потушкуйте п’ять хвилин.
  • Зверху додайте рис і спеції для нього, залийте теплою водою, розмішайте для рівномірного розподілу і готуйте близько 20 хвилин в режимі «М’ясо» або «Плов».

Курячі стегна в мультиварці на пару

Звичайно курячі стегна не корисне м’ясо, але якщо їх приготувати на пару, то можна максимально зберегти властивості продукту і при цьому не підвищити калорійність.

Необхідні інгредієнти:

  • приправи за бажанням;
  • три курячих стегна;
  • цедра одного лимона.

Процес приготування:

  • З курки зняти шкірку, промити, дати їй висохнути і добре обтерти спеціями, якщо ви вирішили їх використовувати.
  • Знімаємо цедру з лимона за допомогою терки, кладемо її до курки, перемішуємо і залишаємо цю суміш на 20 хвилин.
  • У каструлю вливаємо три склянки води, курку поміщаємо на спеціальний піддон для готування на пару.
  • Включаємо прилад в режим «На пару» на 40 хвилин і чекаємо, коли страва буде готове.

З гречаною крупою

Страва з гречкою виходить дуже насиченим за рахунок того, що просочується соком від м’яса і приправами.

Необхідні продукти:

  • близько 800 грам курячих стегон;
  • цибулина і моркву;
  • спеції за смаком;
  • 30 грам вершкового масла;
  • стакан гречки.
Дивіться також:  Ледачі манти — 7 рецептів приготування на сковороді в духовці, в мультиварці і в пароварці

Процес приготування:

  • Включаємо мультиварку в режим «Смаження», поміщаємо в чашу нарізану цибулю і терту моркву, обсмажуємо протягом п’яти хвилин.
  • Туди ж кладемо курку, заздалегідь промиту, обсушену і бажано без шкірки, присипаємо обраними спеціями.
  • Засипаємо інгредієнти в чаші промитої гречкою, зверху викладаємо вершкове масло, заливаємо гарячою водою, солимо і доводимо до готовності в режимі «Плов» за 45 хвилин.

В сметанному соусі

Тушковані курячі стегна в сметанному соусі – дуже просте блюдо, з мінімальною кількістю інгредієнтів, але смак у нього гідний.

Необхідні продукти:

  • 100 грам сметани;
  • будь-які спеції за смаком;
  • два зубчики часнику;
  • шість курячих стегон.

Необхідні продукти:

  • Курку промийте, дайте їй висохнути. Якщо є бажання можете видалити шкірку.
  • Добре натріть м’ясо спеціями, наприклад, сіллю і меленим перцем і покладіть в чашу мультиварки.
  • Сметану змішайте з тиском часником і цією сумішшю покрийте курку, можна влити ще трохи води.
  • Увімкніть режим «Гасіння» на 90 хвилин, і чекайте готовності страви.

Курячі стегна з овочами

Необхідні продукти:

  • цибулина і моркву;
  • 0,5 кг курячих стегон;
  • один солодкий перець;
  • спеції на свій смак;
  • свіжа зелень.

Процес приготування:

  • Цибулю нарізаємо на кубики, моркву тремо на крупній тертці, з перцю зрізаємо верхівку, прибираємо насіння і теж подрібнюємо на невеликі шматочки.
  • Стегна промиваємо, за бажанням знімаємо з них шкірку, приправляємо спеціями і викладаємо в чашу мультиварки.
  • Зверху поміщаємо всі підготовлені овочі, заливаємо водою так, щоб вона повністю покривала всі складові в чаші і готуємо 40 хвилин в режимі «Випічка» або годину у програмі «Суп».

Нюанси приготування в мультиварках Редмонт, Поларіс

В залежності від моделі мультиварки курячі стегна будуть готуватися по-різному.

  • Так, якщо ви хочете запекти курку в мультиварці Поларіс, то можете скористатися спеціальним режимом, який так і називається – «Запікання». Для готовність знадобиться близько 30 хвилин. На гасіння піде 60 хвилин, на парову готування – близько 45 хвилин. За пригорання можете не турбуватися, чаша приладу цього не допустить.
  • В мультиварці Редмонт стегна добре запекутся в режимі «Випічка» всього за півгодини. Програма «М’ясо на пару» підійде для парового страви, яке буде готове через 40 хвилин.
Дивіться також:  Картопля з куркою та грибами в духовці — 7 рецептів з покроковими фото

Наведено приблизно час приготування, але в залежності від потужності, воно може змінюватися. Домогтися точного результату можна методом проб, заснованих на власному досвіді.

Прокрутка до верху