Запечені в рукаві
Склад продуктів: 4-6 курячих стегон, велика сіль, свіжий томат, улюблені ароматні трави, 7-8 середніх картоплин, декілька гілочок свіжої петрушки, 3-4 часточки лимона.
- Стегна миються, підсушуються, з них знімається шкірка. Далі м’ясо перекладається в глибоку миску, натирається приправами і крупною сіллю. На деякий час курятина залишається в сторону, щоб вона трохи замаринувалась в спеціях.
- Картопля чиститься і крупно ріжеться. Якщо овочі дрібні, можна просто зняти з них шкірку і використовувати цілком. До картоплі також додається сіль, приправи.
- На дно рукава викладається підготовлене м’ясо, зверху розподіляється картопля.
- Залишилося додати в пакет гілочки петрушки, великі кружечки томату і часточки цитрусового. Рукав щільно зав’язується з двох сторін і в кількох місцях у верхній частині проколюється. Це потрібно для того, щоб пар з пакету виходив, а ароматний сік залишався всередині.
Запікається блюдо при середній температурі близько години. Розрізати рукав потрібно обережно, щоб не обпектися гарячою парою.