Запікаємо м’ясо з ананасами і сиром
На святковий стіл, особливо в літню пору, коли стояти біля плити не хочеться, можна запекти м’ясо в клярі, скориставшись духовою шафою.
Щоб приготувати курячі відбивні з сиром, слід запастися:
- пташиним м’ясом – 0,5 кг;
- консервованими ананасами – 6 кілець;
- спеціями;
- сметанним соусом – 70 мл;
- пір’ям зеленого лука;
- часничком – пару зубків;
- сиром твердим – 180 г;
- рослинним жиром для змащування дека.
М’ясо готується традиційним способом – промивається, підсушується, нарізається і відбивається. Кожен шматочок слід посипати перцем і сіллю, викласти на змащене маслом деко.
Заправка готується з сметани, подрібненого часнику, цибулі, нарізки і солі. Все перемішується і акуратно ложкою розподіляється на м’ясі. Зверху викладаються ананаси на кожну скибку і жменю тертого сиру. Після заготівля відправляється в духовку на 35 хвилин при температурі 190 градусів. Викладати порційно готове м’ясо рекомендується на салатні листя.