Смачним і швидким методом приготування є відбивні, які відносяться до основних страв. Найніжніше страва – курячі відбивні в духовці, яку можна оформити в різних варіантах: в клярі, з помідорами, сухарями, грибами, ананасами, під сиром.
Курячі відбивні — класичний рецепт в духовці
Відбивні з курячого філе в духовці – це універсальне блюдо, яке прикрасить святковий стіл і порадує близьких на вечерю.
Інгредієнти:
- Чорний перець – 0,5 ч. ложки;
- Філе куряче – 700 гр.;
- Помідори – 6 шт.;
- Цибуля – 1 цибулина;
- Майонез – 5 ст. ложок;
- Сир – 270 гр.;
- Сіль.
Приготування:
- М’ясо розрізати упоперек на дві частини.
- Помістити на кухонну дошку, попередньо обернувши харчовою плівкою. Взяти кулінарний молоточок. Відбити з одного боку, потім з другої.
- Промазати маслом деко. Помістити м’ясо одним шаром.
- Підсолити. Посипати перцем.
- Кожен шматок промазати майонезом. Розрівняти ложкою по поверхні.
- Цибулю очистити. Нашаткувати. Посипати на курку.
- Помідори розрізати на кільця. Помістити на цибулю.
- Взяти тертку крупного помелу. Подрібнити сир. Висипати на томати.
- Помістити в духову шафу.
- Дістати через 20 хвилин.
- Подати на порційних тарілках, оформивши зеленню.
З помідорами
До цього блюда на гарнір добре подати картоплю або тушковане овочеве рагу.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 450 гр.;
- Цибуля – 1 цибулина;
- Майонез – 5 ст. ложок;
- Сухий базилік – 1 ч. ложка;
- Приправа для курки – 1 ч. ложка;
- Помідори – 2 шт.;
- Сир – 80 гр.;
- Сіль.
Приготування:
- М’ясний компонент розрізати на дві частини вздовж філе. Накрити харчовою плівкою. Взяти кулінарний молоточок. Відбити.
- Зняти плівку.
- Помістити в ємність. Залити майонез. Засипати сіль і спеції. Перемішати. Відставити на півгодини.
- Деко застелити фольгою.
- Помістити м’ясо.
- Цибуля очистити від лушпиння. Розрізати на кільця. Розмістити на філе.
- Томати порізати на кільця. Покласти на м’ясо.
- Промазати майонезом.
- Сир натерти. Посипати на відбивні.
- Готувати необхідно при 200 градусах. Щоб блюдо вийшло ніжним і соковитим, головне не перетримати. Запікати коштує не більше 20 хвилин.
Відбивні з курячого філе в клярі
Це блюдо зазвичай готують на сковорідці, але якщо приготувати в духовій шафі, то відбивні вийдуть набагато смачніше, а кляр ніжніше і легшим.
Інгредієнти:
- Куряча грудка – 2 шт.;
- Приправа – 0,5 ч. ложки;
- Сіль;
- Вода– 4 ст. ложки;
- Перець мелений;
- Борошно – 6 ст. ложок;
- Яйце – 2 шт.
Приготування:
- Обмити грудку. Висушити паперовим рушником.
- Загорнути в харчову плівку. Взяти кухонний молоточок. Відбити. Видалити плівку.
- Вбити яйця в окрему ємність. Налити води. Насипати приправу, сіль. Розмішати. Тепер необхідно, щоб маса стала по густоті як жирна сметана. Для цього частинами всипати борошно та розмішувати. Кляр готовий.
- На м’ясо посипати перець. Посолити. Розмішати.
- Кожен шматок умочити в тісто.
- Розкласти на деку. Запекти в духовці при 200 градусах.
Під сирною скоринкою
Багато відмовляються від приготування відбивних з курки, вважаючи, що біле м’ясо буде сухим. І марно. За цим рецептом відбивні з курячого філе в духовці вийдуть ніжними і соковитими, з хрусткою скоринкою.
Інгредієнти:
- Сухарі панірувальні – 150 гр.;
- Куряча грудка – 1200 гр.;
- Олія для смаження;
- Яйця – 3 шт.;
- Сіль;
- Сир – 250 гр.;
- Перець;
- Борошно – 250 гр.
Приготування:
- Взяти тертку. Подрібнити сир.
- Яйця збити.
- Сухарі і сир перемішати.
- Відрізати від кістки м’ясо. Відбити ножем, можна скористатися кухонним молотком.
- Посипати сіллю, перцем. Перемішати.
- Насипати в миску борошно. Обваляти м’ясо.
- Занурити в яйце.
- Обваляти в сирі.
- Силіконову кисть вмочити в олію. Розтерти по листу.
- Розкласти філе. Запекти до готовності.
В панірувальних сухарях
За короткий проміжок часу у вас вийде смачне і хрустке ласощі з ніжним м’яким м’ясом.
Інгредієнти:
- Приправа для курки;
- Філе куряче – 1200 гр.;
- Мелений чорний перець;
- Яйце – 2 шт.;
- Сіль;
- Сухарі панірувальні – 300 гр.
Соус:
- Часник сушений – 1 ч. ложка;
- Майонез – 150 мл;
- Сіль;
- Солоний огірок – 1 шт.;
- Хрін;
- Гірчиця;
- Перець.
Приготування:
- Філе вимити. Просушити серветками. Нарізати на три частини.
- Відбити.
- Яйце перемішати.
- Сухарі насипати в тарілку.
- Покласти м’ясо в яйце.
- Потім в сухарі.
- Розмістити на листі. Готувати півгодини при 200 градусах.
Соус:
- Огірок нарізати. Якщо шкірка товста, її необхідно обрізати.
- Змішати всі продукти.
- Полити готові відбивні.
Відбивні з грибами
Для приготування можна використовувати лісові гриби, які необхідно заздалегідь відварити або печериці, не вимагають попередньої обробки.
Інгредієнти:
- Сіль;
- Грудка куряча – 2 шт.;
- Перець;
- Лісові гриби – 400 гр.;
- Олія для смаження;
- Сметана – 100 гр.;
- Цибулина – 2 шт.;
- Сир – 200 гр.
Приготування:
- Розігріти сковорідку. Влити олію. Помістити гриби. Прожарити.
- Цибулю очистити. Нашаткувати.
- Додати до цибулі. Підсолити.
- Готувати до повного випаровування вологи.
- Курку нарізати на тонкі шматки. Відбити. Для цього накрити харчовою плівкою. М’ясо ніжне, тому сильно бити не варто. Підсолити. Посипати перцем. Розмішати.
- Гриби перекласти в тарілку. Остудити.
- Взяти папір для випічки, викласти на деко. Зверху викласти філе.
- Помістити у формі гірки грибочки.
- Змастити сметаною.
- Натерти сир і посипати мяско.
- Переставити в духовку.
- Готувати півгодини. Температура 200 градусів.
З ананасами і сиром
Куряче м’ясо добре поєднується з ананасами, який робить страву більш соковитим і надає пікантно-солодкий смак.
Інгредієнти:
- Сир – 150 гр.;
- Філе куряче – 3 шт.;
- Майонез;
- Сіль;
- Оливки – 17 шт.;
- Перець мелений чорний;
- Ананас – 7 кілець;
- Масло рослинне – 2 ст. ложки.
Приготування:
- Розрізати кожен стейк навпіл.
- Відбити. Поперчити. Підсолити.
- Щільно один до одного викласти куряче м’ясо на деко.
- Оливки розрізати.
- Викласти на м’ясо ананаси і оливки.
- Сир натерти.
- Посипати блюдо. Нанести зверху майонез.
- Помістити в духову шафу. Коли сир зарум’янитися, відбивні готові.
Відбивні з курячого філе, запечені у фользі
Завдяки тому, що м’ясо готується у фользі, воно не вийде сухим. Якщо немає часу, то це блюдо ідеальний варіант. За короткий проміжок період, ви приготуєте вишукане, ефектне, а головне смачне блюдо.
Інгредієнти:
- Оцет яблучний;
- Філе куряче – 650 гр.;
- Спеції;
- Томат – 3 шт.;
- Сіль:
- Ананаси -170 гр.;
- Майонез або сметана;
- Цибуля – 2 цибулини;
- Сир твердий – 170 гр.
Приготування:
- Промити м’ясо. Відбити.
- Обсипати сіллю. Поперчити. Розтерти.
- Цибуля очистити від лушпиння. Нарізати, щоб вийшли кільця.
- Зверху збризнути оцтом. Розмішати.
- Посолити. Перемішати.
- Помідори нарізати кружальцями.
- Сир натерти. Для цього скористатися теркою середнього розміру.
- Ананас нарізати.
- На деко вистелити фольгу. Розкласти філе. Змастити майонезом (сметаною).
- Покласти цибулю на м’ясо.
- Зверху помістити томати;
- Викласти ананас. Змастити майонезом (сметаною).
- Висипати сир.
- Укрити фольгою. Защипнути краю. Помістити в духовку на 50 хвилин. Температура 180 градусів.