Курячі відбивні в клярі – популярне блюдо, яке, напевно, готували всі. Ну а якщо ні, то саме час скористатися одним з рецептів!
Курячі відбивні в класичному клярі на молоці
Необхідні продукти:
- 0,5 кг курячого філе;
- 0,1 літра молока;
- 100 грам борошна;
- два яйця;
- спеції.
Процес приготування:
- Філе нарізаємо, відбиваємо для м’якості.
- Злегка збиваємо яйця, з’єднайте з молоком, кладемо в суміш спеції за смаком, а потім всипаємо борошно.
- Кожен шматок курки покласти в підготовлену масу і відправляємо на гарячу сковороду, де обсмажуємо з двох боків до утворення рум’яної скоринки.
Готуємо в сирному клярі на сковороді
Сирний кляр в цьому рецепті робить курку більше хрусткою.
А якщо взяти гострий продукт, то смак вийде ще і пікантним.
Необхідні продукти:
- два яйця;
- 0,5 кг курячого філе;
- 0,2 кг сиру;
- спеції за смаком;
- три ложки борошна.
Процес приготування:
- Філе нарізаємо так, щоб слайсы були середнього розміру і не занадто товсті. Зовсім трохи відбиваємо, адже курятина і так ніжне м’ясо. Обвалюємо в спеціях по своєму смаку.
- Збиваємо яйця і з’єднуємо їх із натертим сиром. Опускаємо кожен шматочок курки спочатку в цю суміш, а потім в борошно і відправляємо їх на гарячу сковороду. Смажимо з двох сторін, поки м’ясо не просмажиться, а скоринка не стане рум’яною.
В клярі на сметані
Найчастіше м’ясо обвалюють у борошні та яйці, але чому б не зробити кляр для відбивних на основі сметани? Виходить дуже смачно.
Необхідні продукти:
- 0,2 кг сметани;
- 0,6 кг курячого філе;
- приправи на свій смак.
Процес приготування:
- Готуємо курку: добре вимиваємо її, знімаємо плівки, нарізаємо на шматки середнього розміру і трохи відбиваємо. Можна відразу приправити м’ясо спеціями або ж додати їх у тісто.
- Змішуємо сметану з перцем і невеликою кількістю солі. У цю суміш опускаємо нарізані шматочки курки і смажимо їх на гарячій сковороді з маслом по п’ять хвилин з кожного боку до красивого рум’яного кольору.
Рецепт з майонезу і зелені
Відбивні на сковороді можна зробити і в такому клярі.
Звичайно, майонез краще використовувати домашній, він не такий шкідливий і менш калорійний.
Необхідні продукти:
- 0,5 кг курячого філе;
- різні спеції;
- будь-яка свіжа зелень;
- 100 грам майонезу.
Процес приготування:
- Зелень добре промиваємо, чекаємо, поки вона висохне, і дуже дрібно нарізаємо. Потім з’єднуємо її з майонезом. Солити цю суміш небажано, а ось перцю або інших приправ можна додати.
- М’ясо обробляємо на шматки, трохи відбиваємо, обвалюють у спеціях, а потім і в підготовленому клярі.
- Викладаємо кожен шматок на сковороду з маслом і смажимо приблизно за п’ять хвилин з кожного боку, поки вони не просмажаться.
Відбивні з курячого філе в пивному клярі
Необхідні продукти:
- 150 мілілітрів пива;
- 0,4 кг філе;
- одне яйце;
- спеції за смаком;
- 30 грам борошна.
Процес приготування:
- У посуд поміщаємо вказану кількість борошна, вбиваємо туди яйце, кладемо трохи солі, все перемішуємо і вливаємо пиво. Повинна вийти однорідна суміш.
- Куряче філе розрізаємо вздовж, а потім поперек, на кілька шматочків. Відбиваємо їх зовсім трохи і присипаємо спеціями. Можна відразу продовжити готувати або ж дати м’ясу полежати трохи для просочення.
- Курятину мачає в клярі і смажимо на сковороді до рум’яності, не забуваючи перевертати.
Готуємо на основі мінералки
Необхідні продукти:
- третину склянки мінеральної газованої води;
- спеції на свій смак;
- 0,5 кг філе;
- 60 грам борошна;
- яйце – одна штука.
Процес приготування:
- Куряче філе вимиваємо, прибираємо з нього плівки і зрізаємо весь зайвий жир. Тепер його потрібно обсушити і нарізати на шматки. Спочатку робимо розріз вздовж, а потім поперек. Те, що вийшло, злегка відбиваємо спеціальним молоточком або ж зворотною стороною леза ножа. Робіть це акуратно, так як у курки ніжне м’ясо і його легко можна порвати.
- Присипаємо кожен шматок спеціями. В першу чергу, це сіль і мелений перець. Ще можна додати суміш трав для курки.
- Вміст яйця вбиваємо в глибоку ємність і збиваємо за допомогою міксера або віночка, потім додаємо мінералку, знову включаємо міксер і нарешті, засипаємо борошно. Консистенція маси повинна бути такою, як у тесту на оладки.
- Кожен шматок курячого філе опускаємо в цю суміш і викладаємо на заздалегідь нагріту сковороду. Обсмажуємо з двох сторін, поки не утвориться рум’яна тверда скоринка.
Курячі відбивні в клярі з соєвого соусу з крохмалем
Необхідні продукти:
- чотири великих ложки соєвого соусу;
- 0,6 кг філе;
- спеції за смаком;
- 2 яйця;
- половина склянки крохмалю;
- ложечка цукру.
Процес приготування:
- Соєвий соус з’єднайте зі збитими яйцями, кладемо туди ж вказане кількість цукру і крохмаль. Все перемішуємо до однорідності так, щоб не було грудок, і маса вийшла досить густий. Можна покласти ще трохи солі, але враховуйте солоність соєвого соусу.
- Шматочки філе ретельно промиваємо, нарізаємо на порційні, не надто товсті, пласти і трохи відбиваємо. Обсипаємо сіллю, перцем та іншими травами, за своїм бажанням. Можна залишити заготовки на 10 хвилин для просочення.
- Приготованим кляром обмазуємо кожен шматочок м’яса і відправляємо готуватися на сковороду. Тримаємо на середньому вогні, поки скоринка не зарум’яниться.
Пишний кляр на збитих білках
Необхідні продукти:
- два яйця;
- щіпка солі;
- ложка води;
- 0,1 кг борошна;
- 0,5 кг курячого філе;
- спеції за своїм бажанням.
Процес приготування:
- Розбиваємо яйця, розподіляємо вміст на дві миски. В одній будуть білки, в іншій жовтки.
- Білок добре збиваємо міксером, так щоб утворилася пишна піна. Жовток теж збиваємо, але поєднавши його з вказаною кількістю води і дрібкою солі. Потім засипаємо до нього борошно і доводимо до потрібної густоти. Маса повинна бути схожа на жирну сметану.
- Сюди ж кладемо трохи збитого білка, перемішуємо і додаємо те, що залишилося.
- Готуємо філе: промиваємо, нарізаємо на невеликі скибочки, відбиваємо для м’якості. Але не перестарайтеся, так як м’ясо ніжне і може швидко порватися.
- Використовуємо вибрані спеції – натираємо ними філе, даємо трохи полежати і опускаємо в кляр так, щоб він повністю покрив курку.
- Прогріваємо сковороду з маслом і кладемо на неї відбивні. Тримаємо, не забуваючи перевертати, на середньому вогні до красивої рум’яної скоринки.
У вершковому клярі
Необхідні продукти:
- 0,6 кг філе;
- спеції за смаком;
- щіпка солі для кляру;
- 0,1 літра молока;
- два яйця;
- плавлені сирки – дві штуки;
- 40 грам борошна.
Процес приготування:
- Почнемо з м’яса: вимиваємо філе під холодною водою, зрізаємо зайвий жир і прибираємо плівки. Розрізаємо на слайсы середнього розміру і товщиною не більше сантиметра. Зовсім трохи відбиваємо їх молоточком і присипаємо обраними приправами.
- Вбиваємо яйця в глибоку ємність, солимо, збиваємо міксером. Потім додаємо натерті на дрібній тертці сирки і знову працюємо міксером.
- Не зупиняючи прилад, вливаємо молоко і засипаємо борошно, доводимо масу до однорідності.
- Шматки філе мачає в отриманому клярі і смажимо відбивні на гарячій сковороді з двох сторін приблизно по п’ять хвилин. На них повинна вийти гарна золотава скоринка.
Серед запропонованих рецептів відбивних кожен знайде для себе відповідний варіант. Але в будь-якому випадку всі вони виходять соковитими і хрусткими.