Курячі відбивні в клярі – 9 рецептів приготування вдома

Пишний кляр на збитих білках

Необхідні продукти:

  • два яйця;
  • щіпка солі;
  • ложка води;
  • 0,1 кг борошна;
  • 0,5 кг курячого філе;
  • спеції за своїм бажанням.

Процес приготування:

  • Розбиваємо яйця, розподіляємо вміст на дві миски. В одній будуть білки, в іншій жовтки.
  • Білок добре збиваємо міксером, так щоб утворилася пишна піна. Жовток теж збиваємо, але поєднавши його з вказаною кількістю води і дрібкою солі. Потім засипаємо до нього борошно і доводимо до потрібної густоти. Маса повинна бути схожа на жирну сметану.
  • Сюди ж кладемо трохи збитого білка, перемішуємо і додаємо те, що залишилося.
  • Готуємо філе: промиваємо, нарізаємо на невеликі скибочки, відбиваємо для м’якості. Але не перестарайтеся, так як м’ясо ніжне і може швидко порватися.
  • Використовуємо вибрані спеції – натираємо ними філе, даємо трохи полежати і опускаємо в кляр так, щоб він повністю покрив курку.
  • Прогріваємо сковороду з маслом і кладемо на неї відбивні. Тримаємо, не забуваючи перевертати, на середньому вогні до красивої рум’яної скоринки.
Дивіться також:  Молочна риба (ханос): користь, смакові якості, 5 рецептів приготування
Прокрутка до верху