Пишний кляр на збитих білках
Необхідні продукти:
- два яйця;
- щіпка солі;
- ложка води;
- 0,1 кг борошна;
- 0,5 кг курячого філе;
- спеції за своїм бажанням.
Процес приготування:
- Розбиваємо яйця, розподіляємо вміст на дві миски. В одній будуть білки, в іншій жовтки.
- Білок добре збиваємо міксером, так щоб утворилася пишна піна. Жовток теж збиваємо, але поєднавши його з вказаною кількістю води і дрібкою солі. Потім засипаємо до нього борошно і доводимо до потрібної густоти. Маса повинна бути схожа на жирну сметану.
- Сюди ж кладемо трохи збитого білка, перемішуємо і додаємо те, що залишилося.
- Готуємо філе: промиваємо, нарізаємо на невеликі скибочки, відбиваємо для м’якості. Але не перестарайтеся, так як м’ясо ніжне і може швидко порватися.
- Використовуємо вибрані спеції – натираємо ними філе, даємо трохи полежати і опускаємо в кляр так, щоб він повністю покрив курку.
- Прогріваємо сковороду з маслом і кладемо на неї відбивні. Тримаємо, не забуваючи перевертати, на середньому вогні до красивої рум’яної скоринки.