Курячі відбивні з сиром – 7 рецептів приготування в духовці на сковороді

Як готувати страву неперевершені курячі відбивні з сиром швидко і смачно? 7 перевірених рецептів ніжного м’яса курки. Тонкощі приготування простого, але вишуканої страви з курячої грудки.

Курячі відбивні з сиром на сковороді

Класичний рецепт приготування філе залишається незмінним, але кулінари придумали цікаві комбінації традиційної схеми. Курячі відбивні з сиром у кляре готуються просто, не вимагають багато часу. Рецепт розрахований на 6 порцій.

Необхідні продукти:

  • філе курки – 600 грамів;
  • 3 головки часнику;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

Тісто готується з таких інгредієнтів:

  • молоко – 200 мл;
  • 4 столових ложки майонезу;
  • пучок кропу;
  • 3 курячі яйця;
  • 1 склянка борошна;
  • 250 грамів сиру «Російський».

Процес приготування.

  • Філе попередньо помити, порізати як на відбивні.
  • Відбити злегка, накривши плівкою.
  • Шматочки посипати приправами, сіллю, натерти часником.
  • Приготувати кляр: яйце, молоко, борошно і майонез змішати, додати до них зелень. Збити масу віночком, до консистенції сметани.
  • Натерти сир.
  • Викласти на покриту рослинним маслом сковороду м’ясо, обмоченное в клярі і сирі, смажити 5 хвилин з кожного боку.

Рада! Курку перед приготуванням потрібно покласти в холодильник на 20 хвилин, щоб вона промаринувалася.

Подавати відбивні можна з будь-яким гарніром.

Готуємо в клярі

Відбивні з курячого філе в клярі – найпростіший варіант. Час на приготування займає близько 20 хвилин.

Які продукти знадобляться:

  • філе курки – 0,5 кг;
  • сіль, перець, приправа до смаку;
  • яйце куряче – 1 штука;
  • борошно – 1 склянка;
  • майонез – 1 десертна ложка.

Як готувати.

  • Курячу грудку порізати пластами, злегка відбити. Бажано накрити м’ясо харчовою плівкою, щоб шматочки не розліталися в різні боки.
  • Посипати курку сіллю, перцем, приправами.
  • Взяти яйце, розбити і перешкодити як на омлет в мисці, додати майонез, знову перемішати. Можна скористатися міксером. У масу додати сіль – 1 щіпка.
  • Грудки обмочити у кляр, борошні, обсмажити на сковороді до золотистої скоринки.
  • Викласти відбивні на попередньо змащене деко, поставити в духову піч при температурі 180 градусів, запікати 10 хвилин. Таким чином, м’ясо «доходить» до готовності.
Дивіться також:  Як варити заморожену брокколі – 4 смачні рецепта

Перед подачею прикрасити петрушкою, кропом. Як гарнір підійде картопляне пюре, смажена картопля, будь-яка крупа.

Рада! Щоб надати страві родзинки, покласти чверть апельсина. Перед вживанням, полити відбивну соком.

З сиром і помідорами в духовці

Куряче філе з сиром і помідорами – відмінний варіант, який можна вживати без гарніру. М’ясо нагадує «французьке», надає ситості і володіє неповторним смаком.

Необхідні компоненти:

  • філе курки – 500 грамів;
  • сир – 150 грамів;
  • 1-2 штуки ріпчастої цибулі;
  • майонез;
  • гірчиця;
  • яйце;
  • часник;
  • помідори – 3 штуки;
  • сіль, спеції за смаком.

Як готувати.

  • Куряче м’ясо помити, порізати, посолити, обмазати перцем, сумішшю майонезу і гірчиці, маринувати півгодини.
  • Нарізати помідори і цибулю півкільцями.
  • Яйце збити, додати до нього часник, майонез, потертий сир і перемішати.
  • Відбивні покласти на деко, на кожну заготовку помістити помідори і цибулю.
  • Зверху покласти сир.
  • Помістити в духову піч і запікати півгодини.

Подавати з вареною картоплею і оливками.

Курячі відбивні з грибами і сиром

Любителям курячого філе доведеться по душі цікавий рецепт відбивних з додаванням сиру. Це ніжне м’ясо готуємо в духовці, яке стане зіркою застілля, чи порадує домочадців у вихідні дні.

Необхідні продукти:

  • куряче філе – 500-600 г;
  • ріпчаста цибуля – 1 штука;
  • 2-3 головки часнику;
  • спеції за смаком;
  • майонез для кляру;
  • гриби – 300 г;
  • сир – 100 р.

Як готувати.

  • Філе попередньо помити, порізати стандартним чином, відбити. Покласти в тару.
  • М’ясо посипати спеціями, додати до нього часник, влити в ємність 1 столову ложку соняшникової олії, маринувати півгодини.
  • Очищені гриби варити 20 хвилин.
  • Дрібно порізати гриби, обсмажити з цибулею.
  • Відбивні викласти на деко, зверху покласти гриби, зробити майонезну сіточку.
  • Натертий на тертці сир, покласти зверху.
  • Смажити в духовій печі 25 хвилин.
Дивіться також:  Курячі крильця в мультиварці – 8 смачних рецептів приготування

Класти на стіл із зеленню, овочевим салатом або пюре з картоплі.

Рецепт з ананасами

Відбивні з курячого філе з ананасами – вишукана варіація традиційної схеми приготування страви. М’ясо виходить кисло-солодкого відтінку.

Які компоненти будуть потрібні:

  • філе куряче – 0,5 кілограмів;
  • ананаси – 1 банка;
  • спеції за смаком;
  • майонез;
  • 1 яйце.

Як готувати.

  • М’ясо помити, порізати, відбити.
  • Зверху посипати приправами, покласти в ємність.
  • Приготувати суміш з майонезу і яйця, ретельно перемішати. Занурити в неї шматочки філе.
  • Залишити м’ясо маринуватися на 30 хвилин.
  • Викласти на деко, зверху покласти ананас.

Запікати в духовці 30 хвилин. Подавати з будь-яким гарніром, краще – з запеченою картоплею.

З сиром всередині

Відбивні, фаршировані сиром – незвичайне і смачне блюдо, яке припаде до душі кожному шанувальнику курятини.

Які потрібні продукти:

  • філе куряче – кількість на розсуд;
  • 3 зубчики часнику;
  • 2 столові ложки майонезу;
  • сир «Російський» – 120 грамів;
  • борошно;
  • 3 яйця;
  • спеції за смаком.

Процес готування.

  • Грудку підготувати: промити, відбити, промазати спеціями.
  • Сир потерти на тертці, часник подрібнити.
  • Яйця, сіль і майонез змішати для кляру.
  • У масу ввести муку, поки вона не придбає консистенцію густої сметани.
  • На сковороді обсмажити філе в клярі з одного боку. Цією ж частиною викласти його в гаряче масло, зверху покласти сирну масу.
  • Столовою ложкою залити м’ясо кляром, щоб сир був усередині нього.
  • Коли перша частина обсмажиться, акуратно перевернути і смажити з іншого боку.

Подавати з солоними огірками, помідорами, картопляними зразами.

Ніжні відбивні з курячого філе з сиром

Нижче наведено один із найпопулярніших рецептів курячого філе з сиром.

Які продукти потрібні:

  • філе – 0,5 кг;
  • печериці свіжі – 300 грамів;
  • сир «Російський»;
  • спеції за бажанням;
  • майонез;
  • соняшникова олія.
Дивіться також:  Куряча грудка в сметанному соусі – 6 рецептів на сковороді, з грибами, в духовці або мультиварці

Як готувати.

  • Філе помити, порізати стандартно. Покласти в пакетик, відбити так, щоб не пошкодити волокна.
  • Натерти курку приправами, залишити на півгодини маринуватися.
  • Помістити м’ясо на деко.
  • Гриби помити, порізати пластинками, викласти на відбивні.
  • Змастити зверху майонезом.
  • Сир потерти на тертці, посипати на м’ясо.
  • Запікати при температурі 180 градусів 25 хвилин.

Викласти на блюдо, подавати з овочевим салатом або соліннями.

Прокрутка до верху