Як готувати страву неперевершені курячі відбивні з сиром швидко і смачно? 7 перевірених рецептів ніжного м’яса курки. Тонкощі приготування простого, але вишуканої страви з курячої грудки.
Курячі відбивні з сиром на сковороді
Класичний рецепт приготування філе залишається незмінним, але кулінари придумали цікаві комбінації традиційної схеми. Курячі відбивні з сиром у кляре готуються просто, не вимагають багато часу. Рецепт розрахований на 6 порцій.
Необхідні продукти:
- філе курки – 600 грамів;
- 3 головки часнику;
- сіль, перець, спеції за смаком.
Тісто готується з таких інгредієнтів:
- молоко – 200 мл;
- 4 столових ложки майонезу;
- пучок кропу;
- 3 курячі яйця;
- 1 склянка борошна;
- 250 грамів сиру «Російський».
Процес приготування.
- Філе попередньо помити, порізати як на відбивні.
- Відбити злегка, накривши плівкою.
- Шматочки посипати приправами, сіллю, натерти часником.
- Приготувати кляр: яйце, молоко, борошно і майонез змішати, додати до них зелень. Збити масу віночком, до консистенції сметани.
- Натерти сир.
- Викласти на покриту рослинним маслом сковороду м’ясо, обмоченное в клярі і сирі, смажити 5 хвилин з кожного боку.
Рада! Курку перед приготуванням потрібно покласти в холодильник на 20 хвилин, щоб вона промаринувалася.
Подавати відбивні можна з будь-яким гарніром.
Готуємо в клярі
Відбивні з курячого філе в клярі – найпростіший варіант. Час на приготування займає близько 20 хвилин.
Які продукти знадобляться:
- філе курки – 0,5 кг;
- сіль, перець, приправа до смаку;
- яйце куряче – 1 штука;
- борошно – 1 склянка;
- майонез – 1 десертна ложка.
Як готувати.
- Курячу грудку порізати пластами, злегка відбити. Бажано накрити м’ясо харчовою плівкою, щоб шматочки не розліталися в різні боки.
- Посипати курку сіллю, перцем, приправами.
- Взяти яйце, розбити і перешкодити як на омлет в мисці, додати майонез, знову перемішати. Можна скористатися міксером. У масу додати сіль – 1 щіпка.
- Грудки обмочити у кляр, борошні, обсмажити на сковороді до золотистої скоринки.
- Викласти відбивні на попередньо змащене деко, поставити в духову піч при температурі 180 градусів, запікати 10 хвилин. Таким чином, м’ясо «доходить» до готовності.
Перед подачею прикрасити петрушкою, кропом. Як гарнір підійде картопляне пюре, смажена картопля, будь-яка крупа.
Рада! Щоб надати страві родзинки, покласти чверть апельсина. Перед вживанням, полити відбивну соком.
З сиром і помідорами в духовці
Куряче філе з сиром і помідорами – відмінний варіант, який можна вживати без гарніру. М’ясо нагадує «французьке», надає ситості і володіє неповторним смаком.
Необхідні компоненти:
- філе курки – 500 грамів;
- сир – 150 грамів;
- 1-2 штуки ріпчастої цибулі;
- майонез;
- гірчиця;
- яйце;
- часник;
- помідори – 3 штуки;
- сіль, спеції за смаком.
Як готувати.
- Куряче м’ясо помити, порізати, посолити, обмазати перцем, сумішшю майонезу і гірчиці, маринувати півгодини.
- Нарізати помідори і цибулю півкільцями.
- Яйце збити, додати до нього часник, майонез, потертий сир і перемішати.
- Відбивні покласти на деко, на кожну заготовку помістити помідори і цибулю.
- Зверху покласти сир.
- Помістити в духову піч і запікати півгодини.
Подавати з вареною картоплею і оливками.
Курячі відбивні з грибами і сиром
Любителям курячого філе доведеться по душі цікавий рецепт відбивних з додаванням сиру. Це ніжне м’ясо готуємо в духовці, яке стане зіркою застілля, чи порадує домочадців у вихідні дні.
Необхідні продукти:
- куряче філе – 500-600 г;
- ріпчаста цибуля – 1 штука;
- 2-3 головки часнику;
- спеції за смаком;
- майонез для кляру;
- гриби – 300 г;
- сир – 100 р.
Як готувати.
- Філе попередньо помити, порізати стандартним чином, відбити. Покласти в тару.
- М’ясо посипати спеціями, додати до нього часник, влити в ємність 1 столову ложку соняшникової олії, маринувати півгодини.
- Очищені гриби варити 20 хвилин.
- Дрібно порізати гриби, обсмажити з цибулею.
- Відбивні викласти на деко, зверху покласти гриби, зробити майонезну сіточку.
- Натертий на тертці сир, покласти зверху.
- Смажити в духовій печі 25 хвилин.
Класти на стіл із зеленню, овочевим салатом або пюре з картоплі.
Рецепт з ананасами
Відбивні з курячого філе з ананасами – вишукана варіація традиційної схеми приготування страви. М’ясо виходить кисло-солодкого відтінку.
Які компоненти будуть потрібні:
- філе куряче – 0,5 кілограмів;
- ананаси – 1 банка;
- спеції за смаком;
- майонез;
- 1 яйце.
Як готувати.
- М’ясо помити, порізати, відбити.
- Зверху посипати приправами, покласти в ємність.
- Приготувати суміш з майонезу і яйця, ретельно перемішати. Занурити в неї шматочки філе.
- Залишити м’ясо маринуватися на 30 хвилин.
- Викласти на деко, зверху покласти ананас.
Запікати в духовці 30 хвилин. Подавати з будь-яким гарніром, краще – з запеченою картоплею.
З сиром всередині
Відбивні, фаршировані сиром – незвичайне і смачне блюдо, яке припаде до душі кожному шанувальнику курятини.
Які потрібні продукти:
- філе куряче – кількість на розсуд;
- 3 зубчики часнику;
- 2 столові ложки майонезу;
- сир «Російський» – 120 грамів;
- борошно;
- 3 яйця;
- спеції за смаком.
Процес готування.
- Грудку підготувати: промити, відбити, промазати спеціями.
- Сир потерти на тертці, часник подрібнити.
- Яйця, сіль і майонез змішати для кляру.
- У масу ввести муку, поки вона не придбає консистенцію густої сметани.
- На сковороді обсмажити філе в клярі з одного боку. Цією ж частиною викласти його в гаряче масло, зверху покласти сирну масу.
- Столовою ложкою залити м’ясо кляром, щоб сир був усередині нього.
- Коли перша частина обсмажиться, акуратно перевернути і смажити з іншого боку.
Подавати з солоними огірками, помідорами, картопляними зразами.
Ніжні відбивні з курячого філе з сиром
Нижче наведено один із найпопулярніших рецептів курячого філе з сиром.
Які продукти потрібні:
- філе – 0,5 кг;
- печериці свіжі – 300 грамів;
- сир «Російський»;
- спеції за бажанням;
- майонез;
- соняшникова олія.
Як готувати.
- Філе помити, порізати стандартно. Покласти в пакетик, відбити так, щоб не пошкодити волокна.
- Натерти курку приправами, залишити на півгодини маринуватися.
- Помістити м’ясо на деко.
- Гриби помити, порізати пластинками, викласти на відбивні.
- Змастити зверху майонезом.
- Сир потерти на тертці, посипати на м’ясо.
- Запікати при температурі 180 градусів 25 хвилин.
Викласти на блюдо, подавати з овочевим салатом або соліннями.