Готуємо в клярі
Відбивні з курячого філе в клярі – найпростіший варіант. Час на приготування займає близько 20 хвилин.
Які продукти знадобляться:
- філе курки – 0,5 кг;
- сіль, перець, приправа до смаку;
- яйце куряче – 1 штука;
- борошно – 1 склянка;
- майонез – 1 десертна ложка.
Як готувати.
- Курячу грудку порізати пластами, злегка відбити. Бажано накрити м’ясо харчовою плівкою, щоб шматочки не розліталися в різні боки.
- Посипати курку сіллю, перцем, приправами.
- Взяти яйце, розбити і перешкодити як на омлет в мисці, додати майонез, знову перемішати. Можна скористатися міксером. У масу додати сіль – 1 щіпка.
- Грудки обмочити у кляр, борошні, обсмажити на сковороді до золотистої скоринки.
- Викласти відбивні на попередньо змащене деко, поставити в духову піч при температурі 180 градусів, запікати 10 хвилин. Таким чином, м’ясо «доходить» до готовності.
Перед подачею прикрасити петрушкою, кропом. Як гарнір підійде картопляне пюре, смажена картопля, будь-яка крупа.
Рада! Щоб надати страві родзинки, покласти чверть апельсина. Перед вживанням, полити відбивну соком.