Курячий рулет в духовці – 11 смачних рецептів

Існує величезна кількість смачних страв з курятини. Таке м’ясо можна варити, смажити, запікати, готувати на грилі. Для святкового столу варто спробувати приготувати курячий рулет в духовці. Запечене таким чином страва виходить незвичайно соковитим, ніжним і ароматним.

Класичний курячий рулет в духовці

Частування по цьому рецепту може подаватися і як закуска, і як гаряче. Воно готується з наступних продуктів: велике куряче філе, 2 добірних курячих яйця, сіль, будь-які спеції.

  • М’ясне філе акуратно розрізається посередині не до кінця і розкладається на деко, застелений промасленим фольгою. Щоб зробити курку ніжніше, можна попередньо злегка відбити її спеціальним молоточком.
  • Зверху заготівля присипається сіллю і будь-якими обраними ароматними травами.
  • Далі на філе труться на крупній тертці зварені круто яйця.
  • М’ясо згорнути в рулет, а потім – фольгу. Страва готується в розігрітій духовці 45 хвилин.
  • Щоб закуска тримала форму, потрібно залишити рулет під пресом в холодильнику на всю ніч.

    З додаванням сиру

    Начинку для обговорюваного страви можна нескінченно вдосконалювати. Наприклад, замість яєць додати поєднання твердого (60 г) та плавленого (80 г) сиру. Також буде використовуватися: куряча грудка, 2 великі ложки майонезу, сіль, гранульований часник.

  • Грудка надрізається посередині, розкладається на дві сторони і відбивається. М’ясо солиться, присипається часником.
  • Зверху викладається розім’яту виделкою плавлений сир, змішаний з майонезом.
  • Начинка розподіляється по філе, і курка згорнути рулетом.
  • Випікається в духовці 25 хвилин, після чого посипається твердим сиром і повертається ще на 5-7 хвилин.
  • Подається курячий рулет з сиром гарячим.

    Рецепт запікання у фользі

    Для цього варіанту частування не потрібно жаліти приправ. Береться по дрібці орегано, сушеного базиліка і чебрецю, який поліпшить смак. А з основних продуктів: 800 г філе, пара ложок сметани, сіль, 4 часникові часточки.

  • М’ясо миється, сушиться і нарізається тонкими смужками.
  • Отримані шматочки викладаються на два шари фольги. Смужки філе укладаються внахлест один на одного, щоб вийшла заготівля без проміжків між ними.
  • М’ясо солиться, присипається спеціями і подрібненим часником.
  • Формується щільний рулет, який змащують сметаною і загортається в фольгу. Запікається 45 хвилин в розігрітій духовці.
  • Дивіться також:  Рис для суші – 3 рецепта, як правильно готувати рис

    Можна на кілька годин покласти готовий рулет у фользі під прес, щоб він придбав гарну форму.

    Курячі рулетики з грибами

    Це ідеальне гаряче для святкового столу. Воно готується з наступних продуктів: 2 невеликих філе, 170 г свіжих печериць, по 1 шт. моркви і цибулі, 60 г сиру (твердого), солі, приправи для курки.

  • Філе миється, відбивається через харчову плівку, що добре підсушується паперовим рушником, після чого надрізається посередині і розкладається.
  • Отримані заготовки солятся і присипаються приправою.
  • Гриби, лук і морква дрібно ріжуться, після чого разом обсмажуються на будь-якому жирі 7-10 хвилин. Можна підсолити ці інгредієнти.
  • Грибна начинка викладається на м’ясні заготовки і присипається тертим сиром. Філе згортається рулетами. Для міцності можна затягнути їх нитками.
  • Спочатку курячі рулетики з грибами пару хвилин смажаться на сковороді з маслом, що залишилися від овочів, а потім перекладають у форму і запікаються в гарячій духовці 20 хвилин.
  • Подається з картопляним пюре.

    Як приготувати з желатином?

    Для цього варіанту рулету можна використовувати будь-які частини курки. М’яса потрібно взяти близько 900 р. Також потрібно підготувати: ½ склянки нежирного кефіру, 20 г швидкорозчинного желатину, сіль, 3 часникового зубчики, італійські трави.

  • М’ясо зрізати з кісток, солиться, заливається кефіром і залишають маринуватися на півгодини.
  • Курка викладається одним шаром на розстелену на столі харчову плівку, посипається приправами, подрібненим часником і сухим желатином. Останній потрібно дуже ретельно розподілити по всій поверхні основи.
  • М’ясо згорнути рулетом. Всередину нього не повинна потрапити плівка.
  • Зверху рулет обертається двома шарами фольги.
  • В жаркій духовці частування готується близько години.
  • Щоб желатин добре застиг, готова охолола закуска на 2-3 години вирушає на холод.

    Філе курей у беконі

    Смужки бекону в обговорюваному блюді використовуються для того, щоб зберегти весь смачний м’ясний сік всередині частування і не дати йому витекти назовні. Продукт можна брати копчений або в’ялений (220 г). А, крім бекону, буде використовуватися: 750 г курячого філе, 170 г сирного сиру, солодкий болгарський перчик, сіль, італійські трави.

    Дивіться також:  Маринована цибуля до шашлику – 8 найсмачніших рецептів

  • Філе нарізають широкими тонкими шматками, відбивається, солиться і присипається приправами. На кожну скибочку викладається сирний сир, дрібні кубики болгарського перчика. За смаком можна додати сюди і рубану зелень.
  • Шматочки філе згортається в рулетики. Зверху вони покриваються смужками бекону. Щоб заготовки не розчинялися в процесі запікання, їх потрібно дуже щільно укладати в форму.
  • Запікаються рулетики півгодини в дуже жаркій духовці.
  • Якщо духова шафа з грилем, то можна включити його за 5-7 хвилин до готовності страви.

    З чорносливом в духовці

    Сухофрукт не додасть страві солодощі, він лише зробить смак м’яса більш яскравим і незвичайним. Береться: 11 шт. чорносливу, 610 г філе курки, велике яйце, 90 г нежирної сметани, сіль і часник за смаком.

  • М’ясна м’якоть добре відбивається молоточком і викладається на стіл.
  • Сухофрукти замочуються в окропі.
  • Філе солиться, промащується подрібненим часником.
  • Розмоклий чорнослив дрібно ріжеться і викласти поверх м’яса.
  • Для соусу: сметана змішується з яйцем і сіллю.
  • М’ясо курки скручується в рулет і закріплюється зубочистками. Зверху заготівля промащується сметанно-яєчною сумішшю.
  • У духовці на промасленому деку частування готується 35 хвилин.
  • Найзручніше готувати не великий рулет, а багато маленьких порцій.

    Рулет із курячого фаршу з помідорами

    Не тільки відбите молоточком філе підійде для приготування курячого рулету. Можна використовувати для цього і фарш (470 г). Також потрібно підготувати: 190 г будь-якого твердого сиру, 2 великих яйця, 2 томата, майонез, сіль.

  • Фарш вимішується з сіллю і злегка збитими яйцями. Можна присипати масу улюбленими спеціями.
  • Для начинки змішується тертий сир з майонезом.
  • Фарш тонким шаром викласти на харчову плівку, змащується сирною масою і покривається кружечками помідор. Заготівля загортається і відправляється на годину в дуже гарячу духовку.
  • Дивіться також:  Льняна каша: користь і шкода, 5 рецептів приготування

    За кілька хвилин до готовності можна розгорнути рулет і додатково присипати його зверху сиром.

    З додаванням ананасів

    Зручніше з такою начинкою закручувати невеликі порційні рулетики. Готуються вони з: 700 г яловичини (філе), 90 г консервованого ананаса, 120 г твердого сиру, солі, великий ложки гірчиці.

  • Якщо курятина була заморожена, то спочатку вона повинна відтанути при кімнатній температурі. Далі грудки нарізати навпіл уздовж волокон.
  • Плоскі м’ясні заготовки відбиваються, солятся за смаком.
  • Кожен шматочок злегка змащується гірчицею.
  • Зверху на курку розкладається тертий сир і кубики ананаса без сиропу.
  • Заготовки загортаються в щільні рулетики і перев’язуються нитками.
  • В промасленим формі для запікання частування запікається 24-35 хвилин. Важливо не пересушити ніжне м’ясо.
  • Перед подачею страви до столу нитки зрізаються гострими ножицями.

    Дієтичний покроковий рецепт

    Частування, приготоване за таким рецептом, допускається є навіть під час суворої дієти. Крім м’яса (550 м), береться: 2 великих томата, сіль, щіпка суміші перців, пучок свіжої зелені.

  • Філе ріжеться пластинками, відбивається, присаливается.
  • Поверх м’яса викладаються тонкі кружечки помідорів.
  • Зелень дрібно рубається і висипається на помідори.
  • Залишилося загорнути м’ясо рулетиками, скріпити зубочистками і відправити запікатися в гарячій духовці.
  • Щоб зменшити калорійність, готувати курку можна на пару.

    У вершковому соусі

    Головна особливість страви – ніжна ароматна підлива, в якій живе м’ясо. В рецепт входить: 3 курячих філе, 130 г твердого сиру, 2-3 часточки часнику, 230 г нежирної сметани, пара маленьких ложок гірчиці, сіль, щіпка ароматних трав.

  • Філе ріжеться навпіл, добре відбивається.
  • Сметана підсолювати, змішується з подрібненим часником і гірчицею.
  • Філе натирається приготованим соусом.
  • Зверху м’яса укладаються шматочки сиру. Заготовки загортаються в рулети.
  • Вершки в сотейники доводять до кипіння, солятся. У масу додається тертий сир. Коли він розплавиться, соус готовий.
  • Рулетики викладаються у форму для запікання, заливаються вершковою масою і відправляються на 45 хвилин в гарячу духову шафу.
  • Викладається готове м’ясо на листочки салату з помідорами черрі.

    Прокрутка до верху