Курячий рулет в пляшці – 7 дуже простих покрокових рецептів

Курячий рулет в пляшці – це домашній сальтисон, який ви не купите ні в одному магазині. Таку закуску можна приготувати з будь-якого м’яса з додаванням різних інгредієнтів, але сьогодні ми розповімо, як же приготувати таку оригінальну закуску з курки.

Курячий рулет в пляшці з желатином

Курячий рулет – це оригінальна закуска, для приготування якого знадобиться зовсім небагато інгредієнтів. Ви можете приготувати рулет з цілої тушки або стегенець, для дієтичного страви підійде грудка, а якщо необхідно блюдо пожирніше, то до складу можна додати бекон або сало.

Інгредієнти:

  • тушка птиці;
  • по одній цибулині і моркви;
  • кілька часникових зубчиків;
  • чашка бульйону;
  • 15 г желатину.

Спосіб приготування:

  • Тушку птиці відварюємо разом з овочами і прянощами, які додадуть м’ясу особливий аромат.
  • Желатин висипаємо в піалу, заливаємо половиною склянки бульйону і залишаємо на 15 хвилин.
  • Беремо звичайну 1,5 літрову пластикову пляшку, зрізаємо верхівку.
  • Тушку розбираємо на волокна, прибираємо всі кісточки. Чим менше будуть курячі шматочки, тим краще.
  • Як тільки желатин набубнявіє, з’єднуємо його з рештою бульйоном і ставимо на водяну баню, прогріваємо, але не кип’ятимо.
  • М’ясні шматочки, кладемо в миску, змішаємо з подрібненим часником і вливаємо бульйон з розчиненим у ньому желатином. Перемішуємо і пробуємо на смак, якщо не вистачає солі і інших приправ, то додаємо.
  • Тепер отриману масу починаємо щільно закладати в пляшку, потім затягуємо її харчовою плівкою і ставимо вертикально в холодильник мінімум на п’ять годин, а краще на всю ніч, щоб рулет зміг добре застигнути.
  • Потім з пляшки з вмістом зрізаємо нижню частину, розрізаємо ємність вздовж і дістаємо готовий курячий рулет.

Як зробити з грибами

Курячий рулет з грибами – відмінне рішення для будь-якого торжества. Закуска виходить смачною, ароматною і оригінальною на вигляд.

Інгредієнти:

  • три курячих стегенця;
  • 180 г грибів;
  • цибулина;
  • 35 г желатину.

Спосіб приготування:

  • Курячі стегенця відварюємо разом з прянощами і сіллю. Потім охолоджуємо, відокремлюємо м’ясо від кісток і ріжемо дрібними шматочками.
  • Подрібнюємо гриби невеликими брусочками і обсмажуємо разом з нашаткованою цибулею до повного випаровування рідини.
  • Желатин заливаємо теплим бульйоном і потім прогріваємо до повного розчинення порошку.
  • Змішуємо м’ясо з грибами, спеціями і бульйоном. Беремо пластикову пляшку без шийки, викладаємо в неї отриманий склад і залишаємо в прохолодному місці на кілька годин.
  • Після застигання тару акуратно розрізаємо і перекладаємо закуску на красиве блюдо.

З додаванням овочів

Курячий рулет з овочами виходить дуже апетитним, незвичний на смак і на вигляд.

Якщо ви хочете, щоб у вас вийшло повноцінне низькокалорійне блюдо, то використовуйте куряче м’ясо без жиру та шкірочки.

Інгредієнти:

  • кіло курячого м’яса (філе);
  • полбаночки кукурудзи;
  • цибулина;
  • один плід солодкого перцю;
  • 650 мл бульйону;
  • 30 г желатину;
  • зелень.

Спосіб приготування:

  • Куряче філе відварюємо в підсоленій воді, для більшого аромату можна додати лаврушку і запашний перець. Потім відварне м’ясо ріжемо дрібними шматочками і кладемо в миску.
  • Перець і цибулю подрібнюємо і разом з кукурудзою злегка обсмажуємо на соняшниковій олії. Кладемо до м’яса.
  • Беремо будь-яку зелень, дрібно шаткуємо і відправляємо до решти інгредієнтів.
  • Бульйон підігріваємо, розводимо в ньому желатин і як тільки гранули розчинятися, вливаємо до м’яса з овочами. Додаємо будь-які приправи і змішуємо.
  • З пластикової пляшки зрізаємо горлечко, щільно заповнюємо її масою з м’яса і овочів, ставимо в прохолодне місце на вісім годин.
    Потім дістаємо і отримуємо красиву апетитну закуску.

Домашній курячий рулет в пляшці з горіхами

Якщо ви не знаєте, чим здивувати своїх гостей, то приготуйте їм курячий рулет з горіхами.

До речі, замість курячого м’яса допустимо використовувати як яловичину, так і свинину.

Інгредієнти:

  • курка;
  • по 100 г горіхів і чорносливу;
  • 35 г желатину;
  • два часникового зубчики.

Спосіб приготування:

  • Першим ділом відварюємо курятину, додавши до неї прянощі і сіль. Потім ріжемо його на шматочки, виймаємо кісточки і трохи підсушуємо на сухій сковороді.
  • Таким же чином підсмажуємо подрібнені горіхи і разом з нарізаним чорносливом і подрібненим часником відправляємо до м’яса.
  • Желатин розбавляємо теплою водою і виливаємо до основних інгредієнтів. Перемішуємо і заповнюємо масою пластикову пляшку, в якій потрібно заздалегідь зрізати горлечко.
  • Ставимо пляшку з вмістом у прохолодне місце й чекаємо повного застигання.
  • Потім залишається лише розрізати пляшку і красиво подати закуску.

Готуємо в мультиварці

Зробити курячий рулет можна і в мультиварці. Така закуска стане прикрасою будь-якого святкового столу. Її можна подати зі свіжими овочами, зеленню і шматочками чорного хліба.

Інгредієнти:

  • 850 г курячої грудинки;
  • сім часникових зубчиків;
  • 35 г желатину;
  • помідори і болгарський перець.

Спосіб приготування:

  • На відміну від попередніх рецептів, м’ясо в цьому рецепті не потрібно відварювати. Просто нарізаємо його дрібними брусочками і складаємо в миску.
  • Помідори та солодкий перець ріжемо дрібними кубиками і змішати з м’ясом. Додаємо подрібнений часник, сіль і будь-які приправи.
  • Також тут не потрібно замочувати желатин, його просто перемішуємо з усіма підготовленими інгредієнтами.
  • Тепер беремо пакет для запікання, вкладаємо в нього м’ясо з овочами, наливаємо 1,5 літра води, скріплюємо затиском і кладемо пакет з вмістом в чашу мультиварки. Вибираємо програму «Випічка» і чекаємо годину.
  • Вміст пакета перекладаємо в пластикову пляшку і доводимо страву до готовності вже в холодильнику протягом шести годин.
  • Як тільки рулет добре застигне, розрізаємо тару і викладаємо закуску на блюдо. Прикрашаємо й подаємо до столу.

Куряча грудка в пластиковій пляшці

Багато хто з нас люблять холодець, але таке блюдо вимагає багато часу на підготовку. А ось приготувати курячий рулет в пластиковій пляшці можна всього за три години. Для рецепту допустимо взяти будь-яке м’ясо або субпродукти, але ми приготуємо рулет з дієтичної грудки.

Інгредієнти:

  • 800 г курячого філе;
  • 28 г желатину;
  • лавровий лист;
  • два зубці часнику.

Спосіб приготування:

  • Курячу грудку ріжемо кубиками, кладемо в сковорідку разом з лавровими листами, розчавленими зубчиками часнику, сіллю і приправами. Наливаємо воду і тушкуємо м’ясо протягом півгодини.
  • У цьому час желатин заливаємо теплою водою і чекаємо, поки гранули порошку розбухнуть. Потім змішуємо готовий склад з курячим бульйоном і трохи прогріваємо все на водяній бані.
  • М’ясо охолодити і змішати з бульйоном. Отриману масу відправляємо в пластикову пляшку, а потім в холод до повного застигання.
  • Після розрізаємо пластик і дістаємо вже ароматне апетитне заливне з курки.

Без додавання желатину

Курячий рулет можна приготувати і без желатину, правда, на приготування такої закуски потрібно більше часу. По суті, для цього треба зварити холодець, а пластикова пляшка стане інструментом красивої подачі страви.

Інгредієнти:

  • тушка курки;
  • по 1 шт. моркви і цибулі;
  • два зубці часнику;
  • корінь петрушки;
  • зелень.

Спосіб приготування:

  • У магазинах можна купити вже готовий набір для приготування курячого холодцю. Якщо ні, то беремо невелику тушку курки, а також додатково знадобляться крила, хрящі та кістки. Якщо хочете отримати наваристий бульйон, то можна взяти в рівних пропорціях м’ясо двох птахів – індички і курки.
  • У каструлю складаємо всі м’ясні інгредієнти, заливаємо водою і варимо дві години. Бульйон не повинен кипіти, а нудитися.
  • У середині варіння бульйону кладемо сіль, корінь петрушки, моркву і цибулину. За 15 хвилин до готовності додаємо п’ять горошин перцю, будь-яку зелень і лавровий лист.
  • Готове м’ясо і овочі дістаємо, цибулю і корінь петрушки викидаємо, а морква залишаємо. Бульйон проціджуємо.
  • М’ясо поділяємо на волокна, прибираємо все зайве, змішати з подрібненим часником.
  • Морква ріжемо на кружечки і разом з м’ясом закладаємо в пляшку. Як тільки тара заповнитися, вливаємо бульйон і ставимо в холод, щоб рулет застиг. Подаємо закуску з хріном і зеленню.

Маленькі хитрощі приготування страви

  • Так як м’ясо курки на смак не дуже яскраве, то в процесі варіння рекомендуємо додавати сіль, інші приправи (наприклад, лавровий лист, запашний перець) та овочі (цибуля і морква). Якщо просто зварити «порожнє» м’ясо, то рулет буде пресноват і нудний.
  • Щоб закуску було не соромно подати на святковий стіл, треба змішати всі компоненти разом з желатином, а потім тільки закладати їх пляшку. Також не бійтеся використовувати зелень, зелений горошок і соковиту кукурудзу, такі компоненти додадуть закуски яскравий і привабливий зовнішній вигляд.

Курячий рулет чудово впишеться як в повсякденну, так і у святкове меню. На його приготування потрібно не так багато часу, як того вимагає холодець. До того ж, ви можете змінювати список інгредієнтів, доповнювати або змінювати одні продукти на інші.

Прокрутка до верху