У багатьох країнах курячий суп найпоширеніший. Він допомагає набратися сил після хвороб і тренувань, легко засвоюється. Цю юшку практично неможливо зіпсувати. Щоб ваші близькі залишилися задоволені дотримуйтесь рекомендацій і готуйте з перевіреним методам.
Класичний курячий суп з вермішеллю і картоплею
Найчастіше суп доповнюється вермішеллю. Краще використовувати дрібну, яка швидко готується, і додавати перед закінченням варіння.
Інгредієнти:
- вермішель;
- гострі спеції;
- масло – 25 г вершкове;
- картопля – 2 бульби;
- куряча грудка – 1 шт.;
- сіль;
- вода – 3000 мл;
- цибуля – 1 шт.;
- лавр – 2 аркуша;
- морква – 1 шт.
Приготування:
- Помістити у воду грудку.
- Підсипати солі.
- Коли вода завирує, зняти піну.
- Присипати спеціями.
- Проварюють півгодини.
- Картоплю порізати.
- Закинути в бульйон.
- Додати лавр.
- Моркву подрібнити. Використовувати дрібну тертку.
- Цибулю нашаткувати дрібними шматками.
- Розтопити масло в сковороді.
- Помістити овочі підготовлені. Обсмажити.
- Філе дістати.
- Порізати дрібними шматками.
- Змішати з обсмаженням.
- Відправити в бульйон.
- Засипати вермішель.
- Проварити п’ять хвилин.
З рисом
Курячий суп з рисом простий і смачний. Якщо хочете, щоб юшка вийшла легкою, дієтичної і поживною, то саме час скористатися запропонованим варіантом.
Інгредієнти:
- перець;
- рис – 210 г;
- сир плавлений – 260 г;
- кріп – 20 г;
- філе – 420 г куряче;
- петрушка – 20 г;
- сіль;
- морквина – 110 г;
- картопля – 320 р.
Приготування:
- У воду покласти філе.
- Присолити.
- Закип’ятити.
- Підсипати перець.
- Проварюють півгодини.
- Вийняти філе.
- Закинути в бульйон рис. Поварити чверть години.
- Моркву подрібнити. Використовувати крупну тертку.
- Картопля потрібно кубиками.
- Нарізати м’ясо.
- Закинути в бульйон.
- Поварити.
- Помістити сир. Перемішати.
- Дочекатися повного приготування картоплі.
Ситний курячий суп з галушками
Ця варіація часто використовується в дитячих садках.
Інгредієнти:
- грудка – 550 г;
- кріп – 45 г;
- сіль;
- вода – 2300 мл;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- перець – 1 шт. червоний;
- картопля – 3 шт.
Галушки:
- масло – 25 г;
- борошно – 8 ст. ложок;
- молоко – 4 ст. ложки;
- сіль;
- яйце – 1 шт.
Приготування:
- Помістити у воду курку.
- Поварити.
- Картоплю подрібнити кубиками.
- Перець за формою потрібно буде, як і картопля.
- Цибулю порізати півкільцями.
- Морквину перетворити на соломку.
- Нашаткувати зелень.
- М’ясо дістати.
- Овочі закинути в бульйон.
- Засипати зелень.
- Проварити чверть години.
- Закинути картоплю.
- Продукти для галушок змішати.
- Закинути в бульйон, захопивши масу ложкою.
- Підсолити.
- Нарізати м’ясо.
- Помістити в суп.
В мультиварці
Найлегше приготувати суп в мультиварці.
Інгредієнти:
- морквина – 130 г;
- філе – 420 г;
- масло;
- вермішель – 0,5 гуртки;
- вода – 240 мл;
- сіль;
- картопля – 370 г;
- цибуля – 130 р.
Приготування:
- Нашаткувати цибулю.
- Натерти морквину.
- Виставити на приладі «Смаження».
- Помістити в чашу овочі. Влити олію. Обсмажити.
- Влити воду.
- Присолити.
- Помістити курку.
- Картоплю подрібнити кубиками.
- Закинути в чашу.
- Виставити таймер – годину.
- Режим «Суп».
- Через півгодини помістити вермішель.
Грибний суп на курячому бульйоні
Смачна юшка, яка припаде до смаку любителям грибів.
Інгредієнти:
- курка – 570 г;
- сіль;
- картопля – 4 бульби;
- яйце – 1 шт.;
- перець;
- цибуля – 1 шт.;
- гриби – 230 г;
- кріп – 35 г;
- морква – 1 шт.
Приготування:
- Помістити у воду курку.
- Закип’ятити.
- Зняти піну.
- Цибулю нашаткувати.
- Закинути в бульйон.
- Проварити чверть години.
- Порубати морквину. Відправити в рідину.
- Відварити яйце.
- Закинути гриби. Можна використовувати будь-які.
- Посолити.
- Картоплю подрібнити.
- Відправити в суп. Проварити.
- Яйце розрізати.
- Додати в тарілку порційно.
Дієтичний варіант приготування
Смачний, поживний і дуже корисний для всіх варіант.
Інгредієнти:
- грудка – 470 г курячої;
- сіль;
- картопля – 4 шт.;
- селера;
- морква – 4 шт.;
- кріп;
- цибуля – 3 шт.;
- петрушка;
- вермішель – 50 р.
Приготування:
- Нарізати на шматки м’ясо.
- Залити водою.
- Закип’ятити.
- Прибрати піну.
- Підсолити.
- Цибулю розрізати. Закинути в бульйон.
- Подрібнити моркву кубиками.
- Проварити вісім хвилин.
- Порізати картоплю.
- Закинути в бульйон.
- Відварити.
- Посипати вермішеллю.
- Відварити.
- Нашаткувати зелень.
- Присипати суп.
Суп-локшина – покроково
Легка юшка з додаванням овочів підходить для живлення всієї родини.
Інгредієнти:
- локшина – 320 г;
- цибуля – 1 шт.;
- кріп;
- сіль;
- курка – 570 г;
- капуста цвітна – 160 г;
- петрушка;
- морква – 1 шт.
Приготування:
- У воду помістити курку.
- Закинути цибулю. Він повинен бути цілим, в шкірці.
- Відрізати частину моркви. Відправити в бульйон.
- Нашаткувати кріп.
- Відправити в рідину.
- Закинути суцвіття.
- Підсолити.
- Відварити локшину.
- Нашаткувати залишилася моркву.
- Закинути в бульйон.
- Порубати петрушку.
- Помістити в суп.
- Закинути локшину. Перемішати.
- Потомити шість хвилин.
Легкий обід з щавлем на курячому бульйоні
Якщо хочете зробити щавлеву юшку ситніше, то слід варити її на бульйоні.
Якщо часник переварити, то він може додати страві неприємний присмак. Тому його слід додавати в кінці варіння. Хороший варіант смажити разом з цибулею.
Інгредієнти:
- перець;
- бульйон курячий – 1700 мл;
- олія соняшникова;
- картопля – 4 шт.;
- зелень;
- цукор;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- сіль;
- курка – 300 г;
- перець болгарський – 1 шт.;
- часник – 4 зубки;
- щавель – 55 р.
Приготування:
- Проварити курку у воді.
- Картоплю подрібнити.
- Отримані кубики помістити в бульйон.
- Проварити.
- Натерти морквину. Використовувати терку крупного помелу.
- Нашаткувати цибулю. Шматки повинні бути дрібніші.
- Перець порізати кубиками.
- Помістити в сковороду.
- Влити олію. Обсмажити. Овочі повинні стати золотистими і м’якими.
- Щавель порізати.
- Закинути зажарку в бульйон.
- Помістити щавель.
- Підсолити.
- Приправити.
- Додати цукор. Він допоможе нейтралізувати кислий присмак юшки. Завдяки цьому інгредієнту смак вийде насиченим і смачним.
- Проварити сім хвилин.
Сирний суп по-французьки
Пікантний за смаком, легкий суп принесе приємні моменти у вихідний день.
Інгредієнти:
- філе – 530 г;
- сіль;
- сир плавлений – 230 г;
- перець чорний;
- масло вершкове;
- картопля – 5 бульб;
- зелень;
- морква – 3 шт.;
- лавр;
- цибуля – 2 шт.
Приготування:
- Філе залити водою.
- Закип’ятити.
- Підсолити.
- Присипати перцем.
- Помістити лавр.
- Проварюють півгодини.
- Дістати філе.
- Картоплю нарізати кубиками.
- Морквину перетерти на середній тертці.
- Нарізати кубиками сир.
- Закинути в бульйон картоплю.
- Проварити сім хвилин.
- У сковорідку покласти масло.
- Помістити цибулю.
- Закинути морквину.
- Присипати сіллю.
- Поперчити.
- Засмажити.
- Покласти в бульйон.
- Поварити.
- М’ясо нарізати невеликими шматками.
- Помістити в юшку.
- Закинути сир.
- Розмішати.
- Зелень порубати. Підсипати в кожну тарілку.
Наваристий гороховий супчик
Смак знайомий з дитинства доповнений куркою стане ще смачніше.
Інгредієнти:
- картопля – 3 шт.;
- лавр;
- морква – 1 шт.;
- курка – 350 г;
- масло;
- перець;
- цибуля – 1 шт.;
- куркума – 0,5 ч. ложки;
- сіль;
- горох – 1,5 гуртки дробленого.
Приготування:
- Залити водою горох.
- Витримати кілька годин.
- Злити воду. Промити.
- Залити водою. Помістити курку.
- Проварити.
- Потрібно півтори години.
- Нашаткувати цибулю.
- Морквину перетерти. Використовувати крупного помелу тертку.
- Помістити в сковороду.
- Влити олію.
- Підсолити.
- Приправити.
- Засипати куркумою.
- Засмажити.
- Картоплю порізати маленькими кубиками.
- Коли горох стане м’яким помістити картоплю.
- Підсолити.
- Проварити.
- Закинути лавр.
- Додати засмажку.
- Потомити п’ять хвилин.
Ніжний суп-пюре з курки і вершків
Це ніжне, поживне і приваблива на вигляд страва вас підкорить.
Інгредієнти:
- стегно куряче – 4 шт.;
- сіль;
- лавр – 1 аркуш;
- зелень;
- печериці – 320 г;
- вершки – 230 мл;
- цибуля – 1 шт.;
- вода – 1200 мл;
- борошно – 1 ст. ложка;
- чебрець – 0,5 ч. ложки.
Приготування:
- Закинути стегна у воду.
- Помістити лавр.
- Підсолити.
- Довести до кипіння.
- Прибрати піну.
- Накрити кришкою. Проварюють півгодини.
- Дістати м’ясо.
- Процідити бульйон.
- Цибулю нашаткувати. Обсмажити в олії.
- Порізати печериці. Додати засмажку.
- Присипати чебрецем.
- Обсмажити.
- Засипати борошно.
- Тушкувати, помішуючи хвилину.
- Перемістити в бульйон.
- Закип’ятити.
- Нарізати м’ясо.
- Залити вершками бульйон.
- Додати курку.
- Закип’ятити.
- Зелень порубати.
- Присипати страву.
З курячими фрикадельками
Можна фарш приготувати самостійно, або прискорити процес і скористатися готовим продуктом. Легке блюдо припаде до смаку всім домочадцям.
Інгредієнти:
- фарш курячий 350 г;
- яйце – 1 шт.;
- сіль;
- вода – 1200 мл;
- олія оливкова – 2 ст. ложки;
- цибуля – 1 шт.;
- зелень;
- морква – 1 шт.;
- перець;
- картопля – 2 шт.
Приготування:
- Нашаткувати цибулю. Зробити це як можна дрібніше.
- Морквину перетерти на середній тертці.
- Картоплю нарізати кубиками.
- Помістити в сковороду цибулю і моркву.
- Залити олією.
- Засмажити.
- Частину засмажки помістити в фарш.
- Присолити.
- Нашаткувати зелень. Закинути в фарш.
- Всипати спеції.
- Вбити яйце. Розмішати.
- Намочити руки. Скачати кулі. Розмір повинен бути порційний.
- Залити картоплю водою.
- Проварити.
- Закинути кульки.
- Помістити продукти, що залишилися.
- Накрити кришкою. Потомити чверть години.
Рекомендації
- Коли готуєте юшку, продукти слід викладати тільки в гарячу рідину. Якщо помістити в холодну, то вітаміни швидко окислюються і страва стає менш корисним.
- Кожен продукт вимагає різне час приготування. Тому не слід закидати все відразу у воду. Дотримуйтесь необхідний порядок.
- Сир поміщати в самому кінці. Для його розчинення буде потрібно всього чотири хвилини.
- Щоб лавр і спеції не втратили свої аромати, поміщати їх варто за три хвилини до закінчення приготування.
- Підсолювати суп краще крупною сіллю, бажано морської.
- Для приготування використовуйте свіжу, не піддану заморожування курку. Заморожений продукт менш смачний і сухий.
- Щоб суп рівномірно прогрівати, використовувати каструлю слід з товстим дном.
- Щоб бульйон не помутнів, а курка залишилася ніжною, не давайте рідини вирувати. Виставляйте рівень вогню таким чином, щоб варилася юшка, а вода не колыхалась.
- Якщо хочете в результаті отримати більш насичений, густий бульйон, то використовуйте для приготування ніжки курячі.
- Якщо будете варити юшку з темних частин курки, то отримаєте більш ароматне блюдо.