Страви, приготовані в мультиварці, виходять смачніші, ніж на плиті. Нудяться під щільно закритою кришкою компоненти зберігають первісний смак і соковитість. Розглянемо, як приготувати курячий суп в мультиварці різними способами.
Курячий суп з вермішеллю в мультиварці
Курячий суп з вермішеллю в мультиварці обов’язково сподобається дітям і дорослим. Можна взяти будь-які макаронні вироби: локшину, тонку «павутинку», «черепашки», «спіральки» або «зірочки».
У процесі готування будуть потрібні:
- 700 г курятини;
- 300 г макаронних виробів;
- 2 – 3 картопляних бульб;
- цибулина;
- морква;
- корінець і зелень петрушки;
- сіль.
Порядок роботи:
- Порізати цибулину і морквину, пересипати нарізку в чашу мультиварки, попередньо розігрів в ній рослинне масло. Пасерувати овочі до м’якості в режимі смаження.
- Закип’ятити в каструлі воду і відправити туди нарізану порційними шматочками курку на 5 – 7 хвилин, а потім перекласти в чашу мультиварки до овочів. Така міра дозволить запобігти виділення піни, і бульйон вийде гарним і прозорим.
- Обсмажити овочі з курятиною, додати порізані картопляні бульби, влити воду, насипати сіль і готувати в режимі «Суп» або «Гасіння» півгодини.
- Додати в блюдо макаронні вироби, порізаний корінець і зелень петрушки і томити під кришкою курячий суп з локшиною ще чверть години.
Увага! Якщо для приготування страви використовується тонка «павутинка», її потрібно класти в суп за 5 – 7 хвилин до готовності. В іншому випадку, вона розвариться.
Готуємо з грибами
Гриби додадуть курячого супу неповторний смак і чудовий аромат. Можна взяти печериці, опеньки, лисички або гливи, у свіжому або консервованому вигляді.
Для приготування знадобиться:
- 500 г курятини;
- 400 г грибів;
- кілька картопляних бульб;
- цибулина;
- морква;
- зелень;
- сіль.
Порядок приготування:
- Порізати цибулю, моркву, гриби і відправити все обсмажується в чашу приладу.
- Поділити курятину на невеликі шматочки, додати до поджарившимся грибів з овочами і потомити деякий час, поки м’ясо не пустить сік.
- Нарізати кубиками картоплю і покласти в чашу, влити воду, посолити блюдо і щільно закрити кришкою.
- Готувати суп в режимі гасіння півгодини, незадовго до завершення процесу додавши рубану зелень.
Якщо в процесі приготування використовуються свіжі, а консервовані гриби, їх додають разом з картоплею, попередньо відцідити від розсолу.
Рецепт з курячих шлунків
На основі курячих шлуночків можна приготувати гострий суп з томатами і консервованою кукурудзою. Таке блюдо вийде вельми незвичайним і неодмінно сподобається домашнім.
Для приготування знадобиться:
- 500 г курячих шлунків;
- кілька картопляних бульб;
- цибулина;
- морквина;
- пекучий болгарський перець;
- 3 – 4 шт. соковитих помідорів;
- 100 г солодкої кукурудзи;
- гілочки кінзи або базиліка.
Послідовність дій:
- Промити курячі шлунки, злити зайву воду і відправити обсмажуватися в чашу приладу.
- Почистити цибулину, морквину і стручок пекучого перцю. Дрібно все порізати і додати до потрошкам.
- Коли овочі стануть м’якими, а шлуночки підсмажаться, ввести в суп, помідори, попередньо видаливши з них шкірки і натерти на тертці м’якоть.
- Викласти в блюдо порізану картоплю, налити воду, посолити і готувати в режимі гасіння.
- За 5 – 7 хвилин до завершення процесу додати солодку кукурудзу і дрібно порізану зелень.
По закінченні готування не варто відразу ж розливати суп по тарілках, краще дати йому деякий час настоятися.
Рисовий суп з куркою
Щоб зварити курячий суп з рисом, можна взяти довгозернистий або круглий сорт крупи – це особливого значення не має.
Для роботи знадобиться:
- 400 г курятини;
- 100 г рису;
- кілька картоплин;
- цибулина;
- морква;
- будь-яка зелень.
Послідовність дій:
- Припустити в чашу мультиварки подрібнену цибулю і моркву до м’якості.
- Курятину порізати невеликими шматками і відправити до овочів.
- Перебрати і промити рис, подрібнити картопляні бульби і додати в блюдо після того, як курка пустить сік і трохи підсмажиться.
- Влити воду, додати сіль і готувати в режимі гасіння.
Подають курячий суп з рисом, притрусивши порції рубаною зеленню.
З галушками в мультиварці
Суп з галушками дуже люблять маленькі діти, і дорослі теж їдять його із задоволенням. Приготувати таку страву зовсім неважко.
Для роботи знадобиться:
- 450 г курятини;
- кілька картоплин;
- цибулина;
- морквина;
- 5 – 7 гілочок кропу;
- яйце;
- 50 мл води, молока або кефіру;
- 30 г манної крупи;
- борошно;
- сіль.
Порядок роботи:
- Подрібнити цибулю і моркву, а потім підсмажити у чашу мультиварки.
- Додати порізану невеликими шматками курятину і продовжити готування.
- Ввести в блюдо картоплю, налити воду і готувати під кришкою в режимі гасіння 40 хвилин.
- Манку залити водою, молоком або кефіром і дати трохи постояти.
- Збити яйце з сіллю, з’єднати з манкою і додати борошно.
- За 10 хвилин до готовності супу за допомогою чайної ложки покласти галушки в суп, додати сіль і рубану зелень.
Рада. Багато дітей відмовляються пробувати суп, побачивши в ньому плаваючий цибулю. Якщо страва готується тільки для малюків, краще виключити його зі списку інгредієнтів.
З курячим філе і вершками
Вершки роблять курячий суп більш ситним і ніжним. Краще брати продукт з жирністю від 10 до 15%.
Для приготування знадобиться:
- 350 г курячого філе;
- 3 картоплини;
- 100 г зеленого горошку (свіжого, мороженого або консервованого);
- цибулина;
- морква;
- 250 мл вершків;
- кріп;
- сіль.
Послідовність дій:
- Моркву і цибулю подрібнити, припустити в чашу мультиварки до м’якості.
- Порізати кубиками філе і додати до овочів.
- Ввести порізану картоплю, влити воду, додати сіль і готувати страву в режимі гасіння 40 хвилин.
- Додати зелений горошок, вершки, кріп і продовжити готування.
Можна замінити горошок квасолею, консервованої у власному соку.
Курячий суп-пюре в мультиварці
Суп-пюре стане чудовим обідом для дитини або літньої людини. Втім, його ніжність підкорить і будь-якого здорового дорослого.
Щоб приготувати цю страву в мультиварці, знадобляться такі продукти:
- 300 г курячого філе;
- кабачок середнього розміру;
- цибулина;
- часник;
- 50 г сметани;
- зелень;
- сіль і приправи.
Послідовність дій:
- Подрібнити цибулю і часник, припустити в чашу мультиварки.
- Зняти шкірку з кабачка, нарізати м’якоть кубиками, покласти до цибулі і часнику. Залити водою і готувати в режимі гасіння до м’якості.
- Порізати куряче філе, ввести в миску, додати сіль і приправи.
- Коли всі компоненти будуть готові, пюрировать суп у блендері, а потім повернути в чашу мультиварки, додати сметану і продовжити готування ще чверть години.
Готовий суп-пюре з кабачками розлити по тарілках, посипати зеленню і подати до столу з грінками або сухариками.
З плавленим сиром
Супи з додаванням плавленого сиру вітчизняні господині стали готувати відносно недавно, але це блюдо вже встиг полюбитися багатьом.
Для приготування знадобиться:
- 450 г курятини;
- 3 – 4 картоплини;
- цибулина;
- морква;
- 2 упаковки плавленого сиру;
- зелень;
- сіль і приправи.
Порядок роботи:
- Порізати вимиту курятину порційними шматочками і готувати в чашу мультиварки в режимі гасіння.
- Подрібнити цибулю і моркву, додати до курки і пасерувати, поки овочі не стануть м’якими.
- Порізати соломкою картоплю, ввести в блюдо, посолити, приправити спеціями і готувати 40 хвилин.
- Покласти плавлений сир і варити ще чверть години, поки він не розчиниться.
Готовий суп розлити по тарілках, посипати зеленню і подати на стіл.
Коли хочеться приготувати ситний, але легке перше блюдо на швидку руку, кращого варіанту, ніж курячий суп, не знайти. А вже коли під рукою мультиварка, процес стає і зовсім не обтяжливим. Готуйте із задоволенням і радуйте своїх рідних!