Курячий суп з рисом – 6 рецептів приготування

Перші страви – це найважливіша частина раціону харчування. Супи з дієтичним курячим м’ясом добре засвоюються організмом, вони корисні і поживні. Представляємо добірку, в якій навчимо, як готувати смачний курячий суп з рисом.

В мультиварці

Інгредієнти:

  • курячі грудки – 2 штуки;
  • селера – 1 стебло;
  • рис – 0,5 склянки;
  • куркума мелена – 1 ч. л.;
  • вода – 2 л;
  • сіль і чорний перець;
  • неароматное масло – 1 ст. л.;
  • лимон – ½ штуки;
  • морква — 2 штуки.

Кроки приготування:

  • Промиті грудки складіть в чашу мультиварки і залийте фільтрованою водою. Виставте програму «Тушкування» на годину.
  • Через 60 хвилин дістаньте м’ясо, процідіть бульйон.
  • Чашу змастіть маслом і в режимі «Смаження» приготуйте подрібнену цибулю та моркву. Через 5 хвилин додайте порізаний селера. Готуйте піджарку до золотистого відтінку.
  • Влийте проціджений бульйон. Додайте рис і виставте програму «Суп» на 30 хвилин.
  • М’ясо курки наріжте скибочками і покладіть в суп.
  • Додайте сіль, куркуму, чорний перець.
  • В самому кінці видавіть половину лимона. Присипте зверху кропом.
  • Дайте супу настоятися в режимі «Підігрів» близько 10 хвилин.

Рисовий суп з курячими фрикадельками

Інгредієнти:

  • філе – 0,5 кг;
  • яйце (куряче) – 1 шт.;
  • рис (круглозернистий) -50 г;
  • цибуля – 2 головки;
  • картопля – 5 шт.;
  • неароматное масло – для обсмажування;
  • мелений перець, лавровий лист, сіль і свіжа зелень;
  • морква – 1 шт.

Кроки приготування:

  • Промийте філе. Зріжте з нього плівки і жир.
  • В м’ясорубці або блендері подрібніть м’ясо.
  • Цибулю розрізати на частини і додайте до фаршу.
  • Розбийте яйце, дайте настоятися, близько 5-10 хвилин. Додайте сіль і щіпку перцю.
  • Наберіть в каструлю кілька літрів очищеної води і поставте її на середній вогонь.
  • Картоплю наріжте смужками або кубиками. Коли вода закипить – перекладіть картоплю в суп.
  • Рис ретельно промити, як мінімум раз п’ять слив воду. Мийте крупу до прозорої рідини.
  • Коли вода з картоплею закипить – закладайте рис.
  • Цибулю наріжте невеликими кубиками.
  • Моркву натріть на дрібній тертці.
  • Розігрійте сковороду з маслом і обсмажте на ній овочі до золотистого кольору.
  • Тепер можна ліпити фрикадельки. Змочіть руки в холодній воді і зліпити невеликі кульки. Приблизний розмір – як волоський горіх.
  • У киплячу воду викладайте фрикадельки.
  • Посоліть курячий суп.
  • Коли фрикадельки спливуть – викладайте смажені овочі.
  • За 2 хвилини до закінчення готування, додайте в суп: перець, лавровий лист і свіжу зелень.
  • Суп готовий! Дайте йому настоятися, і лише потім розкладайте курячий суп по тарілках.
Дивіться також:  Часникові стрілки на зиму – 10 рецептів

З рисом і яйцем (з грибами)

Склад компонентів:

  • білі гриби (сухі) – 1 жменя;
  • яйця – 2 штуки;
  • аджика – 2 ч. л.;
  • картопля – 3 штуки;
  • сіль (морська) – 1 ч. л.;
  • кріп – 1 пучок;
  • болгарський перець (червоний) – 1 штука;
  • соняшникова олія – 3 ст. ложки;
  • мелений чорний перець – 2 щіпки;
  • цибуля ріпка – 1 головка;
  • довгозерний рис – 4 ст. ложки;
  • лавровий лист – 1 штука;
  • куряче філе – 0,2 кг;
  • морква – 1 штука;
  • томати (у власному соку) – 0,2 кг.

Приготування:

  • Залийте сухі гриби холодною водою на годину.
  • Відваріть їх в настояній воді близько півгодини.
  • Готові гриби відкладіть в сторону.
  • Окремо закип’ятіть воду і додайте її в каструлю, щоб загальний літраж був близько 3-х літрів.
  • Коли вода закипить, додайте картоплю, порізану кубиками.
  • Розігрійте олію і обсмажте цибулю з картоплею.
  • Червоний перець наріжте довгою соломкою. Додайте його до обсмаженою овочам.
  • Через 3 хвилини додайте томати у власному соку і аджику. Смажте разом пару хвилин.
  • Курку наріжте кубиками і покладіть її в суп, коли закипить картопля.
  • Промийте рис і покладіть його в суп.
  • Через 5 хвилин покладіть гриби і обсмажені овочі.
  • Додайте за смаком сіль, перець, улюблені спеції.
  • Яйця збийте міксером до однорідності.
  • За 2 хвилини до закінчення готування, додайте яйця. Вливайте суміш тонким струменем.
  • В кінці додайте зелень і лавровий лист.
  • Курячий суп з рисом і яйцем готовий. Приємного вам апетиту!

Ситне перше блюдо з галушками

Інгредієнти:

  • очищена вода – 2 л;
  • неароматное масло – 2 ст. ложки;
  • курячі стегна – 0,6 кг;
  • сіль – 2 щіпки;
  • картопля – 3 шт.;
  • запашний перець – 2-3 горошини;
  • морква – 1 шт.;
  • французькі трави – 1 щіпка;
  • цибуля ріпка – 1 головка;
  • гвоздика – 1 шт.
Дивіться також:  Курячий суп – 12 смачних рецептів

Для галушок:

  • яйця – 2 шт.;
  • сіль – 1 щіпка;
  • борошно (пшеничне) – 10 ст. ложок.

Приготування:

  • Складіть курячі стегна в каструлю, залийте їх холодною очищеною водою.
  • Поставте каструлю на великий вогонь. Після закипання, зменшіть вогонь до мінімуму.
  • Через півгодини перевірте готовність курки, якщо вона легко протикається – м’ясо готове. Витягніть м’ясо і покладіть в киплячу воду картоплю, нарізану кубиками.
  • Додайте в суп гвоздику і запашний перець.
  • На маслі обсмажте цибулю з морквою. В кінці смаження додайте французькі трави і сіль.
  • Перекладіть піджарку в суп.
  • Тепер будемо робити галушки. У глибокій мисці збийте яйця. Додайте борошно і сіль. Всі збийте міксером, щоб уникнути грудочок.
  • Змочіть чайну ложку крижаної водою і наберіть нею тісто. За допомогою другої ложки, відправте клецку у воду. Проробіть цю процедуру з усім тестом.
  • Коли галушки почнуть спливати, додайте в суп сіль і спеції.
  • Курячі стегна відокремити від кісток. М’якоть складіть у суп.
  • Дайте супу закипіти, проваріть ще 2-3 хвилини і можна вимикати. Подавайте суп з галушками разом зі сметаною.

Вершковий курячий суп з рисом

Інгредієнти:

  • філе – 0,35 кг;
  • вершкове масло – 2,5 ст. ложки;
  • цибуля-порей – 0,12 кг;
  • сіль;
  • вода – 1,2 л;
  • рис – 0,1 кг;
  • свіжа петрушка;
  • плавлений сир (м’який) – 0,1 кг;
  • мелений перець (чорний) – 2-3 щіпки;
  • кубики бульйонні (курячі) – 2 штуки.

Кроки приготування:

  • Спочатку промийте рис в теплій воді (температура, близько 35 градусів). Потім – у гарячій, при температурі 90 градусів.
  • Філе наріжте невеликими квадратиками.
  • Цибуля-порей розріжте вздовж на дві частини, наріжте його тонкими пластинами поперек.
  • На вершковому маслі обсмажте курку до апетитної скоринки.
  • В кінці смаження додайте цибулю-порей.
  • Закип’ятіть воду. Додайте свіжу петрушку, бульйонні кубики і рис.
  • Через 10-12 хвилин, закладайте в суп обсмажене м’ясо з пореєм. Додайте сіль і перець.
  • Зменшіть вогонь до мінімуму і витягніть петрушку.
  • Покладіть в суп вершковий сир.
  • Коли сир розплавиться – перше блюдо готове.
Дивіться також:  Скумбрія, запечена в духовці

Курячий суп з рисом — класичний рецепт (з додаванням картоплі – покроково)

Інгредієнти:

  • курка – 0,6 кг;
  • морква – 0,15 кг;
  • перець (горошком) – 3-5 штук;
  • рис – 0,1 кг;
  • лавровий лист – 4 штуки;
  • сіль приправа «до супу» — за смаком;
  • цибуля – 0,15 кг;
  • свіжий кріп – 1 пучок;
  • картопля – 0,4 кг

Приготування:

  • Очистіть і наріжте картоплю тонкими кільцями або брусочками.
  • Цибулю наріжте середніми кубиками.
  • Моркву наріжте півкільцями або натріть на великій тертці.
  • Обсмажте овочі на олії без запаху, до рум’яного відтінку.
  • Курку розрізати на кілька частин і покладіть їх у холодну воду. Додайте до м’яса сіль, лаврове листя і перець горошком.
  • Варіть курку на невеликому вогні, близько 50-60 хвилин. Потім, зніміть піну.
  • Покладіть в бульйон подрібнену картоплю.
  • Через 10 хвилин додайте до супу обсмажені овочі.
  • Через 5-7 додайте курячий суп промитий рис. Варіть страву ще 10 хвилин. Додайте приправу до супу».
  • Курячий суп з рисом і картоплею готовий. Залиште настоятися на 15-25 хвилин, потім можна подавати до столу. Гілочки свіжого кропу кладіть у тарілки.

Прокрутка до верху