Курячий суп з вермішеллю і картоплею, незважаючи на таку різноманітність інгредієнтів, готується досить просто. Обов’язково спробуйте один з підібраних рецептів.
Простий курячий суп з вермішеллю і картоплею
Базовий рецепт, без вишукувань, ідеальний варіант на обід для всієї родини.
Необхідні продукти:
- 300 грам курки;
- спеції на свій смак;
- чотири великих ложки вермішелі;
- цибулина і морквина;
- п’ять картоплин.
Процес приготування:
- У каструлю набрати води, викласти туди курку і відварити її протягом 30 хвилин, а потім дістати, якщо у вас тушка з кістками. Якщо філе, то можна його залишити.
- Картоплю нарізати невеликими квадратиками, покласти в бульйон, довести до кипіння.
- В цей час подрібнюємо цибулю і моркву, обсмажуємо на сковороді і викладаємо в суп, коли картопля буде майже готова. На цьому ж етапі засипаємо приправи.
- Через п’ять хвилин додаємо вказану кількість вермішелі, варимо ще пару хвилин, знімаємо з вогню й даємо настоятися протягом 10 хвилин.
Рецепт приготування з локшиною
Ще один простий рецепт, в якому локшина може бути як готова, так і домашня.
Необхідні продукти:
- моркву і цибулина;
- два зубчики часнику;
- 100 грамів локшини;
- близько 400 грам курки;
- зелень і інші спеції на свій смак.
Процес приготування:
- М’ясо нарізаємо на невеликі шматочки, викладаємо в каструлю з водою і варимо близько 30 хвилин, постійно прибираючи пінні пластівці.
- За цей час потрібно подрібнити всі овочі, картоплю нарізаємо кубиками і додаємо до супу. Моркву натираємо, цибулю і часник перетворюємо на невеликі квадратики. За бажанням їх можна обсмажити або відразу викладати в бульйон, коли картопля буде м’якою. Не забудьте всипати спеції за смаком.
- Останній кладеться локшина, тримається на вогні ще близько двох хвилин, після чого страва має настоятися якийсь час і його можна подавати, прикрасивши свіжою зеленню.
В мультиварці
Курячий суп з вермішеллю і картоплею можна зробити і в мультиварці. Смак виходить досконалої інший.
Необхідні продукти:
- чотири ложки вермішелі;
- три картоплини;
- цибулина і морквина;
- приправи за бажанням;
- приблизно 300 грам курки.
Процес приготування страви:
- Всі овочі очищаємо, промиваємо, нарізаємо на невеликі шматочки і викладаємо в чашу мультиварки.
- Так само чинимо і з куркою, подрібнюємо і додаємо до овочів.
- Всі складові необхідно посипати обраними спеціями, бажано, щоб серед них була сіль і чорний перець, все добре перемішуємо.
- Заливаємо вміст водою, встановлюємо пристрій в режим «Суп» або «Тушкування» на годину.
- Коли час майже підійде до кінця потрібно всипати вермішель, приблизно за 5 хвилин до готовності.
З додаванням грибів
Урізноманітнити звичне блюдо можна іншими інгредієнтами, наприклад грибами.
Необхідні продукти:
- 300 грам курячого м’яса;
- приправи на свій смак;
- чотири картоплі;
- 200 грам грибів;
- морква і цибулина;
- три ложки вермішелі.
Процес приготування:
- Ставимо На плиту каструлю з водою і поміщаємо в неї нарізану курку, залишаємо на 30 хвилин, щоб вийшов бульйон.
- Натираємо моркву, подрібнюємо гриби і цибулю. Спочатку злегка обсмажуємо на сковороді цибулю, потім викладаємо гриби, чекаємо, поки піде вся рідина, а в кінці додаємо моркву. Тримаємо на плиті, поки всі овочі не стануть м’якими.
- Картоплю перетворюємо в кубики і кладемо в бульйон через зазначений час, чекаємо кипіння і додаємо обсмажені овочі, приправи, перемішуємо.
- Коли картопля буде майже готовий, додаємо вермішель, доводимо до готовності ще кілька хвилин і знімаємо з плити.
Томатний суп з куркою та локшиною
Приголомшливий рецепт супу, який готується з мінімумом продуктів.
Необхідні інгредієнти:
- приправи на свій смак;
- 300 грам томатів у власному соку;
- дві картоплини;
- 250 грам курки;
- 50 грам вермішелі;
- свіжа зелень.
Процес приготування:
- Ставимо варитися бульйон. Для цього поміщаємо в холодну воду нарізану курку і готуємо близько 30 хвилин
- Картоплю, цибулю і помідори перетворюємо на невеликі кубики. Картоплю викладаємо в суп відразу після приготування бульйону, а цибулю з помідорами і спеціями обсмажуємо на сковороді.
- Отриману обжарку з’єднуємо з курячим бульйоном, додаємо вермішель, варимо ще три хвилини, даємо настоятися. При подачі прикрашаємо зеленою масою.
З копченою куркою
Зробити страву більш насиченим можна за рахунок копченого м’яса. Обов’язково спробуйте цей рецепт.
Необхідні продукти:
- цибулина і моркву;
- 50 грам вермішелі;
- копчена курка вагою в 300 грам;
- дві картоплини;
- приправи за бажанням.
Процес приготування:
- Копчене м’ясо відварюємо близько 20 хвилин. За цей час готуємо інші продукти.
- Подрібнюємо цибулю і моркву, трохи обсмажуємо на сковороді. Картоплю нарізаємо кубиками і опускаємо її в суп відразу, як тільки пройде зазначений час. Додаємо вибрані спеції на свій смак.
- Ще хвилин 10, коли картопля стане м’яким, засипаємо обжарку, а потім і вермішель. Варимо на слабкому вогні близько п’яти хвилин і страва готова.
Курячий суп з вермішеллю, картоплею і яйцем
Смачний, простий, і ситний суп забезпечить організм не тільки повноцінним харчуванням, але і допоможе урізноманітнити меню.
Необхідні продукти:
- приблизно 350 грам курки;
- три картоплини;
- одна цибулина і морквина;
- приправи на свій смак;
- яйце.
Процес приготування страви:
- М’ясо кладемо в каструлю, заливаємо водою і варимо протягом 60 хвилин, постійно прибираючи зайву піну. Після того як бульйон буде готовий курку потрібно дістати, нарізати і помістити назад.
- Картоплю теж подрібнити на кубики і викласти в каструлю.
- Поки відварюється картопля, готуємо моркву і цибулю: нарізаємо їх, обсмажуємо на сковороді і з’єднуємо з іншими продуктами.
- Через 2-3 хвилини додаємо спеції і вермішель.
- Залишилося тільки додати яйце і суп майже готовий. Вбиваємо його в миску, добре перемішуємо до однорідності і вливаємо в суп. Чекаємо, поки вміст знову закипить, тримаємо на вогні близько двох хвилин і знімаємо. Подати можна з зеленню і сметаною.